Иван ♪♫ Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 ma... svi smo mi grešni da se ne lažemo... ali trudimo se koliko možemo, nije svetost na dugme Лапис Лазули, Adelaida and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Ja sam prva pomenula dame , ne misleci ni o kome nista ruzno , jer isto se odnosi i na muskarce . Ne mislim da je bilo kome primereno da javno govori o svom seksualnom zivotu , ne iz neke umisljene kulture , morala , vec iz ljubavi prema partneru . Ono sto se desava medju nama , to medju nama i ostaje .Ako zelim nesto da ispovedim , naci cu svestenika , ne zelim da nekoga povredim , jer za mene bi bilo ponizavajuce kada bi moj partner o nasim odnosima govorio svima . Ne znam , mozda sam ja samo tako vaspitana , ili sam previse osetljiva na ta pitanja , ili jednostavno nisam normalna . Sta god da je u pitanju , to je isuvise licno da bi to mogao svako da prokomentarise . Arsenija, prvo jedno ziasta iskreno izvinjenje... Ja sam govorila o sebi, i zaista bila sam isprovocirana Anikinim odgovorom u stilu ja sam dama meni ne prilici. Mislim da ona jeste dama kao sto je svaka zena dama i to je ok, sasvim je u redu da je nekom to previse, ali onda ne dodjes na temu i kazes da i drugima treba da bude previse. Ako sam dobro razumela ti si mlada, i ja sam nekada imala slicne osecaje kao ti. Ali sad, sad sam jednostavno omatorela za neku finocu, pre svega zbog zivota i pre svega zbog drugih. Kao sto negde gore rekoh - niko nije ovde iznosio detalje svoje intime bukvalno, neke stvari se mogu reci i malo drugacijim recnikom i ne moramo biti vulgarni. Cak nije stvar ni ispovesti - bas o tome i treba da razgovaramo da ne dodje do ispovesti. Nemaju tek svi pred svestenikom tu slobodu da pricaju o intimnim stvarima. Ja sam imala iskustvo zajednicke ispovesti sa muzem i u prvom trenutku moram priznati nije to bas romanticarski slatko kao sto izgleda. Ovo pisem ja licno zbog svih onih stidljivih, zbog svih onih smucenih, mladih, neiskusnih, bez prijatelja kome bi se poverili, bez roditelja sa kim bi pricali, a recimo izguglaju veru i dodju na forum, a hormoni bujaju... Pisem jer kao sto pisem na srodnim temama o seksualnosti. Pisem iz svog iskustva ne namecuci da je moje vidjenje ne samo ispravno, nego otkud znam mozda nije ni pravoslavno, ali je moje i to je u redu. Pisem zbog svih onih koji imaju problem, ziva su bica, a ne znaju sta ce sa sobom. U redu je osecati zelju, u redu je imati odnose, u redu je uzivati u tim odnosima, u redu je i ne znati i pitati i traziti odgovore. Ako budemo cutali, mi necemo pobeci od onoga u nama, mozemo ga zakopati, stideti se sebe, mozemo ignorisati energiju u nama, ali ona time nece nestati. Da bismo zajedno sa Bogom radili na preobrazaju sebe, prvo moramo da shvatimo da je to visedecenijski rad, a ne trenutno zanesenjastvo, a drugo da je sve u redu cak i kad nije u redu jer je popravljivo dok god smo zivi. Ako padamo, ustajemo, ako ustajemo da se opominjemo da je i pad neminovan pa da se ne zanosimo. Dok god smo zivi menjamo se, trudimo se i rastemo. Pa i u tim odnosima. Mladi su usamljeni i jako brzo su zapljusnuti gomilom informacija. S jedne strane stradaju u lutanju, a sa druge sramota i stid i dalje prate ove tabu teme. A cemu stid? Stideti se onoga sto je u tebi? Meni je to sizofreno i tuzno. Sizofreno jer ne mogu postojati dva coveka u coveku, jedan je visak. Da bismo uzrastali, moramo shvatiti da je seksualna eneregija najjaca sila u coveku. Poremecaji iste toliko mogu unistiti coveka na svakom planu kao sto ni jedna sila ne moze. I posle borba ispravljanja krivih drina ima da oduzme pola zivota i skoro celu snagu. A sve moze biti mnogo bezbolnije da nema tog stida. Mi smo nauceni da se stidimo svega toga, a cemu? Sta je tu konkretno necisto da bismo se stideli? To je zivotno realno, moralno neutralno. Ceo taj koncept cednosti, nevinosti i ostalog cini mi se da je komunizam usavrsio do apsurda. To je sve nevinost radi nevinosti a ne celomudrenost. Sve smo mistifikovali bez preke potrebe i tako mu dali na vaznosti u pogresnom smislu. Postoji i deo bica koji se zove seksualnost, postoji i seks, i neznost, i mazenje, i razne vrste svega toga kojima su ljudi davali kroz istoriju neka zvucna imena. Sve su to divne stvari u kojima dvoje ljudi uzivaju na jedan poseban nacin i kojima se jedno drugom daju u potpunosti. Potrebno je da pricamo, ne da cutimo. Skoro sam upoznala dvojicu ljudi recimo koji su onako fini momci, nikad ne bi rekla...a imaju strah ajde posto je pravoslavni forum da kazem imaju strah od zenskog polnog organa, i dozivljavaju ga kao pretnju. I idu ljudi na terapiju jer zene dozivljavaju duboko duboko u sebi kao nekoga ko ce ih progutati. To je za njih toliko strasno da kad opisuju zenu fizicki i taj njen seksualni deo, oni se skroz uplase.Bukvalno uplase... Gde su svi oni stidljivi ljudi recimo iz crkve koje znam koji misle da je sve osim misionarske poze prljavo. A onda u sebi osecaju zelju za zenom, pa osete da su oni prljavi. To je za njih toliki psihicki pritisak, koga oni zbog stida potisnu, pa malo puknu tokom godina, jer nije prirodno da covek za sebe misli da je njegovo bice prljavo. Znam i zene kojima je osim nekih "ultra konzervativnih" stvari u seksu sve kurvinski, i osecaju se kao kurve sa rodjenim muzevima. To je tuzno. Meni uzasno tuzno. Zasto? Zato sto im je neko rekao da se o tome ne prica i da je to tabu, i da je seks samo za pravljenje dece van posta odredjenim danima u odredjenoj pozi. Ne dao Bog da pomenes stvari sa kojima se ljudi muce a ticu se seksualnosti i psihickih problema, uticaja problema u krevetu na psihu, pa i na duhovnost i na brak... Upoznah skoro par - on vara zenu jer je ona pobozna, a on ima izrazen libido, a vise od muke ne zna sta ce. Imaju decu, vole se, slazu se, ali im je komunikacija na nuli jer zena izbegava pricu o odnosima u svojih 40plus godina, posto je to kao sramota... Znam i nekoliko svestenika koji su mi pricali delove ispovesti recimo zena...ispovedaju mu kako grese mislima i slicno i kad se raspricaju kad ih on pita nesto o njihovoj mladosti...ispadne, e ocistila sam se. Aman zeno, ubila si dete, a vamo mi pricas o tome kako si gresna jer si u mislima radila sta vec... Ljudima mnogo treba pricati i objasnjavati neke stvari. Otac Justin Savinski je i dalje tvrda hrana za mnoge. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 ma... svi smo mi grešni da se ne lažemo... ali trudimo se koliko možemo, nije svetost na dugme Istina.Al nisu ni darovi (od Boga) na dugme.A Bog je jedini pravedan sudija i to po milosti daje svakom prema njegovom trudu.Tako da...to nam je sto nam je.Sto se pre ispravimo pre ce nam se i milosti dati. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Жене су анђели, мушкарци покварена стока. Само увијено у псеудо-православни речник да звучи лепше. Juane isto vazi i za nas,ja nisam rekla da se to odnosi samo na muskarce.I zene ako nisu cestite tesko da mogu da se nadaju dobru od Boga.A poenta je bila da od kuknjave nema nista,svima. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Zaista nema potrebe da mi se izvinjavate , zelela sam da obrazlozim neki svoj stav . Nisam konzervativna , daleko od toga ... Jednostavno sam iznela neko svoje misljenje . Tema je siroka , a ljudska seksualnost nije nesto sto treba negirati ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Нема ништа лепша од стида, када нестане стида нестаће и света..............на добром смо путу Када на нечијем лицу прочитам стид........увек прочитам лепоту .....и помислим ..........има наде Када код мушкарца видим стидљивост............мало је рећи колико ме одушеви.......никада нисам волела мачо и самоуверене мушкарце/фуј/ Када обе стране уђу у брак целомудрени, деца таквих парова обично су анђели. Колико је мушкарац пре брака имао жена, треба да узме исто тако жену, која је имала мушкараца колико и он жена,,,,,,,,то се у математици чини ми се зове/закон пропорционалности/нисам неки математичар, можда сам погрешила/ Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Rapso odusevljavas me Matematika u ljubavi? Ono, ja tebi dam tri ljubavnika pre braka i onda smo kvit? Ili cek pre nego sto se vencamo da prosvrljam jos malo da se izjednacimo? Deca celomudrenih su andjeli, dakle deca ovih drugih su djavoli? Deca nisu deca, aha, to Bog ide i gleda ko se s kim seksa i koje se dete radja, pa pogleda u tefter i onda kaze - ti ces da budes lep ko lutka a ti, evo ti ruznoca i narav prgava zbog toga sto su ti mama i tata bili nevaljali? Realnost kaze da obicno pobedi potpuna suprotnost, da "dobar" spasava "loseg" i obrnuto...te "srodnosti" obicno su i jednima i drugima dosadne (definitivno nam treba price o ovim stvarima, Justine Savinski vaskrsni svega ti pa posle mri ) Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Adelaida, Срђан Шијакињић, Neša_ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Секс је нешто најлепше што човек може да искуси. Само, ја га не бих раздвајао од љубави. Јер, тада се човек остварује. У сексу без љубави човек се постварује. Постаје ствар, објекта нечијег задовољства. А и он другог користи као ствар. Лапис Лазули, Adelaida, Човек Жоја and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Rapso odusevljavas me Matematika u ljubavi? Ono, ja tebi dam tri ljubavnika pre braka i onda smo kvit? Ili cek pre nego sto se vencamo da prosvrljam jos malo da se izjednacimo? Deca celomudrenih su andjeli, dakle deca ovih drugih su djavoli? Deca nisu deca, aha, to Bog ide i gleda ko se s kim seksa i koje se dete radja, pa pogleda u tefter i onda kaze - ti ces da budes lep ko lutka a ti, evo ti ruznoca i narav prgava zbog toga sto su ti mama i tata bili nevaljali? Realnost kaze da obicno pobedi potpuna suprotnost, da "dobar" spasava "loseg" i obrnuto...te "srodnosti" obicno su i jednima i drugima dosadne (definitivno nam treba price o ovim stvarima, Justine Savinski vaskrsni svega ti pa posle mri ) Наравно ако си имала 10 пре брака, /морам да се држим логике и математике , оптужена да код извођења закључака не користим исте/ треба да узмеш мужа пропорционално томе.........него како..... Бре розе цветићу ........који си ти букавалиста .................научи да читаш између редова.............. Све изокренеш, на тумбе, као чини ми се беше ........можда лупам Хегелова /феноменологија духа/по сећању можда сам погрешила Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Иначе, секс што чешће и што квалитетније. То побољшава све позитивне човекове енергије. Фрустрирани људи су, углавном, сексуално неостварени. Драшко, Лазар Нешић, Adelaida and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Наравно ако си имала 10 пре брака, /морам да се држим логике и математике , оптужена да код извођења закључака не користим исте/ треба да узмеш мужа пропорционално томе.........него како..... Бре розе цветићу ........који си ти букавалиста .................научи да читаш између редова.............. Све изокренеш, на тумбе, као чини ми се беше ........можда лупам Хегелова /феноменологија духа/по сећању можда сам погрешила E ja lepo rekla da sam bukvalista... al stvarno mislim da je neizlecivo Gotovo sad, ja sam jednog muza zena, tako da mi nema povratka, zamisli nisam ga pitala za junacno zdravlje pre braka tj doduse, nisam ni morala Pozitivno me je iznenadio, a delovao kao smeker, bila je jedna dovoljna da mu zavek dodje glave Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Има онај шатро репер Гру, чуо си за њега сигурно. Е једном ти он скакао на Ади банџи, и пита га новинарка баш непосредно након скока како се осећа, какво је искуство, а он њој, парафразирам Узми своје најбоље сексуално искуство, значи најјачи екстазу коју си икад имала, и помножи је са 100, 1000, колко хоћеш, е па није ни близу банџију Значи банџи је решење, а не гробарење и мотика... Paradoksologija, drvce, Човек Жоја and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Тестостерон закон! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 4, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2016 Sta da radimo mi gabaritni bez bandzija Dokazano sa povisenim nivoom testosterona Nama ostaje samo bracni zivot, jel to sramota? Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука