Zoran Đurović Написано Април 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Разумјели смо се. Пуно је јасније када овако изложите свој став. Хвала. Мањак времена и непознавање лично условљава увек неспоразуме... Драган_Петровић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Не лупај. Нико овде не говори о институцији патријарха или духовном животу, него о егзактним стварима. Те форе које продајеш могу само у сектама да живе. И немој да ме безобразно олајаваш. Да се извинеш овде, јер никад и нигде нисам рекао да се некрштени причести. Пошто си ти побожан и сав у молитвама светих отаца, а и смирен и духован за разлику од мене, реци ми где сам то конкретно рекао. Знам ја да се нећеш извинути. Јер те је отац лажи надахнуо да овако нешто избљунеш. Да је по људском, ти би и признао као човек. А све ово говорим ради других да се не примају на тај адски отров. Сладуњав, милозвучан и заводљив. Али у себи нема истине. Само си један у галерији овде изложених ликова који су се представили у овчијој кожи. Па где сам ја то, о. Зоране, рекао да си ти рекао да некрштени треба да се причесте ? Нигде и зато и немам због чега да ти се извињавам. И шта кажеш - свако ко се не слаже са тобом је надахнут од човекоубицеодистинског.....? Занимљиво. Неко ко каже да је блаженопочивши Патријарх Павле " својим моралисањем донео много штете ".....- хтео не хтео, мора да буде сврстан у духовну аристократију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Неко ко каже да је блаженопочивши Патријарх Павле " својим моралисањем донео много штете ".....- хтео не хтео, мора да буде сврстан у духовну аристократију. Sveti Patrijarh Pavle je veliki u carstvu nebeskome , jer on izvrsi svaku rec Jevandjelja . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Па где сам ја то, о. Зоране, рекао да си ти рекао да некрштени треба да се причесте ? Нигде и зато и немам због чега да ти се извињавам. Неко ко каже да је блаженопочивши Патријарх Павле " својим моралисањем донео много штете ".....- хтео не хтео, мора да буде сврстан у духовну аристократију. Није шија него врат. Пилат није убио Исуса, него Јевреји. Он је опрао руке. Јевреји веле: Нисмо ми, јер је Рим имао извршну власт, могли су да га ослободе. На крају, испаде да су мунџоси у праву: Ис није ни разапет! Ниси ти мене прикључио групи оних који веле да се некрштени причешћују! На дај Боже! Ти си фин дечко. Ја ту нешто фантазирам... Него, само си један од оних који доказа да је ава пророк: Ја сам и написао да се нећеш извинити. - Познајем вам рацу без образа. Није требао пророчки дар. Духовна аристократија... Па, ти кажеш... зашто да те поричем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Сада је боље. Ви, теолози, кад га замрсите... О овом проблему си могао да читаш код Августина у расправи са пелагијанцима. Не могу да се рачунају ненаправљени греси, односно неки које би особа направила да није умрла. Нпр., умрем сутра, Бог не може да ме суди за секс са Моником Белучи, јер је предвидео да бисмо ја и Монка имали авантуру за месец дана. Зато наш народ добро ради кад каже: нисам грешан, јер нисам убио, украо итд. Што се тиче помисли, које се исповедају духовнику, и ту треба бити опрезан. Нису добро људи разумели кад Ис говори о гледању жене (да то узмемо као пример). Наиме, тамо Мт 5, 28: А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом за њом, већ је учинио прељубу са њом у срцу своме. Ово је само још један од интенционално погређних и душепогубних синодских превода, јер грчки текст вели: ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα πρὸς τὸ ἐπιθυμῆσαι αὐτὴν ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτὴν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ. Није грчки употребио аорист, свршено време, него партицип презента: ὁ βλέπων. Дакле, који гледа, трајна радња, она која се понавља. То значи да нема греха ако видиш добру женску, јер је то нормално ако си здрав мушкарац али ако кренеш да кујеш планове како да дођеш до ње онда си у сфери греха чак иако га не починиш. И то исповедаш духовнику. Сада да се нашалим, како духовник преузима твој грех - наиме, тражи ти да му даш бр телефона дотичне до кога си на једвите јаде дошао преко њених пријатеља, ти му га даш, и онда је он позове, сагреши са њом и тако те ослободи греха . Е, туј га држи, сад дођосмо до суштине проблема. Слажем се да је у оргиналу пар.през., и да се мисли на трајну радњу. Управо, поглед, тренутна жеља, или што би ми рекли ''дивљење Божанској креацији''', у овом случају, означавају здрава мушкарца. Али, онда долази до другог момента где ако ''кренеш да кујеш планове како да дођеш до ње онда си у сфери греха чак иако га не починиш''. То је управо оно у сфери помисли (парт. през.), не као аориста, помислих па ме прође жеља јер је грожђе и сигурно кисело. То је грех, и то је оно што сам навео ''у греху ме роди моја мати'' (пс 50). Није сам однос грешан између супружника, јер је Творац благословио брак и дао нам заповест ''рађајте се и множите'' (1 Мој. 1,22). Огреховљења је човекова природа, зато се и рађамо у греху. Јер човек чија је жеља трајна (парт. през.), је грешна иако је само узрок без дела (недела). Шта да кажем Авво, таки смо ми. Волимо прво мрсити, па ондак тек постити... Што се тиче превода, и Светог Писма и Светих Отаца, грешака у морфологији има на камион. зато и постоји нешто што се зове негативна афирмација.... Мада, да сам на твом месту не бих баш дирао ''идоле племена'', наш народ то воли Аввоооо..... сачекај бар да прође пост, па барем да дођемо онда на врућу погачу... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Адолесцент, заљубљен у неку девојку, 3 пута дневно мастурбира замишљајући је, је у греху јер нема храбрости да јој приђе. Боље да је облежи него да фантазира. Јер из тог секса може да настане брак, а и он ће се ослободити својих опсесивних мисли. Младићу је и боље да мастурбира него да уђе у везу где ће да повреди неку другу особу. Ја сам одобравао предбрачне особе (дискреционо право) онима за које сам видео да их може одвести у брак. Никоме нисам благосиљао секс ради секса. Сасвим је јасно из ових неколико примера колико је материја компликована и да нема јединоспасавајућег правила. Мастурбација не подлеже канонском санкционисању, али може да уђе у област психозе што је још опасније од греха. Јер за грех се покајеш и буде ти опроштено, али кроз погрешан живот се лоше избаждариш и онда да се доведеш у нормалу, године требају. Што би рекао блаженопочивши, лака му црна земља и нек му је на славу царство небеско, Јустин Савинички; То ти је као кад се кер попење на сламу, и лаје. Другом не да, а слама му не треба.... sleki, Милан Ракић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Sveti Patrijarh Pavle je veliki u carstvu nebeskome , jer on izvrsi svaku rec Jevandjelja . Да, јер Јеванђеље пише да треба штитити педере и педофиле (тренутно не могу да се сетим стиха, али ћу га навести), а само у посланицама, које нису Јеванђеље, Павле (апостол) вели: Да се такав преда сатани на мучење тијела, да би се дух спасао у дан Господа Исуса (1Кор 5, 5). Ух, заборавих се... овакве ствари су се дешавале само у старој цркви, као и код католика, али је данас и код нас Дух Свети јачи од тог другог Духа Светог, па код нас нема тих неподобштина. Да не улазим у изворе твога виђења... Сваку реч Јеванђеља? Опрао је некоме ноге? Не сећам се. Васкрсао неког из мртвих? Не сећам се. Јер, Ис каже да ће његови верници и већа чуда чинити. Ја да се задржим само на овом баналном о васкрсењу. Нахранио је гладне? Ја отишао код њега да се пожалим да немам ни за леба, он ме ишутирао (у фигуративном смислу). То ок, јер пса не треба нахранити, поготово не ђакона. Јеванђеље по Лили, 7, 56. Ето, на страну моје искуство са Павлом који ми је укинуо плату да то не би тежило патријаршији, на стран што му се обеси један млади поп ког није хтео да прими на разговор, на страну и што му се једна жена обеси на гробу, ипак остаје ово да је он поткивао своје ципеле (то сви знамо), али да никоме није опрао ноге. И, сада ми ти, сестро, Арсенијо, реци у којој си ти т о визији видела да је Павле извршио сваку реч Јеванђеља! Реци и јер ја ћу се тако ослободити моје прелести. А знаш ли колико дело си учинила ако обратиш једног грешника? Не шалим се. Мени треба помоћ. Ја желим да се не грешим о свеце. Служио сам за св. Саву, као што је служио и пт. Павле, али у моју цркву није гађао за време службе гром 3 пута као код њега! Да ли сам ја толико недостојан? А докторица Павлова, која је пратила мог стрица и Павла, била је тада на служби и мислила да је бомбардовање. Па је и рекла у себи (испричала ми, није моје пророчко виђење): Да и погинем данас, на светом сам месту! Дакле да вам дам мало материјала за размишљање, јер сам ја стран свакој Божијој благодати и нигде ме није било. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Управо, поглед, тренутна жеља, или што би ми рекли ''дивљење Божанској креацији''', у овом случају, означавају здрава мушкарца. Лоше причате, мушки, увијате у лепе целофане. Шалу на страну, човек је биолошки програмиран да то чини (што не значи да није призван да то и превазиђе), али сад неко посипање пепелом за ово је равно следећем - кајем се што постојим и што сам човек. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Ето, на страну моје искуство са Павлом који ми је укинуо плату да то не би тежило патријаршији, на стран што му се обеси један млади поп ког није хтео да прими на разговор, Ово је истина. Није дозволио опело, већ тек на молбу оца, који је исто свештеник, кратки помен за 40 дана. А ни нови није бољи. Један мој пријатељ, диван човек, отац 4 деце, кад је затражио помоћ од патријарха Иринеја, да га барем рукоположи за ђакона, са неким хонораром, он му рекао да није Црвени крст, и што је правио толико деце ако не може да их издржава... После га је истерао из кабинета. Zoran Đurović and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Лоше причате, мушки, увијате у лепе целофане. Шалу на страну, човек је биолошки програмиран да то чини (што не значи да није призван да то и превазиђе), али сад неко посипање пепелом за ово је равно следећем - кајем се што постојим и што сам човек. Свако гледа из свог угла... Нико то не оспорава. Ко има виши циљ, осим ових егзистецијалних, и пуке репродукције.... широко му поље. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Ето, на страну моје искуство са Павлом који ми је укинуо плату да то не би тежило патријаршији, Ниси имао човјека да те спусти у воду када је анђео узбуркаваше..... Zoran Đurović, Јефимија Крунић and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Sveti Patrijarh Pavle je veliki u carstvu nebeskome , jer on izvrsi svaku rec Jevandjelja . У Господу уснули патр. Павле није свет. Знам, сада ћеш да кажеш: ''За мене јесте''; али званично није, Црква га није прогласила светим, а то се рачуна. Мада, и ту може да се погреши, као недавно што је руска Црква, па морали да раде деканонизацију. :/ Нема везе, Бог зна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2016 То је грех, и то је оно што сам навео ''у греху ме роди моја мати'' (пс 50). Није сам однос грешан између супружника, јер је Творац благословио брак и дао нам заповест ''рађајте се и множите'' (1 Мој. 1,22). Огреховљења је човекова природа, зато се и рађамо у греху. Јер човек чија је жеља трајна (парт. през.), је грешна иако је само узрок без дела (недела). Шта да кажем Авво, таки смо ми. Волимо прво мрсити, па ондак тек постити... Што се тиче превода, и Светог Писма и Светих Отаца, грешака у морфологији има на камион. зато и постоји нешто што се зове негативна афирмација.... Мада, да сам на твом месту не бих баш дирао ''идоле племена'', наш народ то воли Аввоооо..... сачекај бар да прође пост, па барем да дођемо онда на врућу погачу... Ти си теолог. Мада ми изгледа, оно што ти поменух да ме забрињава, да си опседнут грехом. Треба да се ослободиш тога. Ис бреме је лако. Нема тог греха. Давидов псалам није и амброзјастрова докртина о првородном греху. То је после све стављено у исти кош. Просветљујућа је расправа пелагијанаца са Августином. То православни нису укапирали јер нису читали дела, али су зато с.... као фоке. Нема благе везе са оним што је тамо речено. Ја сам се пак тиме бавио. Код Давида је једна општа констатација запалости нас смртника. И то је све. Не верујем да је икад и чуо за мит о Адаму и Еви. Можда јесте, али у његовој теологији тога нема. У Августина долази до кристализације става да је Бог узрок бића смртника. И да му биће даје гратис. Пелагијанци, у Јулијану Екланском тврде да је човек еманципиран апсолутно од Бога! Нема мистике, нема мистерије смешавања природа, Бога и човека. И то је срж полемике. Не прича о греху. Да, и она је битна, али сада пресликана на личном плану. Сви смо грешници и нико не заслужује спасење. Оно је гратис, и не са ма, али зато, ипак, мада. Не, спасење је за џ. То је увело и друге проблеме око предестинације, али је отворило човека за један лични однос са Богом. Управо за активизам, а не пасивизам. - Око синодског превода нећу да трошим речи, јер је то свима који знају језик јасно, а боранија нека дува марихуану. Пис брадрс Џуманџи and Augustinus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Служио сам за св. Саву, као што је служио и пт. Павле, али у моју цркву није гађао за време службе гром 3 пута као код њега! " блаженопочивши Владика Данило Крстић говорио екуменистима: „Ох, јер мислите да је случајно што је гром гађао катедралу Светог Петра у Риму управо када су папа и патријарх цариградски заједно благосиљали окупљени народ ?!“,и још нешто : „ Пазите се од лажних пророка који вам долазе у овчијој кожи , а унутра су вуци грабљивци .“ (Мт.7.15) " http://www.kurir.rs/komentari/vladika-artemije-na-saboru-spc-clanak-58799 Ево, о.Зоране, сличних размишљања из редова - артемијеваца. Не вели нам џаба Патријарх Павле - чувајте се крајности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Kokam kokice Pratim temu Odavno nismo imali ovaku Плутон, Рапсоди, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука