коЖељ њацИ Написано Фебруар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Један од главних аргумената, бар за мене лично за неулазак у НАТО је подразумевајући одлазак наших војника у ратове по далеким фронтовима. Тачно је да би Србија чланством у НАТО пакту добила за савезнике најјаче силе, али опет ако је цена за то слање наших војника у ратове по Азији и Африци онда не знам колико је то исплативо. Што би наши војници остављали кости по неким далеким земљама и у туђим ратовима? То исто мислим и за учествовање у ратовима на страни Руса. Али то се ретко помиње као аргумент зато и има врло мало искрених заговорника војне неутралности. Ма није само то. Него у случају неке жешће свецке журке ми ако смо чланица НАТО постајемо легитимни циљ Русима или Кинезима или већ с ким НТАО буде у сукобу. Тек нам то не треба! Плутон and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Иначе, Жељко, није први пут да ово радиш и није ми јасно зашто то радиш, да л' тролујеш, да л' шта... Сећам се кол'ко си се прегањао с људима око оних лопурда и психијатријских случајева из Треће Србије. Онда си пре годину и нешто бранио Вучићевићеву тезу о државном удару и томе како је Вучићев живот у опасности јер се замерио мафији и не знам ни ја шта. Данас нас зафркаваш са овим Поповићем, са једнако неутемељеном аргументацијом. Шта ћу јеби га мењам партије ко гаће и чарапе, нисам тако доследан ко ти. А и смешан ми тај Радуловић мајке ми. Мислим ти си ок лик, али Радуле ми није готиван. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Ма није само то. Него у случају неке жешће свецке журке ми ако смо чланица НАТО постајемо легитимни циљ Русима или Кинезима или већ с ким НТАО буде у сукобу. Тек нам то не треба! Таман смо ту између. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Један од главних аргумената, бар за мене лично за неулазак у НАТО је подразумевајући одлазак наших војника у ратове по далеким фронтовима. Тачно је да би Србија чланством у НАТО пакту добила за савезнике најјаче силе, али опет ако је цена за то слање наших војника у ратове по Азији и Африци онда не знам колико је то исплативо. Што би наши војници остављали кости по неким далеким земљама и у туђим ратовима? То исто мислим и за учествовање у ратовима на страни Руса. Али то се ретко помиње као аргумент зато и има врло мало искрених заговорника војне неутралности. Ja sad ne znam tacno kako stoje stvari na tom polju. Znam vojna lica iz Bosne koja su isla u Avganistan na nekih pola godine ili godinu za 40000 evra. Dakle to je lova koju bi morali stediti 15 godina kao vojna lica u BiH. Pri tome BiH nije u NATO, ne znam na koju se foru ide mozda preko partnerstva za mir, ali bili u NATO ili ne ljudi odlaze u misije. To bi bila njihova licna stvar za kojug bi bili placeni, oni bi licno preuzimali rizik, ne vidim u tome nikakav problem, s druge strane nije obavezno ucesce svih clanica u nekom ratu. Srbija bi bila na dobitku ulaskom u NATO. Problemi izviru jedino na emocionalnom planu, narusavaju se nekakvi principi, a zasnivati geopolitku na emocijama je jako pogresno. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Ма није само то. Него у случају неке жешће свецке журке ми ако смо чланица НАТО постајемо легитимни циљ Русима или Кинезима или већ с ким НТАО буде у сукобу. Тек нам то не треба! Мене заним да ли би Русима и Бугари били легитинми циљ с обзиром да су у НАТО пакту? Нешто нисам приметио да се љуте на њих због чланства у НАТО пакту. Да не заборавимо Бугари су пре тога били у војном савезу са СССР-ом у Варшавском пакту, Србија није. Да не говоримо о томе да је Србија ратовала са НАТО пактом док је Русија то гледала са стране. И сад кад смо притерани уза зид и кад смо приморани на сарадњу са НАТО пактом, онда смо легитимни циљ. Лепо баш. Ако је и од браће Руса, много је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Srbija bi bila na dobitku ulaskom u NATO. Да ли би могао ово мало детаљније? Пошто се јавна дебата углавном своди на неки емотивни план или на неке глупе флоскуле. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Srbija bi bila na dobitku ulaskom u NATO. Problemi izviru jedino na emocionalnom planu, narusavaju se nekakvi principi, a zasnivati geopolitku na emocijama je jako pogresno. Тако су говорили Љотићевци '41 Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Мене заним да ли би Русима и Бугари били легитинми циљ с обзиром да су у НАТО пакту? Нешто нисам приметио да се љуте на њих због чланства у НАТО пакту. Да не заборавимо Бугари су пре тога били у војном савезу са СССР-ом у Варшавском пакту, Србија није. Да не говоримо о томе да је Србија ратовала са НАТО пактом док је Русија то гледала са стране. И сад кад смо притерани уза зид и кад смо приморани на сарадњу са НАТО пактом, онда смо легитимни циљ. Лепо баш. Ако је и од браће Руса, много је. Не да ли би их рокнули. Замисли, а то није тешко замислити, да са Бугарске територије буду испаљени пројектили на Русију. Не да би их Руси Сравнили са земљом, него не би Бугарин на Бугарину остао. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Ja sad ne znam tacno kako stoje stvari na tom polju. Znam vojna lica iz Bosne koja su isla u Avganistan na nekih pola godine ili godinu za 40000 evra. Dakle to je lova koju bi morali stediti 15 godina kao vojna lica u BiH. Pri tome BiH nije u NATO, ne znam na koju se foru ide mozda preko partnerstva za mir, ali bili u NATO ili ne ljudi odlaze u misije. To bi bila njihova licna stvar za kojug bi bili placeni, oni bi licno preuzimali rizik, ne vidim u tome nikakav problem, s druge strane nije obavezno ucesce svih clanica u nekom ratu. Srbija bi bila na dobitku ulaskom u NATO. Problemi izviru jedino na emocionalnom planu, narusavaju se nekakvi principi, a zasnivati geopolitku na emocijama je jako pogresno. Да ли постоји нека држава чланица НАТО пакта а да није учествовала у војним операцијама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Не да ли би их рокнули. Замисли, а то није тешко замислити, да са Бугарске територије буду испаљени пројектили на Русију. Не да би их Руси Сравнили са земљом, него не би Бугарин на Бугарину остао. Нешто не верујем у то. Историјско искуство говори да су се Бугари и Руси јако добро разумели и кад су били "непријатељи". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Таман смо ту између. Види, боље је да смо између а ван срања него унутар њега. Овако ако нас нешто закачи, хеби га навикли смо али неће бити директно гађани градови и Србија. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Нешто не верујем у то. Историјско искуство говори да су се Бугари и Руси јако добро разумели и кад су били "непријатељи". Сад су друге прилике. Нема више рата као пре. Неће се руси ни Бугари можда ни видети у том рату, сем преко радара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Види, боље је да смо између а ван срања него унутар њега. Овако ако нас нешто закачи, хеби га навикли смо али неће бити директно гађани градови и Србија. Ја баш то причам. Мени изузетно наивно делује теза да Србија само добија уласком у НАТО, а знамо да смо при било каквој ескалацији сукоба били први на удару, у сваком смислу, без обзира са ким били у савезу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Сад су друге прилике. Нема више рата као пре. Неће се руси ни Бугари можда ни видети у том рату, сем преко радара. Па јесте, зато су и претили Србима (ако уђу НАТО) док им је чланство Бугарске у НАТО - у прихватљиво. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Jos im Bugari opstruirali Juzni tok. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука