Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 6 minutes ago, Zayron рече To o čemu nekoliko vas autistično skoro ponavlja sitemom pokvarene ploče tu epizodu su samo IZUZETNO rijetke stvari koje nam otkrivaju misterij dubine i širine Božijeg milosrdja i i očinske dobromislenosti prema nama grješnicima, no, pošto se takva stvar desila samo rijetkima valja ih tako i shvatiti kao izuzetke. Nejde ih generalizovat, primjenit na bilo koga i bilo gdje a bezuslovno. Taj desni razbojnik je učinio to da se pokajao, mi trpimo zbog svojih grije, tako je rekao tom lijevom, doobili smo što smo zaslužili a ovaj tu s nama Isus ispašta pravedan, ni kriv ni dužan. dakle stao je odbranu Isusova tada kad mu je bilo najteže, nije ga popljuvao iako je još i to mogao ali ga je branio, branio njegu čast i tako postao sudionikom njegovog poslanja u najsvetijem momentu njegove Misije kad su obadva zajednoi s njim visili na svojim Krstovima, oni zbog zločina a Hristos nedužan kao žrtveni Jaganjac. Takva pozicija je izvanredna zato što se nikada više neće ponovit niti se ikada više ponovila, Hristos je NJEMU rekao, njemu se okrenuo i proglasio, još danas ćeš biti zajedno sa mnom u Raju a nije rekao to nama - još danas ćete svi vi biti zajedno sa mnom u Raju. Bićemo ali pod onim uslovima koji su opisani u Jevandjelu, Govor na gori, Sedam blaženstava, Sedam mudrih djevica i u drigim parabolama. Ја не знам где си ти ишао у школу али ово је достојно вртића за јако малу децу. Није ни предшколски узраст. ПОКАЈАНИ РАЗБОЈНИК НИЈЕ УШАО У РАЈ ЈЕР ЈЕ БРАНИО ИСУСА ХРИСТА НА КРСТУ, ЗБОГ САМОГ МОМЕНТА, НЕГО ЈЕ УШАО У РАЈ ЈЕР СЕ ЈЕ ПОКАЈАО ЗА СВОЈА НЕДЕЛА И ЈАВНО ИСПОВЕДИО ПРОТИВЉЕЊЕ ЈЕР ВИДИ НЕПРАВДУ ПРЕМА НЕВИНОМ ЧОВЕКУ А КРСТ НИЈЕ НЕПОНОВЉИВ ИЗУЗЕТАК, НЕГО СВАКО КО СЕ БУДЕ ИСКРЕНО ПОКАЈАО И КО БУДЕ СТАО У ОДБРАНУ БИЛО ЧИЈЕ НЕВИНЕ КРВИ ЗАСЛУЖУЈЕ ЦАРСТВО БОЖЈЕ. Какав бре непоновљиви изузетак. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 10 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ова реченица ми не да мира. Да ли је могуће да је ово учење Цркве? Шта треба неко на самрти у последњим минутима учинити после свог покајања да би Црква била задовољна и шта Христос преписује у тих последњих пар минута после истинског покајања човека за своја недела? Да не преписује лек који добија покајани разбојник за разлику од непокајаног? To se moraš raspitat kod vas, kod nas je to tako, ako se ne budemo bavili onim već spomenutim izuzecima jer Bog ih može učiniti bilo kakve i bilo kome ali oni ne mogu biti predmetom redovnog nauka Crkve jer o njima vrlo malo znamo. Na primjer o takvom jednom znamo baš iz toe situacije s desnim razbojnikom a nismo ih u stanju primjeniti na svakoga jer su lični, osobni, JEDNOIKRATNI, namjenjeni samo odredjenoj osobi a ne bi se imali pouzdavat kao kockari na izuzetak. Hrišćanstvo nije kockarnica iako naš život može ličit i na partiju pokera. Ono što možemo primjeniti na sve jje u Hristtovom učenju i učenju njegovih apostola zabilježenom u knjigama novog Zavjeta, Jevandjelju i Poslanicama i sažetim u Vjeruju, Credu, objašnjenom i Katihizisima, implementiranom u Kanonskom pravu i primjenjivanom u pastoralnoj praksi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 5 minutes ago, Zayron рече To se moraš raspitat kod vas, kod nas je to tako, ako se ne budemo bavili onim već spomenutim izuzecima jer Bog ih može učiniti bilo kakve i bilo kome ali oni ne mogu biti predmetom redovnog nauka Crkve jer o njima vrlo malo znamo. Na primjer o takvom jednom znamo baš iz toe situacije s desnim razbojnikom a nismo ih u stanju primjeniti na svakoga jer su lični, osobni, JEDNOIKRATNI, namjenjeni samo odredjenoj osobi. Ono što možemo primjeniti na sve jje u Hristtovom učenju i učenju njegovih apostola zabilježenom u knjigama novog Zavjeta, jevandjelju i Poslanicama i sažetim u Vjeruju, Credu, objašnjenom i katihizisima, implementiranom u kanonskom pravu i primjenjivanom u pastoralnoj praksi. Да, још једном си ми доказао, да ваше учење јесте институција пре Духа који дише где хоће и како хоће. Таман посла да Христос сам узима људе попут покајаног разбојника, него сви да прођу прво преко Петра ел да? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 16 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ја не знам где си ти ишао у школу али ово је достојно вртића за јако малу децу. Није ни предшколски узраст. ПОКАЈАНИ РАЗБОЈНИК НИЈЕ УШАО У РАЈ ЈЕР ЈЕ БРАНИО ИСУСА ХРИСТА НА КРСТУ, ЗБОГ САМОГ МОМЕНТА, НЕГО ЈЕ УШАО У РАЈ ЈЕР СЕ ЈЕ ПОКАЈАО ЗА СВОЈА НЕДЕЛА И ЈАВНО ИСПОВЕДИО ПРОТИВЉЕЊЕ ЈЕР ВИДИ НЕПРАВДУ ПРЕМА НЕВИНОМ ЧОВЕКУ А КРСТ НИЈЕ НЕПОНОВЉИВ ИЗУЗЕТАК, НЕГО СВАКО КО СЕ БУДЕ ИСКРЕНО ПОКАЈАО И КО БУДЕ СТАО У ОДБРАНУ БИЛО ЧИЈЕ НЕВИНЕ КРВИ ЗАСЛУЖУЈЕ ЦАРСТВО БОЖЈЕ. Какав бре непоновљиви изузетак. Izvini molim te o čemu to ti pišeš. Ja sam samo prepričao to što se desilo, kakav se razgovor odvijao medju njima tamo dok su bili na Krstu. O kakvom tom momentu pričaš, to izgleda parodiraš ili šta? Nemaš baš dobre namjere, jel da? https://hr.wikipedia.org/wiki/Isus_na_križu#Dva_razbojnika Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 5 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Да, још једном си ми доказао, да ваше учење јесте институција пре Духа који дише где хоће и како хоће. Таман посла да Христос сам узима људе попут покајаног разбојника, него сви да прођу прво преко Петра ел да? OK, misli si šta hoćeš. Sigurno imaš sjajnih osobima ali logičko razmišljanje potrebno za ovakve stvari medju njih ne spada. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Управо сада, Zayron рече Izvini molim te o čemu to ti pišeš. Ja sam samo prepričao to što se desilo, kakav se razgovor odvijao medju njima tamo dok su bili na Krstu. https://hr.wikipedia.org/wiki/Isus_na_križu#Dva_razbojnika Па какав се то разговор одвијао? Потпуно је јасно какав, разбојник се покајао за своја дела и при том исповедио своје противљење зато што нека крв невина страда. Чиме је показао своју достојност да га Христос уведе у рај. Шта ти мислиш да је разбојник другачије познао Сина Божјег на том Крсту или мислиш да га је Син Божји ПОСЕБНО НАГРАДИО ЈЕР ЈЕ ПРЕПОЗНАО НЕВИНОГ ВЕЛИКОГ ВОЂУ? Не него награда за Царство је уствари била што разбојник није бранио ВЕЛИКОГ ВОЂУ него је бранио невину крв и то туђу од сваког од нас коју је доживео у том тренутку као своју. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 2 minutes ago, Zayron рече OK, misli si šta hoćeš. Sigurno imaš sjajnih osobima ali logičko razmišljanje potrebno za ovakve stvari medju njih ne spada. Чудно у оне облаке где ја гледам тамо се све време одвија живот и ја га само препричавам а ти гледаш у списе и сфинге. Ја логике ни немам јер видим и причам шта видим док је теби логика потребна јер решаваш и закључујеш. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 minute ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Па какав се то разговор одвијао? Потпуно је јасно какав, разбојник се покајао за своја дела и при том исповедио своје противљење зато што нека крв невина страда. Чиме је показао своју достојност да га Христос уведе у рај. Шта ти мислиш да је разбојник другачије познао Сина Божјег на том Крсту или мислиш да га је Син Божји ПОСЕБНО НАГРАДИО ЈЕР ЈЕ ПРЕПОЗНАО НЕВИНОГ ВЕЛИКОГ ВОЂУ? Не него награда за Царство је уствари била што разбојник није бранио ВЕЛИКОГ ВОЂУ него је бранио невину крв и то туђу од сваког од нас коју је доживео у том тренутку као своју. A ja sam rekao nešto sasvim drugačije ili šta. Smatram da svi već znate sva objašnjenja i tumačenja toga i zato sam samo u par rečenica podsjetio na taj razgovor koji izmedju ostalog u ničem nije bio netačno naveden. Mislim da si ti zlonamjeran i praviš sprdnju sa mnom, jel da? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Управо сада, Zayron рече A ja sam rekao nešto sasvim drugačije ili šta. Smatram da svi već znate sva objašnjenja i tumačenja toga i zato sam samo u par rečenica podsjetio na taj razgovor koji izmedju ostalog u ničem nije bio netačno naveden. Mislim da si ti zlonamjeran i praviš sprdnju sa mnom, jel da? Пријатељу опет по ко зна који пут замена теза. И то не радиш само у разговору самном. Што би се рекло знамо те зајроне! Ти си рекао да је Крст непоновљив и да разбојник никако не може служити као модел јер је изузетак. То је неистина!!!! Zoran Đurović and poelbuster је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 29 minutes ago, Zayron рече Branio njegu čast i tako postao sudionikom njegovog poslanja u najsvetijem momentu njegove Misije kad su obadva zajednoi s njim visili na svojim Krstovima, oni zbog zločina a Hristos nedužan kao žrtveni Jaganjac. Takva pozicija je izvanredna zato što se nikada više neće ponovit niti se ikada više ponovila да потсетим! Дакле таква ситуација није изванредна! Вандредно је само ако сматраш да је покајани разбојник бранио ВЕЛИКОГ ВОЂУ а не сваку невину крв на овој планети и доживео је као своју!!! при том се пре тога покајао, за своја недела што му је отворило и ум. Тако нешто може да се деси свима нама осим да нам се деси поново на Крсту а немој да ме вучеш за језик па да ти објасним да смо сви на Крсту!!! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 12 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Чудно у оне облаке где ја гледам тамо се све време одвија живот и ја га само препричавам а ти гледаш у списе и сфинге. Ја логике ни немам јер видим и причам шта видим док је теби логика потребна јер решаваш и закључујеш. No, vidiš ja sam podrazumijevao da svi uključujući i tebe znaju šta je suština razgovora tih razbojnika i Isusa i nisam vam htio držat nikakva katehetska predavanja, prosto sam samo ponovio ono što je pisalo u Jevandjelju, nikakva tumačenja nisam davao, iznio sam kako je to protumačio desni razbojnik: mi trpimo s pravom a On nedužan, to je ta poanta. A zato jer je povjerovao mu Isus kaže bićeš već danas samnom u raju. Ništa drugo nisam ni ja napisao. Imaš problem s čitanjem opisanog texta i ne samo ti, tomu se kaže dislexija. Na kraju se ja čudim o čemu pišete jer vidim da uopšte ne pišete o onom što sam zaista napisao već o tom što vam se valjda pričinilo da sam napisao a nisam. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 3 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече да потсетим! Дакле таква ситуација није изванредна! Вандредно је само ако сматраш да је покајани разбојник бранио ВЕЛИКОГ ВОЂУ а не сваку невину крв на овој планети и доживео је као своју!!! при том се пре тога покајао, за своја недела што му је отворило и ум. Тако нешто може да се деси свима нама осим да нам се деси поново на Крсту а немој да ме вучеш за језик па да ти објасним да смо сви на Крсту!!! OK, takva situacija je svakodnevna. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Ако узмемо покајаног разбојника као модел и не говоримо мантре како ван Цркве нема спасења, онда ће свако у Цркву долазити из љубави јер ионако Христос узима кога Он хоће и кад он хоће а не из страха да ван институција спасења нема!!! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Такође као модел наравно можемо узети и Апостоле Петра и Павла и свих осталих са њима. И тај модел је такође ван институционалан. Тако долазимо такође у ситуацију да су Црквени људи у Цркви из љубави а не зато што ван институције спасења нема! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 5 minutes ago, Zayron рече OK, takva situacija je svakodnevna. јесте свакодневна, чак шта више после Христа до данас је у највећем броју случајева заступљена. Но надам се да ће се Хришћанство у следећим десетлећима довољно развити да се модел Петра и Павла и свих нас осталих са њима умножити више него модел покајаног разбојника. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука