Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 9 minutes ago, Zoran Đurović рече Један је Alberto Maggi из Ordo Servorum Beatae Virginis Mariae, а други је Еnzo Bianchi, приор заједнице манастира Bose, а кога је папа Франциско узео за свог саветника за екуменизам. Дакле, они су ипак званичнија лица од тебе, мада иду на живце католичким талибанима који их називају јеретицима, као што то исто раде православни талибани са Зизјуласом, владиком Игњатијем, пт. Вартоломејом, Георгијем Флоровским итд. Da, imam vrlo dobru orijentaciju o servitima, neko vrijeme sam proveo medju njima na Monte Bericu. https://it.wikipedia.org/wiki/Santuario_della_Madonna_di_Monte_Berico http://www.monteberico.it/index.php/servi-di-maria Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 20 hours ago, Zoran Đurović рече Митр. Амфилохије ме је пак напао не по својој памети, него што је имао лоше саветнике. Veoma me interesuje ono vezanu za ep. Amfilohija i Vasu platu. Nakon odgledanih par intervjua, dosao sam do toga da veooooma cenim Amfilohija. S druge strane, ne dati platu coveku je nedopustivo. I zato mi je ovo pitanje bitno, jer mi se ne uklapa u to kako sam ja njega doziveo. Da li je i to bila posledica zlih savetnika, ili sta je u pitanju? -Владимир- and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 I ovdje takodjer sam proveo dosta vremena: Klášter servitů s kostelem sv. Petra a Pavla v Nových Hradech Nové Hrady, klášter Božího Milosrdenství s kostelem sv. Petra a Pavla Klášter Božího Milosrdenství Nové Hrady Pritisnite tamo na toj galeriji na dnu br. 13, sv. Filip Benicius, servita, u Pragu na Karlovom Mostu Svatý Filip Benicius, servita, Karlův Most Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 53 minutes ago, Zoran Đurović рече Пошто си се пожалио да те не слушају саговорници, ја те сада враћам на твој текст који сам означио црвеним. Питам: Зашто је Ис слагао Разбојника? Наиме, Ис тог дана није био у Рају. Појасни, па да наставимо. Nije ga slagao, to njegovo proglašenje podrazumijeva sljedeću situacijiju: "Kad se ja nadjem u raju naći ćeš se tamo takodjer i ti zajedno sa mnom. Nekom ko upravo visi na krstu a s vremena na vrijeme čak i gubi svijest nije stalo do hronološki tačnog datiranja i vremenski precizino odredjenog formulisanja ili do nekakvih elaborata a ni taj razbojnik nije bio u takvom raspoloženju i stanju da bi nekakva takva preduga i punktičarski tačna objašnjenja i tumačenja stigao izdržao i saslušati. Osim toga što je za nas danas ili sutra, prekosutra za Boga je to već nekako sasvim drugačije. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 8 minutes ago, Иван ♪♫ рече Veoma me interesuje ono vezanu za ep. Amfilohija i vasu platu. Nakon odgledanih par intervjua, dosao sam do toga da veooooma cenim Amfilohija. S druge strane, ne dati platu coveku je nedopustivo. I zato mi je ovo pitanje bitno, jer mi se ne uklapa u to kako sam ja njega doziveo. Da li je i to bila posledica zlih savetnika, ili sta je u pitanju? Само сам прву годину имао плату, и то преко патријарха Павла. Онда су он и Амфилохије почели да играју пинг-понг са мојом маленкошћу. Амфилохије ми се клео да је све средио код Павла да имам плату и корвану у Бг цркви, одем код Павла, он ми каже: Амфилохије ми ништа није рекао. Одем код Амфилохија: Ма, ти ниси разумео, то је све готово, само кажи Патријарху да је о теби реч. Одем (све су то месеци, ниједан а дан) Павлу: Не, теби Амфилохије нека плаћа, немам ја ништа са тобом, нити ми је он ишта рекао. Одем код Ам., он: Човјече Божији, све је готово, како то да не примаш плату, пре неки дан сам причао са пт. Одем код пт, он: Мајка му стара, Бога му пољубим, оче ђаконе, да ли ти знаш колико ми немцима дугујемо за Штампарију? - Ја: Не знам, Ваша Светости, али ја никакве везе немам са Штампаријом... Никакве новце нисам задуживао код Немаца, а све што знам је да је Града директор штампарије, а ја тамо никад нисам радио. - Пт.: Ајде, иди и не узнемиравај ме више! - Ја: Благословите! - Ми смо, као студенти из ЦГ били стипендирани од једне породице из Америке, тако да нам је владика Никанор Богуновић, поред тога што за дом и храну нисмо ништа плаћали, давао из тог фонда по 100 долара. И све је текло уредно. Амфилохије постаде митрополит, ми се скуписмо да одемо у патријаршију по стипендију која касни, он нам рече: Нема више ничега, умрли су ти добротвори. После можда годину дана, идемо Кнез Михајловом у Бг ја и моја госпа, кад нас срете вл. Никанор: Е, ђаконе, како је, шта има? - Ја му рекох да смо добро, како ствари стоје, и поменух о смрти добротвора. Он се разрогачи: Ма ко умро? Нико није умро! - И узе човек свој новчаник, извади својих 100 долара и рече: Ово је од мене за вас, знам како је живот тежак. Само сам, хвала Богу, био 5 година ђакон, од Амфилохија никад нисам динара видео, нити ми је динара уплатио за пензионо или здравствено. Ваљда ме се због свега тога не сећа, али му се памћење сада вратило... Свако ко мућне главом разуме да је ово истинита прича, јер какав бих био ја лудак да "олајавам" митрополита који може ладно да ме тужи за увреду части. Који би били моји интереси? А од 92 до 96 нема ниједне признанице да ми је један једини динар исплаћен. И још ме ословљава са господин Ђуровић, као артемити док су били пристојни. Да не помињем како ми је директно онемогућио да по свршеним студијима одем у Швајцарску на пост-дипломске студије, а све је већ био средио тадашњи декан Прибислав Симић који је мене после испита позвао да дођем у његов кабинет јер је био одушевљен са мојим одговорима. И то је трајало месецима, он ме молио да идем код Амфилохија по тај формални благослов, а овај ме дочекивао са питањима: О, ђаконе, ђе си ти? Што има ново? - Ништа владико, него ја по онај благослов за пост-дипломске... - Што, ти си завршио студије? - Да. - А дипломски? - Ја сам стара генерација која не пише дипломски, али и онај рад од 100 страна који сте одобрили, јер ми је код вас био последњи испит, је више него дипломски. Ево је диплома, написана. - А какав ти је просијек? - Више него довољан! - Добро, јави ми се за неђељу дана. Дођем ја за недељу дана, дијалог се понавља. -Завршио, дипломски, просек? И тако једно 5 сусрета. Видевши да је враг однео шалу, ја дођем и кажем: Владико, дајте ми благослов овде на БФ да упишем студије, да не губим годину, па после да се пребацм за Швајцарску. - Нема проблема, иди и упиши се. - Да, али не могу без благослова, то иде у документацију. - Иди ти и реци Нади да ћу јој ја послати после благослов. Немам сад времена. Одем ја код Наде Керберке, она ме насилује и облежи целу моји ближу и даљу фамилију, отприлике као што ја радим са артемитима, па ухитим после неког времена митр. и он: Ниси ти то разумео, ђаконе, теби не треба дај папир, ја ћу га дати касније... - Добро, владико, али што бисте га ви давали касније ако је он непотребан? - Иди сад. Уписао сам докторске код Жуњића на Античкој филозофији јер за то ми није био потребан благослов епископа, али сам полагао диференцијални, и уместо 10 испита само 1 јер сам понео био ствари које сам пре тога објавио. Жуња је после причао Пери Јевремовићу да сам био бриљантнији од многих који су завршили филозофију. Има још много детаља које сам пропустио у овом излагању. Биће у мом Житију... Иван ♪♫, Јелена011, Џуманџи and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 