Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, kordun рече a drugo sve zanemarujes, o tomer se i radi, nisi objektivna, samo kopas po bilo kojoj vrsti razloga da imas argumentaciju za staracke domove i to je to, to je sva poenta tvog djelovanja u ovoj temi Ne, već razlog za dom je najteži oblik bolesti i nemogućnost brige o sebi sa sve demencijom. I to ko ima, jer su dobri domovi užasno skupi. Niko ovde ne bi smestio roditelja u dom koji može da funkcioniše i svestan je sveta oko sebe samo da se ne bi zamarao. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, Sofija_ рече ne mislim ni ja, ali verujem i molim Boga za moje roditelje da im kraj zivota bude miran, verujem i zahvaljujem za svaki dan Svi mi molimo za to. Prva bih volela da odem u snu od srca...ali ne biramo. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 Управо сада, Natasa. рече Ne, već razlog za dom je najteži oblik bolesti i nemogućnost brige o sebi sa sve demencijom. I to ko ima, jer su dobri domovi užasno skupi. Niko ovde ne bi smestio roditelja u dom koji može da funkcioniše i svestan je sveta oko sebe samo da se ne bi zamarao. e nije istina, ima u domovima dosta ljudi koji tamo ne bi trebali biti da imaju valjanu porodicu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 Управо сада, kordun рече e nije istina, ima u domovima dosta ljudi koji tamo ne bi trebali biti da imaju valjanu porodicu U to nisam ulazila, već u demenciju i nepokretnost...ili možda još gore-demenciju i pokretnost. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 3 минута, Снежана рече а ти живиш поред својих родитеља или си самостална хиљаду и нешто километара од њих, и колико си ти то деце несебично одгајила, мислим кад већ идеш по форуму и вадиш труње из очију другима. Snezana, zao mi je tvoje situacije i svega sto si prosla, ja tebe nisam osudila, ti sama znas kako ti je bilo,i svaka ti cast i napisala sam u prvom mom postu na ovoj temi, osim u teskim bolestima(sto je bilo sa tvojom majkom), to razumem, a ovaj covek unapred govori o tome i tako uci svoje dete, to je za mene egoizam e sad, ako se svoje misljenje ne sme pisati, onda bolje da ne diskutujemo, i to nema veze ko gde zivi ja(tj. nas troje)ne mogu da zamislim moju majku u domu(osim ako joj zaista treba doktor 24sata dnevno)i trudicu se da iznesem svaki teret koji mi Bog da Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 inace starost i te muke su tu da covijeka nauce nekim stvarima pred onaj svijet, imamo period kad smo neiskusni i slabi, svima slatki, ima period kad smo puni sile i hormona i ludosti, a dodje i period iskustva a opet nemoci, nije to slucajno tako uspostavljeno, zavisi kome je sta potrebno na njegovom putu, nismo svi isti, nema jednakosti, osim u komunizmu i demokratiji, al to je samo lazna jednakost za budale Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 9 минута, Снежана рече колико си ти то деце несебично одгајила nesebicno ucila i odvojila svoje vreme, do sad vec oko stotinu dece, i to volonterski tj. gratis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 15 минута, kordun рече ma ja ne mogu neke stavri, ne mogu da volim sa pola srca, ne mogu mog onemocalog roditelja da ostavim ko krpu u nekom domu, ne ide, mogu neke druge stvari koje mnogi ljudi ne mogu, al ovo ne mogu i hvala bogu pa nisam ni dolazio u takvo iskusenje, hvala mu Ova ti je kao one "bijele harambaše" što tvrde da nikad ne bi mogli u krevet sa crnkinjom, dok zapravo je stanje stvari kontra. Ostaviti dementnog i nepokretnog roditelja u staracki dom u kome se dobro birnu za njega, naročito onaj ko ima svoju sopstvenu porodicu, je potpuno normalno, i zdravo rukovođenje situacijom, potpuno hriscanski ispravno kao i voditi nekoga u bolnicu da ga liječi drugi, a ne kljukati ga nekim travama kao prije 2000 godina ili uzdati se samo u Božiju pomoć na izliječenje bez pokušaja medincske intervencije. Nisi nikad čini se osjetio šta znači briuti se za nekoga kome treba 24/7 nadzor i briga...to dovodi do pucanja ličnosti, do iscrpljivanja čovjeka do kranjih granica da nekima gotovo da nema više povratka nakon što prođu nešto ovako...a još ako neko ima sopstvenu porodicu, ili malu djecu u tom trenuku, može biti samo lud ako ima mogućnosti da smjesti roditelje u dom, a ne uradi to nego kompromituje sopstveni život, brak i pažnju svoje djece za omatorele i bolesne roditelje kojima je vrijeme i tako isteklo. Natasa., nikola888 and Војвода7 је реаговао/ла на ово 2 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 nemacki,americki,italijanski,francuski penzioneri iz domova obilaze svet ,druze se ,,idu i ovi nasi na ekskurzije ,igraju sah ,domine,prave rucne radove ,,zive zivot sa svojom generacijom u domu i to treba da ovde postane normalno !!! Tvrdimo da nismo materijalisti a izgleda jesmo i to gori nego truli kapitalisti ,,u dom se ne ide iz straha da ce da ti deca procerdaju imanje a sta bi mogao sa tim imanjem star covek veliko je pitanje ,, onda se ne ide zbog ogovaranja komsiluka kako je strpao oca u dom ,pa nije ga stprao ko lego kockicu u kutiju nego ga je smestio ko coveka i jos mnogo toga al dzabe nam sve Natasa., Justin Waters and Војвода7 је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, Justin Waters рече Ova ti je kao one "bijele harambaše" što tvrde da nikad ne bi mogli u krevet sa crnkinjom, dok zapravo je stanje stvari kontra. Ostaviti dementnog i nepokretnog roditelja u staracki dom u kome se dobro birnu za njega, naročito onaj ko ima svoju sopstvenu porodicu, je potpuno normalno, i zdravo rukovođenje situacijom, potpuno hriscanski ispravno kao i voditi nekoga u bolnicu da ga liječi drugi, a ne kljukati ga nekim travama kao prije 2000 godina ili uzdati se samo u Božiju pomoć na izliječenje bez pokušaja medincske intervencije. Nisi nikad čini se osjetio šta znači briuti se za nekoga kome treba 24/5 nadzor i briga...to dovodi do pucanja ličnosti, do iscrpljivanja čovjeka do kranjih granica da nekima gotovo da nema više povratka nakon što prođu nešto ovako...a još ako neko ima sopstvenu porodicu, ili malu djecu u tom trenuku, može biti samo lud ako ima mogućnosti da smjesti roditelje u dom, a ne uradi to nego kompromituje sopstveni život, brak i pažnju svoje djece za omatorele i bolesne roditelje kojima je vrijeme i tako isteklo. razumijem sta hoces da kazes, al nisi u pravu, bar kad sam ja u pitanju, za druge ne znam nista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 @Sofija_ слушај није свачији крст исти нити су свачије способности исте, и баш зато што сам прошла са својом децом то што сам прошла, као родитељ кажем, себично би од мене било да својој деци тражим, да очекујем да ме негују све и да хоће, била дементна или не, покретна или не, ако не могу сама да се старам о себи или немам деду неког да га малтретирам, одох у дом ... kordun, Sofija_ and nikola888 је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 3 минута, nikola888 рече nemacki,americki,italijanski,francuski penzioneri iz domova obilaze svet ,druze se ,,idu i ovi nasi na ekskurzije ,igraju sah ,domine,prave rucne radove ,,zive zivot sa svojom generacijom u domu i to treba da ovde postane normalno !!! Tvrdimo da nismo materijalisti a izgleda jesmo i to gori nego truli kapitalisti ,,u dom se ne ide iz straha da ce da ti deca procerdaju imanje a sta bi mogao sa tim imanjem star covek veliko je pitanje ,, onda se ne ide zbog ogovaranja komsiluka kako je strpao oca u dom ,pa nije ga stprao ko lego kockicu u kutiju nego ga je smestio ko coveka i jos mnogo toga al dzabe nam sve tipicna zapadnjacka nehriscanska filozofija... gdje tebi neko putovanje moze zamjeniti toplinu porodice i ljubav, to sto spominjes su prazne povrsne instant stvari, filozofija ovih modernih konzument generacija koje ce same sebe pojesti Војвода7 and Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 Управо сада, kordun рече tipicna zapadnjacka nehriscanska filozofija vrni se ti ovamo pa razmisljaj tipicno pravoslavno srpski !! a ako drugo to nije zapadnjacka nego sasvim normalna hriscanka i kao trece sto se ne vratis ako ti je lose Војвода7 and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 3 минута, nikola888 рече vrni se ti ovamo pa razmisljaj tipicno pravoslavno srpski !! a ako drugo to nije zapadnjacka nego sasvim normalna hriscanka i kao trece sto se ne vratis ako ti je lose na zimu se vracam, do zime me mozete zvati gastarbajerom. vise sam ja vremena proveo u srbiji nego na zapadu, mada mi je i srbija realno inostranstvo, ja sma moju domovinu izgubio, ali sam odabrao srbiju kao svoju novu bazu jer je tamo moj narod, bez obzira sto ne postujem samu drzavu srbiju skoro pa ni malo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, kordun рече razumijem sta hoces da kazes, al nisi u pravu, bar kad sam ja u pitanju, za druge ne znam nista Potpuno sam u pravu. Ja recimo ne kažem da je ispravno da djete na silu otjera starog roditelja u dom, iako je ovaj i dobar, i solidnog zdravlja, samo zato da bi ne znam imao životni prostor uzevši roditeljsku kuću ili stan...to bi bio po meni zaista ružan čin...osim ako taj roditelj ne bi dobrovoljno pristao na svoju inicijativu da ode u dom da bi životni prostor ostavio svom djetetu koji se možda nije snašao dobro za krov...Međutim ukoliko je neko bolestan toliko, atrofirao je do mjere da ne može o sebi brinuti, i zahtjevao bi angažman 24/7, starački domovi su Bogom dana mjesta kao bolnice da se čovjek bori protiv bolesti, tako i ove da se staroj osobi olakša život, a ne mora neko drugi da uništava sopstveni. To je toliko prosto i jednostavno, da ne znam kako neko uopšte može imati bilo kakav argument protiv staračkih domova kada su teško bolesne osobe u pitanju. nikola888 је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука