kordun Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 18:50, Lady Godiva рече Поента је да када радиш 8 сати дневно не можеш да се клонираш и да истовремено бринеш и о родитељу. Има старих људи којима треба 24часовна нега. Значи и да платиш некога да брине о њему 9 сати док не дођеш с посла (а зашта ти треба цела једна плата) после посла мораш ти да бринеш о њему и дежураш у току ноћи по потреби. А ако имаш и малу децу којима такође треба брига, тешко да можеш постићи. Не прича нико о томе да неком родитељи сметају јер је лењ и бахати се, него о реалним животним ситуацијама о којима ти, хвала Богу, појма немаш. Expand to nije opravdanje, ne mozes ti imati tesko bolesnog roditelja i ici u grcku na more, to se fino batali i prilagodi se situaciji, zivot se mjenja neprestano, a pogotovo prilikom takvih situacija. ako ja moram da radim, ne radim 24 sata, dok sam ja na poslu valjda imam nekoiga da me odmjeni, valjda imam familiju, imate li po beogradima nekakve familije pitam se ja i drzite li vi do toga uopste ili vam je to kameno doba? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 strpas roditelja u dom, tamo ce mu biti kako mu bude, a mi mladi treba da ganjamo zivotne radosti, ljudski je to nema sta, samo ja to ne priznam, toga kod mene nema, nije nikad ni bilo! kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 18:54, kordun рече dok sam ja na poslu valjda imam nekoiga da me odmjeni, valjda imam familiju, imate li po beogradima nekakve familije pitam se ja i drzite li vi do toga uopste ili vam je to kameno doba? Expand Ma gde da te odmeni, to ne postoji. Uostalom i ta familija radi nešto, nemaju ljudi vremena. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 18:54, kordun рече to nije opravdanje, ne mozes ti imati tesko bolesnog roditelja i ici u grcku na more, to se fino batali i prilagodi se situaciji, zivot se mjenja neprestano, a pogotovo prilikom takvih situacija. Expand Фино је што већ мислиш о летовању, али ја га нисам споменула нигде. Ко ми је крив кад покушавам да разговарам с пањем.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 18:54, kordun рече ne mozes ti imati tesko bolesnog roditelja i ici u grcku na more Expand Niko nije pominjao letovanje, već svakodnevnu životnu rutinu. Ideš na posao, deca u školu, a u najtežem slučaju staroj osobi treba 24/7 nega. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 18:58, Natasa. рече Ma gde da te odmeni, to ne postoji. Uostalom i ta familija radi nešto, nemaju ljudi vremena. Expand nije istina, uvijek ima rjesenje za svaki problem, a ovo i nisu neki tesko rjesivi problemi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 19:00, Natasa. рече Niko nije pominjao letovanje, već svakodnevnu životnu rutinu. Ideš na posao, deca u školu, a u najtežem slučaju staroj osobi treba 24/7 nega. Expand pa u najtezem slucaju mora biti i tesko, neko uvijek mora biti kuci, mora se promjeniti posao, mora se svasta, ali nije roditelj svako, ja moje roditelje nikada ne bi dao u dom, to oni ne zasluzuju, moji roditelji jok, a za tudje ne mogu mnogo da uticem ana čarnojević and arizan је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 19:00, kordun рече nije istina, uvijek ima rjesenje za svaki problem, a ovo i nisu neki tesko rjesivi problemi Expand Ja ne bih imala kome da tražim da me odmeni. Ne računam brata naravno, nego neku širu familiju. Ne bi mi palo napamet da pitam. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 19:06, kordun рече pa u najtezem slucaju mora biti i tesko, neko uvijek mora biti kuci, mora se promjeniti posao, mora se svasta, ali nije roditelj svako, ja moje roditelje nikada ne bi dao u dom, to oni ne zasluzuju, moji roditelji jok, a za tudje ne mogu mnogo da uticem Expand Ja se nadam da neću doći u tu situaciju, ali razumem zašto to ljudi rade. Ne bih tako olako osuđivala. Posao promeniti nije baš tako lako, a i šta da radi kad to zahteva vreme i posvećenost. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 Ako radiš najmanje 8h dnevno da bukvalno prehraniš decu prema kojoj imaš primarnu odgovornost, a bolesnom roditelju treba nega 24h dnevno, u principu si u totalnom problemu jer nemaš novca ni da platiš negu u kući ni starački dom. Tako da je za mnoge ovo pitanje fiktivno, jer nemaju nikakvo rešenje. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 19:07, Natasa. рече Ja ne bih imala kome da tražim da me odmeni. Ne računam brata naravno, nego neku širu familiju. Ne bi mi palo napamet da pitam. Expand moji roditelji su mnoge zaduzili i mnogi su im svasta pomagali, a nekima ja danas vracam u ime mojih roditelja, to se stice u zivotu, plus imaju petoro djece, nije ni bilo mogucnosti da ostanu tako sami da spadnu na tudju milost i nemilost. vidis koliko je miroljub koga ismijavate u pravu kada govori o porodici i familiji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 19:12, Paradoksologija рече Ako radiš najmanje 8h dnevno da bukvalno prehraniš decu prema kojoj imaš primarnu odgovornost, a bolesnom roditelju treba nega 24h dnevno, u principu si u totalnom problemu jer nemaš novca ni da platiš negu u kući ni starački dom. Tako da je za mnoge ovo pitanje fiktivno, jer nemaju nikakvo rešenje. Expand pa imaju, nek idu zivjeti negdje skromnije, ne moraju da vode skup gradski zivot, jel se ono hristos u pecini rodio... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 19:13, kordun рече pa imaju, nek idu zivjeti negdje skromnije, ne moraju da vode skup gradski zivot, jel se ono hristos u pecini rodio... Expand Daj ne preteruj. Gde ćeš sa decom? Zbog dementne babe/dede na samrti svi da pocrkaju. Treba posle život živeti. Sad će da se sele, izmaltretiraju decu, menjaju škole, spadnu na prosjački štap, ne preteruj. Lady Godiva, Војвода7 and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 On 1. 6. 2018. at 19:12, kordun рече moji roditelji su mnoge zaduzili i mnogi su im svasta pomagali, a nekima ja danas vracam u ime mojih roditelja, to se stice u zivotu, plus imaju petoro djece, nije ni bilo mogucnosti da ostanu tako sami da spadnu na tudju milost i nemilost. vidis koliko je miroljub koga ismijavate u pravu kada govori o porodici i familiji Expand Šta sa roditeljima koji nikog nisu zadužili i možda ih niko nije ni voleo, ni prijatelji, ni komšije, ni ako je neko preostao od rodbine? A imali su jedva jedno dete? On 1. 6. 2018. at 19:13, kordun рече pa imaju, nek idu zivjeti negdje skromnije, ne moraju da vode skup gradski zivot, jel se ono hristos u pecini rodio... Expand Od čega da žive skromnije ako moraju da napuste posao? Lady Godiva, ВИЛМА and Војвода7 је реаговао/ла на ово 2 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 Dok se čovek ne nadje u toj situaciji, teško da može bilo šta da kaže. Svako je »slučaj« za sebe. Oba roditelja su mi, od teških bolesti, umirala u kući. Oko tate je brinula najviše mama, oko mame ja. Posao u drugom gradu, porodica ( suprug i 2 deteta mladja od 5 godina ). Nije to samo fizički napor, izmorenost.... već i što gledaš oca/majku kako se pretvara u biljku. Užas. I danas, kada pomislim na njih, prvo ih vidim takve, umesto da ih se setim sa nekog izleta, letovanja... nasmejane. A to, što će se naći neko od rodbine, komšija, prijatelja da pomognu, sve je to OK dok mogu sami da uzmu lek i odu do toaleta. Kada dodje trenutak da ne da ne mogu ni, makar uz nečiju pomoć, ustati , već da se ne mogu sami ni okrenuti u krevetu, nema te osobe kojoj mogu tražiti takvu uslugu. Poslednjih godinu dana smo plaćali ženu koja je bila sa mamom dok sam ja na poslu a poslednjih 4-5 meseci je i spavala kod nas. Ne znam šta bismo da je finansijska situacija bila drugačija. Da ostavim posao? Ta sa takvim bolesnikom su potrebna još veća primanja. Od čega kupiti lekove i sve ostalo, neophodno za negu? A da, o deci su mi, dok smo suprug i ja na poslu ( i u onim kriznim situacijama kada je oko mame bilo toliko posla da deci tu nije bilo mesto ) brinuli svekar i svekrva. I tu sam imala sreću. Da njih nije bilo.... Tako da ona Snežina doktorka je mudra žena. arizan, Lady Godiva, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука