RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 7 hours ago, Млађони рече Lepo ja kazem cepa vas politicka korektnost. Iq NIJE PSEUDONAUKA. Онда ми је супер кад то чујем, јер сам ја на једном И ку тесту испао међу два посто најинтелигентнијих људи света по вербалној интелигенцији, чак сам се учланио и у њихов клуб. И то сам тај тест радио са двадесетк година док сам се још ложио на те глупости, и на енглеском језику, замисли колко сам сад тек изнад тих афричких црнаца! Сад ћу да вадим и чланску карту и да захтевам поштовање од свих, и да свима надугачко причам о томе, ко они што се члане у Менсу па постану ко вегани, свако мало то помену. Сад се одједном осећам ко да си ми додао по пар сантиметара и горе и доле, хе хе... Ignjatije, александар живаљев, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 4 minutes ago, Иван ♪♫ рече @Ronald rase ne postoje, zato možda treba koristiti druge reči npr. netrpeljivost, šovinizam, ksenofobija i sl. Ali pazi možeš se pozivati na nekakve izmisljene objektivne razloge kao ove pseudo testove i zaključiti da su regularni i otvoriti kutiju da se na njih pozivaju ovi rasisti. Mi živimo u demokratskom društvu i uvijek postoji mogućnost da većina opravda svoje pozicije. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 6 minutes ago, RYLAH рече Онда ми је супер кад то чујем, јер сам ја на једном И ку тесту испао међу пет посто најинтелигентнијих људи света по вербалној интелигенцији, чак сам се учланио и у њихов клуб. И то сам тај тест радио са двадесетк година док сам се још ложио на те глупости, и на енглеском језику. Сад ћу да вадим и чланску карту и да захтевам поштовање од свих, и да свима надугачко причам о томе, ко они што се члане у Менсу па постану ко вегани, свако мало то помену. Сад се одједном осећам ко да си ми додао по пар сантиметара и горе и доле, хе хе... У Србији се иначе не добијају никакве бенефиције за чланство у Менси. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 6 minutes ago, Anika рече У Србији се иначе не добијају никакве бенефиције за чланство у Менси. Довољна ми је бенефиција да то спомињем у сваком разговору и да ми се клањају као новом свецком чуду, сад кад сам сазнао да су И ку тестови заправо валидни мерачи нечега, и да сам много изнад осталих јер имам велики И ку. Paradoksologija, александар живаљев, АлександраВ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 4 minutes ago, RYLAH рече Довољна ми је бенефиција да то спомињем у сваком разговору и да ми се клањају као новом свецком чуду, сад кад сам сазнао да су И ку тестови заправо валидни мерачи нечега, и да сам много изнад осталих јер имам велики И ку. Pa pazi, na iq testovima se meri samo matematicko-logicka i delimicno lingvisticka inteligencija, a ima ih jos... (teorija visestrukih inteligencija) Sad ne znamo koliko si dobar na ostalim poljima. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 35 minutes ago, Anika рече Pa pazi, na iq testovima se meri samo matematicko-logicka i delimicno lingvisticka inteligencija, a ima ih jos... (teorija visestrukih inteligencija) Sad ne znamo koliko si dobar na ostalim poljima. Најбољи! александар живаљев, Paradoksologija, АлександраВ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 16 minutes ago, RYLAH рече Најбољи! neodoljiv, neumoljiv... (salim se Rile) RYLAH, Mилена КШ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 2 hours ago, Иван ♪♫ рече I jos vaznije od toga jeste trening, cime se dete, covek bavi. Tako imamo situaciju u kojoj neko africko pleme ne vidi razliku izmedju trougla i kvadrata, ali zato savrseno dobro razlikuje tragove zivotinja. Tragovi zivotinja su mnogo mnogo kompleksniji od prostih geom. oblika, plus lice jedni na druge, tako da je postidjen onaj ko se poredi. Iq testovi su prilagodjeni nasem obrazovanju, tj. treningu u odredjenom nacinu misljenja. Баш ћу, кад сгигнем, отворити тему да мало пишем о ономе што сам научио о свему томе у последњих 10-ак месеци. Укратко, на основу свега што знам, потпуно си у праву. Когнитивне вештине су специфичне за сваку област и експерти нису генерално добри у решавању проблема (другим речима врхунски инжењер може на буде лош ма IQ тестовима). Вежбање је кључно за развијање когнитивне вештине. Ronald, Иван ♪♫, александар живаљев and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Na poslu sam i u gužvi pa samo u najkraćim crtama najosnovnije: Ako je IQ pokazatelj ičega, onda je pokazatelj statusa u određenom društvu čiji eksperti prave test. Recimo, studija: dve grupe u Japanu, ona smatrana za 'nižu rasu' ima IQ u proseku za 15 niži (jedna standardna devijacija); međutim, prva generacija dece imigranata u SAD, gde i jedne i druge podjednako tretiraju kao 'Japance' ne pokazuje razlike u proseku između ove dve grupe. АлександраВ, Тања1 and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 18 minutes ago, Juan рече Баш ћу, кад сгигнем, отворити тему да мало пишем о ономе што сам научио о свему томе у последњих 10-ак месеци. Укратко, на основу свега што знам, потпуно си у праву. Когнитивне вештине су специфичне за сваку област и експерти нису генерално добри у решавању проблема (другим речима врхунски инжењер може на буде лош ма IQ тестовима). Вежбање је кључно за развијање когнитивне вештине. Е, супер, мени би интересовало ако је на ту тему. Иначе, везано с тим. Каже, зашто су деца из појединих региона боља у решавању проблема, функционалном знању и сл., зато што су стимулисани од најранијег доба. Стимулисани не значи неко бесмислено терање на нешто што је детету досадно, већ значи да им је дато да се играју са нечим што стимулише развој њиховог мозга. А мозак се развија онако како га користимо. Синапсе које не користимо ,,одумиру", како каже Ранко. александар живаљев, АлександраВ and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Zatim: 'Rasa' se može konstruisati od svega i svačega, po potrebi, pa je tako često bila vezivana za boju kože, ali se svakako smatralo da su i Jevreji 'rasa' (pa se tu navodio oblik nosa), ali su posebna, niža 'rasa' u jednom trenutku bili i vrlo svetloputi Irci - za koje se navodilo da im je oblik lobanje sličan afričkoj, te je stoga isto opravdano prodavati ih u roblje. Evo primera: АлександраВ, Џуманџи and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Ја сам на тестовима интелигенције добијао најразличитије могуће резултате. Не знам шта да мислим... Ето, просто нисам паметан шта да мислим, јесам ли паметан ил' нисам Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 26 minutes ago, Иван ♪♫ рече Ја сам на тестовима интелигенције добијао најразличитије могуће резултате. Не знам шта да мислим... Ето, просто нисам паметан шта да мислим, јесам ли паметан ил' нисам Тестови интелигенције су прављени тако да мере искључиво једну врсту интелигенције, корекција: математичко - логичку (хвала Аника). То је оно што може да се стандардизује, а да буде независно од образовања, културе и осталих друштвених чинилаца, а и то само у одређеној мери. Међутим, није направљен тест интелигенције који би тачно одражавао нечије способности на свим пољима, па да тест интелигенције заиста и постане алат за усмеравање младих људи ка одређеним областима, или мерење њиховог потенцијала за одређене области. Друим речима, ако га добро урадиш, окачиш га на зид, или свима причаш како си члан ове или оне организације која окупља људе и узима им паре за чланарину зато што су генијалци АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 10 minutes ago, Иван ♪♫ рече Ја сам на тестовима интелигенције добијао најразличитије могуће резултате. Не знам шта да мислим... Ето, просто нисам паметан шта да мислим, јесам ли паметан ил' нисам Inteligencija je kompleksna stvar i ne možeš je obuhvatiti nekakvim testovima. Testovi nisu mjerilo jer bi morali ukljuciti milion faktora i ne zanemariti neurobiologiju i evoluciju ljudske inteligencije. АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 2 minutes ago, RYLAH рече Тестови интелигенције су прављени тако да мере искључиво једну врсту интелигенције, просторно - логичку (дал се тако стручћно зове баш, нек ме неко исправи ако није стручан назив, ал зна се на шта мислим). То је оно што може да се стандардизује, а да буде независно од образовања, културе и осталих друштвених чинилаца, а и то само у одређеној мери. Међутим, није направљен тест интелигенције који би тачно одражавао нечије способности на свим пољима, па да тест интелигенције заиста и постане алат за усмеравање младих људи ка одређеним областима, или мерење њиховог потенцијала за одређене области. Друим речима, ако га добро урадиш, окачиш га на зид, или свима причаш како си члан ове или оне организације која окупља људе и узима им паре за чланарину зато што су генијалци Postoji matematicko-logicka, a prostorna ili spacijalna inteligencija je nesto drugo, ne meri se na klasicnim iq testovima... Psiholog Howard Gardner je tvorac Teorije visestrukih inteligencija, uveo je prvo 7 razlicitih vrsta, da bi posle dodao jos 2, koje nisu u potpunosti prihvacene... Znam, drzala sam predavanje o tome na faksu. александар живаљев, Ronald, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука