Natasa. Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 E, da, zasto mislite da bi prosvetari dobili otkaze u ovakvom sistemu, verovatno da bi i oni mogli da se prilagode, kvalifikuju, pa mora se nesto i iz klupe poneti. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Вучић да ми реформише образовање? Иди бегај! Grizzly Adams and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Најбоље би било кад би професоре мало послали у фабрике да мало провере своје знање... Плутон and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Најбоље би било кад би професоре мало послали у фабрике да мало провере своје знање... Пробо Мао Це својевремено. Није дало очекиване резултате. Плутон, Natasa., Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Најбоље би било кад би професоре мало послали у фабрике да мало провере своје знање... Sto bas u fabrike? Oseti se neka negativna energija prema prosvetarima, ne mozete verovati koliko tu ne zavisi nista od njih. Sistem gusi! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ма шалим се мало... Знам како стоје ствари, из просветарске сам породице. Мој стари је био директор школе дваес` година и увек је говорио "све ово треба да буде приватно, онда би се знао ред". RYLAH and Juanito је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Образовање нам јесте катастрофа на свим нивоима, ту нема сумње. И дуално образовање није лоша ствар за поједине профиле, ал не може баш свуда да се примени. На првом месту јер балавац од 15 година нема појма шта ће да ради у животу кад уписује средњу школу. Рецимо, ја ишао у економску школу, и зезнуо сам се веома јер нисам имао појма у шта улазим. И да ме је неко слао да учим да водим књиге, питање дал бих отишао на права. А да ја нисам завршио права, то би био немерљив губитак за човечанство. НИје фрка овај систем за неке занате, ал ове четворогодишње школе, после којих можеш и неки од факултета да упишеш, не бих диро претерано. Ал бих свакако реформисао школство, почевши од највишег нивоа школовања. Штета што нисам нека власт, много сам паметан и знам све шта треба и како треба, ко испред продавнице. Плутон, Баба, Natasa. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Кад Жељко помену шегрте, зашто та лепа институција не постоји у савременом свету? Нпр: "Оћу да пошаљем оног мог малог код газда Звонка да испече програмерски занат!" уместо 4 године неке техничке школе или факултета? Не би функционисало? Неће газде? Потпало би, законски и морално, под "искоришћавање деце од стране злих газди"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ма шалим се мало... Знам како стоје ствари, из просветарске сам породице. Мој стари је био директор школе дваес` година и увек је говорио "све ово треба да буде приватно, онда би се знао ред". Manje više privatno. Ovde privatne škole imaju jako lošu reputaciju, možda se na zapadu zna red. Ja sam najviše "patila" što moj predmet nije izborni ( biologija). Tu si jer želiš, ako ti se ne sviđa, menjaj, radimo svašta nešto i psihički mnogo lakše svima. Ovako sam primorana da držim kontrolu nad 25 pubertetlija po času, između 4 i šest časova dnevno. Muka živa. Oni moraju da sede po šest časova dnevno koji traju 45 minuta ( što smatram sumanutim da školski čas traje kao odbrana doktorske disertacije), svaki profesor od njih očekuje koncentraciju i mir da može da radi svoj posao. Muka njima, muka nama! Plus što je raspoloženje straha i prećutne pretnje za posao. Vlada neki tihi feudalizam-Vodja daje crkavicu, ljubi ruku Vodji, ne menjaj, ne talasaj, ćuti, radi kao i svi ostali, ne ističi se previše...i tako. Nikad nisam volela prosvetu, bar ne ovakvu kakva je. RYLAH, александар живаљев, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Кад Жељко помену шегрте, зашто та лепа институција не постоји у савременом свету? Нпр: "Оћу да пошаљем оног мог малог код газда Звонка да испече програмерски занат!" уместо 4 године неке техничке школе или факултета? Не би функционисало? Неће газде? Потпало би, законски и морално, под "искоришћавање деце од стране злих газди"? Има, зависи о којим професијама причамо. АКо се ради о професијама за које не треба нека лиценца ил нешто слично, често се тако и ради, само што не постоје неки подстицаји као за клинце који су завршили школе па би радили као званични приправници. Рецимо, од свих пекара које сам упознао, само су два пекара имали завршене пекарске школе. Сви остали су ишли на обуку код мајстора и почели тако што су носили брашно па навише. Плутон, александар живаљев, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Problem u Srbiji je i u mentalitetu što se obrazovanja tiče. Svi roditelji hoće da im deca budu bogzna kakvi intelektualci i filosofi. Deca koja nisu talentovana za to, a jesu za neki dobar zanat, prokazana su kao ološi, loši đaci, roditelje bude sramota kao da su pogrešili nešto u vaspitanju. Taj majstor na kraju zarađuje mnogo bolje od profesora i što bi se toga stideo? Ne mogu svi biti u udobnim foteljama sa diplomama. Svi hoće da idu u gimnaziju i na fakultet, a to tako ne biva. Tako da, nije sve u prosveti, ima nešto i u-završi fakultet i nađi državni posao-mentalitetu. Лидија Миленковић, Juanito, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ма није проблем у менталитету, него што то још увек може... Човек кад нешто мора, онда га за менталитет нико не пита. Када не би имали избора, радили би шта има. Ко сам из џепа плаћа за школу, његову децу не треба "дисциплиновати" да буду мирни и уче, већ он то ради сам. А ко није за школу, он у њој не би ни морао да седи. И професори не би били предмет подсмеха и презира него би имали поштовање. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ал бих свакако реформисао школство, почевши од највишег нивоа школовања. Штета што нисам нека власт, много сам паметан и знам све шта треба и како треба, ко испред продавнице. Пријављујем се за шегрта код Тебе. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ма није проблем у менталитету, него што то још увек може... Човек кад нешто мора, онда га за менталитет нико не пита. Када не би имали избора, радили би шта има. Ко сам из џепа плаћа за школу, његову децу не треба "дисциплиновати" да буду мирни и уче, већ он то ради сам. А ко није за школу, он у њој не би ни морао да седи. И професори не би били предмет подсмеха и презира него би имали поштовање. Možda "tamo negde gde je bolje". Ovde je u privatnim školama još gore, funkcionišu po skorojevićkom sistemu - ja te plaćam, ti radiš za mene, sve mora da mi bude potaman. Nema tu ni učenja ni discipline, to je opštepoznato. Ovde kad kažeš da ideš u privatnu školu, uglavnom si predmet podsmeha, i to ne bezveze. Grizzly Adams, Лидија Миленковић and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Најбоље би било кад би професоре мало послали у фабрике да мало провере своје знање... Grizzly Adams, Плутон, Natasa. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука