Jump to content

Старачки дом - да ли је хришћански сместити мајку у дом за старе?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 1. 6. 2018. at 20:13, kordun рече

mani me paznje 24/7

Expand  

Aaaa grešiš, najteži slučajevi to zahtevaju. Dementnoj osobi je potrebna nega 24/7. Ne zna se šta je gore-da je pokretna ili nepokretna. Ako je pokretna, onda moraš bukvalno da paziš da se ne zapali, da ne izađe i polomi se negde, izgubi se. Ako je nepokretna, onda su problem hrana i higijena. Ne možeš dementnu osobu ostaviti bez nadzora, to nikako. Drugo su hronična oboljenja gde je osoba svesna sebe i sveta oko sebe. 

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 20:17, Branka62 рече

Oprosti ali ti nemaš pojma o čemu pričaš.

Expand  

mojoj mami je uvijek neko dosao da joj da inekciju ili slicno kad nije mogla sama da ode, a nemoj mi pricati o strucnom medicinskom osoblju moja starija sestra ima privatni staracki dom i mlati pare sa njim, sto je tek jos crnje za mene od ovih sto oce da se rijese roditelja na taj nacin

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 20:26, kordun рече

mojoj mami je uvijek neko dosao da joj da inekciju ili slicno kad nije mogla sama da ode, a nemoj mi pricati o strucnom medicinskom osoblju moja starija sestra ima privatni staracki dom i mlati pare sa njim, sto je tek jos crnje za mene od ovih sto oce da se rijese roditelja na taj nacin

Expand  

Blago tebi, tvojoj mami i tvojoj sestri, ne znam šta bih ti drugo rekla.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 20:27, ana čarnojević рече

pa oni ih operisu, malo ostave u bolnici i onda posalju kuci da im patronaza previja ranu. niko ne lezi na onkologiji bez potrebe.

sad valjda postoji palijativna nega kod nas, tad nije bilo.

Expand  

Moja majka je prvo bila na onkologiji pa je posle nekako, valjda zračenjem, zapatila hidrocefalus i imala 4 operacije, tokom pete je umrla.

Ne znam za palijativnu negu, tada je nije bilo, ali zaista je dobro ako postoji.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 20:27, ana čarnojević рече

palijativna nega kod nas

Expand  

U Beogradu na Zvezdari sa, koliko se sećam, kapacitetom za 14 pacijenata. Dakle, teško.

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 20:30, kordun рече

pa men ije odvratno da neko mlati pare na tudjoj nesreci izvini molim te, mislim ja volim moju sestru, al njeno poslovanje ni malo

Expand  

Smeta ti što se brine o starim ljudima kojima treba neko da se brine o njima?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 20:30, kordun рече

pa men ije odvratno da neko mlati pare na tudjoj nesreci izvini molim te, mislim ja volim moju sestru, al njeno poslovanje ni malo

Expand  

Bože pa nije ona dovela ljude u tu situaciju. Ona obezbeđuje stručnu pomoć i uslove, a to košta. Pa ne valja drogu po ulici.

Подели на овим сајтовима

mojoj mami je uvijek neko dosao da joj da inekciju ili slicno kad nije mogla sama da ode

Expand  

Ama to je najmanji problem. Da li ti je jasno da sam ja sa svojih 50kg podizala i okretala mamu da je operem, presvučem. Nije problem što sam to radila ja kao ja, već što nisam obučena za takve poslove - nisam vešta. Više sam je maltretirala nego što je potrebno. A nije to samo ujutru ili uveče, pa dodje neko stručan. To je nebrojano puta tokom dana - koliko se puta oznoji ili šta god.

Ovo

a nemoj mi pricati o strucnom medicinskom osoblju moja starija sestra ima privatni staracki dom i mlati pare sa njim, sto je tek jos crnje za mene od ovih sto oce da se rijese roditelja na taj nacin

Expand  

ne razumem ( šta si hteo reći).

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 20:31, Paradoksologija рече

Smeta ti što se brine o starim ljudima kojima treba neko da se brine o njima?

Expand  

nema ona vremena da njeguje nekog,  imaju radnici koji to rade, inace svaka cast ljudima radnicima koji to rade,  veliko je to duhovno muciliste, ne samo fizicko  i tim starim napustenim ljudima, a i radnicima koji glume njihove bliznje, odvratno je to sve skupa

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 20:35, Paradoksologija рече

@kordun Paralela je ranije napravljena, ali ajde opet: da li smeta neko ko radi u domu za siročad i brine se o ostavljenoj deci? 

Expand  

paralela bi bila tema tipa jel normalno ostaviti svoju djecu , pustiti da zavrse u domu, ne nije normalno moj je odgovor, druge paralele ja ne vidim, nisam ja mnogo pametan nikad bio, nemoj se ljutiti

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 20:36, kordun рече

odvratno je to sve skupa

Expand  

Joj jeste :(.

Srećan je onaj koji umre u snu od srca, svestan sve vreme sebe i svoje okoline, svaki dan na nogama.I samo srčka u pola noći, da ne oseti. Da mogu da biram-tako bih otišla.

Подели на овим сајтовима

ja vam svima zelim od srca da ne budete nikada u starackom domu...

jako je vazno u zivotu steci jaku porodicu, cak i oni koji ne mogu da imaju potomstva mogu da budu dio sire porodice, kada imate jaku porodicu onda velika vecina  problema koji muce danasnji svijet su lako rjesiva, ako nemate porodicu, niste niko i nista, al bukvalno to, nikakve pare ni nikakvi smjestaji vam nece pomoci.

ovdje se sprdate sa kaludjerima, ne kontate da su oni medjusobno jaka porodica, nemate vi pojma o zivotu, to je to, ja nemam drugog objasnjenja

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...