Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Управо сада, Paradoksologija рече

Britanci po društvenim mrežama dele kviz: u koju EU zemlju treba da se preseliš?

Eto, kao oni liberalici u americi koji prete da ce da se presele u kanadu ako pobedi tramp. :)

I posle "nije povezano". :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Млађо, па отвори нову тему која ће то образлагати, а ова је о изласку ВБ из ЕУ :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Eto, kao oni liberalici u americi koji prete da ce da se presele u kanadu ako pobedi tramp. :)

I posle "nije povezano". :)

A naši koji pred svake izbore obećavaju da će da se sele ako pobedi pro-EU Vučić?

Nekad nema teorije zavere, nekad prosto ljudi svuda na svetu reaguju slično na subjektivno slične događaje.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Тања1 рече

Млађони, Ја британски резултат тумачим као развој који се појавио у неколико земаља; наиме да је ЕУ отишла предалеко и да није успела да ухвати сигнале да националисти морају играти већу улогу. Заборавило се да је Европа заснована на националним државама. Уместо тога направили су машину која је националисте одвојила од утицаја. Ако се та биланса изгуби, народ ће гласати НЕ скоро сваки референдум о ЕУ. И то смо видели у Великој Британији, где су били спремни исчланити се из клуба.

Шта ће се десити у Србији у односу на ЕУ?

Србија мора да обезбеди добре споразуме са Британијом и да одржи референдум којим ће Срби моћи да одлуче да ли желе чланство на тренутном нивоу, и направе договор, сличан Великој Британији.

Постоји велика разлика између Србије и Велике Британије. Британци имају другу по величини европску економију и другачије мишиће. Када дефинишу нови начин повезаности са ЕУ тада трема користити нови модел за нас...

Зашто дискредитовати чланство пре него дефинитивно сазнамо што ће Британци добити? Ја сам убеђена да ће направити нешто између пуноправног чланства у ЕУ и нешто што подсећа на раније...

Ако би имали српски референдум, да ли би препоручио Србији не у ЕУ?

Оно што ће изаћи из овога је да ће Британци имати договор који чини да имају нешто између чланства и европског економског решења – као Норвешка. Дакле, то  је узбудљивије место за Србију, по мом мишљењу. Под условом да се направе задовољавајући споразуми са Британцима, па да имамо референдум како би већина Срба тражило исту повезаност са Европском унијом, као и британци. ;)

Дакле, верујем да ће Британија показати пут другим земљама и надам се да је то бољи начин за сарадњу.

Sto je najgore, ja se skoro nista ne slazem sa tobm. Znas da nisam politicki nacionalista. Mene ne brine nacionalizam, mene brige gusenje sloboda koje ce doci sa migracijama.

Srbija je  95 zemlja na svetu po nivou ekonomskih sloboda. Ako se masa srba preseli u britaniju, sta ce se desit? PA vremenom kroz generacje ce krenuti da glasaju (oni koji dobiju glasacko pravo) da od britanije prave Srbiju. 

To ako se izjavi - nije rasizam. Niko ne mrzi srbe, ali medju srbima teku jos uvek te socijalsiticke bolesti u drustvu. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Дијана. рече

Млађо, па отвори нову тему која ће то образлагати, а ова је о изласку ВБ из ЕУ :)

To je problem sto je sve to povezano. 

Britanija upravo iz tih ralzoga izlazi iz eu. Jer eu sve vise pritiska tu doktrinu na svoje zemlje. 

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Paradoksologija рече

Da se vratimo na temu ove... teme. Jedan tekst sa kojim se verovatno mnogi neće složiti, ali čisto diskusije radi:

Иста прича о "економском самоубиству", свеопштем хаосу и распаду система је била кад су дискутовали о примању евра. Срећом да су били паметни па нису то урадили... И срећа да су били паметни и сад. И није тачно да "напуштају интернационални систем". Овај текст је једно горко ридање над брегзитом све у свему. :)

П.С. Једва чекам либералну хистерију кад победи Трамп у новембру. :) 
Имам језиве предосећаје какви текстови нас чекају...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

A naši koji pred svake izbore obećavaju da će da se sele ako pobedi pro-EU Vučić?

Nekad nema teorije zavere, nekad prosto ljudi svuda na svetu reaguju slično na subjektivno slične događaje.

Ja to i kazem, reaguju slicno jer imaju slicna ideoloska ubedjenja. Zato kazem "ideoloski pokret". 

ono sto je aquilius pisao "meme" 

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Paradoksologija рече

Britanci po društvenim mrežama dele kviz: u koju EU zemlju treba da se preseliš?

Све ваша идеолошка родбина и нико други. :) 

Нека се преселе у Венецуелу...

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Млађони рече

Sto je najgore, ja se skoro nista ne slazem sa tobm. Znas da nisam politicki nacionalista. Mene ne brine nacionalizam, mene brige gusenje sloboda koje ce doci sa migracijama.

Srbija je  95 zemlja na svetu po nivou ekonomskih sloboda. Ako se masa srba preseli u britaniju, sta ce se desit? PA vremenom kroz generacje ce krenuti da glasaju (oni koji dobiju glasacko pravo) da od britanije prave Srbiju. 

To ako se izjavi - nije rasizam. Niko ne mrzi srbe, ali medju srbima teku jos uvek te socijalsiticke bolesti u drustvu. 

У реду је да се не слажеш, али ја сам само изнела своје тумачење.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Ja to i kazem, reaguju slicno jer imaju slicna ideoloska ubedjenja. Zato kazem "ideoloski pokret". 

ono sto je aquilius pisao "meme" 

Govorimo, bar zvanično, o pobedama suprotnih ideologija, a istim reakcijama. Ljudi, Mlađo, ne ideologija.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

У реду је да се не слажеш, али ја сам само изнела своје тумачење.

Ma ok, ima sigurno istine i u tome. Ljudi podrzavaju ove stvari iz razlicitih motiva, neki jer su nacionalisti, neki jer ne zele da islamska kultura zarazi zapad. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

Govorimo, bar zvanično, o pobedama suprotnih ideologija, a istim reakcijama. Ljudi, Mlađo, ne ideologija.

Pa ljudi su ideologija. Cim imas set uverenja o politici (sto svako ima) imas neku ideologiju. 
ovi ljudi danas dele xyz setove uverenja. Konkretno poprilicno etatisticke, "drzava da uradi nesto."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...