kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 On 2. 6. 2018. at 22:29, nikola888 рече FINANSIJSKI ,,da nije bilo para tesko da bi bilo takve idealne filmske sloge i ljubavi !! kad nestanu finansije onda sloga i ljubav ne funkcionisu nesto bas idealno treba biti REALAN !!! Expand u besparici postaje sve teze, ali ne treba klonuti duhom, ja sam isto bio u besparici, aqli nikada nisam kleknuo duhom, dobije covijek neku snagu pa gura dalje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 On 2. 6. 2018. at 22:29, nikola888 рече FINANSIJSKI ,,da nije bilo para tesko da bi bilo takve idealne filmske sloge i ljubavi !! kad nestanu finansije onda sloga i ljubav ne funkcionisu nesto bas idealno treba biti REALAN !!! Expand nisu to bile neke pare u ono vreme, a i ostala rodbina su bili obicni posteni radnici, ali ljubavlju bogati, svi slozni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 On 2. 6. 2018. at 22:29, nikola888 рече idealne filmske sloge i ljubavi Expand to je samo hriscanska ljubav, ali ocigledno je da je nema kod svih i meni je zbog toga zao, ja svima zelim slogu i ljubav to ne moze ni jedan cent da zameni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 On 2. 6. 2018. at 22:35, Sofija_ рече to je samo hriscanska ljubav, ali ocigledno je da je nema kod svih i meni je zbog toga zao, ja svima zelim slogu i ljubav to ne moze ni jedan cent da zameni Expand HRISCANSKA LJUBAV je nesto sto trebamo da sticemo u srcu a ne da se tako lako njom razbacujemo i da je merimo dal je negde ima ili nema jer niko od nas nije kompetentan da izvrsi to merenje !! E sad da tih centi ne treba ti nebi bila zapadu i ako si tamo ne kazem nista lose al nemoj da pridikujes da para ne treba kad ih tamo itekako zaradjujes !! KAd te slusam obuzme me neko blazeno osecanje ko da sami vucic progovara iz tebe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 On 2. 6. 2018. at 22:29, nikola888 рече FINANSIJSKI ,,da nije bilo para tesko da bi bilo takve idealne filmske sloge i ljubavi !! kad nestanu finansije onda sloga i ljubav ne funkcionisu nesto bas idealno treba biti REALAN !!! Expand најлакше дати паре, и завршио си ...а од кума ШПОРЕТ nikola888 је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 On 2. 6. 2018. at 22:45, Снежана рече најлакше дати паре, и завршио си Expand I opet itekako znače...žao mi je što sam poprilično kasno shvatila njihov značaj. Trebalo je ranije da razumem. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 On 2. 6. 2018. at 22:52, Natasa. рече I opet itekako znače...žao mi je što sam poprilično kasno shvatila njihov značaj. Trebalo je ranije da razumem. Expand pa naravno da znace ,nazalost ali je tako i covek mora da zivi u skladu sa okolnostima !! niko ovde ne zamera nikome sto ima para i sto moze eto roditeljima da priusti pristojnu starost al problem je kad to preraste u bolesno patetisanje ko da su majke tereze pa onda moralisu ovoj sirotinji ovde koja ne zna ni sama sa sobom sta ce a kamoli sa ostarelim roditeljima kako da se ponasaju i kako da se zrtvuju do zadnje korice hleba !! Јелена011 and Natasa. је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 On 2. 6. 2018. at 22:52, Natasa. рече I opet itekako znače...žao mi je što sam poprilično kasno shvatila njihov značaj. Trebalo je ranije da razumem. Expand хвала Богу ако имаш и можеш, тужно је када се људи ослањају само на паре и када им оне постану смисао и центар живота, али не каже се за џабе сиротињо и Богу си тешка Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 3, 2018 Пријави Подели Написано Јун 3, 2018 On 5. 5. 2016. at 18:27, kordun рече brate najljepse je dedi kuci sa svojom djecom, snajom, unucima, komsilukom koji poznaje cjeli zivot Expand Al kako je njima sa dedom...snaji pogotovo ??? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јун 3, 2018 Пријави Подели Написано Јун 3, 2018 ...kad bi se, ne daj Bože nešto desilo, kad bih morala, gledala bih što češće da vreme provodim tamo...srce bi mi se raspuklo... Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 3, 2018 Пријави Подели Написано Јун 3, 2018 Старачки домови су облик друштвеног збрињавања старих, појављују се у 20.вијеку са старењем популације, што је социјални проблем. Пре су људи умирали раније и брже, било је старих пропорционално мање. У нашој култури, не спада у позитивно вредноване обичаје, што не значи да не може или неће то да се промени, временом. Обичаји су нешто промјењиво. Приватни домови су јако скупи, који би можда и гарантовали неки квалитет, мада код нас ту има свега, нарочито у Босни, немају нужно и лиценцу, немају соц.радника, ту раде готово једнаки невољници као што су и корисници, јер реално, нико не би радио тако тежак, мучан посао да не мора. У државни се не може ући без штеле/подмићивања. У домовима, нарочито забаченим и државним или неријешеног статуса који се самоиздржавају, има и злостављања. То не треба заборавити. Има овде и тема о томе у Одјелу о соц.политици. Лични став: не бих могла да ставим моје родитеље јер они то не желе, и то би схватили као одбацивање. Значи, њихова слободна воља је таква и ја бих то поштовала и сматрала поштовањем које им дугујем, без обзира на околности. Не дај ми Боже да морам (тако страшне околности), и даље би ме пекла савјест. Али у том случају ја бих се бринула о њима а ако физички нисам ту, била би нека фина и поуздана женица да се нађе. Ја сам за себе одавно рекла да бих ишла у дом и не бих никог оптерећивала. Ако не одем у манастир. Orion, AnaLaz and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordicka93 Написано Август 22, 2018 Пријави Подели Написано Август 22, 2018 Ne znam koji je pravi odgovor na ovo, jer zavisi od mnogo faktora. Roditelji su nas odgajili, red je da tu im tu brigu i negu vratimo u starosti i nemoci. Ukoliko neko zbog zdravstvenih problema, male dece ili posla ne moze da im se posveti potpuno, ok mi je da im se obezbedi adekvatna nega neko vreme, dok se covek ne snadje. Mada je najlepse kada se licno staramo o njima, jer niko im nece pruziti pravu ljubav, osim nas i nasih potomaka. Чунга Лунга and Orion је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 22, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2018 u medjuvremenu sam shvatila da ako si hriscanin ne znaci da roditelje neces poslati u dom...mnogo je to sve slozeno i ima jako puno razlicitih slucajeva...i ne moze se niko osuditi sto je roditelj-a(e) smestio u dom...vrlo cesto je to jedino moguce resenje.... Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 29, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2019 Uzas! Lidija tvrdi da joj je majka izašla u užasnom stanju iz staračkog doma. Vlasnik: "Ništa nije tačno" "Moja majka je smrdela", navela je Lidija Vojinović, dok vlasnik doma Nenad Simić ističe da je kod njih "higijena na nivou" 0 Moja majka Divna koja ima 80 godina, bila je u domu za stare "Senior plus" u Lipovici, odakle je izašla u katastrofalnom stanju, tvrdi za Telegraf.rs Lidija Vojinović iz Beograda. Kako objašnjava, svoju majku je odvela u dom juna ove godine na 15 dana, jer je putovala u inostranstvo. - To je koštalo 30.000 dinara, svaki dan po 2.000. Pre no što je mama otišla u dom, razgovarala sam sa socijalnom radnicom koja radi tamo. Rekla mi je da će moja majka biti negovana i da će joj se održavati higijena, što mi je bilo veoma važno. Navela je i da imaju lift, kao i kolica u kojima će mama moći da boravi jer je teško pokretljiva - započinje Vojinovićeva. Dodaje i da je u tom trenutku Divna imala dekubitnu ranu, zbog čega joj je bio neophodan specijalan dušek. Iz doma su joj, kaže, potvrdili da imaju takve dušeke te da se ne brine. Ipak, tvrdi Lidija, njena majka je u domu bila loše tretirana, i to od samog početka. - Najpre, kada smo došle, nisu imali kolica za nju, već su ih našli od nekog drugog pacijenta. Sve vreme je bila u kolicima koja služe za prenos nepokretnih ljudi do toaleta. Ni dušek koji sam tražila nisu imali - u očaju priča ona. Lidija tvrdi da su njenu majku Divnu okupali samo dva puta, te da joj nisu menjali pelene. - Kada je moj drug otišao u dom po nju, pozvao me je i rekao: "Operi je, ovo je neizdrživo". Moja majka je... moram tako da kažem... smrdela - navodi naša sagovornica. Divna je bila u domu 15 dana u junu, jer je njena ćerka putovala u inostranstvo / Foto: Privatna arhiva Ona ističe i da je svojoj majci spakovala 5 majica i 6 pari pantalona, te da joj je dala novac da ima kod sebe, i to 6.000 dinara. - Nakon što je izašla iz doma, mama je ostala je i bez novca i bez odeće. Potrošila je samo 2.500 dinara, a gde je ostatak novca? Na sve to, vratila se u tuđoj odeći. Njene stvari nisu bile sa njom jer su ih radnici u domu izgubili - priča Lidija i ističe da ni to nije sve. - Mamina cimerka je umrla oko jedan sat iza ponoći. Umesto da sklone telo ili prebace moju mamu u neku drugu sobu, oni su je ostavili da celu noć leži pored leša - ispričala je za Telegraf.rs Lidija uznemireno dodajući da je na sve to, Divna dobila i ozbiljnu urinarnu infekciju. One tvrde da je majka u ovim kolicima bila 15 dana / Foto: Privatna arhiva Vlasnik: Tačno je samo da je majica izgubljena Na njene optužbe, odgovorio je vlasnik staračkog doma "Senior plus" Nenad Simić. - Nega i higijena su na nivou u mom domu. Voleo bih da dođete i vidite u kakvim uslovima radimo. Ništa od toga nije tačno. Jedino je istinito da se Divni izgubila jedna majica, i to tokom pranja. Ona je vezana emotivno za tu majicu, i ja sam se Lidiji izvinjavao sto puta. Čak smo im i uplatili 5 ili 6 hiljada dinara. Stvarno ne znam šta više da uradim - kaže za Telegraf.rs Simić. On dalje negira da su Divnine stvari izgubljene. - Ovo je starački dom, desi se da, nažalost, neko premine i njegove stvari ostanu. Mi to nosimo u Crveni krst - navodi vlasnik tvrdeći da nije tačno da je Divna čitavu noć bila u sobi sa cimerkom koja je preminula. - Po pravilu, telo ne sme da se dira dva sata. Procedura je takva, odmah zovemo hitnu pomoć koja mora da potvrdi nastalu smrt. Zatim dolaze mrtvozornici ili se telo prebacuje u hladnu sobu - poručuje Nenad Simić. Ističe da je razgovarao sa svojim radnicima i da je siguran da Divni niko nije ukrao novac. Što se kolica u kojima je boravila tiče, Simić kaže: - Ona je donela neka svoja kolica koja su bila tvrda, tako je sama želela. Nije tačno ni da nismo imali dušek za Divnu, imamo ih koliko hoćete - poručuje naš sagovornik. (D. S.) ViktorijaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Октобар 30, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2019 On 5. 5. 2016. at 15:34, Danijela рече A ta žena je kako drugačija od osoblja staračkog doma? Expand Ne znam, kažu da je starima bolje kad su kući. A i žena bi čuvala samo dok su deca na poslu, ostatak dana bi bili skupa. Isto kao i roditelji kad unajme bebisiterku dok su na poslu, da malo pripazi na decu. Igrom slučaja sam provela skoro mesec dana u bolnici..sve je u redu, nađeš ti društvo, ali kuća je kuća. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука