Jump to content

Уједињење свих српских земаља

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па и сега во Македонија главен културтрегер е Србија... Ама каква култура ни носи... Ништо подобра од таа што ја донела во почетокот на 20. век.
А за нови државни обединувања - тука е Европската Унија, ако не се распадне во меѓувреме. :)

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 67
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@@Justin Waters, Знаш како ја размишљам. Ми смо имали ту СРБиХ где је постојао тај етнички суживот, дакле постојала је та измешаност, људи су циркулисали. И то није спречило крвопролиће. Наравно, све је то било под плаштом вештачке идеологије тј. тај суживот је био вештачки. На дну, испод те површине и манифестације братства и јединства функционисало је оно што је Андрић описао у Писму из 1920. И сад после толико година зле крви се превише накупило, и потребно је да прође много времена како би то испарило. Један део обичног света нема проблем у комуникацији и сарадњи, али опет један добар део има, а то је довољно за конфликт, јер и 90их је један део покренуо сву ту стихију и повукао друге за собом. Зато је у том премеравању мислим ипак боље имати неку врсту одвојене организације јер је то ипак какав-такав гарант неког мира, иако постоји стални ризик подгревања нетрпељивости, пре свега од стране "националних вођа". Зато је пре свега терен за борбу сопствено двориште, јер ниво економског развоја и стандарда на нивоу и БиХ и региона, који ће бити такав да неутралише нетрпељивост, је на дугом штапу, па док се то не изгради треба бити опрезан. 

U principu to je to slazem se da dok uslovi, ako ikad sazriju, svako bude u svom dvoristu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Слажем се са тобом да је то сада неизводљиво али није ни немогуће да се деси. Па не видим како осим нечијим нападом са стране или колекивном промјесном свијести, наглом и одлучном, а ово друго спада у домен фантастике :ani_biggrin:

Али срце ми каже да ни то није немогуће :sunce:

Zanimljivo da žensko pokreće ovakvu temu...

Подели на овим сајтовима

Питам се,одакле вам та бизарна болесна теорија,да је приврженост неком народу и земљи искључиво везана за економију (читај паре )???

То може бити ваш животни мото,став и слично,зато се и смуцате по белом свету,али га овде представљати као једину могућу алтернативу је у најмању руку патологија...

Nije ali ce u CG srpska strana biti mocnija sto bogatija je Srbija i sto CG vise zaostaje. 

Ekonomski bum u Austriji posle 2 svetskog rata je naprimer jako ucvrstalo austrisku nacijonalnu svest.

Подели на овим сајтовима

Znas kako se ono kaze, kad na vrbi rodi grozdje.  :)

да се кладимо да ће Војводина да добије неку врсту аутономије...

Па и сега во Македонија главен културтрегер е Србија... Ама каква култура ни носи... Ништо подобра од таа што ја донела во почетокот на 20. век.

А за нови државни обединувања - тука е Европската Унија, ако не се распадне во меѓувреме. :)

Мислим да ће се Македонци сами пробудити кад схвате да немају никог ближег јер су окружени непријатељима.

Najvaznije je razviti srpsku ekonomiju. Ako smo jaki mozda ce Crna Gora da se vrati, iako licno ne verujem jer mislim da se desiti u CG sta je bilo i u Austriji posle 2. svetskog rata. Da ce sve veci deo Crnogoraca nece se vise osecati Srbima.

Погрешно. Људи су у ЦГ изманипулисани, испрани су им мозгови а генерално су људи толико лабилни да би продали што се каже вјеру за вечеру. Ја мислим да ће бити управо супротно да ће се све више њих осјећати Србима. Чим се промени клима, то се све враћа коријенима.Осим тога, медији доста приказују криво стање ствари...

Ја мислим да је највећи проблем јак и карактеран, чврст, принципијелан и моралан вођа, који ће имати јака национална осјећања, жар и снагу да повуче народ. Али такав тешко да може да се роди, и ако се роди искваре га.

Осим тога, распад Европе, криза, потреба за сигурношћу може да помогне у промјени климе.

-Љубав је од смрти јача-

Подели на овим сајтовима

Bојводина ће се отцијепити, и Рашка, дакле Србија ће једно вријеме бити распарчана читај пред тоталним крахом (ово се надзире). Република Српска ће се осамосталити (и ово се надзире), у ЦГ се полако али сигурно мијења клима, Албанци имају великих проблема на Косову (неки кажу да га почињу напуштати). Ту је и опасност од сталних померања граница од стране шиптара. Дакле, ја не очекујем у скорије вријеме ништа добро. Прво морамо да платимо нашу неслогу и лоше изборе и то деебело. Али, то ће нас само додатно и коначно опаметити.

Ово није моје умовање него оних који су имали тај дар да предвиде. Њима вјерујем.

kako ce se vojvodina otcjepiti kada je u vojvodinu u ratu doslo milion novih srba, inace seselj je redovno osvajao vlast u vojvodini dugo godina, a nisu za nejga sigurno glasali madjari, bar ne u nekom bitnom broju. ja nesto ne vjerujem u ta predvidjanja, prije ce srbi kao narod izgubiti identitet. mislim na republiku srbiju, to se itekako nazire, ne znaju ni raspored boja srpske zastave, a za dan drzavnosti gledaju na nacionalnom servisu prenos lige sampiona.

Подели на овим сајтовима

Кордун, слажем се, неће то урадити Мађари него управо наши из разних интереса, познато је да смо генерално пријемчљиби парама. Ништа се од овога не би издешавало да смо као преци гинули за своје а не продавали се. Грубо али истинито.

-Љубав је од смрти јача-

Подели на овим сајтовима

Кордун, слажем се, неће то урадити Мађари него управо наши из разних интереса, познато је да смо генерално пријемчљиби парама. Ништа се од овога не би издешавало да смо као преци гинули за своје а не продавали се. Грубо али истинито.

pa zar nismo ginuli? 

Naravno da smo ginuli, ko spartanci, sto jes, jes, ja ni jednog dedu nisam imao, izginulo u borbi, nesto ni rodbine nemam mnogo, izginulo, samo znas sta je problem, nekako pola srba vazda gine za slobodu, a druga polovina se bori da bude rob sto je inace odlika svih slavena, ovi prvi srbi su drzavotvorni, ovi drugi imaju tendenciju da sve prodaju zarad sopstvenog kratkovidog egoizma, takvi su ranije vjeru mjenjali, danas se lijepe za neke liberalizme i planetarne vrijednosti, plodove globalizma...

Подели на овим сајтовима

pa zar nismo ginuli? 

Naravno da smo ginuli, ko spartanci, sto jes, jes, ja ni jednog dedu nisam imao, izginulo u borbi, nesto ni rodbine nemam mnogo, izginulo, samo znas sta je problem, nekako pola srba vazda gine za slobodu, a druga polovina se bori da bude rob sto je inace odlika svih slavena, ovi prvi srbi su drzavotvorni, ovi drugi imaju tendenciju da sve prodaju zarad sopstvenog kratkovidog egoizma, takvi su ranije vjeru mjenjali, danas se lijepe za neke liberalizme i planetarne vrijednosti, plodove globalizma...

svaka ti cast, u centar!

bas tako, jedna polovina gine za slobodu i pravdu a druga polovina bi prodala i rodjenu majku zarad kratkorocnog interesa.

pitanje je zasto je to tako...zastto i drugi narodi nisu takvi...

-Љубав је од смрти јача-

Подели на овим сајтовима

Уједињење није могуће јер тај концепт историјски пропао. Наша политичка елита је и даље југословенска, док су други уједињење српских земаља видели као продужетак неке Југославије. Реално, треба се окренути самосталној и независној Србији и њеној државотворности. Црна Гора је одувек имала своју државност и не треба то гушити једино на чему треба инсистирати јесте српски идентитет црногорске државотворности, али независну Црну Гору не треба спорити ("Срби јесмо, србијански срез нијесмо"). Слично је и са БиХ односно Републиком Српском у њој.

Јачање духовног јединства  српског народа је сасвим довољно. Историјски гледано увек је постало више српских држава, а не само једна. Заједничка држава може бити проблем (као што смо видели на примеру односа Србије и Црне Горе).

Многе велике нације не живе у једној држави и то није никакав проблем. Нпр. Руси, Арапи, Немци, Грци, Мађари...

Подели на овим сајтовима

zastto i drugi narodi nisu takvi...

Не постоје добри и лоши народи, сви су једнаки. Ми смо, по обичају, сувише затворени у своје којекакве српске микроуниверзуме, па онда имамо људе који мисле да су Срби народ над народима, да не кажем небески. Са друге стране стоје они Срби који нам стално набацују кривицу, као да се требамо стидјети и борити против самих себе, попут оне рајсовске "Чујте Срби, чувајте се себе". Баш нам је добро рекао /"добро јутро"/, а мислим да се то исто може рећи и за било који други народ свијета - шпански, бугарски, румунски... и даље остати у праву. 

Међутим, оно што се нама догађа јесте то да смо током и након деведесетих година прошлог вијека оцрњени к'о нико никад, путем масмедија. И данас дан нам се то обија о главу и бити Србин није ни најмање популарно, стога и имамо којекакве новооформљене Црногорце, Босанце, Хрвате и сл. који су раније били Срби, а данас се ваљда стиде те чињенице. Тако гледајући ни не треба да нас чуде све наше подјељености, мада је нормално што не можемо остати равнодушни на све то. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто се многи спрдају на то да су срби небески народ...ја сматрам да јесу посебни. Тако мали народ који је успио да побиједи велика царства и окупаторе, и да очува своју вјеру под таквим притисцима је за поштовање. Дефинитивно их Бог чува јер до сада би поптуно пропали, нестали са карте.

-Љубав је од смрти јача-

Подели на овим сајтовима

А Бог не чува Португалце или Румуне? 

То није никаква спрдња, али није ни реално стављати било који народ изнад или испод свога! 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Ne, današnja Republika Srbija nije Srbija. Srbiju čine sve srpske zemlje, svi srpski regioni, i ne samo jedan srpski region. Da nećete ovako sutra da govorite da ni Vojvodina nije Srbija, ako ovo bude želja Berlina, Brisela i Vošingtona? Međunarodni pozivni broj za Vojvodinu je već rezervisan. Kazaćete da nećete i da nema šanse .. Ali iskreno, ko se danas odriče pola Srbije, neće pravo da me ubedi da se sutra neće odricati Vojvodine a prekosutra i centralne Srbije.

Današnja Republika Srbija je moranje jer za sad nemamo drugi izbor, mnogo jači od nas su tako naredili. Ovo moramo da prihvatimo, prisiljeni smo na ovo. Ali ako već moramo da primamo njihove naredbe, onih koji su danas jači od nas, ne moramo da primamo i njihovu veru i da nam oni naređuju ko smo i šta smo i šta imamo da mislimo i šta da verujemo i da volimo. Pa nismo mi Srbi kreacija zapadne Evrope ili Amerike da zapadna Evropa ili Amerika određuje kada smo ili kada nismo Srbi. Ja ceo moj život živim u tuđini, u dijaspori, u Beču, i nisu uspeli da me odnarode, da mi uzmu moje srpstvo. No ti živiš u domovini, u Beogradu, a primaš dobrovoljno što su za tebe odredili. I budi siguran, između tebe i mene oni će da biraju mene samim time što imam austrijsku rodbinu i austrijsku braću. I opet sam bio i ostao Srbin, jer moja Srbija nije gibanica i opanak - sa obzirom da gibanicu ne volim (bljak!) a opanak nisam nikad nosio a mislim da ne bi nikad ni obuo^^

Dobro, i Jevreji morali su da se vrate iz Vavilona da bi obnovili jevrejstvo, dok su oni Jevreji što su ostali u svojoj jevrejskoj domovinu zaboravili na svoje jevrejstvo.... Ima se i o toga. :)

Srbija je Srbija, sva srpska zemlja. Srbija je centralna Srbija, Vojvodina, Bosna, Crna Gora, Hercegovina. Srbija nije Dalmacija, nije Slavonija, a mislim da nije ni Maćedonija. Srbija ne govori kakvo će političko uređenje da ima, da li će da bude monarhija ili republika, da li jedna centralistička država ili labavi savez ili uopšte ne-sjedinjena, podeljena na deset ili dvadeset samostalnih država, ili i osvojena od neke druge države i nacije. Sve ovo je sporedno i rezultati su duha vremena koji dolaze i odlaze i nikad ne ostaju isti. Ali Srbija ostaje uvek ista. I prelepa je zemlja, od Dunava do Jadrana, od zlatne panonske daljine do kao dijamantima napunjene plave Boke i slovenske plaže, sa večno zelenim bosanskim šumama, ognjenim hercegovačkim stenama i šarene moravske nizije. Srbija nije politički program. Ona je naša domovina, naša rodina, deo ove planete koju je Bog dao nama u odgovornost.

Srbija je jedna od najlepših zemalja na svetu, ali ne vidite njezinu lepotu, zato što stalno izdvajate i gledate samo jedan mali deo od nje.

Џабе је све то ако не волиш гибаницу.  :osmeh:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...