Nebojš.a Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 КОМЕНТАР НА ФБ СТРАНИ ДР ВЕЛИМИРА АБРАМОВИЋА, ОСНИВАЧА ТЕСЛИЈАНСТВА КАО НАУЧНЕ РЕЛИГИЈЕ: ... Koja ezoterija, da ne veruješ. Dok čitaš kao da jedeš žive gliste. александар живаљев and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 КОМЕНТАР НА ФБ СТРАНИ ДР ВЕЛИМИРА АБРАМОВИЋА, ОСНИВАЧА ТЕСЛИЈАНСТВА КАО НАУЧНЕ РЕЛИГИЈЕ Koji si ti car! Avocado је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wu Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 На фрескама су приказани (без ореола, наравно) и Тесла и цар Душан, и Пупин, Карађорђе, краљ Петар, Дучић... не могу тачно да се сетим, имам фотографију, могу касније поставити. Мени се лично допало што сам их видео тамо приказане. александар живаљев and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 http://forum.krstarica.com/showthread.php/137825-Arhitektura-u-slikarstvu-Mili%C4%87a-od-Ma%C4%8Dve/page4 \\ http://www.panoramio.com/user/536526/tags/Trebinje?photo_page=2 Volim_Sina_Bozjeg and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Frenk Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Posljednja freska nije iz sabornog hrama Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Nije, iz Herecegovacke Gracanice. Stavila sam je kao primer prikazivanja licnosti na freskama koji nisu svetitelji, ktitori... "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 То, што Никола Тесла је био велики научник крштен у православнеј Цркви, није доста. Није урадио нешто posebno за Цркву Bože svašta,pa Nikola Tesla je uradio ogromnu stvar za sveBožje ljude sveta i dao naznačenje vrlo jasno i precizno, ko ustvari taj svet pokreće. Nikola Tesla ne samo da je zadužio čovečanstvo,nego je ponajviše zadužio Božju Crkvu jer je priznao ko je taj koji upravlja svetom a samim tim i Nikolom Teslom. Ja bi ga poredio sa sveti Savom!!!! (i to u najmanju ruku) александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Teslino versko izjasnjanje je vise nego nejasno. Ne vidim razlog da neki covek bude naslikan na crkvi koji mozda nije ni bio vernik. Dominika је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Koliko sam upoznata, konacan raspored dogadaja, svetaca, ktitora odredjuje vladika. Predloge daje staresina, freskopisac, crkveni odbor... Kako gde. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Teslino versko izjasnjanje je vise nego nejasno. Ne vidim razlog da neki covek bude naslikan na crkvi koji mozda nije ni bio vernik. Ma otkud tebi podatak, da je Tesla zagovarao potrebnost ili nepotrebnost vere,pa tako i sopstvene. Covek je zaduzio citavo covecanstvo i posto pravoslavna Crkva dopusta mogucnost da se moli i za upokojene, ja bi voleo barem molitvom Bogu za Teslinu dusu, da mu se zahvalim, sto je citavom svetu olaksao i obogatio zivot.Crkva takodje koristi u mnogome Teslinu naucnu zaostavstinu i tako dopire brze i jace do srca onih koji su za Crkvom porebiti. Dakle ne postoji nijedan zapis u kojem se Tesla odrice vere u Boga po pravoslavnom ispovedanju Svetvorca. Imamo cak i na uvodnom tekstu podatak, da je Nikola Tesla izricito tvrdio da Bog upravlja svetom i to onaj Bog kojeg su mu roditelji svedocili. I da nije bio vernik, zasluzio je da se svi molitveno obratimo Bogu za spas Tesline duse. Ne mogu da verujem, da nam je blizi ktitor koji podigne 4 ciglana zida i ostane freskoopisan u tom hramu. Dakle, ja nisam procitao nijedan podatak, niti pismeni niti cuo usmeni, da je Tesla odbacio veru da Bog postoji. Ako postoje takvi zapisi molim vas postavite ih ovde. Neko citav zivot drzi kandilo u rukama a neko se posveti citav zivot nauci ali obojica sluze podjednako Bogu. Po delima svojim prepoznacete ih kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 У Писму Поли Фотић 1939. године , Тесла објашњава законе природе и наводи Бога као покретача природе: Da li je ovo relevantan podatak,da li to pismo postoji? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Momci, vratite se na temu. Otvorite posebnu temu o Teslinoj veri/neveri. Hvala. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Momci, vratite se na temu. Otvorite posebnu temu o Teslinoj veri/neveri. Hvala. Ovo nema veze sa temom?? Zaista?? O cemu je dozvoljeno da pricamo o bojama koje su na freski? kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 VSB, poceli ste da pretresate Teslinu veru u Boga a to nema veze s temom opravdanosti freskopisanja licnost kao Tesla, Draza, Dusan Silni... Uvidjas li razliku u temama? I ja sam bila pristojna prema tebi, ostalim sagovrnicima i postavljacu teme, pa te lepo molim da se tako i ophodis prema meni. Hvala. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 taman dobra tema, a onda formalnosti... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука