Bokisha Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 Можда не би било лоше позвати о Рафаила на ЖРУ Диван па да буде прилике да заинтересованима објасни своје коментаре и да се не оставља простор за неразумевање и напрасно осуђивање. АлександраВ, Suncokret54, Vrhovac and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 Ја не знам како би данас поједини реаговали / да којим случајем живи у нашем времену /на св.Николаја Жичкког, када је у току свог службовања у Охриду, смишљено и са разлогом кроз Охрид на магарцу пројахао окренут наопачке . Ко, и да ли би га ико разумео или би одмах медији и неразумљиви и на св.Николаја устали са неразумевањем. Е сад не дај Боже да је и о.Рафаило нешто слично урадио. Да ли би се од верујућих нашао ико да га може схватити, сем мене наравно .....нек се јави ..... Н И Н Е and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 3 minutes ago, Рапсоди рече Ја не знам како би данас поједини реаговали / да којим случајем живи у нашем времену /на св.Николаја Жичкког, када је у току свог службовања у Охриду, смишљено и са разлогом кроз Охрид на магарцу пројахао окренут наопачке . Ко, и да ли би га ико разумео или би одмах медији и неразумљиви и на св.Николаја устали са неразумевањем. Е сад не дај Боже да је и о.Рафаило нешто слично урадио. Да ли би се од верујућих нашао ико да га може схватити, сем мене наравно .....нек се јави ..... А што? Шта с' ти? Баждарена на православно ил' је нешто друго у питању? cloudking and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 26 minutes ago, Плаво Небо рече Брате, чињеница је да ми, људи ''из Цркве'', не би требали да ''доливамо уље на ватру'' које-каквим коментарима, а има таквих, којима се подсмева именованом лицу или било којој другој свештеној особи, небитно, и да тако јачамо и онако негативан его тих људи, ''људи против Цркве'', јер, они ће сваком свештеном лицу наћи ману, нешто чему ће се смејати, како кажеш, увек ће рећи: "тако попови мисле и причају", па макар ти монаси или ти свештеници, говорили и најлепше беседе у духовном погледу. А и ако је нешто говорио против било чега за шта он сматра да није на спасење, па од нас људи из Цркве се очекује да ћутимо, јер, човек само саветује, па ако хоћемо да послушамо, послушајмо, а ако нећемо, опет кажем, не јачајмо тај претходно поменути его.. Не знам брате како се тебе учили у "твојој" војсци. Мене кад су учили, како у војсци, тако и у Цркви; на првом месту нико од мене није тражио да ћутим! Нарочито не о стварима "овога света". А не верујем да је то ико захтевао и од тебе. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 17 minutes ago, Милан Ракић рече А што? Шта с' ти? Баждарена на православно ил' је нешто друго у питању? Само правим паралелу између поступака свештених лица некада и сада. И размишљам...никога не прозивам.Ако ја контам што је о.Рафаило поменуо кокаин и воду, а и да не контам, а оно имам поверење у човека да је имао разлог за то, мислим да бих и св.Николаја да сам којим случајем живела тада могла разумети без да се саблазним његовим поступцима. Исто тако размишљам но не мора бити истина, да они који не капирају у ком контексту је о.Рафаило поменуо то што је поменуо, не би схватили ни поступак св.Николаја. Плаво Небо је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 1 minute ago, Рапсоди рече Само правим паралелу између поступака свештених лица некада и сада. И размишљам...никога не прозивам.Ако ја контам што је о.Рафаило поменуо а и да не контам а оно имам поверење у човека да је имао разлог за то, мислим да бих и св.Николаја да сам којим случајем живела тада могла разумети без да се саблазним његовим поступцима. Исто тако размишљам но не мора бити истина, да они који не капирају у ком контексту је о.Рафаило поменуо хероин и воду не би схавтили ни поступак св.Николаја. Ок. Али ТИ конташ, ТИ размишљаш, ТИ имаш поверење, ТИ верујеш у разлоге тог човека, ТИ имаш поверења.... ТИ мислиш да би Св. Николаја разумела... Ако је тако-свака част! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 Управо сада, Милан Ракић рече Ок. Али ТИ конташ, ТИ размишљаш, ТИ имаш поверење, ТИ верујеш у разлоге тог човека, ТИ имаш поверења.... ТИ мислиш да би Св. Николаја разумела... Ако је тако-свака част! Али овде смо сви личности , и сви говоримо у своје име, ја контам, ја имам поверење , ја верујем у разлоге тог и тог, па наравно, овде сви износимо личне ставове.Али то ја није у својству гордог егоцентричног ја, већ у својству ја као личност која размишља на такав и такав начин . Не можемо опет кажем по сто пута сви размишљати праволинијски.... и уостолом ово са о.Рафаилом нису спорна догматска питања, нити неке тешке теолошке расправе. Ради се о лошем хероину и скупој води и полемици што је то убацио у беседу и са којим разлогом.Е неко конта неко не конта. И уосталом брате МИлане, Ти када овде иступаш да ли Ти конташ, Ти верујеш, Ти имаш поверење, или то ради неко у твоје име или ти у нечије. Ја претпостављам, ја верујем, ја знам да Ти то радиш у ТВоје/ своје/ име.... Ајд у здравље.... Suncokret54, Ненад Р. and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 Ок Рапсоди and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 1 hour ago, Милан Ракић рече Не знам брате како се тебе учили у "твојој" војсци. Мене кад су учили, како у војсци, тако и у Цркви; на првом месту нико од мене није тражио да ћутим! Нарочито не о стварима "овога света". А не верујем да је то ико захтевао и од тебе. Стварно си ме насмејао Нисам циничан веруј ми, као да сам чуо смешан виц и онако у себи рекао: ''Ма дај, беж' бре'' . Што се тиче војске ту је било: ''Ниси овде дошао да паметујеш, него да извршаваш'', а што се тиче Цркве, ту ме нико не ућуткује, то је већ ствар неког мог схватања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 2 minutes ago, Плаво Небо рече Стварно си ме насмејао Нисам циничан веруј ми, као да сам чуо смешан виц и онако у себи рекао: ''Ма дај, беж' бре'' . Што се тиче војске ту је било: ''Ниси овде дошао да паметујеш, него да извршаваш'', а што се тиче Цркве, ту ме нико не ућуткује, то је већ ствар неког мог схватања. Опет кажем. Можда код тебе. У зракопловству тако није било, нити је... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 Pomaže Bog svima:-) Heroin je dobar! Zloupotreba heroina je loša. A kad je heroin loš, to je onda kad jedna mlada lijepa cura(o. Rafailo je poznavao) overdozira u javnom wc-ju zato što je neki pohlepni diler, da bi zaradio više novca, pomešao u malo heroina masu tableta, otrova za miševe i ostalih bogznakakvih dodataka i to uvalio osobi koja ima "bolest zavisnosti od zabranjenih droga" i time je vrlovjerovatno svjesno ubio. O takvom lošem heroinu govori otac. Poslano z mojega LG-H850 z uporabo Tapatalk Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 Управо сада, Милан Ракић рече Опет кажем. Можда код тебе. У зракопловству тако није било, нити је... РВ је РВ Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 27 minutes ago, Vrhovac рече Pomaže Bog svima:-) Heroin je dobar! Zloupotreba heroina je loša. Ја мислим да је о.Рафаило мислио на знатно јефтинији (пад цене), да га мешају са чим стигну...прашковима за стоку...итд. Бог ти помогао! Suncokret54 and Vrhovac је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 Ја мислим да је о.Рафаило мислио на знатно јефтинији (пад цене), да га мешају са чим стигну...прашковима за стоку...итд. brzi prsti jelda ;-) Poslano z mojega LG-H850 z uporabo Tapatalk Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 9, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 3 minutes ago, Vrhovac рече brzi prsti jelda ;-) Poslano z mojega LG-H850 z uporabo Tapatalk Не разумем шта си хтео да кажеш. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука