Драган_Петровић Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Интересантно је да су јуродиви чак и у манастирима, а камоли у свијету, били “прст у оку” који је многе жуљао баш тамо гдје и када треба. Са њима је човјек вазда на тесту смирења. Само док читам видим колико мука су задавали првенствено старјешинама, а и онима који су водили бригу о њима. Не могу ни да замислим какав је то циркус био у живо. То је толико излазило из свакодневних животних оквира да се граничило са правом правцатом лудошћу. Ево позивам вас да подијелите овде са осталима понеку њихову догодовштину која се зацртала у вашем памћењу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Zamislite danas nekoga ko dođe i urinira na liturgiji u hramu; šta biste uradili? Pozvala bih obezbedjenje .... Treba ga odvesti kod Nade Macure da mu pripravnici plasiraju urinarni kateter ... Лазар Нешић, Pancakes and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Сјећам се лика, студирао етф, коју годину млађи од мене. Мислим да није био из БЛ, већ је дошао овдје да студира. Почео сам га виђати у Цркви и по којекавим манифестацијама и догађајима које је организовао СОЗ. Прво је почело са физичким изгледом (оно стандардно, коса, брада..) а затим сам га видио како бос хода по граду (јесен,октобар-новембар, похладно а и киша). Кулминација је била када је на неки јануарски светац (напољу снијег) дошао на Литургију го до појаса, само у хлачама. Црквењак га "учтиво заолио да оде". Човјек се окренуо и изашао. Нисам га виђао након тога, ево већ има фино година, нити знам шта је било са њим.Да ли је ово јуродивост? Или пак ментално обољење? Мени се чини да је ипак неко нов у вјери прочитао доста "тешке" литературе коју није могао сварити и узео на себе превелики подвиг. Конкретно тај примјер, долазак го до појаса у храм, па напуштање Литургије због тога. Због тога је пропустио Литургију, тј причешће, одн није се срео са Христом тај дан. Да ли можемо онда говорити да је то Христа ради? Волио бих з нати шта се послије десило са човјеком. Ријетко ко да га се и сјећа, а и ко га се сјети не зна му име. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Evo par savremenih likova: Pancakes, Рапсоди, Васијан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 -Владимир-, Arsenija, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Arsenija, -Владимир-, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Рапсоди, Arsenija, Васијан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Zanimljiv je io ovaj golać: Arsenija, Панарет, Pancakes and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 I umjetnici imaju svoje jurodive Martin Dohnal - Dmitrij Šostakovič -- Jurodivý blázen boží http://www.kult.cz/divadlo-kino-hudba/detail/160837 http://lipar.blogspot.cz/2006/10/ostakovi-nadivoko.html Escena del iurodivi - Boris Godunov https://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Godunov_%28opera%29#Dmitriy_Shostakovich_1940 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Jurodiví - 1. část http://rodon.cz/hudba/Duchovni-hudba Jurodiví - 2. část http://rodon.cz/ikony Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Кулминација је била када је на неки јануарски светац (напољу снијег) дошао на Литургију го до појаса, само у хлачама. Црквењак га "учтиво заолио да оде". Човјек се окренуо и изашао. Нисам га виђао након тога, ево већ има фино година, нити знам шта је било са њим Ne znam sta je to ... Nisu smeli da ga izbace ... Crkvenjak je trebao da skine svoju jaknu i da mu da da se obuce ... itd. itd ... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Пре БиХ рекао да се сила Божја у немоћи пројављује. Не знам, мени увек остављају утисак људи које је Бог ослободио сваке врсте овоземаљске патње и бола, а да их при том није оставио безосећајним и тврдокорним. javor and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 Да нису болесни, сведочи дар прозорљивости који јуродиви неизоставно поседују. obi-wan and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 дар прозорљивости који јуродиви неизоставно поседују Па да ли је то онда потребан услов да би неко био јуродив?Боље рећи, да ли је то мјера којом можемо мјерити; ако има дар прозорљивости јесте јуродив, а ако нема онда је болестан/у прелести/шашав? Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 29, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2016 лоше си протумачио, извињавам се. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука