Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему

Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

• подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5

Препоручена порука

• Гости
Guest Оливера

Наша драга Милева жељна је разговора са нама, жели све да нас боље упозна. Пошто и ја имам исту жељу, решила сам да отворим ову тему где ћемо се, сестре моје много боље упознати. Тема - потпуно слободна.

Драге сестре, изволите! 0409_feel

Подели на овим сајтовима

И ја бих радо упознала боље неке дивне даме  tanning

А како ћемо?

Прочитах негде занимљиву информацију да Милеве највише воле узгој ловачких паса..Не знам на основу којих података је то констатовано али ето...  0104_cheesy

Мила на потезу си..као у игрици...истина или изазов  :cheesy2:

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Оливера

Милева  је тренутно отишла, али ми је рекла да би радо знала нешто више о нама и поделила своје утиске о манастирима, које је недавно посетила.

Е па сад, драге сестре, свако нек прича оно што жели да подели са нама.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Оливера

Evo jos jedna sestra,

A kako cemo zvati nase kolo ili samo kako naslov kaze...

1405_love

Не знам...мени је онако пало напамет...Дајте предлоге  0442_feel

Добродошла!  amen

Подели на овим сајтовима

Милева  је тренутно отишла, али ми је рекла да би радо знала нешто више о нама и поделила своје утиске о манастирима, које је недавно посетила.

Е па сад, драге сестре, свако нек прича оно што жели да подели са нама.

Милева се управо вратила са вечерње службе  amen. Што се тиче овога око узгоја ловачких паса - бар у мом случају није истина  t1253.gif' class='bbc_emoticon' alt='t1253' />, из једног простог разлога што се бојим паса од малих ногу. А можда је то само зато што ми Милева није право име (Зорица се зовем)  t1253. Па ево у недељу била сам у посјети Ваљевским манастирима (Лелић, Ћелије, Јовања, Пустиња и Каона). И толико сам се дивно осјећала, присуство благодати могло се скоро опипати, цијела група одисала је благодаћу. А тек Лелић, е да сам знала отишла бих давно.Некако у нашем крају се не помиње у оноликој мјери у којој заслужује Св.Николај Српски. Тако да осјећај који сам имала када смо цјеливали мошти, неописив је, пун страхопоштовања...Је ли нека од вас била тамо? А тек Пустиња, као да се човјек нађе на крају свијета, насамо са Богом. А цио манастир је саграђен на гробљу. Ма не знам који ме је више одушевио.Поставићу сад и по једну слику од сваког

Постављена слика

Лелић

Постављена слика

Ћелије

Постављена слика

Пустиња

Постављена слика

Јовања

Постављена слика

Каона

Очекујем утиске о сликама драге моје bandit

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Sta da ti kazem, predivne slike a i svetinje. Radujem se s tobom kad ti je bilo tako lepo. Samo ti pricaj sta ti god padne na pamet. Ja nisam bila u ovim divnim manastirima ali ako Bog da jednog dana.

t1253

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Некако мени се дешавало, да кад су овакве посјете у питању да ако и само пожелим, кроз неко вријеме се догоди и искрсне прилика да се оде. Ја славим Св. Николу и помислих - како би било лијепо да човјек може отићи у Италију на полоњење овом светитељу. Наравно нисам отишла у Бари, али баш у петак пред Никољдан, на вечерњој служби читан је акатист Св. Николи, и изнијета је честица Св.Николе на цјеливање - била сам одушевљена. А када сам гледала филм о Св Николају Велимировићу помислих једном ћу ако Бог да отићи, и десило се ево, јако брзо. Како је Бог велики и свемогућ. Треба само да се отворе очи и човјек види његово присуство свугдје.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Дивне  слике  Милева (моја Зорице),срамота ме је,али нисам била у овим манастирима,

ако да Бог обићи ћу их.

Не зна се који је лепши,а посебно је необичан за мене Пустиња.А још је лепше то како

си пожелела и убрзо их и посетила.Доказ да што се чиста срца пожели, искрено, буде

и  испуњено. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Spakovala sam neke stvari za bebe koje mi nisu potrebne,pa da li znate nekog kome bi trebalo ili da nosim na Crveni krst?Sto ne volim sto pri nasim crkvama nema neke sobe gde bi smo mogli da ostavljamo sto nam nije potrebno,a da oni kojima jeste,dodju i uzmu.

Подели на овим сајтовима

Драге сестре,

баш лијепо t4431

Ја веома волим тај крај Ваљево, и манастире у околини. Једном приликом сам била у манастиру Лелић, целивала мошти па смо моја породица и ја ишли у оближње село Сушицу код једног брата у Христу који ту живи. И све вријеме сам осјећала неки мир и ту благодат од моштију. Тај мир је трајао и то вече иако смо се вратили кући и сутра сам се пробудила и нестао је. Није то обичан као мир у души већ нека не помућеност и потпуна сконцентрисаност и радост.... не знам да објасним. Јако је лијепо обилазити манастире посебно гдје имају мошти. У сљедећу сриједу су Благовести тад је у манастиру Ћелије вееееелико окупљање Хришћана поводом помена аве Јустина. Прошле године сам била и на отвореном је служена св. Литургија и ту сам могла да видим многе пријатеље које дуго нисам видјела некако сви су били ту... То је било лијепо.

Веома лијепе фотографије. Хтјела бих само питати како успијеш да ти прихвати фотографије. Ја сам још прије неког времена хтјела ставити неке иконе што сам сликала али увијек ми каже да је тај неки директоријум пун и да се обратим администратору, а уопште не знам како да се обратим администратору да ли има неки маил. Или нешто просто погрешно радим.... пздрав и свако добро

Ванда

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Оливера

srcee

Сестрице, само да вам се јавнем, тек с посла стигох а већ сутра ујутро идем поново.  t4431 harp

Морам сад даље а ви ми лепо причајте ту, и доведите још сестру неку! Све вас t4431

И промените име наше ако хоћете  t4431

Подели на овим сајтовима

Мени се име свиђа. Имаш лити Ванда неке слике из ових манастира, да подијелиш с нама? Помоћи ћу ти око постављања.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...