Гости Guest Написано Јун 26, 2016 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2016 Случајно сам на јутјубу налетео на емисију "Глобално" аутора Бориса Малагурског, а говори о џиповима и аутомобилима који се возе од стране епископа итд... Наравно, тема као тема је обично вулгарна, никаква, банализована... али ме је посебно изнервирао некакав тзв. теолог и верски анализичар Милош Стојковић. Уз то је ваљда нешто битан у манастиру Хиландару. Скоро ниссм чуо овако лоше брањење Цркве, дилетснстки до мрсјеих граница. Човек не зна да састави реченицу, лупа, некултуран иритантан... страшно! Све ово показује колико смо као Црква неозбиљни. Немамо људе, тј. имамо али им се не даје простор од стране најодговорнијих у Цркви, који треба да дају смислене одговоре. Зато долазе дилетанти да лупетају и праве још негазивнију слику. Ово је за мене веома озбиљна тема, о којој треба да се итекако разговара. Ко има дебеле нерве нека погледа емисију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 26, 2016 Пријави Подели Написано Јун 26, 2016 Nevezano za ovu temu,ali manir nekih novinara koji žele predstaviti Crkvu prema svom viđenju koje nije nimalo afirmativno po Crkvu,upravo nalaze ovakve likove kao što je pomenuti teolog-analitičar,gde ga samo nađe "Tamo daleko", NinaD, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 26, 2016 Пријави Подели Написано Јун 26, 2016 Teško je ovo odgledati do kraja Светислав Павловић, "Tamo daleko", александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 26, 2016 Пријави Подели Написано Јун 26, 2016 Малагурски је левичар, може се комотно рећи да би сутра пристао да се врати Тито и партија. Ја сам давно имао један фајт са њим, било је и вређања (нисам остао дужан ), покушао сам да му објасним шта је Црква те да је социјала само један од сегмената њеног деловања у свету који не мора да буде нужно институционализован унутар Цркве, да се неправда не може отклонити, да Христос није дошао да укине социјалне разлике, да хришћанство не проповеда једнакост у сиромаштву, и најважније од свега-да нема земаљског царства. Схвативши да он заправо и не жели да чује шта му се прича дигао сам руке. Другим речима, и да му се понуди неко из Цркве ко би му реално објаснио како ствари стоје он би то игнорисао и тражио би некога ко би му омогућио да направи добру причу и сензацију. "Tamo daleko", 3006, Драшко and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 26, 2016 Пријави Подели Написано Јун 26, 2016 43 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Малагурски је левичар, може се комотно рећи да би сутра пристао да се врати Тито и партија. Ја сам давно имао један фајт са њим, било је и вређања (нисам остао дужан ), покушао сам да му објасним шта је Црква те да је социјала само један од сегмената њеног деловања у свету који не мора да буде нужно институционализован унутар Цркве, да се неправда не може отклонити, да Христос није дошао да укине социјалне разлике, да хришћанство не проповеда једнакост у сиромаштву, и најважније од свега-да нема земаљског царства. Схвативши да он заправо и не жели да чује шта му се прича дигао сам руке. Другим речима, и да му се понуди неко из Цркве ко би му реално објаснио како ствари стоје он би то игнорисао и тражио би некога ко би му омогућио да направи добру причу и сензацију. Teško da ima zadrtije osobe od ovog komunjaretine, on vjerovatno sanja Tita, tačnije on je mješavina komunizma i sovinizma. RYLAH, Светислав Павловић and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 26, 2016 Пријави Подели Написано Јун 26, 2016 Djole i od sebe pravi nekakav kult ličnosti, pa na facebooku, kad nešto populisticki provali tinejdžeri u trans, tako da je ozbiljan virus za tinejdžere. коЖељ њацИ , АлександраВ and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Емисија је тако конципирана да је имало више смисла да доведе неког професора са саобраћајног факултета или машинског,мислим стручњаке за аутомобиле.Где нађе теолога-аналитичара ?! и проф.Ломпара са Филолошког. O tempora,o mores !!! александар живаљев and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 31 minutes ago, Нифада рече проф.Ломпара са Филолошког. Па Мило је и са Богословског александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 12 hours ago, R2D2 рече али ме је посебно изнервирао некакав тзв. теолог и верски анализичар Милош Стојковић. Уз то је ваљда нешто битан у манастиру Хиландару. Скоро ниссм чуо овако лоше брањење Цркве, дилетснстки до мрсјеих граница. Човек не зна да састави реченицу, лупа, некултуран иритантан... страшно! А којој ти парохији припадаш роботе? poelbuster, Џуманџи and Aleksandar Stojkovic је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Обрадовић и Војтеховски одлични. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 1 hour ago, Милан Ракић рече Па Мило је и са Богословског Познато ми је да проф.Ломпар предаје и на ПБФ,али он је првенствено проф.на Филолошком факултету.Проф.Ломпар је покушавао у појединим деловима да води дискусију на неком нивоу,али уважени проф.Ломпар гост у емисији Б.Малагурског где се расправља о паркираним аутима испред Патријаршије,некако ми не иде.И даље мислим да је Малагурски за свој концепт емисије морао наћи неког са Машинског факултета,ауто-механичара,продавца аутомобила и сл. Српска књижевност XVIII и XIX века и Културна историја Срба су области за које је стручан проф.Ломпар,познат је и ка одличан познавалац Његоша. александар живаљев and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Будимир Лазић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Ја нисам имао стомак да ту епизоду емисије "Глобално" одгледам до краја, искрено, не због теме емисије него због неподношљиве количине трансфера блама који сам доживљавао гледајући. Али, није то све, има колега Стојковић још бисера, пре неко вече случајно нађох на Јутјубу: Милан Ракић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 8 minutes ago, Нифада рече Малагурски за свој концепт емисије морао наћи неког са Машинског факултета Нпр. мог земљака Живана Арсенића http://www.mas.bg.ac.rs/fakultet/nastavnici/6 Али робот није указао на сам проблем емисије и њене поставке (добро јесте прокоментарисао), нити на улогу, у њој (емисији), његошолога Ломпара, Тање и Обрадовића... Акценат је био на овом свату, теологу и верском "анализичару" како робот рече александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 A bre ljudi nateraste me da odgledam sve. Ja mislio ko zna šta je bilo, a ono emisija ko emisija, ni boja ni gora od bilo koje druge koja se bavi sličnim temama. Isključivi krivac je SPC. Jedno lepo sročeno saopštenje za javnost ili pojavljivanje nekog od vladika u takvim emisijama gde bi se sve lepo objasnilo bi rešilo problem. АлександраВ, александар живаљев and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 12 hours ago, Ronald рече Djole i od sebe pravi nekakav kult ličnosti, pa na facebooku, kad nešto populisticki provali tinejdžeri u trans, tako da je ozbiljan virus za tinejdžere. Може се рећи. У суштини он је нека варијанта нашег Мајкла Мура, тачније покушава то да копира, труди се. Што је трагедија за једног филммејкера, одсуство оригиналности. Клинци, као и сви клинци иначе, бунтовни, Че, соц. правда, уа империјализам, зато су они његова циљна група, њима може да манипулише. Ronald, александар живаљев and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука