Jump to content

Уједињење свих српских земаља

Оцени ову тему

Препоручена порука

Овдје спадају Србија са Косовом, република Српска, Црна Гора и можда Македонија. Осјећам неку промену у свијести људи са ових простора у задње вријеме, поготово од када је Русија ојачала. Ови протести и побуне, мислим да се сви полако будимо и схватамо да нам без јединства нема напредка.

Такође, и пророчанства наших светитеља говоре о поновном уједињењу, да ћемо бити јаки и сложни. Русија ће помоћи да се ослободи и Косово. Старац Гаврило, отац Тадеј, Владика Николај сви су о томе прорицали.

Вјерујете ли у ово? Да ли смо близу тога времена? Да ли ћемо доживети то вријеме?

-Љубав је од смрти јача-

Подели на овим сајтовима

• Одговори 67
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ако се уједињујемо да би __________ (напредовали, нпр. (читај: из користи)) - од тога нема ништа. Ако је из љубави - то је оно право. Од чега, опет, нема ништа.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Овдје спадају Србија са Косовом, република Српска, Црна Гора и можда Македонија.

Питај Црногорце и Македонце да ли би желели да живе у уједињеним српским земљама. Мислим да ти се неће допасти одговор   :)

Осјећам неку промену у свијести људи са ових простора у задње вријеме, поготово од када је Русија ојачала

Русија је економски све слабија због санкција око Украјине и страшно ниске цене нафте и енергената. Уколико се нешто не промени у наредних пар година, прети им тотални суноврат. Што би наравно било катастрофално лоше по све и нико нормалан не може да жели да се то деси, али чињенично нису тренутно играчи на светској позорници који могу да остваре повратак Косова.

Вјерујете ли у ово?

Па у теорији је све могуће, мада је пракса обично нешто друго.

Да ли смо близу тога времена? Да ли ћемо доживети то вријеме?

Чисто сумњам, мада се никад не зна да ли ће ме стварност можда демантовати. 

Подели на овим сајтовима

Русија је најјача јер има вођу православца Путина, ниси информисан. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

GeniusatWork,из прве руке одговор везан за Цг јесте да се и овамо народ буди...тј, народ није никад ни био за одвајање али то је сад нека друга прича.

Док је Русији чврста рука мислим да ће је само уздрмати и ништа више. Путин ју је спасао.

Прво иду СТРАДАЊА па онда УЈЕДИЊЕЊЕ И ПРОЦВАТ.

http://www.vestinet.rs/pogledi/starac-gavrilo-srbiju-ce-rasparcati-iz-beograda-se-nece-upravljati

-Љубав је од смрти јача-

Подели на овим сајтовима

Данијела, тешко ћемо ми ово дочекати, јер звучи сувише утопијски и идеално.

Чак и када бисмо дошли у такву ситуацију у скорије вријеме /а и то мислим на неких 20-30 година, минумум/, она би морала бити праћена великим крвопролићима и опет би многи припадници нашег народа морали плаћати главом не би ли се српске земље ујединиле, да не говоримо о расељеним лицима и сл.

Поставља се питање да ли је то званично уједињење вриједно толиких жртава?

Више бих пажње посветио његовању осјећања националног јединства, чак и у оволиком броју држава /можда гријешим, али Македонци су Македонци, а Срби су, како ми се чини, мањина у ЦГ, или ми се само путем медија формира таква слика у глави/.

Уколико оно буде зависило искључиво од Срба, онда од тога вјероватно неће бити ништа. Међутим, стварање велике Шиптарије, нпр., би могло да буде нешто што би Србе са већине тих простора /КосМет, Србија, Црна Гора, па донекле и Македонија/ ујединило у борби, границе би се могле мијењати и сл. Но, то не иде без великог рата и као идеја ми је одмах лоша. 

Истина је да ми сувише мистификујемо улогу Русије у остваривању неке наше користи. Не вјерујем, не само у њихову, него било чију помоћ, јер ни ми не помажемо никоме из некаквих солидарности и сл. него једноставно гледамо да остваримо своје циљеве. Русија нам једино може помоћи, чак и када би се толико "подигла" на свјетском нивоу, на тај начин што би држала равнотежу са западњацима /ЕУ; САД/, којима овакве идеје о којима овдје пишемо никако нису драге. Читај - завршили бисмо као Сирија данас. 

Ако је то некоме циљ - онда супер. Не размишљам сада о себи, али размишљам о стотинама хиљада људи који би дали живот, да би се, чак и од тог евентуалног уједињења, за неких стотињак година опет "побунили" Црногорци, Босанци, Херцеговци, Македонци и рекли - "Каква Србија, хоћемо ми своје. Да будемо свој на свом. Србија све вуче себи...". 

Историја је учитељица живота и зато испред било каквих уједињавања и сличних играрија радије развијао првенствено осјећај националног јединства /које је и више него нарушено данас/, него безглаво срљао у страдање које би могло бити беспотребно. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Ova propala ideologija ujedinjenja svih Srba je kostala Srbe puno stradanja u 20 vijeku. Umjesto da stvaraju jaku Srbiju, kojoj bi svi ostali iz regiona hrlili u saveznistvo, vazda se kreira politika koja samo tjera ljude od Srbije. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Караконџула, да, управо стварање велике Шиптарије ће вратити националну свијест на основе пробуђења и дјелања јер ће бити свјесни да само тако могу да се одупру. Свједоци смо да је то данас реалност. Тако да мислим да неће ићи баш тако споро и болно већ да ће нас сопствена егзистенција натјерати.

Посебно ми је интересантно ово са Косовом. Оно ће бити ослобођено 100 одсто.

-Љубав је од смрти јача-

Подели на овим сајтовима

Значи - други нас тјерају у јединство. То и јесте проблем и то и јесте оно о чему сам писао и што је Џуманџи истакла - неопходна је љубав /или како ја кажем осјећај националног јединства/. 

Када бисмо се и ријешили тог евентуалног проблема /са Шиптарима/, након, несумњиво великог рата - чак и када би се тад ујединиле те /условно речено/ српске земље, опет би се за неко вријеме, чим сјећања на жртве изблиједе - све распало у парампарчад, што нам се дешавало више пута. 

Уф, и ја се понављам...

А што се тиче РС, па то је ваљда на њима да одлуче. Што се мене тиче, ја сам интимно везан за РС и волео бих да буду потпуно независна држава. То кад је реч о жељама. А да ли ће хтети да буду уз Срб то је искључиво на њима да одлуче. 

Дај Боже да у БиХ ико ко у њој живи ишта одлучује. У овом протекторату одлучју странци, искључиво у складу са својим потребама и користи.

Вјерујте да када се први пут Срби буду питали за било шта овдје - то ће бити одлука о "изласку" из ове франкенштајнске творевине, у којем правцу, то остаје да се види.

Но, све је то далеко. 

Прије ће да укину и РС и да се Војводина отцијепи од Србије, него што ћемо се ми Срби ујединити, поготово у овако епским размјерама о којима говори Данијела, барем је такво тренутно стање на терену. 

Не кажем да то уједињење не звучи лијепо, али то остаје само на том звучању, нема подлоге у реалности. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Али то је прошло. Сада 2016. говорити о томе је потпуно бесмислено. Црна Гора подељена унутар себе, Македонија оптерећена тешким етничким проблемима у којој Срба скоро да и нема (а и у прошлости се нисмо баш прославили у решавању македонског питања), са КиМ где смо демографски потпуно разбијени и где владају неке друге институције...А што се тиче РС, па то је ваљда на њима да одлуче. Што се мене тиче, ја сам интимно везан за РС и волео бих да буду потпуно независна држава. То кад је реч о жељама. А да ли ће хтети да буду уз Срб то је искључиво на њима да одлуче. 

Teoretski se moze jos jedino dogoditi spajanje RS i Srbije, ali to je samo teoretski nikako nema sanse da se dogodi u realnosti. Sigurno da kada bi bio referendum o spajanju RS Srbiji da bi bio dovoljno velik procenat da se to dogodi.

Medjutim sva ta atmosfera i oko nezavisnosti i oko spajanje Srbiji je lazna i isfabrikovana kako bi se skretale teme sa ekonomskih problema i politicari oprali od svojih necasnih dijela u ocima naroda. Vjerum mi da Srbi, Bosnjaci i Hrvati u BiH mislim na obicne ljude mogu sasvim lijepo da funkcionisu, saradjuju, druze se. Nema tu ni govora o nikakvoj mrznji. Konflikt dolazi s vise, od politicara pa i od vjerskih lidera koji u zbunjenosti, i uplasenosti ljudi drze ekosistem pogodnim za njihova nedjela. Republika Srpska ovakva kakva jeste i sa svim nadleznostima koje ima, ima sasvim otvoren put za ekonomski oporavak. RS bi mogla postati bolji dio BiH koji bi onda povukao Federaciju istim stopama, i onda bi svi zaboravili na politiku.

Medjutim znamo kako to ide sa ovdasnjim politicarima. Kad ga vidis da prica o naciji, drzavotvornom poretku, ocuvanju nacionalnih interesa, a vidis ga kakav mu je nacin vladanja, ogrezao u nepotizam i korupciju onda znas da ima putera na glavi da moze izvozizi i da je to paravn iza koga se sakriva. 

Zamisli Srbiju koja bih za nekih 50 godina uspjela dostici ekonomski nivou Izraela, ili ajd jos manje da ne budemo preoptimisticni, ekonomiju Poljske, a na Kosovu se nista ne promjeni. Gomila Albanaca bi masovno hrlila u Srbiju na zaposlenje. To bi bilo jedno mocno oruzije da se preokrene situacija u srpsku korsit i povrati dominacija nad Kosovom makar u ekonomskom smislu. Ali vraze ne lezi, kako to oobjasniti ovdasnjim reptilima od politicara. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Bојводина ће се отцијепити, и Рашка, дакле Србија ће једно вријеме бити распарчана читај пред тоталним крахом (ово се надзире). Република Српска ће се осамосталити (и ово се надзире), у ЦГ се полако али сигурно мијења клима, Албанци имају великих проблема на Косову (неки кажу да га почињу напуштати). Ту је и опасност од сталних померања граница од стране шиптара. Дакле, ја не очекујем у скорије вријеме ништа добро. Прво морамо да платимо нашу неслогу и лоше изборе и то деебело. Али, то ће нас само додатно и коначно опаметити.

Ово није моје умовање него оних који су имали тај дар да предвиде. Њима вјерујем.

-Љубав је од смрти јача-

Подели на овим сајтовима

Слажем се са тобом да је то сада неизводљиво али није ни немогуће да се деси. Па не видим како осим нечијим нападом са стране или колекивном промјесном свијести, наглом и одлучном, а ово друго спада у домен фантастике :ani_biggrin:

Али срце ми каже да ни то није немогуће :sunce:

-Љубав је од смрти јача-

Подели на овим сајтовима

Bојводина ће се отцијепити

Znas kako se ono kaze, kad na vrbi rodi grozdje.  :)

Подели на овим сајтовима

Питам се,одакле вам та бизарна болесна теорија,да је приврженост неком народу и земљи искључиво везана за економију (читај паре )???

То може бити ваш животни мото,став и слично,зато се и смуцате по белом свету,али га овде представљати као једину могућу алтернативу је у најмању руку патологија...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...