Дијана. Написано Јул 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 08:31 20.07.2016(освежено 09:00 20.07.2016) Преузмите краћи линк Сенка Милош 21092292 „Домаћи муслимани“ треба да буду прва брана одбране Србије од терориста. Ако би се формирао тим који би се бавио дерадикализацијом, мислим да би господин Зукорлић требало да буде у њему. Британци су најрадикалнијег имама Асима Хафиса поставили за носиоца борбе против радикализма, каже за Спутњик професор Факултета за безбедност Дарко Трифуновић. После напада у Паризу, у коме је погинуло 130 људи, ваше колеге, наши саговорници, упозоравали су на нови напад у Француској, посебно током Европског првенства у фудбалу. До напада, на срећу, није дошло, а да ли су се у Ници надлежне службе опустиле? © FLICKR/ MICHAŁ HUNIEWICZ Зашто је Балкан незанимљив терористима — Ствар је у томе што припадници свих служби света, укључујући САД, изузев Израела, не схватају суштину проблема, не знају како се терористи регрутују, не сналазе се ни терминолошки. Проглашавају рат против тероризма, а рат не може да се води против метода које неко користи — могуће је спроводити мере против носилаца терористичке претње. Зло се не назива својим именом. Сви покушавају да избегну да говоре о религијској компоненти, овде се религија користи као мотив за насиље. Бомбаши-самоубице умирући узвикују „Алаху ахбар“, а пре тога се сликају с Кураном и „калашњиковим“. Политичари проблем гурају под тепих. Возач камиона смрти од раније је познат полицији, био је означен као особа која је прошла кроз радикализацију, али није био на листама сумњивих, које имају француски обавештајци. Породица тврди да је имао и психичке проблеме. Како је то могуће? — Ово је само један случај, сетите се Мирсада Бекташевића, детета које је рапидно радикализовано у Шведској, Сулејмана Таловића или Сеада Јакаупија, све су то лица која су имала мале проблем са законом који нису указивали на то да ће у једном тренутку да учине нешто велико. Непознавање и страх од религије, у исламу су вам прете страшне санкције ако не испоштујете оно што је зацртано у Курану. Мула Омар Мухамед у Авганистану, када је наредио да се сруше две хиљаде година старе статуе, држао је Куран и цитирао његове делове. Тада није било исламског лидера у свету који му се супротставио и рекао да то интерпретира на начин да шири насиље. Треба рећи да имамо и шиите, код њих нема терориста-самоубица. И у Србији неко годинама регрутује нашу децу, Роме, Албанце, муслимане из Новог Пазара, она одлазе на ратишта у Сирији и Ираку. Како су регистроване организације које врбују нашу децу и у којој мери су наше службе безбедности упознате с тим? — Плашим се да нису. Наше службе безбедности годинама су предмет политичких сукоба, баве се шпијунирањем политичких опонената, а када су у питању витални интереси, немају капацитете за борбу против корупције из које на крају извире слабост борбе против тероризма. Немају финансије, опрему, а годинама их школују људи који за то нису квалификовани, правници и политиколози. Али ми имамо велику предност, аутохтоне муслимане са нашег подручја, они су рођени овде, од наше крви и меса, само им је другачија религија. Они треба да буду прва брана наше државе. Ако би се формирао било какав тим који би се бавио дерадикализацијом, мислим да би господин Зукорлић требало да буде у њему по британском моделу. Они су свог најрадикалнијег имама Асима Хафиса прогласили носиоцем борбе против радикализма. Ми морамо наше вође да ангажујемо. Зар вам се не чини да је наша држава већ повукла сличан потез тако што шаље донедавног муфтију београдског Мухамеда Јусуфспахића као амбасадора у Саудијску Арабију? — Тај контакт је итекако битан јер је Саудијске Арабија главни генератор проблема тероризма. У САД се води поступак, породице жртава 11. септембра туже Саудијску Арабију, у томе учествујем кроз адвокатски тим који заступа жртве. За сада сви докази и изјаве сведока, муџахедина пореклом из Бахреина и других земаља, који су ратовали на територији БиХ, говоре у прилог томе да је Саудијска Арабија преко високог саудијског кабинета одговорна за 11. септембар. Они на територији Србије финансирају религијске објекте без потребе. Да ли наша земља треба да примени реципроцитет и тражи да се тамо изгради црква. То би било кажњиво смрћу. Тамо не можете градити ниједан други верски објекат сем муслиманског, а њима је дозвољено да раде шта хоће по Србији. © AFP 2016/ STRINGER Тероризам — крхка безбедност на Балкану Да ли се ви осећате безбедно у Србији. — Не. Залажем се за то да се хитно промене законске одредбе о ношењу и држању оружја. Кад сте чули да је неко ко има дозволу нешто направио. Да се неким случајем неко од мојих колега затекао у Ници, гарантујем да би макар умањио жртве, јер би урадио све за шта је обучен да спречи једног таквог човека. Ми смо то пооштрили због организованог криминала, али треба да се припремимо. И ми смо усред рата. http://rs.sputniknews.com/drustvo/20160720/1107397209/trifunovic-islama-radiklaziacija-srbija2.html ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2016 Šta se krije iza kulisa islamskog terorizma u Francuskoj? Novosti Online / Jagoš Marković | 20. jul 2016. 16:09 | Komentara: 9 U Francuskoj je od 1958. godine izvedeno 54 teroristička napada motivisana islamskim fanatizmom ili političkim borbama u muslimanskim zemljama. U tim napadima ubijeno je ukupno 305 osoba U Francuskoj je od 1958. godine izvedeno 54 teroristička napada motivisana islamskim fanatizmom ili političkim borbama u muslimanskim zemljama. U tim napadima ubijeno je ukupno 305 osoba. Najviše u periodu od početka 2015. do danas, čak 228. Još od kraja 19. veka Francusku pogađaju politički i religiozno motivisani bombaški napadi, pucnjave i otmice.Anarhisti, ekstremni desničari, neokolonijalisti, levičari i religiozni fanatici - niko se nije ustručavao da u borbi za svoje ciljeve usmeri pažnju javnosti na sebe korišćenjem oružja i u Francuska je kao kolonijalna sila upravljala brojnim teritorijama naseljenim muslimanskom populacijom u Africi i Aziji. grožavanjem nevinih života. ..... Očigledno je da se talasi terorizma u Francuskoj javljaju istovremeno sa ratovima u zemljama Bliskog istoka i Severne Afrike, regionima gde ova država ima velike političke i privredne interese. Te interese je najčešće branila oružjem i uticanjem na političku scenu. Danas u francuskoj živi oko četiri miliona Arapa koji se svakodnevno informišu o užasima ratova u zemljama iz kojih vode poreklo. Neki od njih, revoltirani učešćem Francuske u tim sukobima u kombinaciji sa niskim društvenim položajem, lako postaju meta radikalizacije i tempirane bombe koje čekaju signal kalifata da "eksplodiraju". Premijer Francuske Manuel Vals u utorak je izjavio da se može očekivati još napada i nevinih žrtava i da građani moraju da nauče da žive sa strahom od takvih događaja. Ostaje nam da vidimo da li će Francuska revidirati spoljnu politiku prema zemljama iz kojih dolaze teroristi i da li će naći način da se izbori sa onima iz sopstvene zemlje. Cijeli, iscrpan tekst, sa fotografijama i videima, pogledati ovde АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 21, 2016 Пријави Подели Написано Јул 21, 2016 On 7/14/2016 at 20:52, VaSa110 рече Ne radi se o sudaru već ratu, ratu koje je hrišćanstvo izgubilo. Samo je pitanje vremena. Islam je ekstremno agresivan (kao nekoć hrišćanstvo) i to mu garantuje pobedu. Ако говоримо о додиру/судару хришћанства и ислама, ту нема никаквог рата. Али ако говоримо о додиру нас са радикалним исламистима, онда јесте у питању рат, и то рат који Европа и хришћанство и ислам тешко могу изгубити. Поред очигледне економске и војне надмоћи, Запад има и културну надмоћ. Једино је битно не дозволити недемократским и нелибералним елементима да искористе демократске методе и либерална начела како би их укинули ( што се знало дешавати често у растројеним друштвима ). Тачно ме туга ухвати када чујем овакве ствари, јер испада да бити благог карактера и отворен значи слабост која увијек губи над агресијом, што је потпуно нетачно. Увијек је борбу губио онај ауторитарнији, када су у питању сукоби цивилизација и различитих култура, увијек су губили они затворенијег ума. Данашњи радикални исламисти су књишка дефиниција ускоумног човјека. Док у Европи постоји сијасет хришћанских деноминација и брдо агностика и атеиста који живе заједно, без икаквог озбиљног сукоба, са друге стране имаш радикалне Суните, Шиите и остале који се убијају гдје год стигну ( а ми на Балкану дођемо као неки прелазни облик између ово двоје - не убијамо се, већ живимо заједно и заједно мрзимо једне друге ). Истрошиће се енергија и жеља за борбом и стрпљење муслимана временом, само нико не зна колико је времена тачно потребно. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 21, 2016 Пријави Подели Написано Јул 21, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 21, 2016 Пријави Подели Написано Јул 21, 2016 On 7/14/2016 at 14:03, Дијана. рече Овакве глупости одавно нисам чуо о.О "Циљ Запада је да се уништи шиитски ислам". Аха, значи зато су никле онолике револуције у арапским сунитским земљама. Јест, баш. У чему је то шиитски ислам близак православљу, осим у источњачком мистицизму? И даље, зашто би номинално хришћански Запад желио да уништи и хришћане на Блиском истоку? Одакле ваде овакве лучићевске закључке, матере им? kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 21, 2016 Пријави Подели Написано Јул 21, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 22, 2016 Пријави Подели Написано Јул 22, 2016 17 hours ago, Ћириличар рече Ако говоримо о додиру/судару хришћанства и ислама, ту нема никаквог рата. Али ако говоримо о додиру нас са радикалним исламистима, онда јесте у питању рат, и то рат који Европа и хришћанство и ислам тешко могу изгубити. Поред очигледне економске и војне надмоћи, Запад има и културну надмоћ. kada sam napisao rat nisam mislio bukvalno samo na oružani sukob. Zapravo radikalni islamisti (njihov način borbe) su manji i rešiv problem. Velika je varka misliti da "većina muslimana" ne podržava teroriste. Pogledaj događaje i trenutno stanje u Evropi, ko da gledam reprizu događaja na Balkanu. Ma to su ekstremisti, ma većina nije za rat, kad ono...... Rimu ništa nije pomogla ni ekonomska ni vojna i kulturna nadmoć. Reći ćeš pa hrišćani su bili deo tog carstva. Da tačno kao što sada muslimani postaju deo Evrope. Sve u svemu ostajem pri ranije napisanom, itekako je rat i to izgubljen za hrišćanstvo. Дијана. and zuti car је реаговао/ла на ово 2 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 22, 2016 Nažalost, složila bih se prije sa ovim pesimističkim nego sa idealističkim sudom. Rat, ali u širem smislu, na svim poljima. Invazija Evrope je u toku. Ima malo tu i zaostatka i reperkusija kolonijalne prošlosti, npr. u Francuskoj. No, njihov radikalizam je zlo sam po sebi, dokaz je njihova brutalnost između te dve struje, silovanja muslimanki, zloupotreba djece. Grozno je šta ti fanatici rade jedni drugima tamo (samo onaj slučaj da su brutalno ubili dječaka jer su ga optužili da je kurir suprotne strane, što možda i jeste, jer su kod njih djeca zloupotrebljena u ratovima). Onaj gore video sam postavila jer govori o progonu hrišćana tamo od strane muslimana, što je činjenica i realnost. Tumaralo. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 22, 2016 Пријави Подели Написано Јул 22, 2016 3 hours ago, VaSa110 рече kada sam napisao rat nisam mislio bukvalno samo na oružani sukob. Zapravo radikalni islamisti (njihov način borbe) su manji i rešiv problem. Velika je varka misliti da "većina muslimana" ne podržava teroriste. Pogledaj događaje i trenutno stanje u Evropi, ko da gledam reprizu događaja na Balkanu. Ma to su ekstremisti, ma većina nije za rat, kad ono...... Rimu ništa nije pomogla ni ekonomska ni vojna i kulturna nadmoć. Reći ćeš pa hrišćani su bili deo tog carstva. Da tačno kao što sada muslimani postaju deo Evrope. Sve u svemu ostajem pri ranije napisanom, itekako je rat i to izgubljen za hrišćanstvo. Нисам ни ја само мислио на оружани сукоб. Рат траје између различитих идеја, различитих схватања свијета. А то већина муслимана подржава терористе? То што већина муслимана је конзервативније и дословније прати ислам него што бисмо ми то вољели не значи ништа у погледу да ли подржавају ИСИС. И хришћанство је прије било у сличном стању и тек након доста беспотребно проливене крви хришћански народи су се опаметили. Сада муслимани пролазе кроз тај период. Ти ниси изгледа чуо, Рим никада није пао. Само су носиоци његове културе постали други народи. Рим је побиједио, Рим и даље живи. Европа, то је Рим. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јул 22, 2016 Пријави Подели Написано Јул 22, 2016 41 minutes ago, Ћириличар рече А то већина муслимана подржава терористе? https://carm.org/islamic-muslim-statistics-on-violence-rape-terror-sharia-isis-welfare I otkud to da je vecina merilo? Kada jedan terorista moze da udje u kamion i prekazi 100 ljudi. Kada jedan moze da udje naoruzan do zuba u gej klub i pobije 50 i jos 50 rani. Ne, ne.. ako imas 1 procenat ljudi koji porzavaju terorizam u ovkiru jednog naroda ili verske grupe vec je previse. АлександраВ and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 22, 2016 Пријави Подели Написано Јул 22, 2016 1 hour ago, pedja257 рече https://carm.org/islamic-muslim-statistics-on-violence-rape-terror-sharia-isis-welfare I otkud to da je vecina merilo? Kada jedan terorista moze da udje u kamion i prekazi 100 ljudi. Kada jedan moze da udje naoruzan do zuba u gej klub i pobije 50 i jos 50 rani. Ne, ne.. ako imas 1 procenat ljudi koji porzavaju terorizam u ovkiru jednog naroda ili verske grupe vec je previse. Хах, Алџазира из Катара и Саудијска Арабија пробиле плафон са статистикама. Не чуди ме нимало Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 23, 2016 Пријави Подели Написано Јул 23, 2016 Osumnjičeni za napad u Minhenu osamnaestogodišnji Iranac Polizei identifiziert 18-Jährigen als mutmaßlichen Täte Po střelbě v Mnichově je nejméně devět mrtvých Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2016 Zak, ovde sam prebacila post jer svakako sam htjela ja da objavim ovu vijest, naime da je jedan od počinilaca masovnog ubistva u Minhenu 'osamnaestogodišnji Nijemac iranskog porijekla, koji je potom počinio samoubistvo'. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 23, 2016 Пријави Подели Написано Јул 23, 2016 2 hours ago, Дијана. рече Zak, ovde sam prebacila post jer svakako sam htjela ja da objavim ovu vijest, naime da je jedan od počinilaca masovnog ubistva u Minhenu 'osamnaestogodišnji Nijemac iranskog porijekla, koji je potom počinio samoubistvo'. Јесу то медији коначно почели говорити искрено ко су учиниоци? Али наравно, опет морају додати "Нијемац иранског поријекла". Добро, у суштини и није нетачно. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 23, 2016 Pa moje je mišljenje da oni to i kriju i ublažavaju da ne bi širili paniku, prvo što sam čitala je bilo da nije islamski terorizam u pitanju. 'Nijemac iranskog porijekla' je sintagma koju su upotrijebili jutros na RTS, ali ovde gore vidiš da piše Iranac, što je tačnije u smislu etničke pripadnosti u multietničkoj državi, dok mu je Nijemac državljanstvo, tu je vjerovatno rođen, i žrtvovao je svoj mladi život na dar toj suludoj ideologiji. Tragedija... ja sam gledala prije 20 godina strane novine sa člancima o djevojci sa onom diplomantskom kapom, i ona je svoje tijelo obmotala eksplozivom i raznijela sebe i neke ljude kao žrtva 'alahu'. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука