Милан Ракић Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Pazi ne kontam salu/ali upoznavajuci tvoj humor a i aminovci Rakic i Justin su tu,nemam sumnje da je nesto vrlo duhovito. Види овако! Пошто твој безобразлук у прозивању људи који се не слажу са твојим погледима прелази границе укуса да тако кажем, те си сада почео да коментаришеш и лајкмине, молим те да то убудуће више не чиниш. Џуманџи and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Види овако! Пошто твој безобразлук у прозивању људи који се не слажу са твојим погледима прелази границе укуса да тако кажем, те си сада почео да коментаришеш и лајкмине, молим те да то убудуће више не чиниш. Moj bezobrazluk...a ne vide ti juce onu poruku gde mi je poruceno da odjebem,da sam mudroser,da sam govnar? edit: O proverih,video si,posto si istu poruku i aminovao i ti imas pravo da nekoga zoves bezobraznim i da mu porucujes da njegov bezobrazluk prelazi granicu a da na jasne psovke i uvrede koje ja nikome nikada ne upucujem i koje sam prvi put video na ovom forumu otkad sam ovde ne da upozoris onog ko se time sluzi vec ti imas odgovor-amin na tu poruku i odobravanje? na psovke i ulicni recnik imas amin,a na moje poruke koje nijednom nisu bile vredjanje,psovanje,imas upozorenja i vidis bezobrazluk, arsini nula. Gospode Boze. Strasno! Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Можда имаш превелика очекивања од Гризлија. Мени је стваро комично да будем тема разговора, јер сам толико небитан лик да је штета да губите време... Ал` кад је већ почело, да се придружим да поразговарамо о том пајацу мало, макар у шали. Значи, то је један невероватно иритантан лик који се ничега не стиди. Уместо да се покрије ушима и ћути као сви они што су побегли и продали се за лагодан живот, он још свима набија на нос како ужива по плажама и вози велика кола. Као да намерно хоће да поквари сиротињи самосажаљевање и да им лажну наду да нешто може да се поправи. И како да се људи не наљуте!? Свакоме је јасно да наде нема и да ништа не може да се поправи. Сви нас мрзе, цео свет се уротио против нас и само смишља како да нас још више понизи. А пазите, тај лукави то уопште не показује. Неће да стави слике од свих оних тамо што мрзе Србију и све српско, него само нешто кобајаги "лепо" да се ми преваримо и поверујемо да свет није ђаво који хоће да нас прождере, него да кобајаги ми Срби можемо ту нормално да живимо и просперирамо. Још се усуђује да нам соли памет како треба да радимо, ко да ми не знамо и сами боље од њега. Шта је па он бараба видео више од нас? Замислите, хоће да му поверујемо да је то његово хвалисање "из љубави и добре намере"... Као њему то "ништа не треба" него само да "покаже". Фуј. Лажов један безобразан. Да воли свој народ и има добре намере он би дошао овде да кукамо заједно, да једни друге тешимо и сажаљевамо. Не би нам гурао прст у око и кварио... Mилена КШ, Аурор, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 прелази границе укуса да тако кажем, те си сада почео да коментаришеш и лајкмине, молим те да то убудуће више не чиниш. Уф Миланче, па ово ти изгледа нека занимљивос' гледе лајкмина, етике & естетике, ил' грешим? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Nemam prevelika ocekivanja,u stvari nemam uopste ocekivanja,ali smatram da je elementarno pravo da mu kazem brate Grizli dodji u Srbiju preseli se,ako si se bojao bombi,sada ih nema,vrati se pa da diskutujemo ravnopravno,a do tada menjaj ali ne sa zice Srbiju,nego menjaj Ameriku iznutra. Много сам се бојао бомби брате Милоше, хвала ти што си их растерао... Сад можемо сви ми што смо их се бојали три месеца 99-те мирно да спавамо. Милан Ракић, Драшко and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 као да кријемо нешто или не дај Боже верујемо у лажу која ће испарити а не у Истину која ће надживети и небо и земљу... Управо тако. ИгорМ and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Много сам се бојао бомби брате Милоше, хвала ти што си их растерао... Сад можемо сви ми што смо их се бојали три месеца 99-те мирно да спавамо. Mozes da se vratis,sad si u punoj snazi,uzeo si lovu,sad mozes da dodjes ovde da menjamo Srbiju na bolje...priznaces glupo je izdaleka. Ti ko vidovita Zorka na daljinu,ne ide to tako. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 brother Z. da nisi slučajno kriv i za ovo potapanje Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 na psovke i ulicni recnik imas amin,a na moje poruke koje nijednom nisu bile vredjanje,psovanje,imas upozorenja i vidis bezobrazluk, arsini nula. Псовка/уличарски речник од релативизације прелести и расколничког понашања може да буде важнији и битнији само моралистима и "правоверноготачаства" квазибранитељима. Драшко је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Mozes da se vratis,sad si u punoj snazi,uzeo si lovu,sad mozes da dodjes ovde da menjamo Srbiju na bolje...priznaces glupo je izdaleka. Ti ko vidovita Zorka na daljinu,ne ide to tako. Ви не мењате Србију на боље, него је упропаштавате. Ако дођем, морао би да се бијем са вама. Значи, боље је да пишем на даљину ко видовита Зорка. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Ви не мењате Србију на боље, него је упропаштавате. Ако дођем, морао би да се бијем са вама. Значи, боље је да пишем на даљину ко видовита Зорка. po koga je bolje ? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Боље за све. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Intervju sa monahom nemonahom Antonijom iliti Draganom,ima puno odgovora na pitanja koje su i ovde postavljana apropo protesta i nacina protesta http://www.vidovdan.org/tradicija/item/72059-n-h-n-n-h-dr-g-n-n-ni-d-vid-vic-p-p-nju-v-lj-vs-gr-c-nic-i-drugi-pi-nji-v-r 1. Neki su tvrdili da su oni nasli da protestvuju danas,a pitali su se gde su ti ljudi bili juce,prekjuce *Кад је почела ваша борба за манастир Ваљевску Грачаницу? - Негде 2002 год. сам послат из манастира Црна Река да региструјем кола која смо купили (а која су била на Ваљевским таблицама) у Ваљево. Пошто је био петак, службеници суда су отишли раније кући, па сам ја морао да останем тај викенд са благословом игумана и да преноћим код родитеља. Испоставило се да је та недеља на Мратиндан била предвиђена као последња Литургија у манастиру Ваљевска Грачаница, манастир из којег сам пошао и духовно се пробудио. Тада нисам знао докле је ствар са Грачаницом и браном Ровни стигла и тад сам сазнао за намеру потапања светиње и коначног прекида даљег Богослужења, раскопавања и пустошења Светиње. На тој Литургији су били и игуманија Гликерија из манастира Ћелије, отац Марјан са Става, игуман Петар из Ђурђевих Ступова и још многи монаси, монахиње, свештеници из Ваљева. Тада смо били заједно сви уједињени, исти је проблем био као и данас, али, нажалост, данас сам углавном сам са народом у тој борби, а осим тајне подршке коју имам, јавна изостаје. Међутим, уз светог Архангела Михајла уз којег је све могуће, надам се да ће се и то променити. Ко не зна, манастир Ваљевску Грачаницу су саградили три брата Немањића по народном предању, заједно са манастирима Пустињом и Јовањем, црква је посвећена као што знате св. Архангелу Михајлу. У време Турака, Турци су што протерали, што побили монахе, па је манастир био запуштен и пропао је кров од олтара, па је из олтара израсла липа и та липа је била наткрила као кров цркву, па се народу на тој липи привиђале свеће, кандила и то су схватили као поруку Божију да обнове храм. Липа је одсечена и тај пањ у олтару заливен воском и дан-данас стоји у светом олтару у ћошку. Велика је то светиња. О томе сведоче и гробови монаха који су насилници на погубан начин распудили и оскрнавили само како би то било оправдање да древне споменике и све што народ подсећа на побожност уклоне од Грачанице. 2. Neki su pitali za ikone,sto nisu iznete svete stvari iz potapane crkve *Неки вам замерају то што сте нисте у тренутку кад сте видели да ће манастир бити потопљен иконе и остале свете ствари изнели из манастира већ оставили да буду потопљени? - При насилном упаду полиције у августу месецу, они су однели иконе и насилно ишчупали иконостас, развалили браве и врата на манастиру и цркви - очерупали све, срушили конаке и звоник. Од тог тренутка, веран народ је почео да доноси иконе и да поново украшава светињу Божију. Један брат је донео часни крст из Јерусалима са мноштвом светиња. И то је занимљиво - тај брат је најавио долазак и доношење часног крста, међутим, имао је и иконе које је оставио себи и кад је полазио у манастир Ваљевску Грачаницу, он је неколико пута чуо глас: „И мене да понесеш”, и тако је он понео и своје иконе Богородице Јерусалимске, икону Господњу и многе друге. Ја сам од стараца учио да треба украшавати светињу, а не насупрот, пустошити је. Кад је кренуло потапање изнели смо тај Часни крст са светињама, изнели смо путире и изнели смо још неке светиње из цркве, иконе нисмо, јер шта би било да је црква иконописана, да су биле фреске на зидовима?! Иконе су ту ради покајања народа, покајања није било кад је Црква била на сувом, нека га буде бар сада, када се потапа можда и стота Црква по комунистичким језерима по Србији. И то је било на моју одговорност, јер иконе сведоче саму страхоту и велики грех потапања Ваљевске Грачанице, шта да су биле фреске на зидовима, већа је Светиња Свето Место. Ангео чувар остаје да чува темеље. Ко верује у воду бране Ровни, тај нека пустоши Цркву. Ја не верујем и зато сам на непрестаним протестима испред Владе. Као што рекох, путире, часни крст из Јерусалима и још ствари смо изнели, а иконе су остале као сведоци нашег великог греха који траје од 1945.г, али и као чувари светиње. Можда ће бити чудотворне те иконе када се вода, наредбом Светог Архангела, исуши. 3. Neki zlonamerni su pitali sto se protest organizuje pred vecernju sluzbu subotom od 16-17h i da li je to radi ometanja sluzbe?! *Поједини критикују то што ваш протест, односно литију, организујете тик пред почетак Богослужења у Саборном храму у Београду? - Организација православне литије за манастир Ваљевску Грачаницу је суботом само из разлога што народ не може да се скупи у већем броју радним данима, изузев викендом, јер на литију долазе и људи из других градова у Србији. Из тог разлога је она у суботу. Свети оци кажу - послушање је пре поста и молитве, као и да нема искрене молитве без добрих дела која је потврђују. "Срцем се верује, а устима се исповеда за спасење", каже Апостол Павле. Такође, народ само у том тренутку, тих десетак минута пре почетка служења, може да сретне патријарха и да га опомене како ће добрим делима појачати своју молитву за цео народ, како би нам бивало све боље, а не све горе духовно стање у земљи. А ја да уђем у храм на молитву, па да неко од мноштва људи који су дошли на литију нешто неприкладно добаци - неприлично је, онда би ти исти мене кривили да сам реметио службу и молитву Богу. Овако, будемо ту пред почетак да укажемо како се правилно припрема за искрену молитву - прво спасавањем Грачаничке архангелске Цркве, па тек онда молитвом у Саборном архангелском храму Саборне Цркве, и кад почне служба ми одемо, да је не реметимо, до друге институције која може, а неће да помогне у ширењу истине о Грачаници. Уосталом, и ово је молитва и народ на литији се моли, пева црквене песме и св. Јефрем Сирински каже: „Не затварајте молитву у речи, већ нека свако ваше дело буде Богослужење." И на крају крајева, ако се патријарх преобрати у ставовима допуштања скрнављења и потапања Светиње и стане у одбрану Њеног Светог Места, ми бисмо одмах кренули за њим на молитву и захвалили се Господу Богу на томе, наравно, притом би патријарха незаобилазно приупитали и за непристојан и неправославан став према кривоверју Ватикана и осталом саблазном неретком заједничарењу са иновернима. Trudio sam se na svako pitanje ovde bilo zlonamerno bilo dobronamerno postavim, monah nemonah Antonije ili Dragan je pristao da na ta pitanja odgovori bez po reci,znam zlonamernima nece biti nista dovoljno,trazice tacke,zareze pogresne ali to je vec njihov problem. A siru pricu imate na linku http://www.vidovdan.org/tradicija/item/72059-n-h-n-n-h-dr-g-n-n-ni-d-vid-vic-p-p-nju-v-lj-vs-gr-c-nic-i-drugi-pi-nji-v-r Svaka cast Antoniju sto je pristao da odgovora na sve bez pardona,rizikujuci da ga pljuje i kurta i murta,ali posteno. Bas se pitam da li bi druga strana pristala da se pita sve sto zanima ljude... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Поштовани Милоше, Врло занимљиво! Неколико ствари запада за око. Похвална је твоја ревност да нам предочиш одговоре бившег монаха Антонија на нека од питања. Похвално је такође што је монах-немонах радо пристао да разговара о овом питањима. Занимљиво је да си одговоре поставио на све 3 теме о Грачаници. Тако да никоме од заинтересованих не промакну. Занимљиво је да си само на овој теми која је започета са мојим текстом о овом проблему написао следеће „многи одговори на ЗЛОНАМЕРНЕ приче“ (истицање моје) шаљући овај твој интервју. Похвално је што си то касније или изменио или обрисао. Занимљиво је да је међу питањима ипак остало питање „неки ЗЛОНАМЕРНИ су питали зашто се протест организује пред вечерњу...“ (истицање моје). Свима је јасно да се ово „злонамерни“ у оба случаја односи на мене. А то је јасно јер си „злонамерне“ у своме уводу поменуо једино на овој теми (што си касније ипак склонио) и што си у самом интервјуу поставио питање које се директно односи на мој текст и примедбе помињући „неке злонамерне“ који „се питају“. Такође ти си проценио да су нека питања била добронамерна насупрот овим злонамерним јер кажеш да си се трудио да свако питање поставиш „било злонамерно или добронамерно“. Мени не остаје ништа друго него да се дивим твојој мудрости, величини, и прозорљивости јер ти оно што је у човеку, и што је у његовом срцу и НАМЕРАМА (a propos злоНАМЕРНОСТИ) , прозиреш и судиш чак и не познајући тога човека. Ти тако чиниш и већа „чуда“ од неких врачара које барем потребују слику онога над киме врачају, а теби не треба ни слика да знадеш срца и намере. Свака част. Занимљиво је, такође да монах-немонах, потврђује моју тврдњу да су они оставили иконе да потону, насупрот твојим несувислим објашњењима. Он чак још више расветљава ову чињеницу наводећи да је он сам одговоран за то јер је то била његова одлука, јер каже „то је било на моју одговорност“. Још се пита шта би било да је црква живописана?! А ја се дивим логици његовог објашњења јер Црква није била живописана, и иконе су могле да се изнесу. Али су остављење ради „покајања“!! Дакле жртвоване су, не би ли се њима и оним сабласним призором њиховог потапања народ натерао на покајање. А зар ја не рекох у мом тексту да су жртвоване зарад нечијих циљева? То да ли ће оне бити чудотворне или неће, да ли ангео остаје да чува светињу, и слична „објашњења“ су сасвим нека друга прича. Занимљиво је такође његово објашњење о времену одржавања протеста који он и ти погрешно зовете „литија“. Каже он да се одржава суботом јер народ тада не ради. Не ради народ ни недељом па се не одржава у недељу. Не ради ни суботом раније од 4-5 сати па се не одржава у друго време него баш тада. А пошто оправдава своје поступке тиме што само пар минута ремете службу, онда не знамо што нису за тих пар минута померили своје шетње па да је не ремете ни секунда? Опет, и овде он говори све насупрот твојим несувислим објашњењима од раније. И тако. Мени остаје овај интервју као свакако занимљив, и ја ти се искрено захваљујем на труду. Теби остаје задатак да прозреш, расудиш и осудиш ниво моје злонамерности. А кад то урадиш онда ћеш сигурно осетити потребу, у праведној (?) индигнацији, да ме опет назовеш лицемером, као што си већ чинио, на ползу и своју и моју, у борби за Истину. RYLAH, Orthophill, Џуманџи and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Očigledno da ponašanje ovih ljudi nije najprikladnije prirodi skupa na koji su se okupilii, ali to ne menja činjenicu da se ti ljudi bore za pravu stvar, a to je očuvanje manastira Gračanice. Ipak je to velika svetinja i njeno potpanje je veliki greh. Više tajnstvenih znakova ide u prilog tome. Npr. raniji direktori brane poumirali su kojekakvih bolesti ili su imali poreodične probleme. Slično se dogodilo sa rušiocima crkve na Kraljevom Brdu kraj Valjeva, pre cirka pedeset godina. Njihove loze su se pogasile zuti car and МилошБГ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука