Zayron Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 26 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Пријатељу опет по ко зна који пут замена теза. И то не радиш само у разговору самном. Што би се рекло знамо те зајроне! Ти си рекао да је Крст непоновљив и да разбојник никако не може служити као модел јер је изузетак. То је неистина!!!! Opet dislexija! Napisao sam da je takva situacija neponovljiva, maximalno se negdje desila neka slična ali takodjer isto tako raritetna i izuzetna i da se ono što se na nekoliko takvih mjesta spominje u Jevandjelju ne može generalizovat na sve i svakoga jer ili se odnosilo samo na neku odredjenu osobu ili neku odredjenu situaciju ili na neki odredjeni splet drugih okolnosti. Takvih situacija nije mnogo. Danas se uopšte ne razapinje pa ni ne znam kako bi uopšte moglo doći do takvih sličnih situacija. I to svaki dan. Za jedan primjer znam, razapinju se Filipinci o Velikoj Sedmici a bilo je par slučajeva da su se nehtijući objesili glumci koji su u Pašijama glumili Judu, jedan slušaj bio u Evropi i jedan u USA prije nekoliko godina. Dakle sve teže kuriozite. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 32 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Па какав се то разговор одвијао? Потпуно је јасно какав, разбојник се покајао за своја дела и при том исповедио своје противљење зато што нека крв невина страда. Чиме је показао своју достојност да га Христос уведе у рај. Шта ти мислиш да је разбојник другачије познао Сина Божјег на том Крсту или мислиш да га је Син Божји ПОСЕБНО НАГРАДИО ЈЕР ЈЕ ПРЕПОЗНАО НЕВИНОГ ВЕЛИКОГ ВОЂУ? Не него награда за Царство је уствари била што разбојник није бранио ВЕЛИКОГ ВОЂУ него је бранио невину крв и то туђу од сваког од нас коју је доживео у том тренутку као своју. Ma šta si zapeo s tim VELIKIM VODJOM, nije mi jasno šta će ti on. Misliš li na Dolfika ili na Erdolfa (Erdogana)? A ja kao nisam znao sve to što tu navodiš i mislio sam da vi to ne znate takodjer ili šta? Uhvatio si se pijan plota toga a tamo nema nikakvih mojih objašnjenja ni neobjašnjenja. Samo naveden siže razgovora izmedju njih iz prosto retoričkih i informativnih raloga, da znate na šta mislim, na koji odlomak iz Jevadjelja i o čemu govorim a ne da bilo šta tamo tumačim. Isto tako sam mogao pustiti i video u kojem bi taj razgovor imali predčitan glumcima, spikerima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 3 minutes ago, Zayron рече Opet dislexija! Napisao sam da je takva situacija neponovljiva, maximalno se negdje desila neka slična ali takodjer isto tako raritetna i izuzetna i da se ono što se na nekoliko takvih mjesta spominje u Jevandjelju ne može generalizovat na sve i svakoga jer ili se odnosilo samo na neku odredjenu osobu ili neku odredjenu situaciju ili na neki odredjeni splet drugih okolnosti. Takvih situacija nije mnogo. Danas se uopšte ne razapinje pa ni ne znam kako bi uopšte moglo doći do takvih sličnih situacija. I to svaki dan. Za jedan primjer znam, razapinju se Filipinci o Velikoj Sedmici a bilo je par slučajeva da su se nehtijući objesili glumci koji su u Pašijama glumili Judu, jedan slušaj bio u Evropi i jedan u USA prije nekoliko godina. dakle sve teže kuriozite. Жао ми је зајроне ти опште не наслућујеш шта ја пишем за разлику од неких који ме не разумеју али барем наслућују. Дакле модел покајаног разбојника није време и место нити исти принцип дешавања. Модел покајаног разбојника је да се човек у истинском покајању за своја недела налази у ОТВОРЕНОЈ КОМУНИКАЦИЈИ СА БОГОМ такво стање изгледа теби није познато а по твојим речима Римокатоличка Црква га прикрива (ако је теби веровати на реч да исповедаш римокатоличко учење). Дакле у тој отвореној комуникацији са Богом приликом истинске исповести јесте стање у коме човек сваку невину крв и свако невино тело доживљава као своје и проживљава заједно са тим Телом сву голготу ( као рецимо што ја например преживљавам за сваком невиним људским бићем) А ТО СТАЊЕ ЈЕ ДОВОЉНО ДА ХРИСТОС ЗАГРЛИ ТАКВОГ ЧОВЕКА И ДА ГА ПРИГРЛИ ВЕЧНИМ СВОЈИМ УТЕШНИМ ДУХОМ ТЕ ГА ТАКВОГ БЕЗ ИКАКВОГ ЧИСТИЛИШТА УВЕДЕ У ЦАРСТВО НЕБЕСКО. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 10 minutes ago, Zayron рече Ma šta si zapeo s tim VELIKIM VODJOM, nije mi jasno šta će ti on. Misliš li na Dolfika ili na Erdolfa (Erdogana)? A ja kao nisam znao sve to što tu navodiš i mislio sam da vi to ne znate takodjer ili šta? Uhvatio si se pijan plota toga a tamo nema nikakvih mojih objašnjenja ni neobjašnjenja. Samo naveden siže razgovora izmedju njih iz prosto retoričkih i informativnih raloga, da znate na šta mislim, na koji odlomak iz Jevadjelja i o čemu govorim a ne da bilo šta tamo tumačim. Isto tako sam mogao pustiti i video u kojem bi taj razgovor imali predčitan glumcima, spikerima. Зајроне ја тебе разумем али ти не разумеш, да ако Црква држи такву врсту исповедања Христа Исуса и Спасења коју си ти навео, онда она прикрива модел покајаног разбојника и модел Петра који вели ја ЗНАМ да се у Христу ничега не морам стидети. Прикривају их. poelbuster and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 hour ago, Zayron рече Za one koji to nisu stigli, to ne važi - bez krštenja nema spasenja, mimo Crkvu nema spasenja, bez priznanja Isusa Hristosa Gospodom i ispovijedanja Svete Trojice takodjer nema spasenja. Postoje naravno izuzeci pridržani samo Bogu ali mi sad ne govorimo ni o Bogu, ni o tim izuzecima Božijim jer niko ne može osim Boga znati kakvi su i kakvi mogu biti i gdje im mogu biti granice i medje niti možemo "pogoditi" na koga bi se to moglo odnositi i pod kakvim uslovima ili bez njih. Ono što mi znamo i o čemu govoriti možemo je NAUK CRKVE I SVETIH OTACA - na osnovu Svetog Pisma i Tradicije koji je izražen u Vjerovanju, Katihizisima, kanonskom pravu, homiletici i pastoralnoj praksi. Dakle ako osoba nije krštena ne može se ni ispovijediti jer da bi se mogla ispovijediti treba biti krštena. Ali moře se obratiti i pokrstiti pri čemu su joj smazani svi dotadašnji grijesi. Ako je ta osoba pokrštena onda se ima ispovijediti, ispovijed da bi bila važeća mora ispunjavati onih pet uslova o kojim je bilo riječi. Ako jedan od tih uslova nije ispunjen i fali, ispovijed je nevažeća, kao da se nije ni dogodila. Ako e čovjek na samrti ispovijedio njemu je možda za samo pokajanje trebalo par sekundi ali ako mu je ostalo par minuta života, u tih par minuta ne stigne ispuniti onaj posljednji uslov da bi ispovijed bila valjana, važeća. Ne uspoije dati satisfakciju za ta svoja grješna djela, odčinit ih nečim, saradjivat s Bogom u tom zajedničkom procesu oslobadjanja od grijeha Видиш? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 4 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Зајроне ја тебе разумем али ти не разумеш, да ако Црква држи такву врсту исповедања Христа Исуса и Спасења коју си ти навео, онда она прикрива модел покајаног разбојника и модел Петра који вели ја ЗНАМ да се у Христу ничега не морам стидети. Прикривају их. Crkva drži tačno takav "model" vjerovanja kakav je opisan u Nikejsko Carigradskom i Apostolskom Vjeruju, Credu. A tamo nema ničeg ni o desnom ni o lijevom razbojniku. Ali zato je tamo sve to što vjerovat trebamo i na šta se pouzdat možemo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Ако кренемо говорити да је мало одабраних а мислимо на спасење, онда долазимо у ситуацију да је то мало одабраних свакако у Цркви. Међутим ако кренемо тако да размишљамо онда врло брзо долазимо до података да је уствари у у Цркви мало одабраних па тако долазимо до неког омањег манастира. Е ту је тек фрка јер сви знамо колико је стварно истински одабраних у неком омањем манастиру па долазимо до величине неке келије.... а у келији фрка јер ту треба онај мали одабрани који ће бити спасен да се суочи са Христом а ту долазимо онда до....(боље и чистилиште него одмах суд ) биће ипак да је оно мало одабраних само оних који виде а срећом има пуно одабраних које ће Христос по мислости својој Спасити. Ту чини ми се Христос пуца на велику бројку. Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 8 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ово су претешке речи за мене, мени ово личи на чист верски фанатизам. Да, све ово могу потписати они фанатици о. Љубе који себе називају традиционалним кршћанима. Зајрон дели тај менталитет. Volim_Sina_Bozjeg, Јелена011 and poelbuster је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 8 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ова реченица ми не да мира. Да ли је могуће да је ово учење Цркве? Шта треба неко на самрти у последњим минутима учинити после свог покајања да би Црква била задовољна и шта Христос преписује у тих последњих пар минута после истинског покајања човека за своја недела? Да не преписује лек који добија покајани разбојник за разлику од непокајаног? Ова ти је сјајна! Имам решење како ови да избегну смрт. Оде поп код болесника са 2-3 помоћника, очита му молитву, овај добије опрост, а онда болесника закују за крст, тако да директ иде у рај и избегава Чистилишни огањ! Volim_Sina_Bozjeg, poelbuster, Јелена011 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 7 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ако кренемо говорити да је мало одабраних а мислимо на спасење, онда долазимо у ситуацију да је то мало одабраних свакако у Цркви. Међутим ако кренемо тако да размишљамо онда врло брзо долазимо до података да је уствари у у Цркви мало одабраних па тако долазимо до неког омањег манастира. Е ту је тек фрка јер сви знамо колико је стварно истински одабраних у неком омањем манастиру па долазимо до величине неке келије.... а у келији фрка јер ту треба онај мали одабрани који ће бити спасен да се суочи са Христом а ту долазимо онда до....(боље и чистилиште него одмах суд ) биће ипак да је оно мало одабраних само оних који виде а срећом има пуно одабраних које ће Христос по мислости својој Спасити. Ту чини ми се Христос пуца на велику бројку. Узех да попијем јутарњу кафицу и ракијицу и дође ми изненада Реч Господња: Аво, сине Августинов, реци свима да ће бити толико спашених да ће у Љуљаке моћи да стане! - Како, Господе, усудих се да одговорим, кад је тамо све попуњено артемитима? - Лепо, Аво, јер ћу све артемите одатле најурити! Јелена011 and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 27 minutes ago, Zoran Đurović рече Ова ти је сјајна! Имам решење како ови да избегну смрт. Оде поп код болесника са 2-3 помоћника, очита му молитву, овај добије опрост, а онда болесника закују за крст, тако да директ иде у рај и избегава Чистилишни огањ! Ma izgleda se niko ne može spasiti direktno od Hrista, nego to mora strikno preko Petra. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 9 hours ago, Zayron рече 1. mimo Crkvu nema spasenja, bez priznanja Isusa Hristosa Gospodom i ispovijedanja Svete Trojice takodjer nema spasenja. 2. Dakle ako osoba nije krštena ne može se ni ispovijediti jer da bi se mogla ispovijediti treba biti krštena. Разлика је велика: исповедати (веру у) Свесвету Тројицу и исповедати се(бе). Но, како се исповеда Тројица, то је million dollar question. Добро, кул је да дођеш и причаш шта си радио, ал' мислим да то мало смара. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 4 minutes ago, Џуманџи рече Разлика је велика: исповедати (веру у) Свесвету Тројицу и исповедати се(бе). Но, како се исповеда Тројица, то је million dollar question. Добро, кул је да дођеш и причаш шта си радио, ал' мислим да то мало смара. Ono što zajron ne želi da prizna, jeste da je pokajani razbojnik na Krstu drugačije ispovedio Svetu Trojicu i samoga Hrista. Pokajani razbojnik nije bio upućen u Telo i Ličnost ali i te kako jeste u suštinu Hristovog bića, onako kako sma ja naveo a to je iskreno pokajanje za svoja nedela i da sve u svetu što je nevino prihvati kao svoje i ne samo to nego podjednako ispašta kao nevini Bogočovek ili svaki drugi nevini čovek na Krstu. (dakle prihvatio je Hristovo Telo kao svoje) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Koliko sam shvatila Avinu teoriju, mitarstva ili čistilište se u njoj može spakovati u trenutak smrti - onaj REM momenat kada sekund može biti kao eon. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Управо сада, Paradoksologija рече Koliko sam shvatila Avinu teoriju, mitarstva ili čistilište se u njoj može spakovati u trenutak smrti - onaj REM momenat kada sekund može biti kao eon. Ne, nego ne postoje čistilišta niti posmrtna mitarstva. Ava govori da je vaskrsenje trenutno posle smrti i da ceo čovek vaskrsava sa Vaskrslim. Ono nema lutkanja po vasioni i lupanja po tavanu 40 dana. Жика and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука