Juanito Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 hour ago, Господин Дареалис рече Не знам шта је нејасно, кажем да је била тема од пре неку годину и тад смо о томе причали и радили. Било је нејасно (више није): Господин Дареалис рече: Не чувам ја, него и даље стоји на оној теми. Разговор као да је прешао у надмудривање и гањање, а то није. Ја сам погрешила, прочитала сам на "овој" теми уместо на "оној". Отуда и моје питање: А тема Posted од пре 4 hours је од пре неку годину? Извињавам се. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 6 hours ago, александар живаљев рече Искористићу ову Твоју тачну примједбу, да још мало отворим @Juan питање о утицајима на развој интелигенције. Велика је, и на индивидуалном и на друштвеном плану, штета настала код нас због занемаривања развојно неуропсихолошке-логопедске школе професора Светомира Бојанина. Они су врло успјешно помагали код "дисхармоничног развоја дјетета" (та професорова дефиниција ентитета је омогоћавала у социјализму да мајке проводе више времена са дјецом, а недавно је добила потврду и у Међународној класификацији болести). О чему се ради: некада се вербална интелигенција развија непропорционално више у односу на моторичку (мој случај "трапавог дјетета"), некада је обратно. Практично сва дјеца имају потребе за вјежбицама које су врло лако изводљиве, изузетно успјешне, и, нажалост, протјеране из нашег здравственог и образовног система. Какве вежбе се препоручују за децу чија се моторичка интелигенција развија непропорционално више од вербалне? Или ако можеш да ми препоручиш књигу у којој то пише. АлександраВ, александар живаљев and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 8 hours ago, Господин Дареалис рече Менса је удружење паћеника... 7 hours ago, Господин Дареалис рече Ма небитно... Не бих се никад ни учланио ту. Ниси никад био члан а знаш да су паћеници. Вероватно си тако мислио и о православном "клубу" док си био атеиста. Ајмо мало културе, ниси на кајрону Фарме. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 10 hours ago, Anika рече neodoljiv, neumoljiv... (salim se Rile) Jednom sam rekla dea su najveći forumski šarmeri svi redom - oženjeni, navedoh i primjere - Mocart, Draško, Huan, Lepi... a zaboravih tom prilikom kolegu Rilana, pa se sad dopunjavam/ispravljam. (Ne šalim se) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 4 hours ago, Тања1 рече Извињавам се. Заиста нема на чему. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 5 minutes ago, Дијана. рече Jednom sam rekla dea su najveći forumski šarmeri svi redom - oženjeni, navedoh i primjere - Mocart, Draško, Huan, Lepi... a zaboravih tom prilikom kolegu Rilana, pa se sad dopunjavam/ispravljam. Jaooo, bez komentara... to je samo bila replika na njegovu samouverenost. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 7 hours ago, александар живаљев рече Баш фино обрадисмо тему. И класно-културолошке разлике (које су раније преношене на оправдање расизма) и самонарцизам нас натпросјечно интелигентних Само бих додао нешто око развоја интелигениције (има много фактора, разумије се од пренаталних па надаље). Професор Дик Шваб, неуробиолог (Наш мозак то смо ми, Плато, 2014) пише једну иначе одраније познату ствар: дијете које усвојите послије навршене друге године не може "да пребаци" IQ 100. Ако узмете колико је то дијете емоционално пропатило и како је тешко то му надокнадити, онда је то велика дилема за нас који би усвојили дијете, а по нашем систему усвајања практично је и немогуће усвојити млађе дијете. Dvojica braće blizanaca (pretpostavljam, ne jednojajčanih), odrasli u domu za nezbrinutu djecu; jedan, koji je kao dijete zapažen kao miran i vrijedan, dobro uči, postaje rektor univerziteta, drugi postaje auto-mehaničar. Isti uslovi odrastanja i vjerovatno vrlo približan IQ (kao biološka dispozicija i konstanta). Čovjek je nepredvidljivo biće, neuklopljivo u šablone i teorije. Paradoksologija, Џуманџи, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Jedan psiholog, ne mogu da se setim koji, je rekao "dajte mi dete od 3 godine i napravicu od njega sta god zelite"... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 9 minutes ago, Anika рече Jaooo, bez komentara... to je samo bila replika na njegovu samouverenost. Ovo je bilo na Riletov račun , tvoj citat je zgodno poslužio, ništa lično za (protiv) tebe. Inače, nadam se da me cure forumske shvataju ozbiljno. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Управо сада, Дијана. рече Ovo je bilo na Riletov račun :), tvoj citat je zgodno poslužio, ništa lično za (protiv) tebe. Inače, nadam se da me cure forumske shvataju ozbiljno. Ma naravno, nisam nista ni shvatila licno, ne brini. Дијана. and Ronald је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 (измењено) 4 minutes ago, Дијана. рече Inače, nadam se da me cure forumske shvataju ozbiljno. Хоћеш да кажеш да мушки постају шармери тек након што их ...об(р)учимо? Измењено Јун 29, 2016 од Џуманџи Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Ne govorim o posljedicama, već uzrocima pojave... Ko ima, daće mu se, ko nema, uzeće mu se i ono što ima... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Онда си требала да напишеш "надам се да ме форумски момци озб. схватају", а не да се штрецам овде. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 30 minutes ago, Дијана. рече Jednom sam rekla dea su najveći forumski šarmeri svi redom - oženjeni, navedoh i primjere - Mocart, Draško, Huan, Lepi... a zaboravih tom prilikom kolegu Rilana, pa se sad dopunjavam/ispravljam. (Ne šalim se) A šta znači to sarmeri? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука