Човек Жоја Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 2 hours ago, Дејан рече Prema svecu i tropar...za nekog je muzika Lene Kovačević a za nekog Grand parada Да ли ми је утисак варљив или си хтео рећи да постоји некаква хијерархија међу људима која се темељи на томе да ли им више одговара милозвучност Лене или Гранда? Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 5 hours ago, Bokisha рече Procenjujem na osnovu onoga šta su Sveti Oci i veliki duhovnici govorili i kad povucem liniju u odnosu na to vrijeme i sad izgleda mi kao da on nema ni malo mudrosti. Ako priča o stvarima koje se tiču mirjanskog života, onda treba da shvati da je preslikavanje monaškog zivota na mirjanskog nešto što i nije u duhu hrišćanstva. Ne treba ti nikakva mudrost i duhovnost da bi shvatio koliko se dobar dio monaha bavi glupostima umjesto Isusovom molitvom. Jedan na Fruškoj Gori je toliko pričao o žitarice zob i naravno skoro sve pogrešno, kao da je pričao o lijeku za rak. Spomenuo sam stanje u Crkvi jer bi oni trebali time da se bave, a ne Pokemonima jer te razonode kako dodju tako i nestanu. Kad u besjede uključe teme o kojima nemaju mnogo veze i sa kojima nisu upoznati, normalno je da se covjek kritički na to osvrne. Pa ko će ga kritikovati, ovo su smijesne stvari za skandale pojedinih episkopa. Светислав Павловић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 34 minutes ago, Arsenija рече ... Ne znam da li se neko seca , ali i za Jovana Krstitelja su govorili da je djavoiman ... A Otac Rafailo je tako blag ... u odnosu na Jovana koji kaze - Porodi aspidini ... a to je bilo ... pa pre nove ere ... Sada je situacija mnogo gora nego tada ... Tada su ljudi pomisljali u srcima ... zato sto nisu mogli da kometarisu ... Za nedelju dana je usekovanje ... Pa sozercavam ... Ne spamujem temu ... M-M... Arsenija ко је говорио за Јована Крститеља да је ђавоиман? Мислиш на Свето Јеванђеље по Луки, глава 7 33. Јер дође Јован крститељ који ни једе хлеб ни пије вино, а ви кажете: Ђаво је у њему; И још нешто, а они нека не замере молим. Помиње се Свети Јустин Ћилијски, као отац Рафаило 'глуми' Јустина Ћелијског. Погледај разлику између светог Јустина и оца Рафаила. Преподобни отац Јустин Ћелијски упокојио се 1979, поштујем као свеца и чудотворца, али отац Рафаило је жив. Живо присуство. Знате. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 30 minutes ago, Тања1 рече Arsenija ко је говорио за Јована Крститеља да је ђавоиман? Мислиш на Свето Јеванђеље по Луки, глава 7 33. Јер дође Јован крститељ који ни једе хлеб ни пије вино, а ви кажете: Ђаво је у њему; To Isus govori narodu o Jovanu Krstitelju , a medju njima su bili i knjizevnici ... fariseji ... carnici ... ... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 On 2/11/2016 at 12:37, brana рече А молићу вас љепо, страшно је видјети кад је неко истетовиран, посебно женски свијет који треба да одгаја јунаке и неимаре а не харлекине. Morala sam se vratiti na ovaj komenar, samo da ukažem kolika je glupost rečena. Majka sam troje djece, tetovirana sam, imam i piercing-e i microdermale. Sin završava istovremeno dva fakulteta, vrlo zahtjevna, i priprema diplomski, za oba...tečno govori više jezika, i uzorno je dijete. Ćerke, jednako ambiciozne, radne, vrijedne i uzorne. U vremenu u kojem žive, oni su junaci koji su odoljeli svim porocima koji su bliski njihovim generacijama. Pokazai su ponašanjem da su humani i nadasve dobri, daleko od arlekina. I nađe se tako neki stvor, koji sebi daje za pravo da misli, i iznese javno taj svoj mrak, apsolutno siguran u tačnost istog, a u biti nema pojma o čemu priča....ali valjda treba tako...evo, ni sama više ne znam šta da kažem, a da ne svrstam sebe u istu kategoriju u kojoj je autor smiješnog posta. Toliko od mene. Милан Ракић, Драшко, Тања1 and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 Била сам летос више пута у манастиру Подмаине и исповедала се код оца Рафаила. Како су га поједини људи представили мислила сам да ће бити страшно. Али, не. Ни близу тога. О.Рафаило је дивна особа и човек на месту. За све што каже је потпуно у праву. Рапсоди, Дијана., Bokisha and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 52 minutes ago, Ayla рече Morala sam se vratiti na ovaj komenar, samo da ukažem kolika je glupost rečena. Majka sam troje djece, tetovirana sam, imam i piercing-e i microdermale. Sin završava istovremeno dva fakulteta, vrlo zahtjevna, i priprema diplomski, za oba...tečno govori više jezika, i uzorno je dijete. Ćerke, jednako ambiciozne, radne, vrijedne i uzorne. U vremenu u kojem žive, oni su junaci koji su odoljeli svim porocima koji su bliski njihovim generacijama. Pokazai su ponašanjem da su humani i nadasve dobri, daleko od arlekina. I nađe se tako neki stvor, koji sebi daje za pravo da misli, i iznese javno taj svoj mrak, apsolutno siguran u tačnost istog, a u biti nema pojma o čemu priča....ali valjda treba tako...evo, ni sama više ne znam šta da kažem, a da ne svrstam sebe u istu kategoriju u kojoj je autor smiješnog posta. Toliko od mene. Слажем се са овим што си написала па и са овим што сам издвојила да прокоментаришем из другог угла. Знам младе који нису одолели свим пороцима блиски њиховим генерацијама, али знам и да су под јачим пороцима били нормалнији од оних који су истима одолели и од њихових родитеља. Значи може свима да фали даска у глави и без порока и тетоважа. Можда следећег љета навратим до Подгорице да ми истетовираш ружу. Мрзим када људи осуђују друге! Ayla , Драшко and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 2 minutes ago, Тања1 рече Можда следећег љета навратим до Подгорице да ми истетовираш ружу. Već sad spremam rešenje, set up, trpezu i sobu za tebe...nemoj da ne dođeš, jer bih se grdno naljutila. Nema možda... čekam te. александар живаљев, Драшко and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 Слажем се са овим што си написала па и са овим што сам издвојила да прокоментаришем из другог угла. Знам младе који нису одолели свим пороцима блиски њиховим генерацијама, али знам и да су под јачим пороцима били нормалнији од оних који су истима одолели и од њихових родитеља. Значи може свима да фали даска у глави и без порока и тетоважа. Можда следећег љета навратим до Подгорице да ми истетовираш ружу. Мрзим када људи осуђују друге! A šta su to poroci? Da li mi svako po svojoj volji tj mišljenju klasifikujemo poroke. Trebalo bi ja mislim poroke povezati sa gresima,a za grehe postoji malo bolja definisanost. Mislilim da je akcenat u propovedima o Rafaila da se osvesti prepoznavanje grehova pa kroz navedene primere. Ja lično ne mogu da razumem kod pravoslavnih poriv za tetoviranjem pirsing silikoniranje ostale atake na Bogom danom liku i telu koje je i samo hram Boga Duha svetoga a da ne dovedem u vezu u najmanju ruku sa sujetnoscu.A sujetnost je greh čiji je koren gordost Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Рапсоди and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 5 minutes ago, Bokisha рече A šta su to poroci? Da li mi svako po svojoj volji tj mišljenju klasifikujemo poroke. Trebalo bi ja mislim poroke povezati sa gresima,a za grehe postoji malo bolja definisanost. Mislilim da je akcenat u propovedima o Rafaila da se osvesti prepoznavanje grehova pa kroz navedene primere. Ja lično ne mogu da razumem kod pravoslavnih poriv za tetoviranjem pirsing silikoniranje ostale atake na Bogom danom liku i telu koje je i samo hram Boga Duha svetoga a da ne dovedem u vezu u najmanju ruku sa sujetnoscu.A sujetnost je greh čiji je koren gordost Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Bokisha, мој коментар се односи искључиво на поруку од Ayla (у том контексту). Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 Bokisha, мој коментар се односи искључиво на поруку од Ayla (помиње пороке). Pa moj se praktično odnosi na oba.jer sam stekao utisak da na poroke gledate na isti način Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 Pa moj se praktično odnosi na oba.jer sam stekao utisak da na poroke gledate na isti način Sent from my GT-I9500 using Tapatalk A i zbog tetovirnja i istalog Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 15 minutes ago, Bokisha рече Pa moj se praktično odnosi na oba.jer sam stekao utisak da na poroke gledate na isti način Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Пороке који су блиски генерацијама деце Ayla помиње у контексту 'одолевања', а ја у контексту 'неодолевање' а не како гледам/о на пороке. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 16 minutes ago, Bokisha рече A i zbog tetovirnja i istalog Sent from my GT-I9500 using Tapatalk На тетовирање гледам као на интерес за уметност, зависи и од карактера човека и тетоваже, наравно. А ти гледај како се теби свиђа. Драшко and Ayla је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 Tetovirati se ili ne tetovirati se-that is the question ! Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука