Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 7 minutes ago, Zayron рече A to onda možete preporučiti svakom kao "nauk crkve"? Da je irelevantno ako čitav život pljačka i ubiija samo ako se kad sažali ne nekog i učini jedno jedino dobro djelo u životu da će ga takav život sigurno i zakonito uvijek dovesti direktno do Raja? U tom misliš da je smisao Jevandjelja i Isusovih propovijedanja i parabola? Slušaj zajrone zbog uvažavanja o.Zorana i njegovog truda, više neću govoriti i žao mi je što nisi naučio od rimokatolika koje je o.Zoran navodio i čak otvorio zasebnu temu, koji govore o problemu čistilišta na jedan nadasve odgovoran i papski način, hoću reći da sam ih razumeo od reči do reči, te sve ovo naknadno sa tobom dodje mi više kao jedna vrsta zabavnog testa, da vidim do koje granice možeš ići. Dakle ponovo pročitaj ono za šta se je o.Zoran više nego dovoljno potrudio, da bi ti objasnio poentu problema čistilišta a ne jednu da kažem možda normalnu ljudsku potrebu za čistilištem na način na koji ga je rimokatolička crkva opšte uvela u kakvo takvo razmatranje. Zoran Đurović and poelbuster је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 55 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Slušaj zajrone zbog uvažavanja o.Zorana i njegovog truda, više neću govoriti i žao mi je što nisi naučio od rimokatolika koje je o.Zoran navodio i čak otvorio zasebnu temu, koji govore o problemu čistilišta na jedan nadasve odgovoran i papski način, hoću reći da sam ih razumeo od reči do reči, te sve ovo naknadno sa tobom dodje mi više kao jedna vrsta zabavnog testa, da vidim do koje granice možeš ići. Dakle ponovo pročitaj ono za šta se je o.Zoran više nego dovoljno potrudio, da bi ti objasnio poentu problema čistilišta a ne jednu da kažem možda normalnu ljudsku potrebu za čistilištem na način na koji ga je rimokatolička crkva opšte uvela u kakvo takvo razmatranje. Razumio sam šta ste mi objašnjavali. Napravio sam si od tog takav nekakav mali "zenbudistički koan" pa ću ga cijelo ljeto "mantrat" i meditirat o njemu, sozercavat. Cjeli život grješan bio, u Raj direkt odletio. Poenta kod vaših objašnjenja je ta - da je to iznimka od koje ste napravili pravilo i da si to može očekivati svako za sebe i bezuslovno a ne izuzetak kako to tvrdim ja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 2 hours ago, Zayron рече Dobro, znači svi ovakvi su spremni odmah ulaska u Raj: a kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela Zašto niko od vaših arhijereja, patrijarha i episkopa to ne proglasi javno već privodite ljude u zabludu da su k tome potrebni nekakvi postovi i sl. i strašite ih Paklom? Ili zašto od takvih ljudima uzimate priloge za svećenje vodice i blagoslov kuća i sve ostale, zašto im otvorenoo ne reknete, ovakav način života koji vi vodite će vas na kraju privest do Pakla a mi nikakve vaše novce za ništa nećemo jer od takvih grješnika pare ne uzimamo a ni nam ne trebaju, raj se ne može kupit a ni pakao izbjeć parama. Па ја сам и рекао да смо ми неморални... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1 hour ago, Zayron рече Ne primaju nikakve priloge od takvih jer Raj im obećati sa sigurnošću ne možete (ako možete navedite onda primjer takvog koji je tamo u Raju a da je živio tako) a iz Pakla ih izvući takodje ne možete. Licemjerno bi bilo uzimati novac od takvih koji će završit u Paklu a na to ih još ni ne upozorit tim što ćete im njihove novce odbit. Ух, овде си за црвени картон, директни, не за други жути! Угостили смо породицу јехова једне вечери, па он поче да се чуди како ја не могу да кажем да ћу се спасити. Он је убеђен за себе да оће, јер испуњава све Божије заповести... Тако и ти. Не знам шта да вам кажем... вас двојица сте Сину одузили право да суди! poelbuster, Paradoksologija, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 13 minutes ago, Zoran Đurović рече Ух, овде си за црвени картон, директни, не за други жути! Угостили смо породицу јехова једне вечери, па он поче да се чуди како ја не могу да кажем да ћу се спасити. Он је убеђен за себе да оће, јер испуњава све Божије заповести... Тако и ти. Не знам шта да вам кажем... вас двојица сте Сину одузили право да суди! Ovo je van svake pameti ugostiti jehovine svjedoke... ako ti nisi lud.. ovo se ne bi usudio ni sv Simon ludi. Ja sam znao dovoditi cigane i klosare u stan dok sam bio bez žene..ali jehove..svaka čast. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 40 minutes ago, Zoran Đurović рече Па ја сам и рекао да смо ми неморални... I mi nismo ništa moralniji od vas, o nama već tradicionalno kruže razne povijesti o tom da izmišljamo primate, čistilišta, mirakle (čudesa) itd. itd. Propagandistický dokument (rekonstrukce) StB z roku 1950 o tzv Číhošťském zázraku který měl za úkol ukázat lidem jak církev manipuluje s věřícími. P. Josef Toufar zemřel na následky mučení při výslechu dne 25. února 1950 (Číhošťský zázrak nebyl nikdy objasněn) V neděli 12.7.2015 byly ostatky P. Josefa Toufara uloženy v Číhošťském kostele. Běda tomu, skrze něhož přichází pohoršení Číhošť miracle - English Číhošťský zázrak Josef Toufar Neznámí hrdinové - Číhošťský svědek Číhošťský svědek. Události v Číhošti, kdy se několikrát v místním kostele při mši pohnul kříž, využila v roce 1950 StB k rozpoutání represí proti katolické církvi a věřícím vůbec. Místního faráře Josefa Toufara umučili, jeho sekretář Jan Zmrhal byl bez soudu rok držen ve valdické věznici. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 42 minutes ago, Zoran Đurović рече Ух, овде си за црвени картон, директни, не за други жути! Угостили смо породицу јехова једне вечери, па он поче да се чуди како ја не могу да кажем да ћу се спасити. Он је убеђен за себе да оће, јер испуњава све Божије заповести... Тако и ти. Не знам шта да вам кажем... вас двојица сте Сину одузили право да суди! Dobro, to je bio samo kulantiji rečenički obrat za ovo: Takvima kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela sa sigurnošću možete reći da ne znate nikog takvog koji se takvim načinom života spasio i obreo u Raju, to je jedino što sa sigurnošću možete reći. da je to drugačije nekako bilo bi to čut u propovijedina, ljude bi sigurno informisali da i takav život uopšte nije na smetnju jer i takav će ravno i sa svetogorskim monasima u Raj. jer Raj im obećati sa sigurnošću ne možete (ako možete navedite onda primjer takvog koji je tamo u Raju a da je živio tako) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 2 minutes ago, Zayron рече Dobro, to je bio samo kulantiji rečenički obrat za ovo: takvoma kojima je uvijek bila preča futbalska utakmica nego liturgija u crkvi i kartanje u kafani ili pivnici od čitanje Jevandjelja i pobožnih knjiga i igranke, zabave i hodanja po vašarima od postova i pokorničkih djela sa sigurnošću možete reći da ne znate nikog takvog koji se takvim načinom života spasio i obreo u Raju, da to imate bilo bi to čut u propovijedina, ljude bi sigurno informisali da i takav život uopšte nije na smetnju jer i takav će ravno sa svetogorskim monahom u Raj. jer Raj im obećati sa sigurnošću ne možete (ako možete navedite onda primjer takvog koji je tamo u Raju a da je živio tako) Разбојник одеснују Христа... Наравно да није могао да гледа утакмицу, али нешто аналогно је радио... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 15 minutes ago, kopitar рече Ovo je van svake pameti ugostiti jehovine svjedoke... ako ti nisi lud.. ovo se ne bi usudio ni sv Simon ludi. Ja sam znao dovoditi cigane i klosare u stan dok sam bio bez žene..ali jehove..svaka čast. А после талибани кажу да сам самовласно узурпирао назив Аве! kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Pod tim obećati naravno da nije bukvalno mišljeno obećati već takvim načinom poučiti ljude kako bbi oni bilio pouzdano obaviješteni o tom šta imaju raditi kako bi do Raja došli a Pakao zaobišli, podrazmujevao sam da ste svii toliko hitri da to tako shvatite, kako drugačije inače. Aposultna garancija ne postoji nigdje ali o okvirnoj se može razgovarati. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1 minute ago, Zayron рече Pod tim obećati naravno da nije bukvalno mišljeno obećati već takvim načinom poučiti ljude kako bbi oni bilio pouzdano obaviješteni o tom šta imaju raditi kako bi do Raja došli a Pakao zaobišli, podrazmujevao sam da ste svii toliko hitri da to tako shvatite, kako drugačije inače. Aposultna garancija ne postoji nigdje ali o okvirnoj se može razgovarati. Ја мислим да то из пасторалних разлога није дозвољено проповедати. Јер то делује добро на једну групу верника, али не и на неки други тип. Зато бих те ствари остављао на дискрецију пароху. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 13 minutes ago, Zoran Đurović рече Разбојник одеснују Христа... Наравно да није могао да гледа утакмицу, али нешто аналогно је радио... Ma pustite razbojnika, već sam vam dokazao da to uopšte nije isti slučaj, razbojnik je bio u stanju ravnom novokršteniku. Ovdje raspravljamo o osobama koje su već bile krštene a potom neki dio života ili cijeli život proživjele grješnim načinom i stilom života i pred smrti se za to stigle ili ne stigle pokajati a one koje su stigle otišle su gdje, direkt u Raj il kroz to "predsoblje", čistilište? A takvih su milioni, dosta se samo okrenut oko sebe, počev od nas samih, naravno Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Ona dva filma (komunistički propagandni i taj drugi gdje govore preživjeli svjedoci) sam postavio da uvidite kako državna vlast i politika može proganjati Crkvu i sveštenike, izgleda da nas opet čeka neka vrsta totalitarizma, medjutim ne više komunističkog ali sekularističko-liberalističkog, kapitalističkog a za paravanom demokratije isto kao i za komunista. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1 hour ago, Zayron рече Ma pustite razbojnika, već sam vam dokazao da to uopšte nije isti slučaj, razbojnik je bio u stanju ravnom novokršteniku. Ovdje raspravljamo o osobama koje su već bile krštene a potom neki dio života ili cijeli život proživjele grješnim načinom i stilom života i pred smrti se za to stigle ili ne stigle pokajati a one koje su stigle otišle su gdje, direkt u Raj il kroz to "predsoblje", čistilište? A takvih su milioni, dosta se samo okrenut oko sebe, počev od nas samih, naravno A krstili su ih mame tate babe dede... Krštenje nije magijski čin no obraćanje Hristu Isusu jeste ono što nas čini novorodjenima a ja bi rekao prispaja nas Jedinorodjenom. Možeš misliti Oca koji svoje sinove (po blagodati) uprljava svinjarski kao bludnog sina i govori da se to mora proći, da bi ga posle toga obukao u haljine i dao mu prsten na ruku????? a? TO JE TVOJA INTERPRETACIJA BLUDNOGA SINA I ČISTILIŠTA. A moja je: OVAJ MOJ SIN BJEŠE MRTAV(PLAKAO JE OTAC DOK SE SIN SVINJAO) A SADA OŽIVJE! ( BEZUSLOVNA LJUBAV, BEZ INTERESNA I MATEMATIČKI PRECIZNA U VRAĆANJU DUGOVA) Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 2 hours ago, Zoran Đurović рече Па ја сам и рекао да смо ми неморални... Prosvetiteljsko čovečanska!!!!! I duhu tvojemu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука