Jump to content

Dr .Sc. Malenica: Nema dokaza da je GMO štetan, paniku i neznanje trebamo ostaviti iza sebe

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Elem ,svi ovde pricaju o raku a rak nije jedina bolest koju hrana moze da izazove ,nije ni jedina neizleciva bolest a ne vidim studije koje su istrazivale nesto drugo. Na kraju, nacin na koji se dobija gmo hrana mozda (domen naucne fantastike , ali opet...) ne izaziva promene na prvoj generaciji konzunenata vec na nekoj sledecoj .  Sta ako ova hrana izaziva  ,recimo ,sterlitet ? Jel neko radio studiju u tom pravcu ? A sta ako izaziva ateizam(sala)? Ima tu jos dosta posla kako bi se dokazalo da je gmo bezopasan. 

Подели на овим сајтовима

Предлажем да, са радова др Ненада и Хрвоја, пређемо на неки "приземнији" да кажем ниво, па да проанализирамо ово што Жути Цар и Саша Војвода поменуше...

Дакле, да се ухватимо укоштац са следећим:

- да ли је морталитет "српског села" већи него са упоредивим (ако постоји) податком од пре распада СФРЈ!?

- ако јесте, ај` да покушамо да пронађемо узрочнике;

- да ли је, колико је и на какав начин за стопу смртности у "српском селу" (и граду свакако), "крив" нездрав начин живота или постоје неки други "окидачи" - нпр. НАТО агресија на нашу земљи и њени "деривати", односно ГМО и сл....

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, cloudking рече

Ne mogu ni da zamislim kako izlgeda ziveti u svetu gde ti svako na svakom koraku radi o glavi i planira da te unisti... al svakako, srecno! :)

Генерално, добар део нових изума је направила проблеме јер се брзо и неопрезно кренуло у њену употребу . Пестицид ДДТ, бензин са адитивима на бази олова, фреон, коме имамо да захвалимо за озонске рупе, нуклеарне елктране, и тако даље и тако ближе. Прво се размишља колики новац може да донесе нека технологија а о последицама коришћења нове технологије тек кад начини непоправљиву штету. 

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Милан Ракић рече

Предлажем да, са радова др Ненада и Хрвоја, пређемо на неки "приземнији" да кажем ниво, па да проанализирамо ово што Жути Цар и Саша Војвода поменуше...

- да ли је морталитет "српског села" већи него са упоредивим (ако постоји) податком од пре распада СФРЈ!?

- да ли је, колико је и на какав начин за стопу смртности у "српском селу" (и граду свакако), "крив" нездрав начин живота или постоје неки други "окидачи" - нпр. НАТО агресија на нашу земљи и њени "деривати", односно ГМО и сл....

И да додам још једно важно питање - да ли се у данашњој Србији у односу на Србију раније или у односу на друге земље више оболева или више умире.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

И да додам још једно важно питање - да ли се у данашњој Србији у односу на Србију раније или у односу на друге земље више оболева или више умире.

I to!

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Милан Ракић рече

Могу да кажем оно што ја видим. Чини ми се у задње време да свако лично зна неког ко је болује или је умро од малигних болести. Не знам какви су званични подаци али пре НАТО бомбардовања, нисам знао никога.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, -Владимир- рече

Генерално, добар део нових изума је направила проблеме јер се брзо и неопрезно кренуло у њену употребу . Пестицид ДДТ, бензин са адитивима на бази олова, фреон, коме имамо да захвалимо за озонске рупе, нуклеарне елктране, и тако даље и тако ближе. Прво се размишља колики новац може да донесе нека технологија а о последицама коришћења нове технологије тек кад начини непоправљиву штету. 

To jednostavno nije tacno... nego nauka nije nepogresiva a ti si se selektivno hvatas za te primere. Kako se ne uhvatis za Dzonasa Salka, naucnika koji je otkrio polio vakcinu i odbio da je patentira nego je pustio da se besplatno koristi i time spasio nebrojeno mnogo zivota ( za one koji misle da vakcine spasavaju... za one koji misle da vakcine ubijaju, ovaj naucnik je verovatno ubica ;) ) tim cinom je sebi uskratio bogatstvo od 7 milijardi (jeste MILIJARDI) dolara.

Eto... nikad nemoj da argumente gradis na primerima jer UVEK postoje primeri koji dokazuju suprotno. Ti sad mora smislis neki novi argument jer ti ovaj vise ne vazi.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, -Владимир- рече

Могу да кажем оно што ја видим. Чини ми се у задње време да свако лично зна неког ко је болује или је умро од малигних болести. Не знам какви су званични подаци али пре НАТО бомбардовања, нисам знао никога.

То и мене интересира.

Да ли је узроком оволиког нивоа болести управо то (након НАТО агресије на нашу Отаџбину), или је тај податак ипак резултат "умрежености", доступности података, причања о томе и проче...

Подели на овим сајтовима

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/ipak-se-dogodilo-monsanto-pred-sudom-u-907

https://www.rt.com/usa/171312-monsanto-nitro-settlement-office/

Da li su naucna istrazivanja uzimala u obzir iskaze ljudi pored  polja zasejanih GMO proizvodima, pa jel' moguce da je sve ovo izmisljeno i ako jeste , zasto??????

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, -Владимир- рече

Pa da... Srbi zive tako zdravim zivotom da bi ziveli 200 godina da nije bilo bombardovanja i da nema GMO hrane...

A sto niko ne pominje pusenje na primer? Statisticki podaci kazu da je generacija nasih roditelja pusila neporedivo manje  od prethodne generacije. Ne znam kako je kod vas ali meni niko od baba i deda nisu pusili a njihova deca (moji roditelji i njihova braca i sestre) puse svi odreda. I generalno ta generacija je prilicno se odavala tom poroku.

A gde je higijena? Gde su navika zdravog zivota? Gde je svest  o zdravlju i redovne kontrole i pregledi? Nicega od toga nema  u Srba jer Ovde ljudi generalno nemaju taj manir brige  o sebi i svom zdravlju. To je na zalost  poprimilo vrlo nezdrave razmere pa se cak na ljude koji brinu o tome gleda kao na seka perse i nedovoljne muskarcine... 

- Sta be? Voce, povrce, hidrati, proteini??? Ja bre kad sednem ne ustanem dok ne smazem pola praseta i 30 cevapa ... za predjelo, a onda sve to zalijem s litrom spricera i pola pakle drine!

- hehe tako je... a vidi ove lipicanere sto dzogeriraju svako vece i za dorucak jedu ovsene pahuljice ahahaha

- Ahahaha ovsene! Pola tepsije bureka je moja merka!

- A jogurt!

- Zna se punomasni! ahahah

- tako je ahahaha

- hahaha... grc....agrhhhk 

- Bozo? Bozo druze?! O neeeeeee!!!! Jbm ti NATO i GMOOOOOOOOOO!!!!!!!!!! PROKLETNICIIIIIII!!!!!!!

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, cloudking рече

A sto niko ne pominje pusenje na primer?

Па шта? Ето ја пушим већ 30 година, па шта :tongue::tongue:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

I moj pradeda je pusio 50 godina od 97 koliko je ziveo .Uvek neko ima takav neki primer ali je istina da 95% raka pluca dobijaju pusaci i bivsi pusaci . U pravu je atista kad kaze da nam je zdravstvena kuktura na izuzetno niskom nivou (da je samo zdravstvena) ali je takodje istina da je broj bolelih od tumora neuporedivo veci nego ranije i o tome govore i zvanicne statistike 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Aj mi reci onako iskreno... jesi zapalio nekad  u kokpitu? :D Onako, krstaris na 2km, nigde nikog... zadaci posvrsavani, dan prelep a pogled ubistven? :D (onako me zanima, totalno mimo teme)

Подели на овим сајтовима

ukucas na google monsanto victims i izadje na stotine slika i clanaka, vecini ljudi nije bilo dozvoljeno da govore o posledicama, niti su mogli da pokazu sta ih je snaslo, svedocenja farmera, boleshcine..ciji je interes da ovo sve izmisli????

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...