Justin Waters Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Да ли постоји нека држава чланица НАТО пакта а да није учествовала у војним операцијама? Pa evo ako ovo valja: https://en.wikipedia.org/wiki/Multi-National_Force_%E2%80%93_Iraq Njemacka i Francuska nisu uzele ucesca u invaziji na Irak. Tu je jos i Kanada, i Grcka recimo. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Ucestvovali su protiv nas i Libije i malo Sirije tako da se to ne vazi. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 @@Justin Waters, Обавени су да учествују у одбрамбеним ратовима. Значи, у случају хипотетичког напда на једну од чланица НАТО пакта, све чланице имају обавезу да учествују у том рату, јер је НАТО пре свега одбрамбени савез. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 јер је НАТО пре свега одбрамбени савез Плутон, коЖељ њацИ , feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Постоје изгледи да ће (накарадно схваћена) "војна неутралност" Србију претворити не само у политички него и у војни полигон за сукоб Русије и НАТО пакта, а Србе у топовско месо великих сила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Електронски потписи које Поповић прикупља свакако не важе. Не знам да ли је довољно стручан, али онај пуковник Јевтовић тврди да "војна неутралност" не постоји у међународном праву. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Електронски потписи које Поповић прикупља свакако не важе. To se i ja vazda pitam kod ovih online peticija, da li je to uopste validno kod nas? Mora potpis da bi vazilo, valjda. Tako da je ovo samo pravljenje baze potencijalnih clanova. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Електронски потписи које Поповић прикупља свакако не важе Kako misliš da ne važe, objasni? (Мислим што џаба дадо потпис) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Ја баш то причам. Мени изузетно наивно делује теза да Србија само добија уласком у НАТО, а знамо да смо при било каквој ескалацији сукоба били први на удару, у сваком смислу, без обзира са ким били у савезу. NVO: Hoćemo u NATO, dosta nam je vojne neutralnosti! Плутон and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 http://www.neunato.rs/ Петиција је стварно безвезно осмишљена, и то је штета. Постоје многи рационални и оправдани разлози и за улазак и за неулазак у НАТО, али креаторе овога то изгледа уопште не интересује много, него само распиривање емоција због бомбардовања РС и Србије и то им је и једини аргумент. Уз бесмислен коментар да ако уђемо у НАТО, они ће на нашој територији поставити ракете и усмерити их према Русији, као да већ немају хиљаде ракета у силосима и на подморницама које могу да полете у року од пар минута. Баш смо им притребали ми да могу да нанишане Москву... Плутон је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Баш смо им притребали ми да могу да нанишане Москву... Откуд знаш да не требамо? На крају што да ми подмећемо леђа за друге па да неко нас гађа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 коЖељ њацИ , RYLAH and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Оснивачком повељом, НАТО је дефинисан као искључиво одбрамбени савез. Обавезе земаља чланица су у области одбране. Зато сам рекао да је искључиво одбрамбени савез. То је промењено на педесету годишњицу оснивања НАТО, пошто је преседан пре тога направљен у Републици Српској, касније знамо шта се све дешавало, али је НАТО и до данас остао савез у ком се обавеза заједничког деловања поставља искључиво у области одбране. Земље чланице немају обавезу да једна другој помажу у офанзивним ратовима, нити имају обавезу да учествују у НАТО офанзивним кампањама (кад држава чланица није нападнута), али је природно да ће то да ураде врло често. Али имају могућност да то не ураде, као што је чест случај био. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Оснивачком повељом, НАТО је дефинисан као искључиво одбрамбени савез. Обавезе земаља чланица су у области одбране. Зато сам рекао да је искључиво одбрамбени савез. То је промењено на педесету годишњицу оснивања НАТО, пошто је преседан пре тога направљен у Републици Српској, касније знамо шта се све дешавало, али је НАТО и до данас остао савез у ком се обавеза заједничког деловања поставља искључиво у области одбране. Земље чланице немају обавезу да једна другој помажу у офанзивним ратовима, нити имају обавезу да учествују у НАТО офанзивним кампањама (кад држава чланица није нападнута), али је природно да ће то да ураде врло често. Али имају могућност да то не ураде, као што је чест случај био. Ма добро, ал мораш да признаш да смешно звучи. Оно, и црвене беретке су формално биле полиција. Плутон and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Kako misliš da ne važe, objasni? (Мислим што џаба дадо потпис) http://gradjanski-zakonik.blogspot.rs/2012/12/pravne-prepreke-narodnoj-volji.html "....Posebno o referendumu fali mnogo detalja u zakonu. Najčešće postavljana pitanja od strane samih građana: a) Da li se plaća overa potpisa? Jedino piše da se ne plaćaju takse za sprovođenje referenduma od strane pokretača, ali ništa o tome da li je sudska overa potrebna da bi se potpisi prihvatili kao ispravni. Zakon o overi potpisa nigde ne pominje referendum, niti troškove. A kad pitate državne službenike, verovatno će vam reći ‘da’ – iako to nijednim zakonom ne mogu da potkrepe. b) Postoji li rok za prikupljanje 100.000 potpisa? U zakonu, za republički referendum o tome ne piše ništa, niti u drugim aktima. S toga treba to shvatiti kao: ROK NEOGRANIČEN. c) Koji podaci su potrebni za važeći potpis? Ni to ne piše u zakonu, ali zbog pravne snage referenduma, JMBG ili broj LK uz standardne podatke su verovatno neophodni. To bi i bilo razumno." Нико не говори о електронским потписима, а и поставља се питање како би се то исконтролисало, јер свака странка поседује комплетне бирачке спискове, па би могли сами да убацују имена и ЈМБГ. А да не причамо о следећем. Када се прикупља 100000 потписа, референдум се организује на целокупној територији Републике Србије !? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука