Кратос Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Тај лечи од свега, а најпре од живота. Jači je od rakije. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ako je ovo upuceno meni, mislim da nisam bila dovoljno jasna Mi, ozenjeni, udate, neudate, neozenjeni, strejt ili kako god se nazivali, koji imamo mogucnost izbora, nemamo bas nikakvo "pravo" da se mesamo iskljucivoscu u tudje zivote. Jer sve i da je tako, nismo svi istog libida, nije svima taj krst uopste moguc. Uydrzanje je nekada bilo pretesko i monasima, strejt ljudima koji su izgarali od ljubavi za Boga, a to prepisati kao andol obicnim ljudima u obicnom zivotu sada, malo je preoptimisticno. Ko je bez greha neka baci prvi kamen. Al nemaju ni oni pravo da nam se reklamiraju po medijima i ulici kao nešto za ponos pošto ni mi normalni to ne činimo nego u svoja 4 zida pa radi šta oćeš. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Al nemaju ni oni pravo da nam se reklamiraju po medijima i ulici kao nešto za ponos pošto ni mi normalni to ne činimo nego u svoja 4 zida pa radi šta oćeš. Misliš ovako? Pa kod nas svaki koji hoće da bude homosexual mora se skinut i sa tablom s natpisom "ja sam homosexual" trčat po glavnom gradskom trgu i povremeno glasno vičući "ja sam homosexual", takav je tu ovdje običaj, bez tog ako to ne uradi niko mu ne vjeruje da jest, misle da laže: https://goo.gl/XmFCbH A ovo je predavanja iz bontona, etikete, kako se ponašat i razumjet dijete gaya:. https://goo.gl/JqFxZr A djeca su najtolerantnija, mladenci kad saznaju na exkurziji i slično da je neko homosexual onda mu u njegovu čast i pjesmicu ispjevaju: https://goo.gl/UBxJsd Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ako je ovo upuceno meni, mislim da nisam bila dovoljno jasna Mi, ozenjeni, udate, neudate, neozenjeni, strejt ili kako god se nazivali, koji imamo mogucnost izbora, nemamo bas nikakvo "pravo" da se mesamo iskljucivoscu u tudje zivote. Jer sve i da je tako, nismo svi istog libida, nije svima taj krst uopste moguc. Uydrzanje je nekada bilo pretesko i monasima, strejt ljudima koji su izgarali od ljubavi za Boga, a to prepisati kao andol obicnim ljudima u obicnom zivotu sada, malo je preoptimisticno. Ko je bez greha neka baci prvi kamen. Не теби, већ Џастину (не Биберу него Воденом). Цитирао ме је као да сам ја рекао нешто другачије, па сам морао да болдујем. Мислим да си и ти рекла у складу са оним што сам навео. Нисам смео да напишем "претешко", мада ми је било на уму. Мали број може изаћи на крај с тим, навео сам и како. Никако није рецепт за све, већ пре пример малог броја изузетака (или изузетних људи). Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Brate, nisam bas pametna... Znam ovo iz iskustva, ljudi sa takvim krstom, velikim, nebitno sta je u pitanju, da li homoseksualnost, da li neka bolest, nesto sto je uglavnom veliki zalogaj za vecinu, meni se sto sam starija cini da su oni tu zbog nas, a ne da je taj krst posledica njihovog greha ili slicno. Nego bas ono ne pada sneg da pokrije breg nego da svaka zverka pokaze svoj trag. Sve cesce mi mislimo ili - Bog ih kaznjava za grehe - Bog ih voli pa misli da su posebni i da mogu "da ponesu puno" ili - Bog sta vec...ili oni sa Bogom mogu sta vec, to ce Bog da resi, nek se mole i cute A ti ljudi su u NASOJ okolini, nasi prijatelji, rodjaci, rodbina, komsije, mi sami, ko god, samo blizu nas jelte i oni nose neki teret jelte koji nije uobicajen. A mi posto se osetimo kako se to na srpskom kaze overwhelmed, nama je to previse jelte, cuh mnogo puta "meni je to sablaznjivo i da slusam", "ja se uznemirim" i slicno...u svim tim opcijama MI nase visocanstvo ja dozivljava nesto jelte, mi smatramo nesto, mi verujemo da je nesto, mi mislimo...i nigde ispod svega toga ne vidimo tu osobu. Nego smo nama samima mi glavni cilj, alfa i omega, pocetak i kraj... Mi prebacujemo odgovornost i ocekivanje na Boga "duradi nesto", da oni urade nesto, mi mislimo da se oni "ne bore dovoljno", da ju eto samo da budu ko Svetitelj i eto resenja, ako padnu vise od tri puta, gotovo je...oni to ne zele, koliko puta recimo zavisnici cuju to "ti da zelis ti bi to uradio, izlecio bi se". Kao da je sve stvar volje i zelje. Mislim pre dve hiljade godina apostol je znao da ne ide nista po principu - ja zelim i tako ce biti, ali jok danasnji pravoslavci misle to ide - pucnes prstima i vise nisi peder il zavisnik il bolestan il sta vec... Onda mi postavljamo sebe za sudije koliko se neko bori, da li treba da se bori, kad i kako, pa da li je to dovoljno il nije i slicno... Zaboravljajuci da smo mi sluge svi, i da "idi i ne gresi vise" se odnosi na 7x77, a to podjednako spada u greh kao i bilo sta drugo. Cak idemo za druge stvari i osudjujemo druge za nesto sto nije njihov greh, nego njihova bolest ili vec nesto trece... I onda lupimo pobozan citat iz Svetog Pisma ne shvatajuci koliko to moze da ubije neciju dusu i da je povredi. Jer nasim kraljevskim visocanstvima smeta tamo vec neko. Jer nasa "vera" zavisi od toga koliko ne - preborodimo iskusnje tj ne da podlegnemo iskusenju, nego koliko nas Bog ukloni od svih iskusenja. Izgleda smo samo tad jaki da filozofiramo drugima kako bi oni trebalo da zive. Zato mislim da su njihovi krstovi dati nama, da shvatimo da smo mi ti koji mozemo i treba nesto "durade" - da vole, da razumeju, da pomognu ljudski, da svasta nesto...a ne da ocekuju da se ovi kao nekad leprozni zavuku u neke pecine i izoluju od ostalih "normalnih". I ko god da kaze nesto ovako odmah pocinje prica o ideologijama, paradama i slicno. A ja pricam o obicnom coveku. Goku, Жика, Никола Поповић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Al nemaju ni oni pravo da nam se reklamiraju po medijima i ulici kao nešto za ponos pošto ni mi normalni to ne činimo nego u svoja 4 zida pa radi šta oćeš. A sto ti svoju veru ne drzis izmedju svoja cetiri zida nego primoravas nas normalne da vas gledamo kako paradirate litijama kroz gradove i ometate saobracaj? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Medeski Написано Март 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 7, 2016 Ja sam čuo da je Miroljub Petrović Dr demonolgije iscelio neke. Vec sama njegova titula mi ne uliva poverenje. Po meni je imao puno neukusnih ispada u javnosti, ne znam sta da mislim o tom coveku. cak i na ovom forumu se los glas vije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 7, 2016 Пријави Подели Написано Март 7, 2016 A gde ste saznali ovo za oca Serafima Rouza? Da li on negde govori o tome? Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 7, 2016 Пријави Подели Написано Март 7, 2016 u vezi sa temom - postoje gomila nekih svedocenja na netu, najcesce protestanata. E sada, tesko da cemo naci nekog pravoslavca o ovome javno da govori ukoliko se borio ili bori sa ovim problemom. Ja verujem da ima primera, ali i tu mora biti veoma oprezan u smislu sta je iniciralo homoseksualnost, buduci da to mogu da budu neki okidaci iz detinjstva itd. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Medeski Написано Март 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 7, 2016 Kako ono bese Lepo rekao Lepi na nekoj temi...po tudjim ledjima sve je izlecivo Da bi bilo izvrsno truditi se, naraFski, ali... Davno rece jos apostol dobro koje zelim da cinim ne cinim, a zlo koje ne zelim cinim. Nije bas sve to tako cvetici leptirici, pitanje je i odakle nekome ko ne nosi takav krst pravo da se mesa i ima iskljucive stavove prema onima koji taj ogroman krst nose. Da im pomognu ? Ili ? treba li im pomoć uopšte? Ja ih znam par koji duboko pate od tog osećaja užasne pogrešnosti. Kako ih umiriti a opet i osuditi greh koji čine? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 7, 2016 Пријави Подели Написано Март 7, 2016 Vrlo kratko ću ovog puta na ovu temu. Pre neki dan sam debatirao sa nekim prijateljima..dakle: Da li ste ikada čuli da se neko rešio homoseksualnih nagona a da je pre toga dugo bio u tome. Pogotovu me zanima da li se to ikada nekome desilo preko crkve. Čuli smo za sva ta razna isceljenja raznih bolesti, ja iskreno, za iscelenje od ove opake navike još nisam čuo. Poznajem silom prilika jednu zensku osobu koja je eksperimentisala neke 2 godine sa tim i naprosto nije joj "leglo" pa se vratila na prirodniji put. Nije vernica i ne ide u crkvu. Znači samo da nije ni bila gej, samo je eksperimentisala, uvidela da to nije njena šolja čaja i prešla na suprotni pol. Ne može se čovek rešiti homosexualnih nagona, to je sastavni deo njega ili nje i to je to. Neka živi sa tim i voli svog čoveka, pa šta ako je istog pola. Ima i gorih stvari na ovom svetu. Ronald and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 7, 2016 Пријави Подели Написано Март 7, 2016 Када од хетеросексуалца постане хомосексуалац тада ће и хомосексуалац постати хетеросексуалца. Дакле, тешко. Нагони су нешто што је природна датост. Човек може да сузбија нагон, али да га укине, то не може. Драшко, Јанко and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 7, 2016 Пријави Подели Написано Март 7, 2016 Када од хетеросексуалца постане хомосексуалац тада ће и хомосексуалац постати хетеросексуалца. Дакле, тешко. Нагони су нешто што је природна датост. Човек може да сузбија нагон, али да га укине, то не може. Imaju I situacione homosexualnosti, ali one su trenutne I zavise od uslova, kao u muskim zatvorima, medjutim kad izadju iz zatvora standardno vracaju se na ono sto I jesu. Pod pritiskom covjek usmjerava svoj nagon na ono sto mu je u mogucnosti ili moze da ga potiskuje, mada to I nije zdravo. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Март 7, 2016 Пријави Подели Написано Март 7, 2016 Neka živi sa tim i voli svog čoveka, pa šta ako je istog pola. Ima i gorih stvari na ovom svetu. Nema sta pravo hriscanski, ustraj u grijehu, strasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 7, 2016 Пријави Подели Написано Март 7, 2016 Nema sta pravo hriscanski, ustraj u grijehu, strasno. Ma šta ustraj u grehu, svi smo mi grešni. Nikad se ne očistimo potpuno. Ovo je slučaj koji prihvatiš i živiš sa tim jer nikog ne ugrožavaš. Koga mogu da ugroze dva punoletna bića koja pristaju da budu u vezi??? Samo nemoj molim te da počne neko sa onim- JAAAOOOO DEEECAAAAA, smara me ta dečija patetika! Na ovom svetu ima toliko patnje da se čovek obesi, mi zakeramo oko ljudi koji vole isti pol...nije nego. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука