Jump to content

О некима савременим „борцима“ за светињу и Православље

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чекајте сад мало људи, па понашамо се као атеисти Србије (упоредо пратим и ту тему) како попљувашмо по свима који су били на том скупу, односно по неистомишљеницима.Па нису ваљда баш сви који су били тамо "зомбији", "секташи", "бивши монаси" и "жена у некаквом трансу". Вјероватно да је све горе написано истина, немам разлога да не вјерујем, али сигурно да је међу вјерним народом било и оних који су ту ишли за срцем.

Ево брате, погледај пажљиво овај снимак:

Па ми реци - ако је неко искрен и добронамеран случајно и дошао "за срцем", да ли је могао после првих пет минута овог лицемерја и дивљања да остане?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ko je uopšte taj Antonije?

Рашчињени монах који је био у манастиру Црна Река,па потом Зочиште. После протеривања није се приклонио Артемију већ је отишао у своју парохијску светињу манастир Ваљевска Грачаница,одакле му је мајка и одакле је он пореклом. Има благослов да се причешћује у нашој цркви,неколико пута се састајао са патријархом и имао је понуду да се врати.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Dobrodošao među grešnike :) od kojih sam prvi ja (ponavljaj zamnom da bi imalo efekta) :)

Ја не водим овај форум,ја не уређујем нити ја допуштам да овај форум обилује про геј и политичким темама и то што атеисти и чудни верници воде главну реч а поготово што су главни у пљувачници наше цркве. А да сам грешан јесам,итекако и више него што се надаш.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

а поготово што су главни у пљувачници наше цркве

Да бре, пљујемо по Цркви непрестано.

Мора да је био неко из уредништва што је на оном снимку викнуо Патријарху "мајмуне"...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па ми реци - ако је неко искрен и добронамеран случајно и дошао "за срцем", да ли је могао после првих пет минута овог лицемерја и дивљања да остане?

Jасно ми је шта хоћеш да кажеш и увелико се слажем са тобом, вјероватно да не би.

Опет, има разлике у психологији појединца и психологији масе. Наравно да није оправдање, моја поента је била да је народ у овом случају остављен да лута попут гусака у магли и да није ни чудо што је такав народ лак плијен за манипулацију.  

Па 90% (ајде, можда претјерујем) људи из мог непосредног окружења, иако номинално православни, немају појма нпр. шта је то бдијење и да за вријеме истог требају бити у храму (јер у исти не иду) а не испред. Али осјећају православље као своје и бранили би га на овај или онај (макар и погрешан) начин. Е то ти хоћу рећи, Сви имамо такве људе, можда чак и у породици, па их не називамо "зомбијима", "секташима", "женама у трансу" итд.

Само сам хтио указати на то да на једној теми прозивамо атеисте Србије за оно што и сами на овој радимо. То ми је засметало. Том несрећном народу нећемо помоћи што ћемо га називати погрдним именима (заслужено или не, небитно), а себи ћемо одмоћи.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Само сам хтио указати на то да на једној теми прозивамо атеисте Србије за оно што и сами на овој радимо. То ми је засметало. Том несрећном народу нећемо помоћи што ћемо га називати погрдним именима (заслужено или не, небитно), а себи ћемо одмоћи.

У праву си.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...