Anika Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 4 hours ago, Ayla рече Odgovor na prvo pitanje - Da, tetovirala sam sveštena lica, rekoh, bio je tu i jedan monah. Odgovor na drugo pitanje - Da. Da bi neko bio tattoo artist-a, potrebno je da ima znanje, talenat i umijeće. Obuka za tattoo majstora je kompleksna, zahtjevna i skupa. Očekuje se od njega više nego od akademskog slikara, jer platno na kojem oni rade reaguje...postoji interakcija koja treba da se kanališe i savlada. Govorila sam o kolegama koji su prošli obuku, i koji su certifikovani, ne o samoukim majstorima, mada i među njima ima jako dobrih umjenika, samo su do svog znanja dolazili duže i teže. Ako imaš još neko pitanje, tu sam da odgovorim. Уопште ти се нисам лично обратила, иако се ти, по обичају, осећаш прозваном. Ок, имаш потребу да браниш своју струку. Али, са друге стране, имамо и ми право на своје мишљење. Мене једноставно не можеш убедити у неке ствари, па да се не знам колико трудиш... Верујем да међу свештеницима има оних који су се тетовирали (као што их има разних проблематичних), а то за монаха ми је баш сумњиво. Поставља се питање који би то игуман дозволио свом монаху. Па не иде се у манастир да би се испуњавали неки младалачки хирови. Свесна сам да има људи који воле да експериментишу, па чак и на свом телу, који у томе виде неко задовољство. Али, са православне тачке гледишта такво "украшавање" тела је недопустиво. О.Арсеније Јовановић је у својој књизи оштро критиковао тетовирање својих некадашњих пријатеља, међу њима и Душана Герзића Герзе кога је највише волео, а који је експериментисао са боди артом. То уооште није тако наивно, има и своју духовну позадину... Једном приликом си се толико нашла увређеном да си своје клијенте назвала најчистијим, најплеменитијим особама које су упознала, тако нешто... Па где је ту икаква логика? Шта си хтела да кажеш? Да међу остатком популације ниси никада упознала некога са чистом, неисквареном душом? Дај, молим те. А главни аргумент којим се обично бране не само љубитељи тетоважа, него и било ког порока, је да критичари истих "осуђују". Није него. Дајте неку квалитетнију замерку. Bokisha and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 6 minutes ago, Anika рече А главни аргумент којим се обично бране не само љубитељи тетоважа, него и било ког порока, је да критичари истих "осуђују". Није него. Дајте неку квалитетнију замерку. Главни аргумент је да критизери (не критичари, јер су критичари обично утемељени) осуђују оно што не разумеју, и што нема везе са било каквим грехом, и да критизери, којих није мало ни по манастирима, на тај начин издижу себе док плаше људе око себе и праве неке нездраве кружооке, осуђујући све и свакога, себе постављајући као једино мерило исправности живљења. То је између осталих аргумената. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 2 hours ago, Bokisha рече Da li je Wikipedia merodavni izvor istinitih apsolutno tačnih saznanja koje bi trebalo prihvatiti bez pogovora? Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Мислим не више од три пута у животу сам навела Википедију за извор (не рачунајући преузете фотографије), међутим текст који сам превела наводи меродавне изворе под Kilder - ауторе и историјске, уметничке и медицинске аспекте, закон о тетоважи и још материјала. Ништа не треба прихватати без поговора без обзира на извор...такође и на овом форуму при дну пише уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Знате. Ayla је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 Мислим не више од три пута у животу сам навела Википедију за извор (не рачунајући преузете фотографије), међутим текст који сам превела наводи меродавне изворе под Kilder - ауторе и историјске, уметничке и медицинске аспекте, закон о тетоважи и још материјала. Ништа не треба прихватати без поговора без обзира на извор...такође и на овом форуму при дну пише уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Знате. Pa prevashodno me je interesovalo na kojim usvojenim saznanjima je zasnovano tvoje shvatanje i prihvatanje tetoviranja . Pokušavam da razlučim zašto nisam pristalica toga i da li su moja usvojena saznanja merodavna za protivljenje tome. Mislim da diskusije na forumu nisu sredstvo za međusobno osuđivanje niti tako postupam, ni grčevito branjenje ličnog mišljenja, već za zajedničku nadgradnju razmenom mišljenja .A što se odgovornosti tiče svi je imamo pred Bogom za svaku izgovorenu reč Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Suncokret54 and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 Naravno da ne, i tu ima dezinformacija, ali istorija tattoo art-a postoji, kao i svaka druga, i sa njom su se sreli oni koji su je pohađali. [emoji4] Ja sam jedna od njih. >Pokušavam da razlučim zašto nisam pristalica toga i da li su moja usvojena saznanja merodavna za protivljenje tome. Mislim da diskusije na forumu nisu sredstvo za međusobno osuđivanje niti tako postupam, ni grčevito branjenje ličnog mišljenja, već za zajedničku nadgradnju razmenom mišljenja Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 @ Ayla Izvini kopirani tekst sa odgovora poslatim Tanji1 se spojio sa tvojim postom na koji sam hteo da odgovorim istim odgovorom tebi Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Ayla је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 @ Ayla Izvini kopirani tekst sa odgovora poslatim Tanji1 se spojio sa tvojim postom na koji sam hteo da odgovorim istim odgovorom tebi Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Tapatalk nije zahvalan za edit i copy paste odgovore il sam ja premator[emoji1] Sent from my GT-I9500 using Tapatalk АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 1 hour ago, Anika рече Уопште ти се нисам лично обратила, иако се ти, по обичају, осећаш прозваном. Ок, имаш потребу да браниш своју струку. Али, са друге стране, имамо и ми право на своје мишљење. Мене једноставно не можеш убедити у неке ствари, па да се не знам колико трудиш... Верујем да међу свештеницима има оних који су се тетовирали (као што их има разних проблематичних), а то за монаха ми је баш сумњиво. Поставља се питање који би то игуман дозволио свом монаху. Па не иде се у манастир да би се испуњавали неки младалачки хирови. Свесна сам да има људи који воле да експериментишу, па чак и на свом телу, који у томе виде неко задовољство. Али, са православне тачке гледишта такво "украшавање" тела је недопустиво. О.Арсеније Јовановић је у својој књизи оштро критиковао тетовирање својих некадашњих пријатеља, међу њима и Душана Герзића Герзе кога је највише волео, а који је експериментисао са боди артом. То уооште није тако наивно, има и своју духовну позадину... Једном приликом си се толико нашла увређеном да си своје клијенте назвала најчистијим, најплеменитијим особама које су упознала, тако нешто... Па где је ту икаква логика? Шта си хтела да кажеш? Да међу остатком популације ниси никада упознала некога са чистом, неисквареном душом? Дај, молим те. А главни аргумент којим се обично бране не само љубитељи тетоважа, него и било ког порока, је да критичари истих "осуђују". Није него. Дајте неку квалитетнију замерку. Žao mi je ako te pogodilo to što sam odgovorila na pitanje koje je vezano za moju struku, jer Tanja ne može da ti da taj odgovor, pa sam isto preuzela na sebe. Ne zamjeri. Sada odgovor na pitanja koja si uputila meni. Nisam rekla da među netetoviranima nema dobrih ljudi, nego sam jasno rekla, da neću mirno slušati kako se diskriminišu i marginalizuju tetovirani. Svako ima pravo da izabere svoj put, i da izgleda kako želi, i to mu pravo niko ne može oduzeti. Da, najbolje duše sam srela među njima, i osjetila sam najtoplija srca, zato ne dam da se povrijeđuju i vrijeđaju. U svakome ima dobrote, ja je osjećam i u tebi, zato i odvajam vrijeme i ulažem napor...pa i ovim odgvorom to ti pokazujem. 20 minutes ago, Bokisha рече @ Ayla Izvini kopirani tekst sa odgovora poslatim Tanji1 se spojio sa tvojim postom na koji sam hteo da odgovorim istim odgovorom tebi Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Ne shvatam gdje si napravio grešku, mada vidim da su ti namjere dobre, tako da nije potrebno izvinjenje. Тања1 and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 48 minutes ago, Ayla рече U svakome ima dobrote, ja je osjećam i u tebi, zato i odvajam vrijeme i ulažem napor...pa i ovim odgvorom to ti pokazujem. Ayla, хвала за уложено време и труд и за ове речи. И ја осећам доброту у теби и то у изобиљу. (Само нисам баш у фазону цицо, мицо, куцо, мацо, па се то код мене обично и не примећује.) Али, исто тако, доброту сам осетила у живом сусрету са о.Рафаилом. Ево, летос сам била на мору (не у Будви), и након тога сам обишла манастир. Додуше, руку на срце, ја и не идем на море да бих се проводила, већ ради здравља и мало предаха. Кад сам отишла код њих, имала сам неке папуче које су више за вечерњи излазак и нисам носила мараму. Реч ми није рекао, нити ме критиковао. Ни он, нити било ко тамо. На исповести је био чак врло благ, поклонио ми је и неку иконицу, чувам је у новчанику. Верујем да човек има далеко паметнија посла него што му је циљ да буде било чији гуру. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 6 minutes ago, Anika рече Ayla, хвала за уложено време и труд и за ове речи. И ја осећам доброту у теби и то у изобиљу. (Само нисам баш у фазону цицо, мицо, куцо, мацо, па се то код мене обично и не примећује.) Али, исто тако, доброту сам осетила у живом сусрету са о.Рафаилом. Ево, летос сам била на мору (не у Будви), и након тога сам обишла манастир. Додуше, руку на срце, ја и не идем на море да бих се проводила, већ ради здравља и мало предаха. Кад сам отишла код њих, имала сам неке папуче које су више за вечерњи излазак и нисам носила мараму. Реч ми није рекао, нити ме критиковао. Ни он, нити било ко тамо. На исповести је био чак врло благ, поклонио ми је и неку иконицу, чувам је у новчанику. Верујем да човек има далеко паметнија посла него што му је циљ да буде било чији гуру. Drago mi je da imaš takvo iskustvo, ali ja nisam o.Rafaila ni pomenula, a još manje kritikovala...i zašto bih, i otkud mi pravo na to? Ja samo stojim ispred ljudi kojima sude, pa kad im se sudi, evo neka bude prvo meni. Hvala na odgovoru, Anika. Милан Ракић and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 1 hour ago, Bokisha рече Pa prevashodno me je interesovalo na kojim usvojenim saznanjima je zasnovano tvoje shvatanje i prihvatanje tetoviranja . Pokušavam da razlučim zašto nisam pristalica toga i da li su moja usvojena saznanja merodavna za protivljenje tome. Mislim da diskusije na forumu nisu sredstvo za međusobno osuđivanje niti tako postupam, ni grčevito branjenje ličnog mišljenja, već za zajedničku nadgradnju razmenom mišljenja .A što se odgovornosti tiče svi je imamo pred Bogom za svaku izgovorenu reč Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Па хвала на питању. Ценим конкретно знање и тврдим сасвим да је потребно стално стручно усавршавање за попуњавање свакодневне улоге у контакту са многим дисциплинама. Ја сам у криминалистици и тренутно не радим са нагласком на дизајну, али јесам пре неколико година завршила Дизајн (примењене уметности) и имам добар увод у том свом раду који није повезан са тренутним свакодневним задацима. Грубо речено, усвојена сазнања су на два начина: директно искуство и унапред нешто знати о тетовирању. Предности без сазнања су сопствена машта, креирана прича о томе шта уметничко дело представља, шта је уметник мислио док је радио то уметничко дело и др. Моје сопствено искуство је оно што чини рад мог тела и моје мисли што је предност за стицање знања... о на пример тетовирању. Ту не мора бити контрадикција између тетовирања и сазнања о томе. Другим речима нећу се нужно осећати лоше, ако нешто знам о тетовирању негативно. Због тога сам одлучила да ти дам све информације о тетовирању - гуглај, а што се мог прихватања тиче...Истраживање је испуњено осудама о тетоважама...Ја лично немам лабораторију за рад са тетоважама, и онда своја истраживања имам у слободно време...има питања без одговора...Углавном тетоваже могу бити нешто најлепше. Али сам уморна да видим исти флеш дизајн изнова и изнова...кинеске знакове, бар кодове на врату, бројеве социјалног осигурања, имена, звезде и друге ствари које видимо све време. Оригиналне су ретке и причају причу. Не видим зашто би требала да имам предрасуда према тетоважама, имам неколико различитих гледишта да би могао да бираш, али немам времена, таттоо је естетик Арт, а ја мислим да је естетика лепа и чини живот лепим. Милан Ракић, -Владимир- and Ayla је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 Drago mi je da imaš takvo iskustvo, ali ja nisam o.Rafaila ni pomenula, a još manje kritikovala...i zašto bih, i otkud mi pravo na to? Ja samo stojim ispred ljudi kojima sude, pa kad im se sudi, evo neka bude prvo meni. Hvala na odgovoru, Anika. Meni to deluje kao osuda postupaka a ne ličnosti ako konkretno govorimo o propovedi i onome što poznavalac tj propovednik vidi da uglavnom stoji kao podsticaj za te postupke. Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 9 minutes ago, Bokisha рече Meni to deluje kao osuda postupaka a ne ličnosti ako konkretno govorimo o propovedi i onome što poznavalac tj propovednik vidi da uglavnom stoji kao podsticaj za te postupke. Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Kada je riječ o osudi postupka, na čemu se ona bazira? Osuđuje se šta...? Koga ugrožava ljubitelj tetovaža? Jasno je da su čulne senzacije prvi stepen saznanja, tako da mogu da se pozovem na estetski momenat, mada ljepotu percipiramo na različite načine, i kažu da o njoj ne vrijedi raspravljati. Tattoo je jedan od estetskih načina izražavanja, i definisana je kao umjetnost, pa kao takva i priznata. Kao i u svakoj umjetnosti, nailazimo na različite momente, koji su dopadljivi ili ne, prihvatljivi ili ne. Način na koji se izražavamo je stvar ličnog izbora... potrebe koje imamo su naše pravo, i dok njima ne ugrožavamo druge, ne činimo ništa loše. Jasno mi je šta želite reći...moje tijelo moj hram, i ne treba ga ukrašavati (prim. prev. toga na osnovu čega osuđujete -.-) ali, šišanjem kose, farbanjem iste, lakiranjem noktiju...šminkom, garderobom... zar ne ukrašavamo taj naš hram? Da...to je nepermanentno ukrašavanje, a tetoviranje je trajno, zato se osuđuje slovo na tijelu, ali ne i farbana kosa. Ne shvatam, zaista... To što neko probuši uho, prihvatljivo je, ali ako se taj nakit nađe na nosu ili obrvi, e to nije prihvatljivo... Ko je postavio te kriterijume? Zašto je čistije tijelo koje je spremno popljuvati, osuditi, diskriminnisati druge, od onog koje je tetovirano i nema potrebu da osuđuje ikoga? Zato jer fizički djeluje „čistije“? To što se osuđuje je zakonom kažnjivo, i vodi se pod – diskriminacja izgleda. Čak ni poslodavac ne smije lišiti posla tetoviranog radnika, jer nije bitna šara na njegovom tijelu, već njegova sposobnost da obavlja posao za koji je zadužen. Nadam se da sam dala odgovor koji te je interesovao, a ako sam nešto izostavila, reci. Тања1, Милан Ракић and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 20 minutes ago, Тања1 рече Па хвала на питању. Ценим конкретно знање и тврдим сасвим да је потребно стално стручно усавршавање за попуњавање свакодневне улоге у контакту са многим дисциплинама. Ја сам у криминалистици и тренутно не радим са нагласком на дизајну, али јесам пре неколико година завршила Дизајн (примењене уметности) и имам добар увод у том свом раду који није повезан са тренутним свакодневним задацима. Грубо речено, усвојена сазнања су на два начина: директно искуство и унапред нешто знати о тетовирању. Предности без сазнања су сопствена машта, креирана прича о томе шта уметничко дело представља, шта је уметник мислио док је радио то уметничко дело и др. Моје сопствено искуство је оно што чини рад мог тела и моје мисли што је предност за стицање знања... о на пример тетовирању. Ту не мора бити контрадикција између тетовирања и сазнања о томе. Другим речима нећу се нужно осећати лоше, ако нешто знам о тетовирању негативно. Због тога сам одлучила да ти дам све информације о тетовирању - гуглај, а што се мог прихватања тиче...Истраживање је испуњено осудама о тетоважама...Ја лично немам лабораторију за рад са тетоважама, и онда своја истраживања имам у слободно време...има питања без одговора...Углавном тетоваже могу бити нешто најлепше. Али сам уморна да видим исти флеш дизајн изнова и изнова...кинеске знакове, бар кодове на врату, бројеве социјалног осигурања, имена, звезде и друге ствари које видимо све време. Оригиналне су ретке и причају причу. Не видим зашто би требала да имам предрасуда према тетоважама, имам неколико различитих гледишта да би могао да бираш, али немам времена, таттоо је естетик Арт, а ја мислим да је естетика лепа и чини живот лепим. Hvala, Tanja, na ovakvom odgovoru. Ovo ću da arhviram, i biće prilike da pročitam onima koji žele da nauče nešto o tattoo art-u, kao primjer, kako se ona doživljava. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 15 minutes ago, Bokisha рече Meni to deluje kao osuda postupaka a ne ličnosti ako konkretno govorimo o propovedi i onome što poznavalac tj propovednik vidi da uglavnom stoji kao podsticaj za te postupke. Sent from my GT-I9500 using Tapatalk У мом послу (да се мало нашалим) осуђује се поступак а личност иде иза браве. (; Лидија Миленковић, Јелена011 and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука