Милан Ракић Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Zajedničko druženje i upoznavanje svećenika dvaju konfesija je upriličeno u Godini posvećenog života i Svjetskoj molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana Jučer je u Dubrovniku (23.01.) održan prvi Međureligijski susret pravoslavnih monahinja i monaha s katoličkim redovnicima i redovnicama. Okupljanje je održano u dvorani svetog Ivana Pavla II., a tijekom susreta je održano kratko izlaganje o redovništvu kod katolika i monaštvu kod pravoslavnih, te svjedočanstva o redovničkom i monaškom životu. Okupljanje je potom nastavljeno uz ekumensku molitvu u dubrovačkoj katedrali Uznesenja Marijina koju je predvodio biskup dubrovački Mate Uzinić a prigodnu je propovijed uputio i zahumsko-hercegovački episkop Grigorije. Zajedničko druženje i upoznavanje svećenika dvaju konfesija je upriličeno u Godini posvećenog života i Svjetskoj molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana. Mnogi su sudionici susret nazvali vrlo značajnim korakom ka međusobnom upoznavanju i razumijevanju te budućim kontaktima u duhu ekumenizma i postizanju jedinstva crkve jer je “lijepo, dobro i kršćanski raditi na približavanju razdvojenih crkvi”. Također, sudionici su naglasili da bez molitve i otvorenosti neće biti uspjeha koji će se postići kroz zajednički dijalog i razumijevanju kako bi se rješavali uočeni i problemi do kojih može doći. Misija/Dubrovački vijesnik Zayron, Paradoksologija, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Pancakes and ines је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 ines and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Лепо, треба бити у дијалогу, то је и дужност. Него мени је много "лепша" ова вест, екуменски дијалог у цркви Степинца http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=176668 александар живаљев and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 За сваку похвалу. Баш је лепо видети их заједно. ines је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 ...svoje voli, poštuj tuđe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 На том простору живе заједно и нормало да се састају и разговарају. ines and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 На том простору живе заједно и нормало да се састају и разговарају. Upravo tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Да закухам мало ситуацију и да се осврнем на Верумов линк... Има ли можда неко од овде присутних који би дијелио мишљење са бискупом Кошићем да је “блажени” Алојзије жртва комунистичког сплеткарења те да би СПЦ требала да престане са оспоравањем његове “светости”? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Немо', брате, да ме вучеш за језик. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Немо', брате, да ме вучеш за језик.Зар оваква тема да прође без фајта? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Искрено,ове наше три монахиње, су овде дошле јер су морале ,што би се рекло, по службеној дужности,мисим немам ја ништа противу дружења,али истине ради,на том дубровачком подручју нема више срба,њихових кућа и станова,а ови наши дођоше из херцеговине,тако да та прича,кад живе једни поред других не пије воду... kordun, poelbuster, александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Зоске, додај још фамозни екуменизам и запржи нам чорбу. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Ма нисам ја антиекумениста,само знам какво је стање на терену... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Зоске, не оспоравај братски труд на изградњи суживота. Видиш да се људи труде да подстакну расељено становништво на повратак. Почиње се малим корацима... александар живаљев and ines је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука