Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему

Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

• подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5

Препоручена порука

Цитат

205127_1979968140198_1273002606_2359876_3317518_n.jpg

"Ајде синак,сад да затворених очију кажеш тати,ко је са леве старне Господа"

prst ka dole

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Цитат

Evo i mene napokon. Kao što znate (ili ne znate) ja sam išla na Frušku Goru u obilazak manastira. Obišli smo manastire Remetu, Krušedol, Novo Hopovo, Grgeteg, Jazak i Ravanicu. Mnogo toga za jedan dan, zaista previše, i mnogo žalim jer sam sve ovlaš vidjela, i nekako ostalima je bilo dovoljno, a meni premalo. Na Liturgiji smo bili u Remeti, sveštenik je zaista lijepo održao Liturgiju, ali pojci se uopšte nisu čuli, i svi smo se naprezali da negdje čujemo jedan dva glasa koji su nešto pjevali, a mi po svom nahođenju pokušavali da se uklopimo, i nije nam baš pošlo za rukom, crvenilo. Bilo mi je mnogo žao što jedna takva sitnica sprečava da se doživi Liturgija na način na kakav bi trebalo. Potom je organizovan ručak, gdje je zaista bilo mnogo zvanica, tačnije svi koji su bili u Crkvi. Poslije ručka i kratke besjede nastavili smo put u Krušedol, gdje smo se poklonili moštima Svete Majke Angeline, na vrat-na nos požuri u Grgeteg - e tamo samo naljepše mi bilo, zaista. Onako manastir koji je izuzetne unutrašnjosti, posvećen Sv.Nikoli, predivne ikone Serafima Sarovskog i Bogorodice Trojeručice, nešto zaista veličanstveno. Na staklima prozora oslikani likovi svetog Nikole koje ne žalost nisam slikala jer nisam znala smije li se. Iznad manastira groblje i mala crkvica koja je tek u nastanku posvećena Preobraženju Gospodnjem. Freske su tek u nastanku, ali boje su tako tople, da griju dušu. Pojali smo Bogorodici u njoj, i nekako kao da nisam nogama dodirivala zemlju. Na groblju neki čudan osjećaj veselja me je uhvatio, i to ne samo mene, tamo ništa nije podsjećalo na smrt, samo na vječnost. Iz Grgetega, sa žaljenjem odlazimo u Novo Hopovo gdje se poklanjamo moštima Svetog Teodora Tirona, mnogo sam se  crvenilo crvenilo crvenilo što nisam znala ništa o ovom svetitelju, i nekako mi je bilo žao što ga zapostavljamo bez ikakvog opravdanja.Iz Hopova u Jazak, gdje pravo da vam kažem ne znam ni šta sam vidjela jer smo ostali 15 minuta, dok smo se poklonili već smo bili na putu za Ravanicu. Pred Moštima Sv.cara Lazara, svečano i velelepno. Do mošti se penje uz dvije stepenice, razmišljam, Gospode ovaj čovjek je prije toliko vijekova s vjerom u Boga odlučio se za Carstvo Nebesko, i odrekao se ovozemaljskog života bez straha. Tu sam dočekala i početak večernjeg bogosluženja, koje su služile dvije monahinje. Ponovo tiho čitanje molitava, koje se može čuti samo ako se nalaziš blizu monahinja. Pitam se zašto? Naš sveštenik uvijek insistira na glasnijem i čistom čitanju, kako bi svi mogli da čuju i razumiju. Elem, kreemo kući, vrti mi se u glavi od gomile utisaka koje ne mogu da saberem a koji mi preplavljaju dušu. Tužno mi je što nisam mogla da više vidim, da čujem molitve, da uživam još malo, ali polako vraćam se kući, umorna, neispavana, ali duhom radosna i mirna, i spokojna.

Nadam se da vam se fotografije dopadaju.

0442_feel 0442_feel 0442_feel

Благо теби. Мени је Фрушка гора на сат времена, а одлазим само кад водим ђаке. А то није баш пун доживљај.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

0442_feel

a šta misliš na varijaciju.... ajd sad... ako ne vidiš Hrista ovako-nećeš ni kad sklonim šake...  0442_feel

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Цитат
link=topic=5061.msg410780#msg410780 date=1302643847]
  Цитат
  Цитат

:cheesy:

a šta misliš na varijaciju.... ajd sad... ako ne vidiš Hrista ovako-nećeš ni kad sklonim šake...  ;)

Stvarna priča je bila - hajde sine reci koju mi slavu slavimo?

-Svetog Nikolu.

-Ne sine Svetog Jovana.

P.S: ovo nije izmišljotina, stvarno je tako bilo. dizzy999

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Šta znaš sele, možda ti Gospod omogući prije nego što ti to misliš. Hvala Mirođijo.  facenew22222222

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Mnogo su lepe slike i podsetile su me da duo nisam bila u Grgetegu i manastirima na Fruškoj Gori.Prelepe su,Milevac 0205_whistling facenew22222222

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Добро вече драги моји како сте ми сви од реда. Спремате ли се за празника а?

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Цитат

Спремате ли се за празника а?

Како се спрема за празнике?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...