Jump to content

U Dubrovniku održan Prvi susret pravoslavnih monahinja i monaha s katoličkim redovnicima i redovnicama

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zajedničko druženje i upoznavanje svećenika dvaju konfesija je upriličeno u Godini posvećenog života i Svjetskoj molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana

1453573606SVECENICI_I_MONASI_23.01.2016.

Jučer je u Dubrovniku (23.01.)  održan prvi Međureligijski susret pravoslavnih monahinja i monaha s katoličkim redovnicima i redovnicama. Okupljanje je održano u dvorani svetog Ivana Pavla II., a tijekom susreta je održano kratko izlaganje o redovništvu kod katolika i monaštvu kod pravoslavnih, te svjedočanstva o redovničkom i monaškom životu. Okupljanje je potom nastavljeno uz ekumensku molitvu u dubrovačkoj katedrali Uznesenja Marijina koju je predvodio biskup dubrovački Mate Uzinić a prigodnu je propovijed uputio i zahumsko-hercegovački episkop Grigorije.

1453573598SVECENICI_I_MONASI_23.01.2016.

Zajedničko druženje i upoznavanje svećenika dvaju konfesija je upriličeno u Godini posvećenog života i Svjetskoj molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana. Mnogi su sudionici susret nazvali vrlo značajnim korakom ka međusobnom upoznavanju i razumijevanju te budućim kontaktima u duhu ekumenizma i postizanju jedinstva crkve jer je “lijepo, dobro i kršćanski raditi na približavanju razdvojenih crkvi”. Također, sudionici su naglasili da bez molitve i otvorenosti neće biti uspjeha koji će se postići kroz zajednički dijalog i razumijevanju kako bi se rješavali uočeni i problemi do kojih može doći.

Misija/Dubrovački vijesnik

Подели на овим сајтовима

Лепо, треба бити у дијалогу, то је и дужност.

Него мени је много "лепша" ова вест, екуменски дијалог у цркви Степинца http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=176668

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

За сваку похвалу.

Баш је лепо видети их заједно. :aplauz:

• Волим 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

На том простору живе заједно и нормало да се састају и разговарају.

Подели на овим сајтовима

Да закухам мало ситуацију и да се осврнем на Верумов линк...

Има ли можда неко од овде присутних који би дијелио мишљење са бискупом Кошићем да је “блажени” Алојзије жртва комунистичког сплеткарења те да би СПЦ требала да престане са оспоравањем његове “светости”?

Подели на овим сајтовима

Искрено,ове наше три монахиње, су овде дошле јер су морале ,што би се рекло, по службеној дужности,мисим немам ја ништа противу дружења,али истине ради,на том дубровачком подручју нема више срба,њихових кућа и станова,а ови наши дођоше из херцеговине,тако да та прича,кад живе једни поред других не пије воду...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Зоске, додај још фамозни екуменизам и запржи нам чорбу. :dedica:

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ма нисам ја антиекумениста,само знам какво је стање на терену...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Зоске, не оспоравај братски труд на изградњи суживота. Видиш да се људи труде да подстакну расељено становништво на повратак. Почиње се малим корацима...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...