Toma Написано Јануар 16, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2016 @Pancakes AKo ja samog sebe po svom mišljenju posmatram,ili ću zalutati u hvalospev ili u osudu nečegašto je minorno ili pogrešno. Ali ako vodjen Duhom Svetim posmatram sebe, svoje MOTIVE, MISLI i OSEĆANjA, onda ću doćido dušekorisnih zapažanja, odluka i dela. Tačnije - Duh Sveti i ja.E sad, to je bolan proces, to je neprijatna terapija, koju otežavam i ja sam sebi, a nepomjanik i bližnjiumeju tu još više 'pomoći', ali kad se prilepim zaCrkvu (= isto-verujuće), onda ... ide malo lakše.Tu bih naglasio ulogu Agapa, posle Liturgije. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 17, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2016 Кратосе, боље да си питао шта није, лакше би набројали............. Човек чим зине погреши / мислим да је Свети Максим исповедник / Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 17, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2016 Moje mišljenje: Gospod je dao 10 zapovesti kojih se trebamo pridržavati, svako odstupanje i kršenje tih zapovesti je greh! To se dešava svesno ili nesvesno, ali jeste greh. Posledice toga osećamo na našoj koži, telu, najčešće kao bolest. Kada nam Gospod taj greh oprosti našim iskrenim pokajanjem, to takođe odmah osetimo. Камо лепе среће да се на десет заповести , све завршава. Не пожели ништа туђе је заповест која нас узноси у виши ниво. Љубав их надмашује. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јануар 17, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2016 Greh = greska u postupcima, mislima...neispravnost...svesno i namerno cinjenje loseg ili isto tako, mozda po meni nekako i veci greh svesno i namerno necinjenje dobrog, a u prilici si da ucinis dobro...a ti ne ucinis nista. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 17, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2016 Грех, није грешка, већ промашај циља, ако нам је циљ Царство Небеско, онда би грех био све оно што нас скреће са тог пута. Paradoksologija, Рапсоди and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2016 Imam jedno pitanje - Koji je to greh kad kod drugih uocavamo svaki greh , a kod sebe ni jedan ? Gordost? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука