Jump to content

Neven Sesardic: Crveno i crno o komunistickom antifasizmu

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Oboji i komunisti i nacisti su bili ateisti i antiteisti, vjernike medju sobom nacisti su samo tolerisali, trpjeli i i nastojali ih prevaspitat, komunisti ih nisu čak ni trpjet htjeli a odbijali su ideju ili činjenicu objavljenog biblijskog Boga i njegovu ulogu pri stvaranju svijeta. Oboji su poroglasili čovjeka ne vrhuncom kreacije Božije kao što to piše u Bibliji već samo jednom daljom životinjskom vrstom koja je ovladana instiktima i ponaša se prema svim biološkim  zakonitostima koji vladaju u životinskom svijetu a borba za opstanak aplikovana na društvene nauke, državu, politiku i ekonomiju se može rastumačiti i rasistički i klasno. Poenta u obojem je da je čovjek "kovač svoje sreće" i može promjeniti svijet u onom pravcu koji će mu najbolje omogućiti njegov dalji razvoj i stvorit idealne uslove za preživljavanje koje su oni vidjeli u utopijskom, obećanom arijskom i rasnom ili komunističkom i klasnom "raju" na Zemlji i raju bez Boga. Sve to bilo je moguće zato što su na čovjeka gledali kao na životinju bez duha i duše.

Подели на овим сајтовима

Oboji i komunisti i nacisti su bili ateisti i antiteisti, vjernike medju sobom nacisti su samo tolerisali, trpjeli i i nastojali ih prevaspitat, komunisti ih nisu čak ni trpjet htjeli a odbijali su ideju ili činjenicu objavljenog biblijskog Boga i njegovu ulogu pri stvaranju svijeta. Oboji su poroglasili čovjeka ne vrhuncom kreacije Božije kao što to piše u Bibliji već samo jednom daljom životinjskom vrstom koja je ovladana instiktima i ponaša se prema svim biološkim  zakonitostima koji vladaju u životinskom svijetu a borba za opstanak aplikovana na društvene nauke, državu, politiku i ekonomiju se može rastumačiti i rasistički i klasno. Poenta u obojem je da je čovjek "kovač svoje sreće" i može promjeniti svijet u onom pravcu koji će mu najbolje omogućiti njegov dalji razvoj i stvorit idealne uslove za preživljavanje koje su oni vidjeli u utopijskom, obećanom arijskom i rasnom ili komunističkom i klasnom "raju" na Zemlji i raju bez Boga. Sve to bilo je moguće zato što su na čovjeka gledali kao na životinju bez duha i duše.

Hajde to sada da nam objasnis kako je to izgledalo u praksi.

Ne moras dalje da se ne bi gubio u podacima, dovoljno je da nam napravis analizu susedne nam Hrvatske od 1941 do danas.

Hajde da nam lepo na primerima objasnis.?

Pogotovo onaj deo gde su Ustaše po tebi ateisti ili antiteisti.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nema sistema vlasti koji nije cinio i ne cini zlocine . Kako je to fasizam gori od americkog dnas  ili engleskog imperijalizama nekad. Koliko su oni ljudi pobili . U Australiji su aboridzine do skoro klaisifikovali kao zivotinje . Na tajvanu  "demokratska vlast" kad su zbrisali iz kine prvo sta su uradili je da su dva meseca ubijali sve za koje su oni mislili da im mogu biti opozicija u bilo kom smislu. To je islo tako daleko da su ubijali i trenera kung fua jer su "znali da se bore". I danas se tajvanska "demokratija" komunistickija od onoga sto smo mi imali za vreme tita 80 tih. Japajska demokratija je ista takva. fasisticka i diskriminatorka Juznokorejksa jos gora. Kako ce nesto da gleda zavisi iskljuvio od mesta gde se covek nalazi i trenutne propagande .

То је империјализам са примјесама расизма, рудиментарни облик онога што је касније достигло свој врхунац у њемачком нацизму, док су се САД и УК и Француска избориле да идеологије са таквим идејама и ставовима не преовладају. Разлика постоји, јер је нацизам на крају крајева био идеологија ( иако не комплетна ), док је империјализам био више један историјски процез развитка јаких држава. Расизам такође није идеологија, него став. Доказ ти је што данас немаш идеологију неоимперијализма или некаквен еоимперијалисте као неку политичку групу, али имаш неонацисте.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Hajde to sada da nam objasnis kako je to izgledalo u praksi.

Ne moras dalje da se ne bi gubio u podacima, dovoljno je da nam napravis analizu susedne nam Hrvatske od 1941 do danas.

Hajde da nam lepo na primerima objasnis.?

Pogotovo onaj deo gde su Ustaše po tebi ateisti ili antiteisti.

Ja sam lično sam držao u rukama i čitao originalni primjerak nekih katoličkih novina nadjenih na tavanu jedne kuće u Moslavini iz perioda rata i NDH u kojem je neki hrvatski katolički sveštenik upozoravao na paganski i bezbožni simbolizam kod ustaša i nacista, da su Hrvati potomci nekakvih surih vukova islične nacko-ustašovske gluposti i besmisle i da je to vraćanje na pagansku prošlost. Ustvari ustaške tj. NDH vlasti su kako ja znam i  koliko je to poznato iz istorije dozvoljavale izlazak samo jednih katoličkih nobina za NDH pa ne bude teško naći koje su to bile.

Подели на овим сајтовима

То је империјализам са примјесама расизма, рудиментарни облик онога што је касније достигло свој врхунац у њемачком нацизму, док су се САД и УК и Француска избориле да идеологије са таквим идејама и ставовима не преовладају. Разлика постоји, јер је нацизам на крају крајева био идеологија ( иако не комплетна ), док је империјализам био више један историјски процез развитка јаких држава. Расизам такође није идеологија, него став. Доказ ти је што данас немаш идеологију неоимперијализма или некаквен еоимперијалисте као неку политичку групу, али имаш неонацисте.

Da, rasizam je stav kao na primjer da je zemlja ravna ploča a ne kugla, da je zemlja u centru a sve ostale planete se vrte oko nje (geocentrizam) i sl. ili da ljudi nikad nisu bili na mjesecu. Tek nacizam je ideologijom a ne baš mnogo konzistemtmom, više konfuznom kao nekakav kolaž svega i svačega. Za razliku od nacizma, komunizam je teorijski bio neuporedivo više promišljeniji, konzistentniji, sistematičniji i povezan s drugim društvenim i humanističkim disciplinama: ekonomijom, sociologijom, filozofijom itd. Nastao aplikacijom Marxovih i Engelsovih "axioma i dogmi"..

Подели на овим сајтовима

Oboji i komunisti i nacisti su bili ateisti i antiteisti

Па то и није баш тако просто.

Хитлер је говорио о некој "вишој сили" и користио изразе "Ако постоји највећа сила над нама..." и сл. Војска је носила Gott mit uns натпис на каишевима. Нацисти су основали сопствену националну цркву и покушали да сузбију традиционалне (идеја о склањању распећа из учионица и чак свеопшта забрана хришћанства). А и велики број свештеника је завршио по логорима, да не причамо о побијеним католичким свештеницима у Пољској. Плус је ту и утицај одинизма и нордијског паганизма, највише у врху SS-а. Чини ми се да су и неки пагански празници били проглашени као државни.

У суштини велико замешатељство и немогуће јасно рећи ко, шта и где...

Подели на овим сајтовима

Па то и није баш тако просто.

Хитлер је говорио о некој "вишој сили" и користио изразе "Ако постоји највећа сила над нама..." и сл. Војска је носила Gott mit uns натпис на каишевима. Нацисти су основали сопствену националну цркву и покушали да сузбију традиционалне (идеја о склањању распећа из учионица и чак свеопшта забрана хришћанства). А и велики број свештеника је завршио по логорима, да не причамо о побијеним католичким свештеницима у Пољској. Плус је ту и утицај одинизма и нордијског паганизма, највише у врху SS-а. Чини ми се да су и неки пагански празници били проглашени као државни.

У суштини велико замешатељство и немогуће јасно рећи ко, шта и где...

Hitler je bio nedvosmisleni i jasni bezbožnik, ateista sa simpatijama prema paganstvu i paganskoj germanskoj mitoologiji i fatalista  Fatalizam nije religija već stav da je sve unapred odlučeno tim osudom, sudbinom, fatumom i da protiv tome nema lijeka ni pomoći.  Šta se mora desit, desiće se ovako ili onako, marno se odupirat i protiv sudbine bojovat. Vjerovao je da je to sila koja ga je dovela na to mjesto kanclera Njemačke. A sve ostalo su ustupci oficijalnom crkvenom katoličkom i evangeličkom mainstreamu jer njegovi birači, biračko tijelo su bili više od 90% katolici i evangelici a više od 70% pripadnika Wermachta i najmanje 50% pripadnika SS su bili članovima neke crkve, počevši od Hermana Geringa koji je slavio Božić i ostale crkvene praznike i smatrao se hrišćanom. Otvorena podrška i propagacija ateizma bi za mnoge njegove birače bila prejaka kafa, zato su njegovi govori ličili na neko nesusvislo buncanje o Valkiri, germanskom paganstvu i providjenju. To je bio nužan ustupak iz utilitarističkih razloga, Hitler zaista je bio ne toliko antiteista kao komunisti već anticrkveni ateista s nejasnom idejom nekakvog maglovitog "providjenja" umjesto Boga za koje ni on sam nije znao tačno šta je to. Njegov pravi Bog je bio ubermensch, natčovjek, arijevac radi kojeg je bio spreman žrtvovat sve i svakoga.

Подели на овим сајтовима

Ja sam lično sam držao u rukama i čitao originalni primjerak nekih katoličkih novina nadjenih na tavanu jedne kuće u Moslavini iz perioda rata i NDH u kojem je neki hrvatski katolički sveštenik upozoravao na paganski i bezbožni simbolizam kod ustaša i nacista, da su Hrvati potomci nekakvih surih vukova islične nacko-ustašovske gluposti i besmisle i da je to vraćanje na pagansku prošlost. Ustvari ustaške tj. NDH vlasti su kako ja znam i  koliko je to poznato iz istorije dozvoljavale izlazak samo jednih katoličkih nobina za NDH pa ne bude teško naći koje su to bile.

Ti si lično ili nacista ili bi trebalo da se probudiš iz regresije koji ti je neko, hipnozom učinio.

Ti vidiš stvari koje niko živ ne vidi-

Подели на овим сајтовима

Ustaše su u NDH bili ugledni rimokatolici, svi do jednog. A paganština, koju taj sveštenik spominje, se sigurno odnosi na buduće srpske janičare i ustaše. Hrvati su kao i turci pokrštavali srbe i silom ih kontrolisali, dok ne postanu veći hrvati od hrvata i veći rimokatolici od pape.

To što su hrvati i turci uradili, to je samo zato što Srpski narod i posle svega, još uvek ne veruje da neko može biti toliko zlo. Tu naivnost je srpski narod platio milionima žrtava i od turaka i od hrvata i od nemaca.

Probudi se čoveče i nemoj mi citirati katoličke novine od 25 (slovima): dvadeset i pet primeraka, koje su se verovatno i tada čitale na tavanu, tamo gde si ih i našao.

Stepinc nije imao nikakav problem da bude uz desnu stranu Pavelća i da dokazuje kako su ustaše ugledni Rimokatolici.

Ali iskren da budem to je problem Rimokatoličke Crkve a ne moj, moj problem je što još uvek vidim da to zlo od ustaša još uvek postoji i da ja sada hoću da bunarim pamflete koje ti spominješ u nekim tamo rimokatoličkim novinama sa 25 primeraka, ja bi ti napunio 3 kamiona pisanog ustaškog materijala koje se trenutno nalazi u Hrvatskoj i gravitira iz ruke u ruku uglednih Rimokatolika.

Dokle će rimokatolička Crkva da trpi Hrvate ja ne znam ali ako ih oni ovakve podržavaju zbog same vere u Hrista Isusa, onda je to nepremostiv problem za sve celu rimokatoličku Crkvu.

Znaš ubica možeda se pokaje, možda i masovni ubica može da se pokaje ali i jednom i drugom je potrebno pokajanje a ne prikrivanje od Crkve koja bi trebalo da poznaje samo Isusa Hrista.

Nije ti dobro zajrone zaista mislim da ti nije dobro.

Подели на овим сајтовима

Hitler je bio nedvosmisleni i jasni bezbožnik, ateista sa simpatijama prema paganstvu i paganskoj germanskoj mitoologiji i fatalista  Fatalizam nije religija već stav da je sve unapred odlučeno tim osudom, sudbinom, fatumom i da protiv tome nema lijeka ni pomoći.  Šta se mora desit, desiće se ovako ili onako, marno se odupirat i protiv sudbine bojovat. Vjerovao je da je to sila koja ga je dovela na to mjesto kanclera Njemačke. A sve ostalo su ustupci oficijalnom crkvenom katoličkom i evangeličkom mainstreamu jer njegovi birači, biračko tijelo su bili više od 90% katolici i evangelici a više od 70% pripadnika Wermachta i najmanje 50% pripadnika SS su bili članovima neke crkve, počevši od Hermana Geringa koji je slavio Božić i ostale crkvene praznike i smatrao se hrišćanom. Otvorena podrška i propagacija ateizma bi za mnoge njegove birače bila prejaka kafa, zato su njegovi govori ličili na neko nesusvislo buncanje o Valkiri, germanskom paganstvu i providjenju. To je bio nužan ustupak iz utilitarističkih razloga, Hitler zaista je bio ne toliko antiteista kao komunisti već anticrkveni ateista s nejasnom idejom nekakvog maglovitog "providjenja" umjesto Boga za koje ni on sam nije znao tačno šta je to. Njegov pravi Bog je bio ubermensch, natčovjek, arijevac radi kojeg je bio spreman žrtvovat sve i svakoga.

Tako možeš da kažeš i da je bio reptil ali se pravio da je čovek radi svojih saradnika i biračkog tela...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Tako možeš da kažeš i da je bio reptil ali se pravio da je čovek radi svojih saradnika i biračkog tela...

Сад ћеш да поричеш и да је био рептил?!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Oboji i komunisti i nacisti su bili ateisti i antiteisti

Нацисти су били окултисти, да не кажем сатанисти. Карл Маркс је такође био у сличној причи. Сатанизам је основа тих идеологија, неки су свесно у њему били, други несвесно.

Подели на овим сајтовима

Сад ћеш да поричеш и да је био рептил?!

Правда за Анунакије!

Подели на овим сајтовима

Правда за Анунакије!

Батали те теорије завере и сличне глупости. 

Научно је утврђено ко су они https://en.wikipedia.org/wiki/Troodon#The_.22Dinosauroid.22

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Батали те теорије завере и сличне глупости. 

Научно је утврђено ко су они https://en.wikipedia.org/wiki/Troodon#The_.22Dinosauroid.22

Слава нашим господарима!!!11

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...