Снежана Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Инспирација за песму - првих 7 секунди новорођнчета у којима не познаје невоље и ружнију страну живота АлександраВ, Данче* and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Mилена КШ, Драшко and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Pjesma 'Jelena' posvećena je majci jednog od clanova benda kog je ostavila u sirotistu Снежана, -Владимир-, Рапсоди and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Фебруар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Saša, nisam to znala, i zaista se uklapa. . Jedna od nepojmljivih stvari: da majka može biti u stanju da ostavi dijete. Medeja na hiljadu načina... https://sr.wikipedia.org/wiki/Medeja_(tragedija) АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Slusanje ovakvih pesama samo ce pogorsati necije stanje, tugu, i da ne sirim dalje sva ona teska osecanja koja mogu da preplave coveka, da se oseti malim, nemocnim, preplavljenim osecanjima sa kojima ne zna sta da radi. Jako je to opasan teren i teret koji mozda neko ko cita ove redove nece da razume. To je tema za ozbiljni licni rad, to je prica od koje vecina ljudi pobegne glavom bez obzira ili uz neke reci tipa zao mi je i onda smug. Bolje postavljajte pesme koje su vama dale snagu da se izborite ukoliko ste imali slicnih problema, pesme koje kada ste bili na dnu su vas podigle gore, nesto puno energije i snage za novi dan. Ionako je svakom danu dosta svog zla Mилена КШ, Рапсоди, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Фебруар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Bez osvješćenja i katarze nema ni osnaženja...Ljudi su imali potrebu da obznane bol, da je pokažu, da na nju ukažu, i da tako olakšaju teret sebi ili se povežu sa tim drugima; a cilj ove teme je da saosjetimo. Da ne budemo oni koji šmugnu. Svako povezivanje znači osnaženje... Zaista, i ova, kao i mnoge druge mračne teme, nije za svakoga... A cilj je i normalizacija. Čovjek ophrvan bolom smatra da je njegov doživljaj koliko pretežak toliko i jedinstven, i lakše mu je kad vidi opštost tog iskustva. Рапсоди, Vecana, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Ideja je super, ali niko se u opstosti nece pronaci...niti se ikada pronasao, samo licno iskustvo pomaze i licna katarza, kakve ova tema veze ima s nama licno i kako smo se mi izborili. To pokrece katarzu, ovako ljudi ce doci i ako ne daj Boze krenu redom da slusaju ovu muziku depresija ce im biti na maksimumu, a vala neke od ovih pesama su okidac i za suicidalne misli. Samo sam to rekla, da prosto mi ne znamo ko ovo sve gleda i cita i kako ce da reaguje, a ne zna pozadinu, ne zna kakve to veze ima sa nama i zasto smo se i kako prepoznali. Onda ce drugacije da dozivi Ljudi koji su bili deo porodicnog pakla, njima ne fali katarze, samo znas, postoji i nesto sto se zove zavisnost od patnje, kad je patnja jedino sto znaju, ovakve stvari dodju kao droga. Treba jednom stati i preseci i videti iza horizonta. A mi ne znamo u kojem delu procesa je ko. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 20, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2016 Ne znam sta da kazem . Nemam dovoljno takta da se izrazim . Pokusavam nesto da smislim , ali ne znam - ne zelim reci nesto tipa - budi jak ... Ja ne zelim da budem jaka . Zasto covek da bude jak ? Zasto jednostavno ne ode negde daleko ? Ali upravo to nije moguce ... I tu se prica zavrsava recima - moras biti jak . Zbog sebe , zbog dece ... Kao gvozdje sa dna kovacnice . Itd ... I onda , kad se covek susretne sa takvim zivotnim pricama , ne moze a da ne pomisli - Hvala ti Boze za ovaj topli vazduh porodicnog doma i za ovo cisto cebe kojim me majka pokriva . aliluja and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 16, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=w8YHBvX4QtM https://www.youtube.com/watch?v=HOLH63c7SG0 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 On 18.2.2016. at 23:58, JESSY рече Viktor Frankl, nemački jevrejin, koji je skoro tokom čitavog rata bio zatočenik nemačkih koncentracionih logora u svojim delima od kojih je najpoznatije ono pod nazivom <>Zašto se niste ubili ili u potrazi za smislom<> svedoči o neverovatnoj snazi naše vere i nade, borbe za opstanak i sposobnosti za izdržimo nezamislive teškoće. Frankl govori o tome kako u odsustvu velikih i važnih životnih radosti i neke sasvim male postaju velike i dobijaju drugačiji smisao, kao i o tome koliko je vera i nada da će se okolnosti ipak jednom promeniti imaju veliku snagu, kako njegova snaga raste i jača sa rastom teškoća i opasnosti kojima smo izloženi. On, kako sam ga ja razumeo smatra da izvanredno teške okolnosti života pokazuju neverovatnu žilavost naše prirode i otkrivaju naš život u jednom novom i neverovatnom svetlu koje nikada ne bi zasjalo da tih izvanredno teških okolnosti nije bilo. Njega lično najviše je držala potreba da svedoči o čudima ljudske prirode koje je video i doživeo a koji se graniče sa neverovatnim. Našao je da je to ono što je njegov život učinilo vrednim življenja. Razmišljate o tome šta je to "malo" što Vi uspevate ili dobijate, i na koji način je to za nekoga u vašoj poziciji zapravo "mnogo", možda veće od onoga što će neko drugi ko ima "uredan" život, posao, porodicu ikada postići i osetiti kao postignuće i ispunjenje. Jako teške okolnosti stvaraju dakle jedinstvene napore i jedinstvene puteve koji su samim tim jedna retkost i jedna posebna vrednost jer iskustvo na iskustvo življenja bacaju jedno nesvakidašnje svetlo. http://www.psihoterapeut.rs/postavite-pitanja-psihologu/postavite-pitanja/pakao-koji-ne-prolazi/limit/20/offset/0.html Не знам зашто је та књига тако преведена код нас. Оригинал носи назив "Man's search for meaninig". Одлична књига, једини правац психотерапије у који верујем је управо логотерапија чији је оснивач Франкл. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 Ima jos Franklivih knjiga na srpskom koga interesuje, sjajne su. Anika, mozda sto su se oslanjali na prvo izdanje pa i intuitivno preveli naslov. Na engl se zvala knjiga Nevertheless, Say "Yes" to Life: A Psychologist Experiences the Concentration Camp Pa ono pesnicki, zasto se niste ubili... A mozda i da bi se razlikovala od druge knjige nasim citaocima koja glasi necujan vapaj za smislom. S nasim prevodiocima tesko je nekad dokuciti zasto i kako Anika је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 17 hours ago, Anika рече Не знам зашто је та књига тако преведена код нас. Оригинал носи назив "Man's search for meaninig". Одлична књига, једини правац психотерапије у који верујем је управо логотерапија чији је оснивач Франкл. Original na nemačkom je Trotzdem Ja zum Leben sagen, što bi bilo nešto kao Ipak kaži 'da' životu - i svuda je proizvoljno preveden Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 21, 2016 Пријави Подели Написано Август 21, 2016 Светислав Павловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 21, 2016 Пријави Подели Написано Август 21, 2016 Ali onaj deo kao deca idu u raj to mu dođe opravdanje...Boles АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука