Н И Н Е Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 @RYLAH Далеко је то од онога што си ти рекао. Он каже "родитељи и деца обнажени ходају градом" а ти си рекао "родитељи и деца су перверти ако иду на плажу заједно". Морао би више да пазиш шта пишеш јер си администратор мисионарског форума. Како би се ти осећао да ти дође клијент у купаћем у канцеларију? Стил о. Рафаила је такав какав је, не лежи свакоме. Мени тај стил одговара јер сам велики грешник и отрежњује ме. Рапсоди, billy2014 and emilija је реаговао/ла на ово 3 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 1 hour ago, Ниџока 1.1 рече Далеко је то од онога што си ти рекао. Он каже "родитељи и деца обнажени ходају градом" а ти си рекао "родитељи и деца су перверти ако иду на плажу заједно". Морао би више да пазиш шта пишеш јер си администратор мисионарског форума. Како би се ти осећао да ти дође клијент у купаћем у канцеларију? Јесмо ли ми уопште слушали исти клип? Јеси ли слушао онај део о послаганим голим тјелесима на плажи и ђаволској магијској хипнози? Јеси ли слушао како је гадно кад деа и родитељи ГОЛИ заједно шетају? Шта су онда они него болесни перверти кад заједно са децом ходају голи по граду и срећу и голе бабе и деде? Није помињао манастир или канцеларију, него продавницу и плажу. Значи, плажа је место предвиђено за купаче, а продавница одмах преко пута плаже, и подразумева се да ће да купе сок или нешто да грицкају док седе на плажи (тако голи заједно са својом голом децом, послаганих телеса, хипнотисани од стране ђавола). Ајде не претеруј. Капирам да га готивиш, имаш право на то, није никакав проблем, ал немој сад мене да оптужујеш да сам било шта изврнуо, кад знаш да врло често претерује и да му је све са чим се он лично не слаже ђавоиманост и саблазан библијских размера, и да би да цео свет кроји према сојој капи. Светислав Павловић, Justin Waters, Mиљан Танић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 4 hours ago, RYLAH рече Од 1:23 (послушај до краја, онај део о "послаганим тјелесима на плажи" и о томе како на њих делује ђаво је вредно коментара). Auuu sunce ti poljubim. Ja sam sablažnjen. RYLAH and Avocado је реаговао/ла на ово 2 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 18 hours ago, Bokisha рече браво Срки...бре нико децу да упути да трагају за Христом за спасењем Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 21 hours ago, verum est in beer рече Ја не видох још тему "Како је ово била добра беседа". Изгледа да људи бране неке из ината или ти контре, незнања или само зато што воле тог човека или гуруа. Изгледа да људи нападају неке или из ината или ти контре, незнања или само зато што не воле тог човека или гуруа, или се не слажу по многим питањима са ставовима дотичних. Је си ли ти унапред очекивао да апсолутних 100 каже: " Како је ово била добра беседа " , па ево да ти испуним жељу. Јој како је ово била добра беседа, е што је ово била добра беседа . Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 1 hour ago, verum est in beer рече Рекао сам у сасвим десетом смислу. Де реци богати од првог до деветог смисла 1 hour ago, verum est in beer рече А већ ако ти се свиђа беседа, онда си могла и да нам кажеш мало о томе шта ти се свиђа и због чега, па можда и видимо нешто што нисмо видели. Оца Рафаила наравно , исувише..... Било би сувишно да ти анализирам беседу, само бих потрошила време , опет не би схватио, јер не укључујеш чуло потребно за разумевање оваквих беседа.Ко има уши да чује он чује , наравно да беседа има и скривени смисао. Сви имају уши да чују, и сви могу чути глас и речи беседе , али немају сви слух духовни и не могу чути дух који дише у овој беседи. А уосталом Каменко је поставио тему на форуму / па одгледај / ОДГОВОРИО ЗА „ХЕРОИН“: Игуман Рафаило величанствено одговорио медијима! (ВИДЕО) Started by R2D2, February 10 emilija, Н И Н Е and billy2014 је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 4 hours ago, verum est in beer рече Извини слуху духовни, нисам те препознао. Јел се то негде завршава курс, па се добије на крају сертификат "духовни слухиста"? Ronald је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2016 On 2/10/2016 at 23:02, Pancakes рече kad cujem njega i uporedim ovaj jezivi muk iz nasih parohija...to be honest, zamisli se covjek pomalo... Проповедања ћутањем колко хоћеш а и духовно гладних колко хоћеш. Гладан иде где има леба и то леба Божанског а биће да је о Рафаило и вољан да га дели. emilija and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2016 On 2/11/2016 at 3:54, Ronald рече Problem u njegovom javnim besjedama je sto mirjanski nacin zivota poistovjecujr sa monaskim a to nije dobro je iz toga proizilze one izjave protiv kupanja na moru, tetoviranja itd. моје мишљење је да његове беседе су пре свега намењене црквеним људима-мирјанима а не нецрквеним људима -мирјанима. моје запажање у беседама је да критикује дела а не људе ,у њима очигледно није снисходљив као већина духовника које можемо срести по већини храмова.А снисходљивост духовника може бити посебна тема и да у њој се може крити и недаровитост за духовиштво или толико помињани поповски професионализам или наша толико пала природа у 21.веку која кроз тотално деформисану призму посматра пре свега стид па затим и несвесна бива о греху. као пример: Шта је хришћански(тј хранити сујету своју и ослобађати несмотрност своју) тетовирати се? И шта ко подразумева као јавну беседу? ове беседе нису медијски публиковане као неки шоу програм за широке масе као Фарме и остале риалити емисије и да се свесно као такве гурају и емитују на све стране.Него су доступне превасходно онима који их траже дал за поуку ил за критику .А и што од тога медији црквени објаве објавили су па ко их прати прати.А ту нису сви мирјани укључени- мислим на нецрквене. јесу јавне у смислу да изговорене речи буду доступне свима заинтересованим за духовно узрастање а и да могу бити стављене под лупу и присмотру стварно релевантних фактора наше цркве да се не проповеда нека јерес и да се може открити(недај Боже) прелест беседника.Ја ту видим одговорност а не гуруизам. А како нам се неки дискретни(не тако јавно оглашени) велики пастири СПЦ одметнуше у раскол шта може бити лоше давању беседе и сваке изговорене речи јавно на суд. Можебити да сте( и Богу хвала ако сте) ви сви дивни и беспрекорно безгрешни и да је за мене пробисвета белосветског несхватљиво што су вам толико тврде његове беседе.Мени као нажалост таквоме какав јесам оне су мелем и смерница.И волим што видим и чујем иза имена и презимена ко збори,а не неки тамо ,,патриоти``,,,борци за веру``,,Чекрци`` и слични Н И Н Е, Војвода7, emilija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2016 20 hours ago, verum est in beer рече Прво ми реци где сам ја критиковао о. Рафаила или где сам лично и персонално анализирао његове беседе? Извини слуху духовни, нисам те препознао. Јел се то негде завршава курс, па се добије на крају сертификат "духовни слухиста"? Мислим да ипак треба ти и још неки да појачате тај духовни слух, пошто и текст са почетка теме нема толико везе о животу и делу о. Рафаила, већ о животу и делу наше Цркве. Ко разуме, схватиће. Ево ДЕјвид Дуковни / слух духовни / ти одговара . И не мош да ме препознаш, док не промениш аватар, и разбистрип главу од Пиве....., па тек онда да причамо о курсу......до сертификата већ мало теже..... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2016 19 minutes ago, Bokisha рече моје мишљење је да његове беседе су пре свега намењене црквеним људима-мирјанима а не нецрквеним људима -мирјанима. моје запажање у беседама је да критикује дела а не људе ,у њима очигледно није снисходљив као већина духовника које можемо срести по већини храмова.А снисходљивост духовника може бити посебна тема и да у њој се може крити и недаровитост за духовиштво или толико помињани поповски професионализам или наша толико пала природа у 21.веку која кроз тотално деформисану призму посматра пре свега стид па затим и несвесна бива о греху. као пример: Шта је хришћански(тј хранити сујету своју и ослобађати несмотрност своју) тетовирати се? И шта ко подразумева као јавну беседу? ове беседе нису медијски публиковане као неки шоу програм за широке масе као Фарме и остале риалити емисије и да се свесно као такве гурају и емитују на све стране.Него су доступне превасходно онима који их траже дал за поуку ил за критику .А и што од тога медији црквени објаве објавили су па ко их прати прати.А ту нису сви мирјани укључени- мислим на нецрквене. јесу јавне у смислу да изговорене речи буду доступне свима заинтересованим за духовно узрастање а и да могу бити стављене под лупу и присмотру стварно релевантних фактора наше цркве да се не проповеда нека јерес и да се може открити(недај Боже) прелест беседника.Ја ту видим одговорност а не гуруизам. А како нам се неки дискретни(не тако јавно оглашени) велики пастири СПЦ одметнуше у раскол шта може бити лоше давању беседе и сваке изговорене речи јавно на суд. Можебити да сте( и Богу хвала ако сте) ви сви дивни и беспрекорно безгрешни и да је за мене пробисвета белосветског несхватљиво што су вам толико тврде његове беседе.Мени као нажалост таквоме какав јесам оне су мелем и смерница.И волим што видим и чујем иза имена и презимена ко збори,а не неки тамо ,,патриоти``,,,борци за веру``,,Чекрци`` и слични Ne svidja mi se kako prilazi pojedinim temama za koje misli da mogu narušiti dušu covjeka. Ne znam zašto bi kupanje na moru bio grijeh ili skidanje u kupacem. Neko će se uspaliti, ma hajde, pa više se uspaljuju ovi koji se slažu sa njim i to praktikuju, a u sebi pate za plazom i kupanjem. Moje mišljenje je da su njegove besjede nezrele. Još jedna stvar, jedan dečko 83. godiste, koji je mentalno zaostao od rođenja, kojeg sam dosta u životu pazio, čiji roditelji žive užasan život je u Podmainama po par meseci i znam šta se dešava. Otišao je četiri dana prije završetka posta. Javne besjede su suprotne od onoga sto pričaš u četiri oka, ali kad se snima odjednom krenes radikalno. Mnogo su opasniji gurui koji zbog radikalizma izadju iz Crkve i povuku masu, nego plaže, kupaći kostimi itd., to je bezopasno. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2016 Ne svidja mi se kako prilazi pojedinim temama za koje misli da mogu narušiti dušu covjeka. Ne znam zašto bi kupanje na moru bio grijeh ili skidanje u kupacem. Neko će se uspaliti, ma hajde, pa više se uspaljuju ovi koji se slažu sa njim i to praktikuju, a u sebi pate za plazom i kupanjem. Moje mišljenje je da su njegove besjede nezrele. Još jedna stvar, jedan dečko 83. godiste, koji je mentalno zaostao od rođenja, kojeg sam dosta u životu pazio, čiji roditelji žive užasan život je u Podmainama po par meseci i znam šta se dešava. Otišao je četiri dana prije završetka posta. Javne besjede su suprotne od onoga sto pričaš u četiri oka, ali kad se snima odjednom krenes radikalno. Mnogo su opasniji gurui koji zbog radikalizma izadju iz Crkve i povuku masu, nego plaže, kupaći kostimi itd., to je bezopasno. Voleo bih da čujem neku tvoju besedu pa da mogu da napravim paralelu Sent from my GT-I9500 using Tapatalk emilija је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2016 1 hour ago, Bokisha рече Voleo bih da čujem neku tvoju besedu pa da mogu da napravim paralelu Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Kakve veze imam ja, ne besjedim jer nisam monah, niti imam potrebu, ali mogu da poredim ono što on priča sa monasima koje vise cijenim. Ti kao da si samo njega u životu slušao. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 Kakve veze imam ja, ne besjedim jer nisam monah, niti imam potrebu, ali mogu da poredim ono što on priča sa monasima koje vise cijenim. Ti kao da si samo njega u životu slušao. A kako procenjuješ zrelost besede ako nisi duhovnik ili besednik?samo poređenjem s onim što se tebi sviđa?ne bih mogao da na osnovu toga dam kredibilitet tvojim ocenama. Naravno da sam slušao i druge.Smatram da nisam toliko produhovljen da mogu davati ocene ko je kakav duhovnik dal preteruje ili je nezreo. Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Н И Н Е and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 Ja garantujem da kad bi danas i sam Isus držao propoved o stanju u svetu da bi ga mnogi iz Crkve osudili. Sanja Т., Рапсоди, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука