Jump to content

Strah od braka

Оцени ову тему

Препоручена порука

Činjenica je da je jako puno ljudi samih, bez partnera i bračnog druga, iz svih društvenih grupa i svih socijalnih statusa, i hrišćana, i ateista, i obrazovanih, i neobrazovanih, svih starosnih grupa, grad/selo, razvedeni/nikad bračni itd. Razlozi su razni, strah je jedan od njih svakako, ali povezan sa sebičnošću, konformizmom, mogućnošću neobavezujućih "veza", nespremnošću na žrtvu, nesposobnost za otvorenost srca, davanje, ukratko ljubav.

Подели на овим сајтовима

Ево и мене после мало дуже паузе. Чини ми се да је доста сличних тема било. Нажалост, или на срећу, неке теме су закључане. Моје мишљење је да од претераног размишљања нема користи. Ајде људи лепо у акцију. Дела, не речи. Да изађемо мало из те зоне удобности као што је рекао Juan. Action! :D

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Страх од брака, страх од  могуће пролазности ( излизаности) емоција , и шта после, шта ако не успемо онај ерос да обожимо, да осетимо једну већу жртвену димензију љубави, од оне еротичне почетне....да страх од непознатог...страх од давања, доста је у том страху уткано себичлука.Како изаћи из сопствене димензије, из себе уткати у другога, безусловно, жртвено....како....ваљда подвигом, борбом непрестаним давањем и непрестаним служељем, непрестаном борбом за себе и другога.Како постати једно...јер то је ваљда циљ брака , а не изгубити себе и не ограничити другога... 

Уметничке душе, тешко капарију ове ствари....оно бар ја....у нади да укапирам....        

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, БанеЛ рече

Ево и мене после мало дуже паузе. Чини ми се да је доста сличних тема било. Нажалост, или на срећу, неке теме су закључане. Моје мишљење је да од претераног размишљања нема користи. Ајде људи лепо у акцију. Дела, не речи. Да изађемо мало из те зоне удобности као што је рекао Juan. Action! :D

Action! nema izgovora za omladinu. :D

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, PredragVId рече

Већ све знаш. Све. Експерт за брачне везе.

Хахаха, све ја теоретски знам, малкице је друкчије у пракси ( теоретски љубав добро звучи, малкице је ...итд...итд...

Ма ништа ја не знам....само се правим да знам....:)

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Рапсоди рече

...

Заиста, знамо све до детаља и у праки. Па исто је и са праксом. Треба ти ветар у леђа... Свакоме треба ветар у леђа? Јел тако другари? Може ли брод да плови без ветра? Може ли ПУТ без истиме и живота. Лако је. Само слушај своје срце... И хватај повољан ветар. Идемо...

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, PredragVId рече

Pošto me već drugi put prozivaš, eto, može se reći da je tako, ovo drugo što reče. Mada sam se ja osvrnula analitički i malo šire, bar mi hrišćani bismo mogli da postupimo tako. U okviru svojih egzistencijalno-psiholoških ograničenja, naravno. 

Подели на овим сајтовима

On 4/5/2016 at 12:00, LogosAgape рече
Priča o razlikama jednako je apsurdna jer se valjda dovoljno poznajemo
pre nego što se pred Bogom jedno drugom obećamo

Ne, ljudi provedu decenije (tek) upoznajuci se. Nevesta - novost, tajna.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, PredragVId рече

Мислим да Србији фали ветар у леђа

Ух...да  се не укочимо ....шалим се ....

Текст је брате....уааааааааауууу....одакле црпиш дух....:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...