feeble Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Da li je preljuba ako se partneri dogovore da je skroz ok da jedno drugo s vremena na vreme prevare, izadju sa nekim i povaljaju se po duseku? Vec sam pominjao ovo sto sam cuo od jedne zenske iz Ceske, ne znam da li je tacno. Naime, kaze da imaju nesto sto zovu slobodni vikend. Partnerni se dogovore da u subotu svak ide svojim putem, radi sta hoce, spava s kim hoce. U nedelju uvece dolaze u topli dom, ne pricaju nista o vikendu kako je bilo i sutra nastavljaju sa zivotom normalno. Zanimljiva ideja. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Kazu recimo da takve veze traju duze od ovih obicnih i da se parterni vise vole i postuju, Кажу, рецимо, да ђаво не постоји, и да ће његова највећа победа бити у томе да цео свет убеди да не постоји...добро му иде за сад Јелена011, Zero, kordun and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Sto? ... jer se radi o vidu konvencije i saradnje izmedju dve osobe gde se uvazavaju zelje drugog i tolerisu iste. To su svingeri . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 onda ja ne znam sta je psiholog, nisam se nikad interesovao za to, znam sta je pedagogica, to kad razbijes nekom nos, pa te onda vode kod direktora skole, pa on kod pedagogice koja drzi djozduke na pola nosa, uzas zivi Јао Кордуне да те нема на форуму, досада би форум премрежила. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 negdje sam citao da su psiholozi vrsili neka istrazivanja A, ipak se zanimas za psihologiju? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 A, ipak se zanimas za psihologiju? za psihologiju da , jos vise za neurologiju, to su mi stare ljubavi, ali ne za psihoterapije, to me ic ne interesuje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 @@obi-wan, Да се објасним...када кажем да је прељуба равна убиству, мислим на степен величине греха, зато се ваљда и допушта развод црквеног брака, јер је прељубу опростити тешко као и убиство. Potpuno se slazem sa tobom. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Hahaha,evo ga ubica mekog srca Ima i psihologa vernika, a i psiholozi i duhovnici ne rade isti poso... Sto se teme tice, nacelno se slazem sa Obijem, uz ogradu, da je bolje da o tome pricaju oni koji to nisu osetili na svojoj kozi, jer kad te neko prevari tako moze da deluje mnogo strasno napisano i mnogo tesko za prevazici. A da ponovim, prevazici tako nesto zahteva i trud i svasta nesto, nisam mislila da se to baca pod tepih i da se satro oprosti. Ko kaze da na keca oprasta prevaru to je znak da ima problem sa samim sobom, unutrasnji koji je za rad na sebi idealan. Oprostaj dolazi na kraju, prvo ide famoznih 4 - negacija, ocaj(tuga), ljutnja, mir, e kad dodjemo do mira onda mozemo razmotriti oprostaj. Ali ne po kljucu - koja prevara, nista se nije desilo. Za mene je sve osim smrti resivo, kad postoji volja, al to sto je nesto oprostivo i resivo ne znaci da ce takav biti i rezultat. Svako odlucuje i nosi odgovornost za sopstveni zivot. Oprostiti nekom prevaru a da on\a nastave po starom jer eto ne mogu protiv sebe je bahatostte osobe a s takvima nema posla Zato kazem, ako postoji volja, obostrana volja i resenost za trud. A rezultati mogu doci za par meseci, godina il decenija Odlicno receno, slazem se. Ima jos sta da se doda u ovoj prici, ali i ovako je dobro receno. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Da li je preljuba ako se partneri dogovore da je skroz ok da jedno drugo s vremena na vreme prevare, izadju sa nekim i povaljaju se po duseku? Naravno da jeste. Bog ne mari za ljudske dogovore koji Njega ignorisu i iskljucuju. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Ne, nije ti tacno ovo o povredjenoj sujeti, veoma je daleko od toga. Ovaj drugi deo mi nisi dao odgovor, nego si samo konstatovao da Hristos koristi taj termin. Misliš da nema povređene sujete kada prevareni,a shvati da nije jedini,jedina?Ako stvarno misliš da nema misli da onda malko idelaizuješ osobu koja je prevarena. Iskreno ne verujem da je u tom slučaju mislio na muško ženske odnose u braku niti o preljubi kao takvoj.nema tu nikakave konstatacije ukratko sam rekao šta mislim a evo opširnije ovde: Rod zli i preljubotvorni traži znak, i znak neće mu se dati osim znaka Jone proroka. I ostavivši ih otide. "Zlim rodom" ih naziva zato što Ga kušaju, a "preljubotvornim" jer su odstupili od Boga i priklonili se đavolu. Iako su tražili znak s neba, On im daje samo znak Jonin: tri dana će biti u utrobi "kita" - smrti, i tada će vaskrsnuti. Možda ćeš reći da je i ovaj znak sa neba, jer se po Njegovoj smrti pomračilo sunce i sva tvar izmenila. Obrati pažnju na reči: "Neće vam se dati znaka, osim znaka Jone proroka", Njima su davani znaci, to jest, bivali su radi njih, iako oni nisu verovali. Zato ih ostavlja neizlečene i odlazi. Sveti TEOFILAKT Ohridski TUMAČENjE SVETOG EVANĐELjA PO MATEJU Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Misliš da nema povređene sujete kada prevareni,a shvati da nije jedini,jedina? Ne kazem da je nema, nego da to ni izbliza nije glavni uzrok koji preljubu cini zaista i sustinski (= bitijno) tragicnom. A za ovo drugo me nisi razumeo: Hristos reci "preljuba" i "preljubotvnorni" upravo koristi kao direktniju zamenu za "izdaja" i "izdajnicki", pa sam tu samo stavio paralelu i povezao ono sto ocigledno i jeste smisleno povezano. Dakle, on rec "rod preljubotvorni" koristi u istom smislu kao sto se u braku koristi ta rec, dakle - "rod izdajnicki, odstupnicki". Izdaja prema Bogu (bogoodstupnistvo) i izdaja supruznika (bracna preljuba) jesu u osnovi istog korena. I jedno i drugo su izuzetno teski gresi, kako je Snezana lepo primetila - rame uz rame sa ubistvom. A inace, apostol Pavle nimalo slucajno za brak kaze "a ja mislim na Hrista i na Crkvu" kad poredi uzajamnost i neraskidivost odnosa supruznika, tj. govori kakvom je preuzvisenom zajednicom Bog ustanovio brak da samo moze da se uporedi sa odnosom Hrista i Crkve ("Hristos je glava Crkvi, kao sto je muz glava zeni", i ostalo sto pise na tom mestu). Рапсоди, Данче*, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 I meni je isto kod preljube problem upravo izdaja, izneveravanje partnera. A isto tako i izdaja dece ako ih ima, ne samo partnera. Anika, Рапсоди, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 I meni je isto kod preljube problem upravo izdaja, izneveravanje partnera. A isto tako i izdaja dece ako ih ima, ne samo partnera. Upravo tako. Preljuba/izdaja je greh u kome manijacki narasla sebicnost bezobzirno potapa sve oko sebe, cak i decu. feeble је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Прељуба је као сломљена чаша, може се саставити и залепити и поново пити из ње, али пиће из ње више нема исти укус. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Nisu svi koji cine preljubu vernici . Oni ne razmisljaju na taj nacin ... Njih ne muce pitanja . Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука