Bokisha Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Bas tako, ne kaze se za dzaba Hristos po sredi nas - i jeste i bice! Znaci da u svakom ljudskom odnosu treba da imamo Boga za posrednika, jer nasa je ljubav mala, sirotinjska, zato nam treba posrednik sa uzvisenom ljubavlju koju mi jadni ne mozemo ni da zamislimo. Shvatate li koliko se onda nasa ljubav prema onom koga volimo umnozava. Dostojevski kaze da voljeti nekog znaci vidjeti ga onako kako ga je Bog stvorio, a kako cemo bez njegovih instrukcija. Znaci kad nekog volimo moramo da saeadjujemo sa izvorom ljubavi. Oduzih, oprostite. и што нас уби гомила погрешних представа о љубави Vecana је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MiraM Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 и што нас уби гомила погрешних представа о љубавиMislite da grijesim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Mislite da grijesim? не напротив-допуњујем...лапонски одговор па испаде неразумљив а да је гомила погрешних представа о љубави међу нама чињеница и да једино Христос посреди нас може да дотера у ред и води то да буде хармонично Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MiraM Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 не напротив-допуњујем...лапонски одговор па испаде неразумљив а да је гомила погрешних представа о љубави међу нама чињеница и да једино Христос посреди нас може да дотера у ред и води то да буде хармонично Drago mi je da ima i onih koji se sa mnom slazu, vjerujem da nemamo pogresnu predstavu od ljubavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Mnogo sta je moguce. Dace Bog da sa mnom ne bude tako, a ko voli nek' izvoli. Dace Bog da niko ne mora da zivi pod stalnim pritiskom , torturom i korekturom ... MiraM and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MiraM Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Dace Bog da niko ne mora da zivi pod stalnim pritiskom , torturom i korekturom ... Dace Bog.Amin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MiraM Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Voljela bih da mi kazete sta mislite o mjesovitim brakovima u bilo kojoj kombinaciji? Послато са ASUS_Z00AD уз помоћ Тапатока Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Meštoviti brakovi su kao salata, vremenom kad se sjedine sastojci bude lepo Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MiraM Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Meštoviti brakovi su kao salata, vremenom kad se sjedine sastojci bude lepo Vremenom... pitam se koliko vremena treba za to sjedinjavanje O.oJa licno nisam pristalica, narocito vjerskog mjesanja, ali ipak ne osudjujem nikog. Bog zna sto to tako treba. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Pa verski je najlakše, jedan prihvata veru drugog i to je to nema nazad i nema mesta za kompromis. A ovo drugo, ako su srca malo mekša vreme niko ne meri Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Voljela bih da mi kazete sta mislite o mjesovitim brakovima u bilo kojoj kombinaciji? Послато са ASUS_Z00AD уз помоћ Тапатока Врло тешко по мом мишљењу . Мислим да ту неко мора да направи компромис са својом вером. Рецимо , ако једно верује да је крштење спас а друго проклетство, како се договорити око крштења детета ? MiraM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Voljela bih da mi kazete sta mislite o mjesovitim brakovima u bilo kojoj kombinaciji? Послато са ASUS_Z00AD уз помоћ Тапатока Ako se radi o mesovitom braku sa prostora brdovitog Balkana, bolje ne... Nismo mi spremni za mesanje i necemo uskoro biti. Ako se radi o mesovitom braku izmedju naroda koji nisu medjusobno ratovali, onda ''si'', moze, za sam. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Врло тешко по мом мишљењу . Мислим да ту неко мора да направи компромис са својом вером. Рецимо , ако једно верује да је крштење спас а друго проклетство, како се договорити око крштења детета ? Али нису сви случајеви толико екстремни. У далеко већем броју случајева једно верује у нешто, а другоме је свеједно, тако да нема никакав проблем да прихвати. Људи који нису екстремни и фанатични углавном немају проблем да се договоре, а фанатици ће увек имати тај проблем, па макар формално веровали у исту ствар. С друге стране, само неколико процената Срба (у најбољем случају) је црквено, остали су углавном традиционалисти. Брак између црквеног Србина или Српкиње са неким из традиционалистичке већине је већ верски мешовит. Штавише, традиционални ”верници” знају да буду задртији и тврдоглавији од неког странца који није оптерећен обичајима. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Ja pod tzv . mesovitim brakom podrazumevam i slucaj kad u brak stupaju - verujuci muz ( pravoslavac , isposnik , crkvenjak ) i verujuca mu supruga ( slobodarskog duha ) ... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Април 4, 2016 Пријави Подели Написано Април 4, 2016 Voljela bih da mi kazete sta mislite o mjesovitim brakovima u bilo kojoj kombinaciji? Послато са ASUS_Z00AD уз помоћ Тапатока Ne mislim, zivim ga Bas mi se svidja ono o salati... Da je tesko, tesko je...ali opet, uglavnom je svakom tesko na pocetku braka....dok muz i zena ne shvate da treba da paze jedno na drugo pa tek onda na sve ostale... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука