Рапсоди Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 9 minutes ago, Џуманџи рече Судија, или Спаситељ? Ниђе не видех "Родио се Судија", а ни онај Емануило (" Бог са нама") ми нешто не указује на суђење. Наравно да нема смисла да "Судија" постане човек, да остављајући Своју Свесилу и Свеславу, и будући да је Он Сам - Живот, претрпи смрт. Зарад човека, твари; да би нас учинио боговима, бесмртнима. He could just "sit" "there" n judge, yanoo? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 Greska sa mob saljem Џуманџи and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 3 minutes ago, Џуманџи рече Судија, или Спаситељ? Ниђе не видех "Родио се Судија", а ни онај Емануило (" Бог са нама") ми нешто не указује на суђење. Наравно да нема смисла да "Судија" постане човек, да остављајући Своју Свесилу и Свеславу, и будући да је Он Сам - Живот, претрпи смрт. Зарад човека, твари; да би нас учинио боговима, бесмртнима. He could just "sit" "there" n judge, yanoo? И Судија и Спаситељ. Бог је све и сва. Погледај Симбол вере. Ако тражиш "доказ" и "смисао" Симбола вере, онда се баци на читање богословске литературе, и молитву, како би ти Бог открио смисао: "И који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима и Његовом царству неће бити краја." PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 26 minutes ago, Ђорђе Р рече Блага вест је стога што се Судија родио, страдао на крсту, и васкрсао. Хришћанство многима нема смисла... Stoji lep je Bog u svetima svojim, a ja bih rekla, lep je Bog u paradoksima svojim.Bog je i blaga vest i sudjja sa sporim korakom i celicnom pesnicom.Nista ne treba izvlaciti iz konteksta i totalno apstrakovati.Ako cemo po logici stvari, ako smo jedno u BOgu, pa. sudimo sami sebi, znaci sudi nam i Bog, jer smo mi u njemu i on u nama. PredragVId and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 10 minutes ago, Ђорђе Р рече Ако тражиш "доказ" и "смисао" Симбола вере, онда се баци на читање богословске литературе, и молитву, како би ти Бог открио смисао Хм, па да, у праву си, заиста треба загребати дубље, смисао није очигледан. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 15 hours ago, Muramasa рече Da li smo se dobro razumeli? Kada kažem "sebe", mislim da Bog poštedi čoveka od sebe (Boga). А како да га поштеди од себе, када захваљујући Богу човек има свој живот? Да нема Бога, неби постојало ништа па ни људи. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 18 minutes ago, Џуманџи рече Хм, па да, у праву си, заиста треба загребати дубље, смисао није очигледан. Covek tako trazi smisao , tumara levo - desno ... nekako ga nadje , ni sam ne zna kako ... I posle stvarno ne zna sta da radi ... Razmisljajte o tome ... Sta da radi covek koji je pronasao smisao ? To su muke , draga Braco i Sestre , to su muke ... a ne literatura ... To je zivot ... To je podvig ! Carstvo bozije se ne zadobija znanjem ...nego podvigom ... Kakvim sad podvigom ... Ooooo ... tesko nama , tesko nama ... PredragVId, Ђорђе Р, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 Арсо, бре 12 minutes ago, Arsenija рече to su muke ... a ne literatura ... To je zivot ... Ти треба да се бациш на литературу и молитву. PredragVId and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 1 hour ago, Muramasa рече Sta je onda njegova osuda? Da odluci coveka od sebe i da ga se okane ili da pripali rostilj, pa da ga baci da se przi? "Идите од мене, проклети, у огањ вјечни који је припремљен ђаволу и анђелима његовим." Како то изгледа, поједини ће осетити. Мада мислим да већ и овде имамо предокус и "пакла", као што имамо и предокус "раја". Осуду можеш да замислиш тако ако се сетиш како ти је било најгоре у животу, и то продужиш на бесконачно, и још умножиш. Често је то стање пореди са ватром, зато што је тако људима било најлакше представити бол. Данас, у савременом животу, када не ложимо огњиште, нама није толико блиска та физичка бол. Мало је људи који су икада наложили ватру, и који су се опекли. Тако да немој бити буквалиста. Али нисам ти одговорио на питање. А питање је мислим узрок "бола". Узрок је одсуство Бога, а не нека физичко-хемијска реакција сагоревања човека. Као што је узрок хладноће одсуство извора топлоте, тако је и узрок туге одсуство извора радости, тј. одсуство Бога. Срђан Шијакињић and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 Један западњак је овако дефинисао у шта верују његови ближњи: У бога који нема гнева који доводи људе у којима нема греха у царство без икакве пресуде кроз Христа али без крста. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 1 hour ago, Toma рече Један западњак Који? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 Мурамаса, ево да ти пред свима кажем нешто. Знај да је циљ у томе да нас Бог поједе, и од тога не можеш побећи као што ни ћевапи теби не могу умаћи. Бог је обећао да ћемо бити живи и у вечној радости ако будемо у Њему, а ако не будемо укусни Он ће нас избљувати. Ето тако можемо завршити и тамо и вамо. Да нас Бог поштеди може значити да нас Бог научи, да све уради да нас сачува да будемо укусни. Ако ми, и поред свега, сами заслужимо некакав бљутав укус, бићемо изван спасења. Па ти сам одлучи, да ли ћеш бити укусан или бљутав. То што волиш оружје није гаранција да ћеш бити бљутав, што би ти и желео. Мислим да је далеко сложенија бљутавост, као и добар укус. Све се своди на човекољубље и праштање, на жртву за друге и томе слично. Знаш и сам да и хришћани могу бити далеко од тога, зато је боље да се помолиш за њих него да их осуђујеш јер је управо осуђивање нешто што ће те учинити бљутавим. Немој сада да полудиш и почнеш све осуђивати и само осуђивати да би достигао врхунац бљутавости да би побегао од Бога. Није у томе поента, јер то би била крајња болест и то мораш признати сам себи. Зар то - осуђивање и пропаст - да ти буде циљ у животу? То можда раде само сатанисти - па зар би могао бити сатаниста? Они такође верују у Бога, а ти ниси верник него атеиста. Треба да се нађеш шта ћеш бити. Налазиш се на раскршћу, или ћеш ускоро бити на раскршћу да одлучиш о тим егзистенцијалним стварима. Колико год био у безнађу и да ти нема спасења, можеш да се трудиш и да победиш у тој правој борби - борби против себе, против правог зла. У супротном, дићи ћеш руке... предаћеш се, изгубићеш као прави слабић, бљутавац... Драгана Милошевић, Ђорђе Р, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 2 hours ago, Џуманџи рече Арсо, бре Ти треба да се бациш на литературу и молитву. Pa da izgubim i ovo malo pameti sto mi je Boga dao ... Dzu , moli se za mene ... A ja sam tako umorna ... da moram malo da odspavam u svom malom mekanom kreveticu ... A posle , posle cu da se bacim ... Videcu jos gde , na sta ili na koga ... ... Sta ce biti sa ovim mojim zivotom , to samo Bog zna ... Boze ... Vaskrs je ... Pogledaj na nas ... Pomozi nam ... PredragVId and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 3 minutes ago, Arsenija рече A ja sam tako umorna ... da moram malo da odspavam u svom malom mekanom kreveticu ... A posle , posle cu da se bacim ... Videcu jos gde , na sta ili na koga ... Нема ту умор, вамте-тамте, јел' лепо пише у Символу вере?! Спаваш, а?! PredragVId је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 3, 2016 Пријави Подели Написано Мај 3, 2016 2 minutes ago, Џуманџи рече Нема ту умор, вамте-тамте, јел' лепо пише у Символу вере?! Спаваш, а?! ... Laku noc ... PredragVId and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука