Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

28 minutes ago, Dragi рече

Migranti sigurno nisu produktivniji od samih Britanaca, ovo je malo zabluda ;)

zato i kqzem da mi je nesto sumnjivo sa satatistikom.... verovatno jer su racunali decu, penzionere i invalide.. pa su normalno pokvarili skro radnim britancima naspram poljaka koji rade u britaniji. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Dragi рече

Migranti sigurno nisu produktivniji od samih Britanaca, ovo je malo zabluda ;)

Što jeste, to je da rade za sitan novac za koji Britanac ne može i ne želi da radi. Ista stvar svuda po Evropi. I ovo je onda uvek problem. Jer i radnik je u principu preduzetnik koji prodaje svoju radnu snagu ili uslugu. I kad ti dođe konkurencija koja nudi cenu daleko ispod one koju ti možeš da podneseš... ili kako bi reagovao da moraš da zatvoriš preduzeće i da ideš na socijalnu pošto ne možeš da držiš cenu sa konkurencijom? Teško da bi voleo tu konkurenciju, zar ne...

To je jedan problem, a drugi problem je sto veliki broj migranata znacajno podize inflaciju u kratkom roku. Pa samim tim skoacu cene nekretnina i proizvoda... 

Al ja kazem sve to britanci osecaju pustite vi statistike "migranti su dobri za ekonomiju" kada su te statistike radjene sa kontrolisanim a ne sa nekontrolisanim migracijama. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Pontifex Emeritus рече

Али стварати Уједињену Европу на начин на који се стварала Југославија, не гарантује успех, или макар не гарантује остварење циља мирним путем. Поред тога, оволико бирократизовати и отуђити једну такву творевину...

Овде сам одговорио на оно што сад кажеш. Делим твоју забринутост, али опет мислим да, ако би се ово одрадило на прави начин, може да буде добра ствар.

Ако се одради на прави начин.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

већ је одрађено. и то на погрешан начин. а што се грбо роди, вријеме не исправи.

upravo tako.. kada sam ja koji sam bio pro eu, postao debelo anti eu... zbog svih birokratskih gluposti koje sam video... ne znam kako bilo ko moze da podrzava ostanak bilo koje zemlje u eu. Ta instutciaj treba da se raspadne sto pre, ili debelo da se reformira..a od reforme vajde nema.

Kukanje na rasizam i slicno je samo bora za opstanak eu.... da bi se oni koji su protiv pokazali  kao kojekakvi fasistil...

Подели на овим сајтовима

16 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

читам у новинама да ЖК Јункер сад инсистира на увођењу евра и у остатак ЕУ. упутиће се ултиматум чланицама које то већ нису урадиле. дакле, Брисел (читај Берлин) ће ђоном. Немци не знају другачије.

pusti ti to sta radi brisel.. ajdmo da pogledamo poster u kampanji gde se spominju srbi kao potencijalno problematicni migranti.... pa da pricamo kako je ukip rasisticka i fasisticka stranka.... tako se dobija popularmnost...optuzis konkurenciju da su populisti... i poredis koliko trose svi britanci i radno sposobni poljaci... 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

ajd ako mozes iskopj mi onu studiju.... bas me zanima da vidim detaljnije.. sta su racunali i kako.

Покушаћу да нађем. У међувремену баци поглед на ово: Линк  Ту је још детаљније објашњено зашто имигранти доприносе британској економији.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Prakticno je nemoguce da su od jednom postali toliki rasisti.

Нису они одједном постали расисти, него су се расисти међу њима окуражили после Брегзита и сада мало слободније малтретирају оне чија им се боја коже или акценат не допадају.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, GeniusAtWork рече

Нису они одједном постали расисти, него су се расисти међу њима окуражили после Брегзита и сада мало слободније малтретирају оне чија им се боја коже или акценат не допадају.

Ko koga maltretira?

https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal

Čoveče, koliko ideologija, lepe želje i optimizam pomućuju razum i zaslepljuju . Takvi vide ružičasto i posle pada, pa sve do dna provalije.

Подели на овим сајтовима

@pedja257  Е, ајд не тролуј :)  Знаш ти одлично о чему причам. А проблем са идеологијом немамо 'ми', него они који врте своју причу са прстима у ушима без обзира шта им се пише и објашњава.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, GeniusAtWork рече

@pedja257  Е, ајд не тролуј :)  Знаш ти одлично о чему причам. А проблем са идеологијом немамо 'ми', него они који врте своју причу са прстима у ушима без обзира шта им се пише и објашњава.

Je si li procitao tekst koji govori o tome da je engleska policija namerno cutala dok su muslimani, uglavnom Pakistanci, zlostavljali  1,400 dece u periodu izmedju 1997. and 2013. godine? U zlostavljanje je bilo ukljuceno sliovanje, otmice, mucenje, i seks trafinikng. Policija je cutala iz straha da ih ne prozovu rasistima i medijski ih lincuju. Jesi li procitao taj tekst ili si nastavio da vrtis svoju ružičastu pricu sa prstima u ušima?

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, GeniusAtWork рече

Покушаћу да нађем. У међувремену баци поглед на ово: Линк  Ту је још детаљније објашњено зашто имигранти доприносе британској економији.

ja te to nisam pitao ja znam da kontrolisana migracija doprinosi ekonomiji.  Tu postoje drugi problemi o kojima moze da pricamo ali su nevezani sa temom, inflacija koju migracija pravi i politicka prava za migrante koja menjaju glasacko telo bitno. No kao sto rekoh druga tema. 
Ovo je nekontrolisana migracija i o tome sada pricamo..

Pitao sam te za tvrdnju u proslom linku da britanci prave toliko veci trosak.
Cisto da proverimo da li je statistika faulty, cistoda bi imali cime da pune glavu narodom.
Jer kao sto rekoh, ako su ubrajali penzionere, decu i invalide oni su namerno hteli da predstave imigrante kao korumpirane.

2 hours ago, GeniusAtWork рече

Ne troluje lepo ti je pokazao. Aposlutno ne postoji nijedan veci incident. Osim vasih twitova. Ako ti twitove gde osoba X napise MOJE DETE CULO U SKOLI DA REKLI TO I TO DRUGOM MALOM POLJAKU.. i ti mi to koristis kao neku arguemntaciju o rasizmu kod engleza..

Onda ste pali dublje nego sto sam mislio.

40 % gradjana britanije su glalsal iza brexit. 40 % gradjana britanije sigurno nisu rasisti.

Подели на овим сајтовима

18 hours ago, RYLAH рече

Јесте пост мало дужи, али вреди видети шта ради расизам у реалном животу, обичним људима...

aAPpv1o_700b_v3.jpg

Imperial Nuts.jpg

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

4 hours ago, GeniusAtWork рече

Ko koga maltretira? koji je strasniji incident bio? Koliko je poljaka povredjeno? Koliko uhapseno? Koliko opljackano? Koliko je poljakinja silovano?
Imate li bilo sta osim twitova?

Подели на овим сајтовима

@RYLAH @GeniusAtWork Jedno pitanje.. jel vam cudno da su svud prekrizane twitter adrese? Posto je twitter poprilicno javna socijalna mreza ja hteo da proverim ove tweetove, i vidim svud sakrivene adrese onih koji su ih postovali!?!!?!?!

Sve vise pocinjem da mislim da su sve ove price o rasizmu namerno dizanje podvale od strane stayovaca da bi jos malo ad hominem napadali leave politicare... 
Posto im je glavni argument VASA RETORIKA CE DA PROBUDI STRASAN RASIZAM... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...