Jump to content

Мишљење о Исламу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Pedja.jo рече

Ne razumem kako je slicna tvrdnja Hriscana da Bog postoji, da je Hristos vaskrsao, da je on Son Boziji, ovaplocenje i inkarnacija Boga u telu, itd i cvrsto stajanje na tome sa pokusajem nekog muslumana 21. veka koji tvrdi da ajsa nije imala 9 godina AKO U BUKHARIJEVOM HADISU PISE DA JOS NIJE USLA U PUBERTET :D jel ti kapiras razliku? 

Jel ti kapiras da pricas o stvarima koje em nemaju veze sa zivotom em nemaju veze i sa cim sto sam napisao. 
KO j eporedio postojanje boga sa time da Ajsa ima 9 godina?

Ako planiras da pricas sam sa sobom kazi mi bar da ne gubim vreme ovde, jer sad trenutno pises neke apsolutne gluposti koje ne ja, nego niko nikad na ovoj temi nije uporedio.

пре 4 минута, Pedja.jo рече

Jedno je ako ja tvrdim nesto u sta verujem na osnovu svetog pisma koje mi je dato, i apsolutno prihvatam da ti kao ateista kazes "Ne ja nisam saglasan sa time meni je apsurd da neko vaskrsne" ok, nemam nista protiv, ja prosto u to verujem, a sasvim je druga stvar to da u najznacajnijem Hadisu, Sahih Al Bukhari pise da je ajsa bila PRED PUBERTET i da je imala 9 godina a onda dodje Rabbi i kaze nije, imala je 19.....cekaj bre kako 19 a bila pred pubertetom i kako 19 a irala se lutkama? Jel to znaci da je bila fizicki i mentalno zaostala? 

Gle... opet poredis vaskrsnuce i AJsu... jel se tebi prividjaju stvari? Ko je pominjao vaskrsnuce?

Malko si kanda odlepio...

пре 5 минута, Pedja.jo рече

Kapiras razliku? Ne postoji nacin da pogresno protumacis jedan tako precizan hadis koji jasno kaze da nije jos usla u pubertet i da je bila mala i da se igrala sa lutkama. Prosto nema mesta za tumacenje. 

Ne postoji ni nacin da jasan citat o tome da je Isus lemao ljude bicem protumacis da nije, pa eto.... vidi gde smo ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 27 минута, cloudking рече

Jel ti kapiras da pricas o stvarima koje em nemaju veze sa zivotom em nemaju veze i sa cim sto sam napisao. 
KO j eporedio postojanje boga sa time da Ajsa ima 9 godina?

Ako planiras da pricas sam sa sobom kazi mi bar da ne gubim vreme ovde, jer sad trenutno pises neke apsolutne gluposti koje ne ja, nego niko nikad na ovoj temi nije uporedio.

Gle... opet poredis vaskrsnuce i AJsu... jel se tebi prividjaju stvari? Ko je pominjao vaskrsnuce?

Malko si kanda odlepio...

Ne postoji ni nacin da jasan citat o tome da je Isus lemao ljude bicem protumacis da nije, pa eto.... vidi gde smo ;)

Ne ja ne uporedjujem Vaskrsnuce sa Ajsom vec prosto ne mozes u Novom Zavetu naci nista sto bi zahtevalo od Hriscana jedno takvo objasnjenje a da ti oni daju jedan tako apsurdan odovor kao odgovor da Ajsa nije imala 9 godina koji dobijamo od muslimana. 

I ne, ponavljam, Isus nije lemao ljude bicem jer to uopste ne pise u pasusu, da pise i da jeste lemao ljude za to i bio osudjen. Dakle ja tebi mogu da dam jedan sasvim racionalan odgovor dok odgovor da je Ajsa imala 19 godina jeste sve samo ne racionalan. 

Dakle ne mozes Hriscane i Muslimane stavljati u isti kos. Ja nemam cega da se postidim kad je moja vera u pitanju. 

♱ Римљанима 10:9-10 ♱

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Pedja.jo рече

Ne ja ne uporedjujem Vaskrsnuce sa Ajsom vec prosto ne mozes u Novom Zavetu naci nista sto bi zahtevalo od Hriscana jedno takvo objasnjenje a da ti oni daju jedan tako apsurdan odovor kao odgovor da Ajsa nije imala 9 godina koji dobijamo od muslimana. 

I ne, ponavljam, Isus nije lemao ljude bicem jer to uopste ne pise u pasusu, da pise i da jeste lemao ljude za to i bio osudjen. Dakle ja tebi mogu da dam jedan sasvim racionalan odgovor dok odgovor da je Ajsa imala 19 godina. 

Dakle ne mozes Hriscane i Muslimane stavljati u isti kos. Ja nemam cega da se postidim kad je moja vera u pitanju. 

To stio je za tebe racionalan odgovor da isus nije lemao ljude je i za muslimane racioanlan odgovor da ajsa nije imala 9 godina

a prava istina je da je i ajsa imala 9 godina i da je Isus lemao ljude, kao i da ste vi talibani toliko nesigurni u svojoj veri a u isto vreme toliko zastranili u prelest da cvrsto verujete da su te stvari od VELIKE vaznosti za citav vas sistem verovanja... a to je stvarno mnogo tuzno.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

To stio je za tebe racionalan odgovor da isus nije lemao ljude je i za muslimane racioanlan odgovor da ajsa nije imala 9 godina

a prava istina je da je i ajsa imala 9 godina i da je Isus lemao ljude, kao i da ste vi talibani toliko nesigurni u svojoj veri a u isto vreme toliko zastranili u prelest da cvrsto verujete da su te stvari od VELIKE vaznosti za citav vas sistem verovanja... a to je stvarno mnogo tuzno.

Ne, ti nemas cime da dokazes da je Isus lema ljude jer je pasus iz Biblije koji si citirao takav da moze iti protumacen dvosmisleno. Pored toga ne postoji ni jedno svedocanstvo da je Isus tukao ljude bicem, to bi I TE KAKO bilo zabelezeno. Dakle nemoj da tvrdis nesto sto ne mozes da dokazes, zvucis kao tvrdoglavo dete koje vice "nisam ja nisam ja nisam ja" ti ovde ispadas najveci taliban. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Pedja.jo рече

Ne, ti nemas cime da dokazes da je Isus lema ljude jer je pasus iz Biblije koji si citirao takav da moze iti protumacen dvosmisleno. Pored toga ne postoji ni jedno svedocanstvo da je Isus tukao ljude bicem, to bi I TE KAKO bilo zabelezeno. Dakle nemoj da tvrdis nesto sto ne mozes da dokazes, zvucis kao tvrdoglavo dete koje vice "nisam ja nisam ja nisam ja" ti ovde ispadas najveci taliban. 

Evo:
"Islam je najvece zlo koje je ikada postojalo, gore od samog pakla a Muhamed je pedofilcina i bolesnik"  Jesam li sada postao clan vase talibanske stranke? jel ovo dovoljno?

Jesam li sad dobar  i pametan covek?

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Rabbi рече

Smanji doživljaj... Stvarno puno napišeš, ali rijetko glupo i netačno.?

Daj Rabbi,.....  ajd dopusti da je bar malo nesto tacno,...... evo, moze 20 - 30%, .... bio bih extra zadovoljan,.... hvala unapred.... :D

Veruj mi, men se cini da uopste puno i ne pisem,...... nisam se jos ni 100% zainteresovao za temu (kad smo kod procenata,...., recimo oko 50% Just_Cuz_19) ......  zamisli ako bih bio na 100%,...... koliko bi onda puno pisao 0512_music...... i onda da mi das blagonaklono tih 20 -30% .... :cheesy3:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Evo:
"Islam je najvece zlo koje je ikada postojalo, gore od samog pakla a Muhamed je pedofilcina i bolesnik"  Jesam li sada postao clan vase talibanske stranke? jel ovo dovoljno?

:mazenje:

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Rabbi рече

Pročitaj Kur'an I hadise, provjeri na sta se odnose, da li je vrijeme rata ili mira. Islam nije švedski sto pa da uzimaš parcijalno.

Od svih ti Bozjih objava Kur’an je zasjenio ostale definitivno... 

Pa, da li je opet opravdano pozivati na verski rat u Kuranu, to je ipak pitanje, jer Kuran mnogo lici po koncepciji i narativu sa SZ, narocito to oko toga,..... mnogobozci i vreme rata ili mira,..... i ako je za nas hriscane SZ ispunjen i imao je svoju svrhu u istorijskom vremenu,..... i, sta onda to sve znaci,..... jer to znaci ako danas bude za muslimane vreme rata,..... okey, onda idemo da satremo mnogobozce i nevernike.

To je tvoja poruka ovde moj Rabbi i kontekst sto si rekao,..... vreme rata i mira,.... nisi demantovao to pisanje Kurana za mnogobozce,.... nego si stavio u kontekst rata i mira..... i onda je opravdano pitanje a sta ako danas dodje vreme rata za muslimane i islam,......  itd....

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Pa, da li je opet opravdano pozivati na verski rat u Kuranu, to je ipak pitanje, jer Kuran mnogo lici po koncepciji i narativu sa SZ, narocito to oko toga,..... mnogobozci i vreme rata ili mira,..... i ako je za nas hriscane SZ ispunjen i imao je svoju svrhu u istorijskom vremenu,..... i, sta onda to sve znaci,..... jer to znaci ako danas bude za muslimane vreme rata,..... okey, onda idemo da satremo mnogobozce i nevernike.

To je tvoja poruka ovde moj Rabbi i kontekst sto si rekao,..... vreme rata i mira,.... nisi demantovao to pisanje Kurana za mnogobozce,.... nego si stavio u kontekst rata i mira..... i onda je opravdano pitanje a sta ako danas dodje vreme rata za muslimane i islam,......  itd....

Pa kako sta ce biti? Eno za Isis, Al Kaidu, Boko Haram i ostale je vreme rata pa su klali, palili, rusili spomenike kulture po bliskom istoku tamo, uleteli u Charlie Hebdo pobili one urednike jer su nacrtali Muhameda lol......

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Ne mislim. 

giphy.gif?cid=ecf05e47xxr5513stsjh4hqy8l

Наравно, нисам ни суњао.
Мислиш ли онда на Прешево, Бијановац и Медвеђу? Или југозапад - Рашку област? Или ни то више није Јужна Србија?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Mnogo gledate zenske serije... kakvi ste bre vi to balkanci? Pravoslavci? Eeee metiljavci... jel i Mladu nevestu isto pratite? :D

Филм, не серија. За ово је Шотрин "Бој на Косову" документарац! :))

WWW.B92.NET

Najnoviji turski istorijski filmski spektakl "Turci dolaze" pojavio se u bioskopima u toj zemlji, a biće prikazan i širom sveta. Antijunak filma kralj Lazar u filmu se kune da se neće smiriti dok ne popije krv iz lobanje sultana...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Јеврем рече

Филм, не серија. За ово је Шотрин "Бој на Косову" документарац! :))

WWW.B92.NET

Najnoviji turski istorijski filmski spektakl "Turci dolaze" pojavio se u bioskopima u toj zemlji, a biće prikazan i širom sveta. Antijunak filma kralj Lazar u filmu se kune da se neće smiriti dok ne popije krv iz lobanje sultana...

Ово је филм по клауд кинг-овој мери расуђивања?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Pedja.jo рече

Dakle toliko neprijatelja Hrista je bilo, tolika mrznja prema njemu da su ga razapeli i NIKO APSOLUTNO NIKO ga nije optuzio za to niti je bio uhapsen od strane rimskih vlasti a da jeste bicevao ljude veruj mi da bi i te kako bio uhapsen jer su fariseji samo gledali da mu nadju nesto da ga optuze. Nemoj da budes plitak kao bara vec koristi glavu i ne uporedjuj neuporedivo jer ispadas smesan i ljudi te ne mogu shvatiti ozbiljno. 

пре 2 часа, Pedja.jo рече

Zapravo, isto bi bilo kada bi recimo pisalo da je Isus nekoga vezao za drvo i sibao ga do besvesti :D I da onda ja uletim i tvrdim da nije tako....brate...budi realan, nije isto. 

Stvarno Cloud zapeo da dokaze na osnovu Vuka i citaj kako je napisano.....  a zna da na forumu insistiramo na kontekstu,..... i sad Cloud oce da insistira samo na citaj kako je napisano -  i to nije .... po kontekstu ..... jer je kontekst da trebamo videti da li iza citaj kako je napisano,..... postoji neki kontekst....:D

Sto znaci, .... u sustini sve je u kontekstu ..... :1905442360_zbogradicega:

I, sad ce ispadne hriscanstvo neka nasilna vera i prica, jer eto tako pise po slovu da je Isus napravio bic .....  e, ako je Isus napravio bic, ..... onda sledi da su Pedja i company hriscani .... sFun_bat :starece:

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, cloudking рече

Evo:

Сад кад би те муџе дохватиле могао би да будеш мученик за атеистичку веру, али под условом да се под мукама не предомислиш:)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Просечан србенда рече

Ово је филм по клауд кинг-овој мери расуђивања?

Samo od ovog trejlera mi se place od smeha hahahahaha :D :D :D 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...