Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Gledao sam skoro neki video, gde lik kaze da je taj izlazak ipak ogroman proces, i da su potrebne godine i godine, prvo da UK donese plan i politiku odvajanja od EU institucija, pa onda pregovori i pregovori oko finansija i gluposti, dok ne bi uspeli da se konacno raspetljaju. Takodje je rekao da odluka na referendumu ne mora neophodno i biti ispostovana, ne znam sad na tacno na koji nacin, to su neka njihove zavrzlame. Poenta je, da se u medjuvremenu svasta moze promeniti i da je ovo dogadjaj koji jeste zvucan i bucan, ali mozda samo toliko.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Иван ♪♫ рече

Gledao sam skoro neki video, gde lik kaze da je taj izlazak ipak ogroman proces, i da su potrebne godine i godine, . . . 

Али то је засигурно, али засигурно на свеопшту корист!! -.-

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Juan рече

Зашто би ико ко воли своју земљу истој желео конитнуитет такве елите?

Зато што чињеница да је неко млад, пристојан и образован не гарантује да је и у праву, јер врло често млади, пристојни и образовани људи немају све податке који су од значаја за доношење стратешких одлука, а посебно немају приступа стратешким пројекцијама које се праве у специјализованим институтима, које раде суперобразовани искусни и веома пристојни и префињени људи. А најчешће младе, пристојне и образоване људе такве ствари и не интересују, нити имају живаца да се тиме уопште баве. 

Знам из искуства, јер и ја врло често причам са младим, пристојним и образованим људима, који у деведесет и пет посто имају виђење света које се од просечног читаоца Курира разликује једино по томе што млад, пристојан и образован човек неће да те опсује и да се побије са тобом, али подједнако нема појма, као ни онај што чита Курир.

Ово свакако не значи да је и континуирани систем увек у праву, али барем имају све потребне податке да би доносили стратешке одлуке. Земље које тако нешто немају (читај Србија) пролазе много горе.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, Жељко рече

НЕГО, НАРОДЕ И НАРОДНОСТИ, ШТО ЋЕМО БЕЗ ДЕВЕНПОРТА? ИЗГУБИСМО ЗАКОНОДАВНУ ВЛАСТ, А ТАМАН СМО ЈЕ ИЗАБРАЛИ.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, RYLAH рече

Ово свакако не значи да је и континуирани систем увек у праву, али барем имају све потребне податке да би доносили стратешке одлуке. Земље које тако нешто немају (читај Србија) пролазе много горе.

Strateške odluke koje su u interesu koga?

Jer mladi (i ne tako mladi), pristojni i obrazovani ljudi koje znam a koji su protiv Brexita računaju na to da će dosta ekonomski izgubiti izlaskom. Izgubiće i ruralni stariji živalj koji je glasao 'za'. Može nešto dobiti jedan deo ekonomske elite.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, RYLAH рече

Зато што чињеница да је неко млад, пристојан и образован не гарантује да је и у праву, јер врло често млади, пристојни и образовани људи немају све податке који су од значаја за доношење стратешких одлука, а посебно немају приступа стратешким пројекцијама које се праве у специјализованим институтима, које раде суперобразовани искусни и веома пристојни и префињени људи. А најчешће младе, пристојне и образоване људе такве ствари и не интересују, нити имају живаца да се тиме уопште баве. 

Знам из искуства, јер и ја врло често причам са младим, пристојним и образованим људима, који у деведесет и пет посто имају виђење света које се од просечног читаоца Курира разликује једино по томе што млад, пристојан и образован човек неће да те опсује и да се побије са тобом, али подједнако нема појма, као ни онај што чита Курир.

Rile ne postoje strateske odluke tog tipa jer bi to znacilo da je moguce predvidjati u ekonomiji ili ostalim drustvenim naukama. Pa Stiglec ti je rekao prije ove zadnje ekonomske krize da je Freddie Mac jedna od najstabilnijih finansijskih institucija u USA. Da znaju strucnjaci dobro predvidjati nebi spoljni i unutrasnji dug Britanije bi toliki koliki je sad. Nemoguce je napraviti predikcije u ekonomiji, a ona je generalno i najozbiljnija uz lingvistiku drustvena nauka. Referndum je sam po sebi iracionalan, tako da i ljudi koji glasaju tesko da mogu znati da li ce im to koristiti, sve se svodi na vjeru.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Strateške odluke koje su u interesu koga?

Не знам, нисам у тим круговима, нити имам жељу да се нешто питам око стратегије или будућности, тако да не могу да знам чиме се воде приликом одлучивања. Али стратешке одлуке се праве за период од тридесет до сто и више година, тако да нечији привремени новчани губитак у свему томе не значи превише. Са друге стране, добре стратешке одлуке могу, чак и после почетног пада, да донесу далеко већу корист, само за неки средњорочни или дугорочни период истим тим људима којима данас таква нека одлука тешко пада.

Јесте ружно, јесте тешко, и јесте да све пуца обичног човека, ал је једноставно тако. Да није било тога, да се превага није стављала на неке велике планове и одлуке, данас би свет био много другачији.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, RYLAH рече

али барем имају све потребне податке да би доносили стратешке одлуке.

Немају и никада не могу да имају осим ако потпуно игноришеш интерес и циљ појединца.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...