2 hours ago, Zayron рече 1. Po čemu misliš, smatraš ili držiš da je tvoja situacija slična, analogna ili da bi sličnom mogla biti sa situacijom u kojoj se našao desni razbojnik? Ja vidim da je sličnost svih nas ljudi, i mene i tebe s njim samo u grijehu a dalje nikakvih velikih sličnosti ne vidim, nio objektivno a ni subjektivno. Po čemu misliš da bi se u toj istoj situaciji ti postavio isto kao taj desni a ne kao lijevi razbojnik i da bi onda ono što je važilo za njega MORALO ili TREBALO važiti i za tebe? A sad smo se usaglasili na tom da Isus Hristos, ako u njemu vidimo tog Božanskog Sudiju ništa NE MORA, samo on može odlučiti kga će abolirati i amnestovat i zašto, ništa nije nikakvom zaslugom a ni garancijom. Ja sam se pokajao a Bog mora ... - Bog ne mora ništa! I na kraju, pošto je taj desni razbojnik u hrišćanskoj tradiciji smatran svetiteljem htjelo bi to objasniti u čemu se smatraš sličnim tom svetitelju i u čemu smatraš situaciju u kojoj se našao on i iz koje je ustvari izašao kao svetitelj toliko slična toj tvojoj? o5 ti? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 hour ago, Zayron рече Nije ga slagao, to njegovo proglašenje podrazumijeva sljedeću situacijiju: "Kad se ja nadjem u raju naći ćeš se tamo takodjer i ti zajedno sa mnom. Nekom ko upravo visi na krstu a s vremena na vrijeme čak i gubi svijest nije stalo do hronološki tačnog datiranja i vremenski precizino odredjenog formulisanja ili do nekakvih elaborata a ni taj razbojnik nije bio u takvom raspoloženju i stanju da bi nekakva takva preduga i punktičarski tačna objašnjenja i tumačenja stigao izdržao i saslušati. Osim toga što je za nas danas ili sutra, prekosutra za Boga je to već nekako sasvim drugačije. Неће бити да је тако... Јер ћемо онда рећи да је разбојник липсао и отишао у Шеол без свести, да се наспава, па ће за неколико милиона или милијарди година да васкрсне са Ис. Зато јехове стављају зарез после данас. Ниси ваљда постао јеховин сведок? Ако је Ис булазнио на крсту због мука, то онда ни њему не можемо да верујемо да ће ићи у Рај (како је могао да булазни за разбојника, тако је могао и за себе). Као што ћемо ладно рећи да је Стефан од камења имао привиђења Отворених небеса и Исуса. Дакле, немој да ми ти дајеш Писмо по Зајрону: Kad se ja nadjem u raju naći ćeš se tamo takodjer i ti zajedno sa mnom. Допуштам да си ти богонадахнутији од Јеванђелиста Луке, али док те неки сабор не прогласи таквим, захтевам од тебе да испоштујеш Лукин текст и даш тумачење. Лк 23, 43: И рече му Исус: Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају (καὶ εἶπεν αὐτῷ Ἀμήν σοι λέγω, σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ). Видиш да Лк користи Амин као потврду и сигурност обећања које Ис даје? То се не уклапа у у твоју тезу да је Ис био ошамућен и погубљен па је изгубио осећај за време. Наравно да речи са крста, које се налазе у четворице јеванђелиста, нису стенограми. Оне пак представљају веру цркве. Само у Лк имамо ово. Сви морализатори овог света би одахнули да нема Луке! Није јако само амин, него и σοι - теби! Теби кажем! Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају. Дакле, тражим од тебе одговор по Луки, не по Зајрону или по јеховама или суботарима. Лк текст је прецизан. Имамо футур ἔσῃ који означава да ће разбојник бити у рају, да није сада у рају, јер би некоме у делиријумо могло пасти на памет да Ис рај назива мучењем, па хајде да се сви сада мучимо! poelbuster, Јелена011 and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Ja ne znam za druge ali situacija sa pokajanim razbojnikom je više nego li samo istorijsko neponovljivi momenat i jedno od dešavanja na Krstu. Hristos je imao razne načine nauka za čovečanstvo jedno od tih nauka je bilo neposredno u raznim dijalozima koje je vodio Hristos sa ljudima u svet pa tako i sa pokajanim i nepokajanim razbojnikom Ovo nije samo neponovljivi istorijski momenat ovo je momenat u kome se više nego očigledno projavljuje MODEL SPASENJA ZA ČOVEČANSTVO (barem jedaan od načina). Pokajani razbojnik nije ispovedio Hrista Isusa kao Ličnost kako insistira zajron i njegova interpretacija Crkve. Pokajani razbojnik je ispovedio SUŠTINSKOG HRISTA kroz pokajanje za sopstvena dela odnosno nedela i proživljavanje stradanja nevine ČOVEČJE (ne božanske) krvi toliko duboko da ju je prihvatio kao svoju. (tudju nevinu krv prolivenu je prihvatio i podelio bol kao da je u pitanju njegova sopstvena krv, jer ispoveda: moja krv je zaslužila da se prolije zbog nedela mojih a ova nevina krv ovog čoveka to nije zaslužila. A pokajani razbojnik je mogao da ćuti i da bude bljutav, odnosno ni vruć ni hladan prema stradanju pravednika kojeg do tada nije ni poznavao. Pokajani razbojnik svojim pokajanjem doživljava PROČIŠĆENJE koje mu otvara um i dolazi u stanje ljubavi prema svetu i nebeskoj pravednosti a to stanje je suštinski ODNOS SA BOGOM koji takvog čoveka zagrli DUHOM SVOJIM NEPROLAZNIM I UVODI GA U RAJSKE ODAJE, JER JE BOGU NEMOGUĆE TAKVU DUŠU NAPUSTITI, NITI TAKVA DUŠA MOŽE A DA NE OSETI BLAŽENSTVO HRISTOVOG PRISUSTVA KROZ TELO a to vidimo i u drugom modelu modelu apostola gde Petar SVEDOČI DA JE HRISTOS ŽIVOT kroz uzimanje TELA I KRVI preko svetog pričešća. To su jednostavno modeli Spasenja, koji jesu različiti ali su u svojoj suštini ISTI. Pokajani razbojnik zajrone nije ISPOVEDIO SEBE nego je ispovedio sopstveni grešni život i priklonio se nebeskoj pravdi zbog osećanja koji sam ti ranije a gore navodio. Prihvatanje DRUGOG je prihvatanje HRISTOVOG TELA. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 12 minutes ago, Zoran Đurović рече Неће бити да је тако... Јер ћемо онда рећи да је разбојник липсао и отишао у Шеол без свести, да се наспава, па ће за неколико милиона или милијарди година да васкрсне са Ис. Зато јехове стављају зарез после данас. Ниси ваљда постао јеховин сведок? Ако је Ис булазнио на крсту због мука, то онда ни њему не можемо да верујемо да ће ићи у Рај (како је могао да булазни за разбојника, тако је могао и за себе). Као што ћемо ладно рећи да је Стефан од камења имао привиђења Отворених небеса и Исуса. Дакле, немој да ми ти дајеш Писмо по Зајрону: Kad se ja nadjem u raju naći ćeš se tamo takodjer i ti zajedno sa mnom. Допуштам да си ти богонадахнутији од Јеванђелиста Луке, али док те неки сабор не прогласи таквим, захтевам од тебе да испоштујеш Лукин текст и даш тумачење. Лк 23, 43: И рече му Исус: Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају (καὶ εἶπεν αὐτῷ Ἀμήν σοι λέγω, σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ). Видиш да Лк користи Амин као потврду и сигурност обећања које Ис даје? То се не уклапа у у твоју тезу да је Ис био ошамућен и погубљен па је изгубио осећај за време. Наравно да речи са крста, које се налазе у четворице јеванђелиста, нису стенограми. Оне пак представљају веру цркве. Само у Лк имамо ово. Сви морализатори овог света би одахнули да нема Луке! Није јако само амин, него и σοι - теби! Теби кажем! Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају. Дакле, тражим од тебе одговор по Луки, не по Зајрону или по јеховама или суботарима. Лк текст је прецизан. Имамо футур ἔσῃ који означава да ће разбојник бити у рају, да није сада у рају, јер би некоме у делиријумо могло пасти на памет да Ис рај назива мучењем, па хајде да се сви сада мучимо! Bože, ne da izvitoperite nego tako nakardno reinterpretujete ono što sam ja napisao da ne mogu doći od čuda sebi. Nigdje nisam ni napisao a ni pomislio da je tamo Isus nešto "bulaznio" ili nije znao šta govori već sam jasno napisao, s vremena na vrijeme je gubio svijest i dolazio sebi i tako ukrug. Zato se morao izražavati kratko i naravno da u takvoj situaciji čovjek (Isus je bio i Čovjek, osim što je bio Bog) nije bio u toj najboljoj formi da se njemački tačno, precizno i punktlich izražava o bilo čemu a niti je taj razbojnik bio u situaciji da sluša bilo čije i bilo kakve Markove konake i neka duga izlaganja i predavanja pa i kad bi to Isus i ostvarioi tamo ga stigao informisati matematički precizno o koordinatama u nekom X-dimenzionalnom časoprostorovom sistemu kada i gdje će se to sve tačno odigrati i kako. Teleportacijom ili nekako drugačije. Bitan je smisao, a smisao je onaj koji sam rekao: Što prije to bude moguće poslije moje i tvoje, naše smrti naćićeš se u Nebu zajedno sa mnom" U onoj situaciji je taj najbliži i najbrži termin bio DANAS!. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 minute ago, Zayron рече Bože, ne da izvitoperite neko tako nakardno reinterpretujete ono što sam ja napisao da ne mogu doći od čuda sebi. nigdje nisam ni napisao a ni pomislio da je tamo Isus "bulaznio" ili nije znao šta govori već sam jasno napisao, s vremena na vrijeme je gubio svijest i dolazio sebi i tako ukrug. Zato se morao izražavati krratko i naravno da u takvoj situaciji čovjek (Isus je bio i Čovjek, osim što je bio Bog) nije u toj najboljoj formi da se njemački tačno, precizno i ipunktlich izražava o bilo čemu a niti je taj razbojnik bio u situaciji da sluša markove i konake i neka duga izlaganja i predavanja pa i kad bi to Isus i ostvario. bitan je smisao, a smisao je onaj koji sam rekao: Što prije to bude moguće poslije moje i tvoje, naše smrti naćićeš se u Nebu zajedno sa mnom" U onoj situaciji je taj najbliži i najbrži perriod bio DANAS!. Možda je DANAS a možda je i INFORMER, jer što bi bio Hristos precizan, kad već mora da bude kratak el da? Pa da sad će neko na dugačko da objasni šta je Hristos ukratko mislio. Lepo ti kažem čitaj po VUKU. : ČITAJ KAKO JE NAPISANO PIŠI KAKO GOVORIŠ. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 35 minutes ago, Zoran Đurović рече Неће бити да је тако... Јер ћемо онда рећи да је разбојник липсао и отишао у Шеол без свести, да се наспава, па ће за неколико милиона или милијарди година да васкрсне са Ис. Зато јехове стављају зарез после данас. Ниси ваљда постао јеховин сведок? Ако је Ис булазнио на крсту због мука, то онда ни њему не можемо да верујемо да ће ићи у Рај (како је могао да булазни за разбојника, тако је могао и за себе). Као што ћемо ладно рећи да је Стефан од камења имао привиђења Отворених небеса и Исуса. Дакле, немој да ми ти дајеш Писмо по Зајрону: Kad se ja nadjem u raju naći ćeš se tamo takodjer i ti zajedno sa mnom. Допуштам да си ти богонадахнутији од Јеванђелиста Луке, али док те неки сабор не прогласи таквим, захтевам од тебе да испоштујеш Лукин текст и даш тумачење. Лк 23, 43: И рече му Исус: Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају (καὶ εἶπεν αὐτῷ Ἀμήν σοι λέγω, σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ). Видиш да Лк користи Амин као потврду и сигурност обећања које Ис даје? То се не уклапа у у твоју тезу да је Ис био ошамућен и погубљен па је изгубио осећај за време. Наравно да речи са крста, које се налазе у четворице јеванђелиста, нису стенограми. Оне пак представљају веру цркве. Само у Лк имамо ово. Сви морализатори овог света би одахнули да нема Луке! Није јако само амин, него и σοι - теби! Теби кажем! Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају. Дакле, тражим од тебе одговор по Луки, не по Зајрону или по јеховама или суботарима. Лк текст је прецизан. Имамо футур ἔσῃ који означава да ће разбојник бити у рају, да није сада у рају, јер би некоме у делиријумо могло пасти на памет да Ис рај назива мучењем, па хајде да се сви сада мучимо! A u Isusovom grobu je onda ležao ko? Isusov "dvojnik" angažovan "režiserom" kao komparsista za vrijeme snimanja tog božanskog "filma" o Uskrsnuću ili ko? To je takodjer tamo u tom istom "scenariju" (Jevandjelju) napisano. Oba su prvo uskrsli i tijelom i dušom DANAS, razbojnik zajedno sa Isusom i na osnovu njegovog obećanja a potom se Isus imao onda vratit i odigrat tu još i tu rečenu grobnu ili pećinsku scenu? Glumit mrtvog iako je već bio uskrsnuo i sačekat da se ispune sva ona tri dana u "scenariju" sve do scene kad će Marija Magdalena u zoru neći prazan grob i poplest andjela sa vrtlarom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 O. Zorane, zapade mi za oko jedno mesto u onoj prepisci između Grka i Latina, gde citiraju Hrizostoma koji kaže da pokojnicima mogu da koriste naše milostinje. Kako to da razumemo? Џуманџи and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Pokojnici mogu da se napoje od života. Zato molitve za pokojnike mogu verujemo da umiloste Hrista, da spasi duše naših bližnjih i uvede ih u Carstvo. Pokojnici ne mogu sa se napajaju u smrti niti da duhovno uzrastaju, niti da im mi šaljemo bilo kakvu "energiju" da bi oni bili manje mrtvi Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 minute ago, Zayron рече A u Isusovom grobu je ležao ko? Isusov "dvojnik" angažovan "režiserom" kao komparsista za vrijeme snimanja filma ili ko,?To je takodjer tamo u "scenariju" (Jevandjelju)- Сада ми се свиђаш! Почео си да употребљаваш мозак! Честитам, ни најмање нисам ироничан. Јер са Бјанкијем и Мађијем, као и Ранером бих се брзо договорио... Види, методолошки грешиш што покушавајући да оправдаш неодрживу ситуацију ти постављаш апорије у супротној. Не, ти треба да одговориш на своје апорије, а онда ће Ава, кога су послали из Штаба, и теби, ако може, помоћи. Дакле, из Лк текста не испада да је Ис булазнио (губио свет па није могао да држи лекцио магистралис; нико то не доводи у питање). То нису тачне Ис речи. Зашто их прескачу други Јеванђелисти? Није им као битно? Не, то су Лк речи. Али оне морају да се поштују. А ти их не поштујеш. Ниси прошао егзегетски дрил. Ја јесам. Увек мора да се утврди фундаменталистички текст који имамо. Тек после можемо да идемо на 3-4 нивоа значења, да причамо наше теологије. Ти ово прескачеш и дајеш свој текст. Немој то да радиш. Мени је ипак Лк ауторитет а не то што ти или ја мислимо. Разумеш ме сада? Дакле, ја те питам, Ис је умро и у каквом је рају био тог дана са разбојником? Напрегни се да одговориш. А после ћу ти ја одговорити на твој приговор. Не брини се. poelbuster and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 12 minutes ago, Desiderius Erasmus рече O. Zorane, zapade mi za oko jedno mesto u onoj prepisci između Grka i Latina, gde citiraju Hrizostoma koji kaže da pokojnicima mogu da koriste naše milostinje. Kako to da razumemo? Бог слуша праведнике. Тј. свеце. Оног на носиљки донесоше, развалише кров и спустише. Ис вели: Због вере ових који те толико воле и труде око тебе, устани! Милостиња, молитва и све добро које чинимо резултира уједињењем свих нас у једно тело где се неће изгубити они које волимо. Не спасавамо се сами као што се сами ни не рађамо. Јелена011, Светислав Павловић, Џуманџи and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука