Zoran Đurović Написано Фебруар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Док не пробам лава, за мене је свиња- цар животиња! Прота обешењак)))) Милан Ракић, Arsenija, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Ne valja jesti zivotinje koje su uginule ... Ali , kako to znati , pitanje je sad .... Prodavao meso uginulih životinja Kaludjerovic Sreten, Zoran Đurović and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Ne valja jesti zivotinje koje su uginule ... Ali , kako to znati , pitanje je sad .... Prodavao meso uginulih životinja И ја сам за НЕ ЈЕСТИ КОД МАТИЈЕВИЋА... Тај је против Библије... Милан Ракић, Рапсоди, zuti car and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 И ја сам за НЕ ЈЕСТИ КОД МАТИЈЕВИЋА... Тај је против Библије... Kao i SZO ... Zoran Đurović and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 @@Suncokret54, Ja ne jedem meso . Zoran Đurović and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Нисам свињар, али не знам како би свињче издржало на +50? Па би настале заразе, ово, оно и пљас, опет несташе Јевреји. А сетите се да је њих требало нон стоп држати под контролом, враголани су то били. То може нпр. да буде једна од теорија. Пустио бих ја све те чисте и нечисте једно месец дана у пустињу, да виде мало стање на терену. Мислим да би променили мишљење. verum est in beer and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Нисам свињар, али не знам како би свињче издржало на +50? Но код нас добро успевају свињчићи, дакле, благословене животиње! И сада ми долазе ови са "демонским" наукама да ми причају како не смем да једем прасиће. Ма, дај, прођи ме се... Suncokret54 and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Свињу треба избегавати због здравља, не због верске нечистоте. А и ружна је, слањињава... зна да уједе, конзумира своју врсту... бљак је сва.... Е сад, чварци су чварци. Ризик јесте, ал слатко бре. Ne bih se složio.Ne znam što bi svinjetina bila nezdrava, sada se tovi po zahtevu tržišta, ocena trupa je na liniji klanja tako da ne mora biti slanjinjava. Justin Waters, Suncokret54 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Оче Зоране, опростите на дигресији, али кад год се помену суботари не могу а да не споменем да сам имао ту срећу или несрећу да сам међу њима упознао изванредне људе над чијим начином живота и односом према другим људима би многи из наше Свете Цркве могли да се добро замисле. Ја као први међу њима, зато то и помињем. Е сад не знам зашто сам то споменуо, али кад смо код теме чистог и нечистог, која је уопште историјска подлога свињарства и свињофобије на Блиском истоку? Мислим, свима нам је јасно да за држање свиња на +50 у оним условима пре ветеринарских препарата против паразита, шуге и осталих болести од којих свиње нормално обољевају и конзумирање сланине у оним климатским условима нису потребне никакве Божје забране, али ко су људи који су држали она крда свиња по Палестини у која су могли да се уселе демони и од којих свиња су се бранили јудаисти и муслимани? Јесу ли Египћани или Вавилонци гајили свиње? Arsenija, Justin Waters and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Ја само теби оче скидам капу на том стрпљењу да све црташ... Ја сам старог кова аскета, то не каче ови скоројевићи verum est in beer and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Ne bih se složio. Ne znam što bi svinjetina bila nezdrava, sada se tovi po zahtevu tržišta, ocena trupa je na liniji klanja tako da ne mora biti slanjinjava. Ако се једе онако како су је јели наши преци, дакле да се пости сваки пост (и још који дан приде) али не због уздржања него јер је месо скупоцено, па да се и тад равномерно меша говеђе, пилеће, овчије и свињско, није ништа посебно нездраво. Али у данашњим условима када се месо једе три пута дневно, човек који једе само говедину или само пилетину, неће се упропастити као онај који једе само свињетину. Тако бар кажу. Zoran Đurović and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Оче Зоране, опростите на дигресији, али кад год се помену суботари не могу а да не споменем да сам имао ту срећу или несрећу да сам међу њима упознао изванредне људе над чијим начином живота и односом према другим људима би многи из наше Свете Цркве могли да се добро замисле. Ја као први међу њима, зато то и помињем. Е сад не знам зашто сам то споменуо, али кад смо код теме чистог и нечистог, која је уопште историјска подлога свињарства и свињофобије на Блиском истоку? Мислим, свима нам је јасно да за држање свиња на +50 у оним условима пре ветеринарских препарата против паразита, шуге и осталих болести од којих свиње нормално обољевају и конзумирање сланине у оним климатским условима нису потребне никакве Божје забране, али ко су људи који су држали она крда свиња по Палестини у која су могли да се уселе демони и од којих свиња су се бранили јудаисти и муслимани? Јесу ли Египћани или Вавилонци гајили свиње? Ја имам богато искуство са суботарима, а многи су нам данас постали браћа. Што кажу артемити: Ко се с'Авом дружи... И сви они су прави хришћани, такозвани "новотарци". Суботари нису кретени као неке минорније секте иви ови наши фундаменталисти. Многи употребљавају разум. Време треба, али буду после сјајни православци. Ја не знам никога од њих да је постао православан и да није практикант. Свиње су изузетно интелигентна бића и блиска нама. Проблем имају што су укусне (црни хумор, али сам од детета се нагледао свашта са свињама). Нисам се бавио питањем ко је све гајио свиње. Име Гадара вероватно значи граница. Због тога је могуће да се у тој пограничној зони гаје свиње. Помпеј јој даде аутономију око 63 пре Х., а Август 30 је даде Ироду Великом. Због тога је могуће гајење свиња. Добро ти је питање, али сам кратак са временом. Морао бих неколико дана да то видим. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Ne znam što bi svinjetina bila nezdrava, sada se tovi po zahtevu tržišta, ocena trupa je na liniji klanja tako da ne mora biti slanjinjava. Свињско месо је најнездравије од свих меса код нас. Скоро свака дијета, ако не баш свака, искључује управо свињско месо. Без обзира да ли се ради о дијети у циљу мршављења, или као терапија у лечењу болести јетре, шећера, крвних судова, срца, рака... Свака терапија ако уопште укључује у себе употребу меса, искључује баш свињетину. Није то случајно. Свињетина колико се сећам из духовне литературе и искуства појединих подвижника, највише подстиче људске страсти. Лекари ако неко месо слабо или никако не препоручују, то је управом свињетина. Свињски органи су најсличнији људским. Одређени се могу чак могу пресађивати са свиње на човека. Широка је та тематика. Не бих волео да ме неко криво схвати. Као православац ја не правим поделу на чисте и нечисте животиње. Лично конзумирам намирнице животињског порекла, укључјући и свињетину. Али као идеал коме стремим , који бих волео да достигнем је претежно вегетеријанска исхрана. Она би у најбољем случају искључивала свињетину. Не због СЗ, тамо је и зец нечист, него из здравствених разлога. Живим на селу. Свињокољи су чести кад дође њихова сезона. Заиста ми се свиња гади тада. Нема прљавије животиње у обору. Ни смрдљивије, агресивније, ружније, јаче... Док учествујем у клању мени је тешко. Као да кољем какву звер. Признајем да ме је и страх док је "извлачимо" и док је држим за сајлу која је у чељустима, или за конопац на папцима, док се обара за клање. Сам њен звук током клања је специфичан. То је урлање, скичање... Не може се поредити са звуцима остале стоке. Нека мисли и ради ко како хоће. Грешник сам велики. Иако не подносим све описано изнад, на дан свињокоља највише волим цеђење масти. Волим роштиљ, али вруће тазе чварке посебно. Мој кум има ону пресу на навој која чварке направи на "чипс". Они уз шприцер, али домаћи шприцер( домаће вино+ домаћа содавода из старих машина) су прави специјалитет. Све нам је слободно, али нам није све, и није свакоме све, на корист. Рапсоди, Zoran Đurović, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Ако се једе онако како су је јели наши преци, дакле да се пости сваки пост (и још који дан приде) али не због уздржања него јер је месо скупоцено, па да се и тад равномерно меша говеђе, пилеће, овчије и свињско, није ништа посебно нездраво. Али у данашњим условима када се месо једе три пута дневно, човек који једе само говедину или само пилетину, неће се упропастити као онај који једе само свињетину. Тако бар кажу. Kako sam ubacio svinjetinu a izbacio piletinu, skinuo sam dodatnih 5 kila. E sada, svakako da neko ko nije fizički aktivan ne treba da jede meso koje je kaloričnije. Kaludjerovic Sreten, Јанко, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Оче Зоране, опростите на дигресији, али кад год се помену суботари не могу а да не споменем да сам имао ту срећу или несрећу да сам међу њима упознао изванредне људе над чијим начином живота и односом према другим људима би многи из наше Свете Цркве могли да се добро замисле. Ја као први међу њима, зато то и помињем. Е сад не знам зашто сам то споменуо, али кад смо код теме чистог и нечистог, која је уопште историјска подлога свињарства и свињофобије на Блиском истоку? Мислим, свима нам је јасно да за држање свиња на +50 у оним условима пре ветеринарских препарата против паразита, шуге и осталих болести од којих свиње нормално обољевају и конзумирање сланине у оним климатским условима нису потребне никакве Божје забране, али ко су људи који су држали она крда свиња по Палестини у која су могли да се уселе демони и од којих свиња су се бранили јудаисти и муслимани? Јесу ли Египћани или Вавилонци гајили свиње? Dao si i sam djelimican odgovor na to, da se svinja vrlo brzo pokvari u uslovima prije veterinarskih preparata i frizidera, te stoga je njeno konzumiranje izazivalo bolesti. Mejdutim i pored toga, ava Zoran je u prvom postu u jednoj recenici spomenuo da pojedina pravila iz levitskog zakona nemaju nikakvog smisla osim da navedu da se judejci po necemu razlikuju od ostalih naroda oko njih. Suncokret54 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука