Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

1 minute ago, Aquilius Cratus рече

Lik otvoreno kaze da je to sto je otvoreno trziste oborilo cene losa stvar jer izaziva nezaposlenost. Zvuci poznato? Klasicna etatisticka, intervencionisticka i protekcionisticka prica. Kao iz udzbenika. On zeli britanske poslove Britancima, to jest da kako je rekao promeni zakon tako da u startu britanski radnici imaju prednost. Ako to nije daleko veca regulacija i nesloboda nego EU ne znam sta je, a ocito je da jeste.

Па јесте, али то је данас опште прихваћена претпоставка имплементирана кроз законе од Србије до САД - па и у самој ЕУ према остатку света (исти такав закон ЕУ примењује на Србе који хоће тамо да раде). И сад је он "расиста", "фашиста" или шта већ зато што за Британију тражи исто што и сви други раде...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Aquilius Cratus рече

To moze tako da izgleda samo nekome ko ili nema jasnu sliku o toem sta je totalitarizam ili ko zeli da prikaze da u EU ima necega cega nema.

U EU ima federalna diktatura, koju odozgo nameću neizabrane birokrate, koje niko ne može da smeni, i ima zakonska regulativa o vodi na 32000 strana.  :) 

Sve to je način za parazitsku političku klasu da se veoma dobro pobrine o sebi.

Svaka čast ovom rasisti i fašisti... :) 

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Grizzly Adams рече

Па јесте, али то је данас опште прихваћена претпоставка имплементирана кроз законе од Србије до САД - па и у самој ЕУ према остатку света (исти такав закон ЕУ примењује на Србе који хоће тамо да раде). И сад је он "расиста", "фашиста" или шта већ зато што за Британију тражи исто што и сви други раде...

Po jutru se dan poznaje. Da je on gradio kampanju za izlazak iz EU na prici da njemu smeta bas ovo sto si naveo kako EU tretira ne EU gradjane i da on zeli Britaniju daleko slobodnijom gde ce trziste diktirati cenu rada ja bih mozd i poverovao da je on starno zagovornik slobode i da su regulacije zaista ono sto mu smeta u EU. Medjutim on to nije radio. On je zeleo jos vise takvih regulacija jer je i ovu EU kilavu slobodu smatrao suvisnom. Toliko suvisnom da je tu slobodu smatrao pretnjom za Britance. Znaci ne nikako ne stoji prica da su u EU njima smetla ogranicenja. Naprotiv! Smetale su im i ove slobode koje su postojale kakve takve i hteli su da ih se rese. To je u gornjem klipu jasno kao dan.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Господин Дареалис рече

U EU ima federalna diktatura, koju odozgo nameću neizabrane birokrate, koje niko ne može da smeni, i ima zakonska regulativa o vodi na 32000 strana.  :) 

Sve to je način za parazitsku političku klasu da se veoma dobro zbrine o sebi.

Nista od toga nije pokazatelj bilo kakovg totalitarizma.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Po jutru se dan poznaje. Da je on gradio kampanju za izlazak iz EU na prici da njemu smeta bas ovo sto si naveo kako EU tretira ne EU gradjane i da on zeli Britaniju daleko slobodnijom gde ce trziste diktirati cenu rada ja bih mozd i poverovao da je on starno zagovornik slobode i da su regulacije zaista ono sto mu smeta u EU. Medjutim on to nije radio. On je zeleo jos vise takvih regulacija jer je i ovu EU kilavu slobodu smatrao suvisnom. Toliko suvisnom da je tu slobodu smatrao pretnjom za Britance. Znaci ne nikako ne stoji prica da su u EU njima smetla ogranicenja. Naprotiv! Smetale su im i ove slobode koje su postojale kakve takve i hteli su da ih se rese. To je u gornjem klipu jasno kao dan.

Ако сам добро разумео, он се ту залаже за укидање и смањивање некаквог закона о раду. Зар то није укидање ограничења и регулација?

Или нисам добро разумео...?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Grizzly Adams рече

Ако сам добро разумео, он се ту залаже за укидање и смањивање некаквог закона о раду. Зар то није укидање ограничења и регулација?

Или нисам добро разумео...?

"I want to change the law, so there is a presumption in favor of British workers." Ne znam da li moze jasnije. Dakle sada ne postoji zakon koji daje prednsot britancima prei zaposljavanju i on ce promentii zakon tako da ga bude. Dakle visestruko veca nesloboda nego ova sadasnja takodje neslobodna EU.

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Nista od toga nije pokazatelj bilo kakovg totalitarizma.

Ма federal dictatorship je.

Нико не иде у Гулаг, али воља се намеће одозго, без да ико може да се пита око тога. Држава тежи да увећа своју моћ и овлашћења и да регулише све могуће аспекте живота, surveillance је све већи и већи...  Ако баш није у овом тренутку то, онда дефинитивно иде ка томе. 

Скоро су инсистирали на ЕУ војсци, ако се настави тако, питање је времена када ће и они интервенисати на све стране.

Оно што је најбитније је да они који владају не полажу рачуне никоме и нико не може да их смени.  Постављају се сами - постављају једни друге. Ако некад буде неки референдум око нечега, они га игноришу и раде шта они хоће и шта су замислили.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aquilius Cratus рече

"I want to change the law, so there is a presumption in favor of British workers." Ne znam da li moze jasnije. Dakle sada ne postoji zakon koji daje prednsot britancima prei zaposljavanju i on ce promentii zakon tako da ga bude. Dakle visestruko veca nesloboda nego ova sadasnja takodje neslobodna EU.

Pa šta je tu loše?Štiti prava i interese sopstvenog naroda čija je i Velika Britanija država.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

Нико не иде у Гулаг, али воља се намеће одозго, без да ико може да се пита око тога. Држава тежи да увећа своју моћ и овлашћења и да регулише све могуће аспекте живота, surveillance је све већи и већи...  Ако баш није у овом тренутку то, онда дефинитивно иде ка томе. 

Одличан опис УК.

А, упс, причаш о ЕУ. Sorry...  :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Kratos рече

Pa šta je tu loše?Štiti prava i interese sopstvenog naroda čija je i Velika Britanija država.

To po tvom svetonazoru. Ja govorim Grizliju i Daretu koju se inace zalazu za slobodno trziste i slobodu pojedinca koje bi trebalo biti iznad fiktivnih naroda ako stvarno verujemo u klasicni liberalizam/libertarijanizam/stagododtoga. Ti ne verujes i koliko god se ja ne slagoa to je tvoj stav. Ti ne smatras da pojedinac treba da bude iznad naroda i u tom svetonazoru je sasvim ok ovo sto je rekao Najdzel. Ali nije u mom i u onom za koji se Grizli i Dare zalazu mimo ovih tema. :)

Подели на овим сајтовима

50 minutes ago, Grizzly Adams рече

Ако је ово друго, онда можемо да претпоставимо да ће се страсти брзо смирити.

Надајмо се да је тако.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Ја сам га разумео овако - постоји некакав "закон о дискриминацији" који послодавце спречава да одбију кандидате који нису Британци. Он жели да тај закон укине и да послодавцима дозволи да запошљавају људе по својој жељи, а његова претпоставка је да би дали предност Британцима. Нисам разумео да жели нови закон који фаворизује Британце, већ једноставно да укине постојећи закон.

Најбоље би било потражити нешто детаљније о томе, мислим да није сасвим јасно из снимка.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Grizzly Adams рече

Ја сам га разумео овако - постоји некакав "закон о дискриминацији" који послодавце спречава да одбију кандидате који нису Британци. Он жели да тај закон укине и да послодавцима дозволи да запошљавају људе по својој жељи, а његова претпоставка је да би дали предност Британцима. Нисам разумео да жели нови закон који фаворизује Британце, већ једноставно да укине постојећи закон.

Најбоље би било потражити нешто детаљније о томе, мислим да није сасвим јасно из снимка.

To bi mozda moglo da se tumaci tako kako kazes da se na pocetku snimka nije zalio da su ti svi poslodavci odreda "pogresno" izabrali te pozaposljavali dosljake te tako mnoge britance ostavili bez posla. Znaci taj njegov zakon treba nekako da ih pritisne da "izaberu ispravno" zaposle britance i "smanje nezaposlenost". Stvar je u tome sto smo takve gluposti culi milion puta od nasih lokalnih debila od politicara i ti si aktivno pisao protiv takvog protekcionizma, kao sto si i dosledno pisao protiv ostalih vidova "drzavnog cuvanja privrede" ne znam kako ovde iz prve ne uvidjas da se radi o "Srpska salata na srpskom stolu." prici?! Poslodavci razmisljaju slobodno i racionalno i unajme jeftinije radnike, sto je dobro jer obara cenu proizvoda ali je i prilika za nacionaliste da krenu sa demagogijom o tome kako nam stranci kradu poslove.

Подели на овим сајтовима

Не знам одакле вам те идеје да у ЕУ постоје некакви закони који спречавају послодавце да одбију "странце" и запосле "своје"? ЕУ државе сада, у овом тренутку, имају порезе какве желе, здравство и школство какве желе итд. Не само да није све централизовану у Бриселу, него није у Хагу или Берлину. У Немачкој свака савезна држава има некакве своје законе. Баш ми скоро причао један немачки профа како свака од тих држава има свој завршни испит за средњу школу, нема уопште прописаног на нивоу државе. Многе ствари су такве. Чак се и правила за издавање радних дозвола странцима разликују од савезне државе до савезне ржаве (знају ови што покушавају да оду). У Холандији је исто много тога децентрализовано на ниво провинција или општина. Чух скоро да и здравство пребацују полако на општине. Баш ћу да поверујем да је ЕУ једино Британији успела да наметне све и свашта и пропише сбаки детаљ... :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...