Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 2 hours ago, Трива рече нешто ново Нпр. нови модел Јагуара Извини брате, ал` било јаче од мене АлександраВ, Светислав Павловић and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 27, 2016 Гости Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 За мене је највећи проблем, а то сам и написао у насловној поруци, да тип као што је овај самозвани аналитичар представник Цркве, а видимо да је артемита, а уз то још и неко ко ради у Хиландарској задужбини. То је још само по себи нонсенс, знајући да је својевремено Артемију био забрањен улазак на Свету Гору, а да нико ко заиста има шта да каже није дошао у емисију. Што рече Буда (члан форума) доживљавам трансфер блама због његове приче коју је покушавао да наметне у овој емисији. И које само његове среће кад је Вукашин Обрадовић рекао да се његове новине финансирају и од стране Америчких организација, као фора ето, јесам ли вам рекао, ал сам га разбио... Блах... па то се зна и ту нема ничега новог- но највећи је проблем што ми немамо дговора на ове теме коју је Малагурски наметнуо. А одговора има и то треба да каже неко из Цркве, не овако бахато, неумесно, некултурно, неваспитано, дилетантски, већ неко ко зна како то да одговори. То је поента моје приче. Као да не желимо да дамо одговор на ово питање. Заправо, колико се мало обраћа пажња на веома важан сегмент коришћења медија у црквене сврхе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 6 minutes ago, R2D2 рече И које само његове среће кад је Вукашин Обрадовић рекао да се његове новине финансирају и од стране Америчких организација, као фора ето, јесам ли вам рекао, ал сам га разбио... Дечко је краљ. Што је најгоре, мени он не делује неискрено и намерно злонамерно, само приглупо. Ал' пошто видим да потенцираш, мислим да нико не треба да "дâ одговор на ово питање", већ да се изврши притисак изнутра (а и споља, зашто да не) да се тај проблем реши. Јер је то проблем, а не питање/недоумица. Прва мислим да не возе сви великодостојници бесна кола, нити сам за то да се котрљају на тротинетима, ал' да се смањи - мора. Све и да живимо у благостању, а не у пропалој земљи. Desiderius Erasmus, -Владимир-, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 27, 2016 Гости Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 4 hours ago, Будимир Лазић рече Ја нисам имао стомак да ту епизоду емисије "Глобално" одгледам до краја, искрено, не због теме емисије него због неподношљиве количине трансфера блама који сам доживљавао гледајући. Али, није то све, има колега Стојковић још бисера, пре неко вече случајно нађох на Јутјубу: Ma da li je ovo moguce??? Ja zaista ne mogu da verujem ko je poverenik Hilandara... Auuu, pa nisam ni svestan kakvu sam temu postavio i sta se ovde sve otkrilo! Moze li neko da obavesti iz Administracije sajta manastir Hilandar i da zatrazi odgovor kako je moguce da jedan ovakav tip bude njihov poverenik? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 1 hour ago, NemanjaVa рече Imali neko više podataka ko je ovaj tip. Predstavlja se kao zamenik predsednika opštine Kosovska Vitina, poverenik Hilandara za odnose sa lokalnim smaoupravama, član Vulinove stranke, i magistrant teologije u Solunu? To je što sma iskopao na internetu o njemu? Ko je ovaj čovek? + Председник удружења "Косовски божури" из Параћина и председник Коалиције удружења расељених лица са Косова и Метохије: http://srbin.info/2015/11/23/milos-stojkovic-i-za-albansku-i-za-srpsku-stranu-je-bolje-da-se-pregovori-vode-u-moskvi/ http://www.blic.rs/vesti/srbija/nova-koalicija-raseljeni-s-kosova-zele-u-skupstinu-srbije/ http://www.infocentrala.rs/slavica-dejkovic-podnela-ostavku-na-mesto-direktora/ а коментар одавде каже да: Tri člana „Kosovskih božura“, za koje se ne zna da njima upravlja Miloš Stojković ili njegov otac koji je zvanični predsednik, da li su uz Dveri, jer deo njih je još uvek u Dverima, deo uz Vulina, deo uz Šešelja, vlada u potpunosti tim domom, uz pomoć nekih fantomskih pokreta iz Jagodine zaostalih iza Lalovića i večitog političara za sve stranke – Hristosa iz Ćuprije. Još samo fali da dovedu novog direktora – pripravnika iz nekog grada (Ćuprije, Paraćina, Despotovca) pa ga je Jagodina ugasila, jer ispada da smo mi nesposobni da upravljamo u svom gradu. A Jagodinci sve to mirno gledaju. A Vulin svog političkog partnera predstavio kao nevladinu organizaciju i dao im da rasparčavaju taj dom. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Након свег овог "дрљања" и "трансфера непријатности" који смо имали након емисије са самозваним епископом, односно након општег утиска који је "теолог и верски аналитичар" оставио на форумску јавност, управо је послат званичан допис Хиландарској задужбини у Београду... 3006, александар живаљев, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Verski analitičar je medijski veoma aktivan александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ksenija Zlatic Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 ...па то се зна и ту нема ничега новог- но највећи је проблем што ми немамо дговора на ове теме коју је Малагурски наметнуо. А одговора има и то треба да каже неко из Цркве, не овако бахато, неумесно, некултурно, неваспитано, дилетантски, већ неко ко зна како то да одговори. То је поента моје приче. Као да не желимо да дамо одговор на ово питање. Da li mi stvarno imamo odgovor na ovo? Ja bih bas volela da ga cujem...jer i ovo sto je patrijarh odgovorio je tuzno, u najmanju ruku... Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 On 27. jun 2016 at 12:57, VaSa110 рече A bre ljudi nateraste me da odgledam sve. Ja mislio ko zna šta je bilo, a ono emisija ko emisija, ni boja ni gora od bilo koje druge koja se bavi sličnim temama. Isključivi krivac je SPC. Jedno lepo sročeno saopštenje za javnost ili pojavljivanje nekog od vladika u takvim emisijama gde bi se sve lepo objasnilo bi rešilo problem. Hm, isključivi krivac jeste SPC, ali ne zato što ne zna da sroči saopštenje, već zbog bahatog ponašanja pojedinih vladika, u koje, između ostalog, spada i vožnja luksuznih automobila. Ali, to, nažalost, nije i najgore. Ne zaboravimo da u svetom Sinodu i dalje sedi vladika za kog i vrapci na grani znaju da je seksualno napastvovao decu. Da li smo mi svesni kolika je to sablazan za ljude koji su van Crkve?! A za ove automobile kažu da to ne kupuje vladika nego eparhija. Pa? Zar vladika ne može da odbije preterano luksuzna kola da ne bi sablažnjavao ljude? Zašto ne bi mogli svi da voze neki auto kao ep. Grigorije što vozi? Da ne idemo sad tako daleko, pa da pitamo zašto se vladike ne bi ponekad vozile i tramvajem, kao što je patrijarh Pavle činio? Mislim da je nama, kao hrišćanima, potrebno više smirenja. Te da, kad neko iznese neke optužbe na naš račun, ne stajemo odmah u gard, već da se zapitamo da li je nešto od toga možda istina i, naravno, da se potrudimo da to i ispravimo. Дијана., александар живаљев and Arsenija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 22 minutes ago, Desiderius Erasmus рече Da ne idemo sad tako daleko, pa da pitamo zašto se vladike ne bi ponekad vozile i tramvajem, kao što je patrijarh Pavle činio? Jer ih u većini eparhija nema. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 3 minutes ago, Goku рече Jer ih u većini eparhija nema. Dobro, onda tamo gde ih ima. Goku and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 То са колима је бацање прашине у очи. Свако воли да има сигурна кола, само би владика требао да иде неким кршом или да стопира, док најмањи ћата има службено ауто. Био сам скоро у Српској, гледам људи с малим примањима узели добра кола на кредит, док гледају шта поп вози. Не знам како људи замишљају да епископ стигне гдје год треба, а да нема ауто. Колико људи би сјели у своја кола и возили владику гдје треба. Ко би поранио и довезао владику на Литургију у неко удаљено село и после га вратио у епархију ? Говоре да треба да користе јавни превоз, али кад сте видјели предсједника општине да стоји у бусу са уредно овјереном картом ? Наводе примјер патријарха Павла који је био у БГ где има разних врста превоза, па се као пензионер возио и било и је и финих и ружних ствари. Једном је пошао да служи у једној цркви на периферији Београда, баш кад се мој школски рукополагао и они гледају, аутобус пролази, Патријарх не излази. Пођу колима за аутобусом мислећи да је прескочио станицу, кад оно ухватио га неки пијанац да му објашњава нешто и не да му да изиђе док му све не буде јасно Ако се ко навозао јавним превозом, онда је то вл.Лаврентије док је службовао по Западној Европи. Путовао је углавном ноћу, чекао на станици да буде вријеме Литургије, долазио са кофером пуним књига и служио. Често се дешавало да на растанку, чланови Црквеног одбора му саопште да баш нису најбоље прошли што се тиче прилога, па му стога не могу дати за путне трошкове. Тања1, "Tamo daleko", Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 На почетку Малагурски каже да је фокус његове емисије СПЦ,улога духовности у 21.,пре свега код младих,а онда додаје и улога материјалног код одређених проповедника духовности.Ја нешто не видех да је ово што је на првом месту,а увек је на првом месту оно што је најбитније била тема неког озбиљнијег разговора у емисији.Но,мењајући фокус емисије вероватно је успео довести проф.Ломпара у емисију. Питање је заиста шта је мотив и било би занимљиво чути кога је то Малагурски позивао у емисију ,па је одбио евентуално,.Не знам да ли би се повећао број истинских припадника Цркве ако би владике возиле неки минијатурни ауто,требло би да то неко истражи па да кандидије тему за разматрање у СПЦ.Када је реч о скромности патријарха Павла,постоји велики број људи који глорификује вожњу тролејбусом и виде је као највеће духовне домете,или ношење пенџетираних ципела,а при том занемарују све друге вредности на које је позивао патријарх Павле. Мислим да је једна од тема овде да се покаже како су све владике склоне луксузу,и како је то слика СПЦ.Да ли они који снимају аута на паркингу испред Патријаршије знају које су године произведени ти аутомобили? Било би заиста лепо да неко ко је компетентан говори о овим стварима,а не неки теолози-аналитичари.Ако Малагурски не нађе саговорника на ту тему у емисији међу онима о којима говори,онда о томе не би требало да говоре ни самозвани теолози -аналитичари.Онако уз кафу,као ја данас са пријатељицом може,јер то је лични и приватни разговор,већ на ТВ више обавезује,јер је намењено потенцијално великом броју људи.Било би лепо да се неко са овог форума обрати Малагурском да појасни како је дошао до гостију у емисији и да ли је имао других предлога и позива за гостовање у његовој емисији. "Tamo daleko", NemanjaVa and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука