Натан Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 Као имаш паре за старачки дом, а немаш за кућну негу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 1 минут, todor рече Па обезбеди се кући таква нега, има безброј начина. Али не, они сметају, то је проблем. Dakle, opet neko drugi brine o njima. Plus što se više ljudi odluči za tu opciju jer je jeftinija. Dom je skup kao đavo, nemojte to zaboraviti. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 Управо сада, todor рече Као имаш паре за старачки дом, а немаш за кућну негу. Pa to ti kažem, dobar dom je užasno skup i ljudi se zbog toga retko odlučuju za tu opciju. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 Управо сада, Natasa. рече Dakle, opet neko drugi brine o njima. Plus što se više ljudi odluči za tu opciju jer je jeftinija. Dom je skup kao đavo, nemojte to zaboraviti. pa onda vam ne stoje argumenti koji se ticu financija, sad si ukopala gotovo citavu argumentaciju od parapsiKologije, a svaki komentar si je podrzavala, ja sad ne znam jel sam ja opet poludio ili sta je Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 7 минута, Branka62 рече Biće da nisi pročitao moj prethodni post. A vidim ni Kordun. Јесам, али се залажеш за супротно од онога што си ти радила, па ми ниси најјаснија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 Управо сада, kordun рече pa onda vam ne stoje argumenti koji se ticu financija, sad si ukopala gotovo citavu argumentaciju od parapsiKologije, a svaki komentar si je podrzavala, ja sad ne znam jel sam ja opet poludio ili sta je Ali kućnu negu ne preuzimaju jer su mnogo brižniji, već nemaju para za dobar dom. Ti im nikad ne možeš pružiti kvalitet usluge kao u kvalitetnom domu sa obučenim medicinskim osobljem...a to debelo košta. Ne znam šta je tu problem, niko te ne sprečava da ih obilaziš, a ovde imaju pažnju 24/7. Dementnima to treba, gde da ustane, izađe, padne, polomi se, izgubi se. Branka62 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 8 минута, Natasa. рече Dakle, opet neko drugi brine o njima. Plus što se više ljudi odluči za tu opciju jer je jeftinija. Dom je skup kao đavo, nemojte to zaboraviti. пре 8 минута, Natasa. рече Pa to ti kažem, dobar dom je užasno skup i ljudi se zbog toga retko odlučuju za tu opciju. Ма и да је џабе тај дом, не могу да га прихватим као избор, нисте ми јасни. Ваљда је најбоље кад су родитељи ту, у каквом год да су стању. Они нас никада не би одбацили. Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 2 минута, arizan рече Da li se sad kaješ što si postupila ovako? Da se ponovo nadjem u takvoj situaciji, opet ne znam šta bih uradila. Zato sam i napisala da dok se ne nadjem u tom položaju, ne znamo šta bismi i da je svaki slučaj, slušaj za sebe. Jedino sam sigurna da bih poslednjih par meseci ( kada su bili gotovo stalno u besvesnom stanju ) potražila, i za mamu i za tatu, dom sa dobrom medicinskom negom. To je ono što svi zaboravljaju. U takvim situacijama je stručna, medicinska pomoć, uz sve što ide uz nju ( odgovarajući krevet, pomagala... ), mnogo važnija. Olakšaju stanje bolesniku. Samo što takvi uslovi iziskuju doista velike pare. Nema ih svako. Ma nema ih većina. Natasa., arizan and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 Управо сада, todor рече Они нас никада не би одбацили. Zato što na dom gledaš kao na napuštanje. Dobar dom ima odgovarajuće uslove, specijalne krevete, obučeno medicinsko osoblje dostupno 24/7 i ti im nikad to ne možeš pružiti. Moraš da radiš, žena radi, deca ili mala ili idu u školu. Branka62 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 4 минута, todor рече Јесам, али се залажеш за супротно од онога што си ти радила, па ми ниси најјаснија. Rekoh da je doktorka mudra žena i doista to mislim. Ali da li bih postupila po njenom savetu? Ne znam. Evo i treći put - svaki slučaj je slučaj za sebe i dok nismo u tome, niko ne može ništa da tvrdi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 2 минута, Branka62 рече U takvim situacijama je stručna, medicinska pomoć, uz sve što ide uz nju ( odgovarajući krevet, pomagala... ), mnogo važnija. Olakšaju stanje bolesniku. Samo što takvi uslovi iziskuju doista velike pare Apsolutno. Znaš da neće da ustane, izgubi se negde, padne, polomi se, ima poseban krevet, lekove, osoblje...to debelo košta, ali mu više koristi nego naša dobra volja i ljubav. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 2 минута, Natasa. рече Ali kućnu negu ne preuzimaju jer su mnogo brižniji, već nemaju para za dobar dom. Ti im nikad ne možeš pružiti kvalitet usluge kao u kvalitetnom domu sa obučenim medicinskim osobljem...a to debelo košta. Ne znam šta je tu problem, niko te ne sprečava da ih obilaziš, a ovde imaju pažnju 24/7. Dementnima to treba, gde da ustane, izađe, padne, polomi se, izgubi se. za strucne medicinske potrebe su zaduzeni profesionalci, na njih ima pravo svako ko ima zdravstveno osiguranje u srbiji, a hronicni je bolesnik, taj argument ti ne stoji. svakako da ima ljudi koji bi se rado rjesili bolesnog roditelja tako sto bi ga strpali u dom, al nemju dovoljno para za to, to je jos gora mizerija , to ne cini staracki dom dobrim mjestom, nego te ljude cini losim ljudima, daklen ni taj argument ti ne stoji, mani me paznje 24/7, to nidje ne postoji, to moze samo aparat, al to se onda ne zove staracki dom, neg intenzivna njega, ne? to je nesto drugo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 16 минута, ana čarnojević рече ja sam mojoj mami gledala creva na otvorenoj rani na stomaku. imala sam 20ak godina i najcesce sam bila sama sa njom. godinu i vise dana nisam izasla uvece u grad. i tesko mi je padalo ali prezivela sam. onda je umrla i sve je proslo. i ostaje samo to. nemas vise majku. jednu jedinu. sve ce proci. svaki problem, bolest, nemoc...sve. Ja sam majku isto sa 20 gledala kako dugo i mučno umire i brisala je i mazala joj ispucalu kožu kremom... ali u bolnici. Ne znam kako i da li bih mogla odgovorno smrtno bolesnu osobu da zbrinem kod kuće. Verovatno bih joj skratila život, nisam stručna. пре 15 минута, kordun рече sta ce mu onda porodica ako ne umije fikus da odrzi u zivotu, onda i njemu treba dom, al popravni jer nije sposoban za zivot, sta sad oces reci da cemo uzeti takve ljude za standardno mjerilo u drustvu pa cemo se mi svi ravnati po njima, e ja necu, ja te tvoje argumente uopste ne uvazavam, poenta ove teme i jeste kritika ljudi ciji roditelji odlaze u te grobnice za zive , kako je lijepo ovaj svestenik rekao, ja se sa njim slazem, tvoje dosadasnje argumente u ovoj temi ne uvazavam i ne mozes mi nista Fikus je biljka, porodica ljudska bića. Neki ljudi ne znaju bukvalno ništa o poljoprivredi. пре 12 минута, todor рече Као имаш паре за старачки дом, а немаш за кућну негу. To je veliki problem koji čeka mnoge ljude što je pitanje kako će se u ovoj situaciji snaći. Bog neka je svima u pomoći. Ja ne bih imala ni za dom ni za kućnu negu niti bih mogla da napustim posao i pustim da svi crknu od gladi, uključujući ostarelog roditelja. пре 9 минута, kordun рече pa onda vam ne stoje argumenti koji se ticu financija, sad si ukopala gotovo citavu argumentaciju od parapsiKologije, a svaki komentar si je podrzavala, ja sad ne znam jel sam ja opet poludio ili sta je Pa nema argumenata od mene, samo pitanja šta čovek uopšte može da uradi. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 3 минута, kordun рече zaduzeni profesionalci, na njih ima pravo svako ko ima zdravstveno osiguranje u srbiji, Oprosti ali ti nemaš pojma o čemu pričaš. Danijela and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 1, 2018 Пријави Подели Написано Јун 1, 2018 пре 2 минута, kordun рече za strucne medicinske potrebe su zaduzeni profesionalci, na njih ima pravo svako ko ima zdravstveno osiguranje u srbiji, a hronicni je bolesnik, taj argument ti ne stoji. svakako da ima ljudi koji bi se rado rjesili bolesnog roditelja tako sto bi ga strpali u dom, al nemju dovoljno para za to, to je jos gora mizerija , to ne cini staracki dom dobrim mjestom, nego te ljude cini losim ljudima, daklen ni taj argument ti ne stoji, mani me paznje 24/7, to nidje ne postoji, to moze samo aparat, al to se onda ne zove staracki dom, neg intenzivna njega, ne? to je nesto drugo. Ne, bar praksa mnogih pokazuje da to prosto nije slučaj. Teški bolesnici su ostavljeni sami sebi. Čak sam staru gotovo potpuno nepokretnu komšinicu morala da idem da dižem kad padne iz kreveta i da joj pomognem, jer nema decu, a nikakvu pomoć od države nije uspela da dobije. Branka62 је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука