Juanito Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Ајде дајте ми и једну Наташу Кандић, да имамо и гусле са друге стране, па да кренемо нормално да разговарамо. ”Не могу да смислим овај гадни племенски четнички инструмент, али принцип је принцип, а Риле је Риле...” Драшко, javor, Човек Жоја and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Реална политика је да су нам силом отели Косово и Метохију и да ће на исти начин бити и враћена под окриље Српске државе. Све у своје време. Кул. А до тада, шта да радимо? До тог тренутка кад нам врате Косово..за пар деценија...или можда векова. Како да се извучемо из ситуације у којој смо једна од најбеднијих држава Европе из које сви беже главом без обзира, држава без икакве перспективе по скоро свим параметрима? Шта ћемо да радимо ако почну приче о сецесији других делова Србије или ако буде угрожена Република Српска? Или северно Косово? Како ћемо то да решимо ако почне, ко ће да стане иза нас? Мислиш да ће Русија у којој је највећа економска криза још од распада СССР да ризикује нуклеарни сукоб са западом да би нама нешто помогли? Зашто нам нису онда помогли на данашњи дан пре 17 година? Не знам за тебе, али мени се пре чини да ће се таква подршка завршити на клиповима као овај што си поставио горе. Или можда мислиш не треба ништа да предузимамо, како га цениш? Човек Жоја and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Кул. А до тада, шта да радимо? Да пуштамо клипове и ширимо #срећу. GeniusAtWork, Милан Ракић and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Кул. А до тада, шта да радимо? До тог тренутка кад нам врате Косово..за пар деценија...или можда векова. Како да се извучемо из ситуације у којој смо једна од најбеднијих држава Европе из које сви беже главом без обзира, држава без икакве перспективе по скоро свим параметрима? Шта ћемо да радимо ако почну приче о сецесији других делова Србије или ако буде угрожена Република Српска? Или северно Косово? Како ћемо то да решимо ако почне, ко ће да стане иза нас? Мислиш да ће Русија у којој је највећа економска криза још од распада СССР да ризикује нуклеарни сукоб са западом да би нама нешто помогла ? Не, него Запад, овога пута, неће да ризикује нуклеарни сукоб са Русијом због Шиптара на Косову и Метохији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Приче ради ... @ Рилах Ко је тај који то зна ? Нико од оних који су на политичкој сцени Србије. Оно што они раде је неки глупави, површни, кукавички и увлакачки, некомпетентни, снобовски и скоројевићски, полуписмени хаудујуду-дидулидуду, простачки, себични и ситносопственички ''дајштадаш'', мегадокторски, грандовски, наводно ''мудропрагматични'' покушај учествовања домановићевске Србије на међународној политичкој сцени. Толико о томе и оставимо посету члана краљевске куће Велике Британије Србији по страни, као стандардну епизоду међународних односа. Морамо да чувамо гусле јер су део нашег културног бића. Али, не значи да треба данас да гусламо. Људи, коме је до гуслања, тај више није овде, ... отиш'о је негде где је, вероватно, боље ... Ал', ја нисам тамо још увек, ја сам овде. Живети у Србији значи трпети. Нисам прочитао ни чуо да је, уназад вековима, било другачије. Грађанин Србије који живи у својој држави треба да пише својим службеним писмом - ћирилицом.За почетак. Треба да осмисли одговарајући образовни систем, довољно компетентан и у коме ће заштитити своје културно наслеђе. Треба да постави нови правни систем и организује државни апарат без икаквих примеса комунизма и социјализма. Треба да постави цркву и војску на своје место и покаже сопственом народу и комшијама где су његове границе. Треба да погледа и изброји шта има у каси и да промени катанац. Треба да почисти кућу и збрине чељад.Сам самцијат. То је оно што је најтеже. Како ? Опет кажем, од породилишта.Треба да рађа децу по сваку цену и подиже их, са трпљењем и у скромности и тсл. Немам ја решења за наше проблеме, само лупам главу , а нисам ни ... Миланковић. А ови што оптужују претходне генерације, родитеље и претке ... неће се од тога 'леба најест'. Ако ти је деда био пијаница, курвар, јајара и сл. покријеш се ушима и ћутиш, а гледаш да не будеш лош као он, јер ... његово си семе, он ти је дао хлеб у руку и сазидао кућу..., а и лако је пљувати по деди кад је стар и немоћан, а ти млад, паметан и силан ... Деда чак има и место на гробљу, поред прадеде који није за џабе иш'о пешке преко Албаније. nana, зеленизуб and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Приче ради ... @ Рилах Ко је тај који то зна ? Нико од оних који су на политичкој сцени Србије. Оно што они раде је неки глупави, површни, кукавички и увлакачки, некомпетентни, снобовски и скоројевићски, полуписмени хаудујуду-дидулидуду, простачки, себични и ситносопственички ''дајштадаш'', мегадокторски, грандовски, наводно ''мудропрагматични'' покушај учествовања домановићевске Србије на међународној политичкој сцени. Толико о томе и оставимо посету члана краљевске куће Велике Британије Србији по страни, као стандардну епизоду међународних односа. Морамо да чувамо гусле јер су део нашег културног бића. Али, не значи да треба данас да гусламо. Људи, коме је до гуслања, тај више није овде, ... отиш'о је негде где је, вероватно, боље ... Ал', ја нисам тамо још увек, ја сам овде. Живети у Србији значи трпети. Нисам прочитао ни чуо да је, уназад вековима, било другачије. Грађанин Србије који живи у својој држави треба да пише својим службеним писмом - ћирилицом.За почетак. Треба да осмисли одговарајући образовни систем, довољно компетентан и у коме ће заштитити своје културно наслеђе. Треба да постави нови правни систем и организује државни апарат без икаквих примеса комунизма и социјализма. Треба да постави цркву и војску на своје место и покаже сопственом народу и комшијама где су његове границе. Треба да погледа и изброји шта има у каси и да промени катанац. Треба да почисти кућу и збрине чељад.Сам самцијат. То је оно што је најтеже. Како ? Опет кажем, од породилишта.Треба да рађа децу по сваку цену и подиже их, са трпљењем и у скромности и тсл. Немам ја решења за наше проблеме, само лупам главу , а нисам ни ... Миланковић. А ови што оптужују претходне генерације, родитеље и претке ... неће се од тога 'леба најест'. Ако ти је деда био пијаница, курвар, јајара и сл. покријеш се ушима и ћутиш, а гледаш да не будеш лош као он, јер ... његово си семе, он ти је дао хлеб у руку и сазидао кућу..., а и лако је пљувати по деди кад је стар и немоћан, а ти млад, паметан и силан ... Деда чак има и место на гробљу, поред прадеде који није за џабе иш'о пешке преко Албаније. /slazem se \ inace da te ne zbuni pisem latinicom jer na malom lapu nemam cirilicu sve sto si naveo stoji...i zavisi od pojedinaca...svako na svom planu moze da pravi i daj Boze napravi jednu malu Srbiju, jedan njen kutak, porodicu, ugled, obraz... obrazovni sistem se nece sam od sebe..obican covek tesko da ce promeniti sistem, moze da menja sebe i da gradi svoj zivot ako se upitamo sta stvarno zelimo, onda mozemo i postici nesto strasno je kada covek ne zna ta hoce a katastrofa kad ne zna sta moze..rece Ducic Izgubili smo stvaralacki duh, optimizam, bavimo se pogresnim mislima i temama u vezi Amerike mozemo da naucimo dosta, tamo ljudi nisu matori sa 50 i nesto...stvaraju, grade, rade na sebi...slicno je i u Rusiji..zivi se ceo zivot..ovde ljudi vole da ogranice godine..mogucnosti, sanse, ispljuvasmo Grizzlija a on covek stvorio nesto znam ljude koji su otvorili neke svoje radnjice ovde u Srbiji i dobili podrsku od 0,5 % prijatelja za to...uglavnom su svi bili u fazonu kako ces, sta ce ti to...to su vecita pitanja koja volimo da postavljamo jedni drugima зеленизуб, RYLAH, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 /slazem se \ inace da te ne zbuni pisem latinicom jer na malom lapu nemam cirilicu sve sto si naveo stoji...i zavisi od pojedinaca...svako na svom planu moze da pravi i daj Boze napravi jednu malu Srbiju, jedan njen kutak, porodicu, ugled, obraz... obrazovni sistem se nece sam od sebe..obican covek tesko da ce promeniti sistem, moze da menja sebe i da gradi svoj zivot ako se upitamo sta stvarno zelimo, onda mozemo i postici nesto strasno je kada covek ne zna ta hoce a katastrofa kad ne zna sta moze..rece Ducic Izgubili smo stvaralacki duh, optimizam, bavimo se pogresnim mislima i temama u vezi Amerike mozemo da naucimo dosta, tamo ljudi nisu matori sa 50 i nesto...stvaraju, grade, rade na sebi...slicno je i u Rusiji..zivi se ceo zivot..ovde ljudi vole da ogranice godine..mogucnosti, sanse, ispljuvasmo Grizzlija a on covek stvorio nesto znam ljude koji su otvorili neke svoje radnjice ovde u Srbiji i dobili podrsku od 0,5 % prijatelja za to...uglavnom su svi bili u fazonu kako ces, sta ce ti to...to su vecita pitanja koja volimo da postavljamo jedni drugima У се и у своје кљусе, али буквално, оно што је Србљима повазда било најтеже, никакве велике приче, "велика дела", само лични рад. зеленизуб, GeniusAtWork, javor and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Јесте Драшко, бавимо се погрешним стварима, не знамо ко смо тачно, слуђени смо и не знамо куд бијемо од безнађа и очаја. А велики лопови трљају руке и масте брке. Али, тако је увек у кризним ситуацијама, тада се богати преко ноћи, тада силни шутирају сиротињу, а моћни одлучују о туђим животима као о џепарцу ... тако настају нове газде, тада бедни стежу каиш и гланцају чизме које их шутирају ... и тд. Али, добро је да се прича, овако и овде, свако са сваким који има нешто да каже јер се тако формира јавно мњење, а оно утиче на збивања у друштву. Ниједно друштво не може да опстане уколико није постигло општи консензус о главним питањима у држави у којој живи. То се уређује уставом. У доношењу устава један од фактора је и јавно мњење.А ту би требало да су уграђени и наши појединачни ставови, првенствено они који одражавају људске вредности, солидарност заједнице, сигурност у опстанак друштва и општу добробит и тд. Ја сматрам да ми овде причамо да бисмо указали на оно што је лоше и погрешно и утицали једни на друге. И кориговали своје ставове, ако нису добри. Гледати само у туђе двориште, занемаривати своје обавезе, поништавати своју културу и порекло и одрицати се наслеђа па макар били и дугови, пљувати на било кога, а посебно на своје претке ... не може бити добро. А, пре него што погледамо преко баре, ... свратимо до теме Трагедија српског села ... није далеко. nana, Драшко and зеленизуб је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 ”Не могу да смислим овај гадни племенски четнички инструмент Instrument za koji ti misliš da je plemenski i četnički, nadilazi granice i plemena i četnika i nacija i naroda. Taj divni instrument se pominje u Bibliji / više puta /ja bar znam za najmanje pet . Dok gitaru / koju ja lično volim / su popularisali amero govedari goneći goveda. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Instrument za koji ti misliš da je plemenski i četnički, nadilazi granice i plemena i četnika i nacija i naroda. Taj divni instrument se pominje u Bibliji / više puta /ja bar znam za najmanje pet . Dok gitaru / koju ja lično volim / su popularisali amero govedari goneći goveda. Сарказам, Рапсо, сарказам Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Сарказам, Рапсо, сарказам Ako ti kažeš...ću verujem GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Којој деци? Та деца се или учлањују у странке да би могли да дођу до посла и преживе, или беже у иностранство. Деца о којој говориш подвођена су странкама и туђину директно од стране својих родитеља, тј. од нас. Ми смо ти који их тамо шаљемо, што из своје немоћи, што из покварености, јер смо им упропастили будућност својим дилетантизмом, корупцијом, нерадом... Не знам стварно, у чему им можемо бити узор? Омладина ове земље није никада добила шансу ни да ради, а камоли да руководи. Стога је лицемерно оптуживати их за било шта! На овим изборима ћемо, међутим, опет дати мандате истим лицима која ће тиме заокружити 30 година свог друштвено некорисног рада. Зар нисмо ми и наши родитељи њихови саучесници? Подсећам, 1990. године су ови исти политичари имали тридесетак и мање година, а многи су одмах са факултета лансирани у врхове странака (Дачић, Вучић, Вулин, Ч. Јовановић, Ђилас). Добро смо и прошли какав је то био материјал, пре свега у моралном смислу. Данашњи млади испод 32 године нису имали марксизам у школама, али су имали веронауку - то ће нам се исплатити једног дана, верујем, убрзо. Предајем у једној пристојној средњој школи, а и сам сам родитељ. Тврдим да се на ту децу може и треба ослонити. Бољи су него ми. зеленизуб and javor је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Problem srpske gusle je da je ostala na jednoj žici čime ne može da se izvodi muzika. Па то и није muzika, погрешно је то тако посматрати. Наше гусле "ударају", и то у сам DNK, одувек, и неодвојиви су део српске ратничке вештине, док је премудри запад са свом својом технологијом неуро-лингвистичко програмирање схватио тек скоро. Рапсоди and javor је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Па то и није muzika, погрешно је то тако посматрати. Наше гусле "ударају", и то у сам DNK, одувек, и неодвојиви су део српске ратничке вештине, док је премудри запад са свом својом технологијом неуро-лингвистичко програмирање схватио тек скоро. Naravno više od muzike Čak je i Vivaldinjo / Vivaldi / pozajmio od gusli DNK za svoju kompoziciju / obratite pažnju na prve taktove, akorde... / Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Za gusle moraš imat dušu...a i posebno raspoloženje duše ... зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука