Jump to content

Вербић vs Верска настава

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja zelim ali ne razumem.

Vas 90% dozvoljava da vam 10% broji glasove?

Овде говоримо о основама историјског тока. Но, ако чврсто стојиш на првој реченици, онда можда и објективно сагледаваш стварност.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 554
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Предајем једном одељењу у коме је  90% њих пријавило своју Крсну славу, јер тог дана не морају да иду у школу. Међутим, свега 60% одељења иде на веронауку. 

Молим статистичаре да ми објасне ко су и шта су оних 30%?  

Подели на овим сајтовима

Предајем једном одељењу у коме је  90% њих пријавило своју Крсну славу, јер тог дана не морају да иду у школу. Међутим, свега 60% одељења иде на веронауку. 

Pravoslvani agnostici koji iz poštovanja prema viševekovnoj tradiciji nerada na praznike neće da idu u školu. :stadaradim:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ma, o procentima pricam. Kako 10% populacije moze ikako ikada da ugrozi opstanak i delovanje 90% populacije?

To je nemoguce.

Дакле, сматраш да је у време п(р)ојаве национал-социјализма у Немачкој 90% Немаца било за то да се побију Јевреји, Срби, Роми...?

Или у време п(р)ојаве комунизма у Русији да је 90% Руса било за то да се спаљују и руше манастири и убијају свештенство/монаштво а верујући у логоре?

Уосталом, питај Нерона колико их је било у Сенату за паљење Рима...

Да ипак не бежимо у прошлост.

Не, ти ипак верујеш да је 90% Амера са задовољством гласало да Србија буде бомбардована `99 и сматрало да је то једина (исправна) опција... Или си ипак сигуран у то?

Ма, 90% становништва Србије воли оно што ради Вучић.

:dobro:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Morali bismo svakog od njih pojedinacno da pitamo. Ne mozemo biti sigurni ni u tvoje tumacenje njihove motivacije bez toga.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Morali bismo svakog od njih pojedinacno da pitamo. Ne mozemo biti sigurni ni u tvoje tumacenje njihove motivacije bez toga.

Ja poznajem srbe, koji slave slavu,čak kolač seču u Crkvi a ne onako domaćinski kući i naravno većina njih hvala Bogu ima decu, koja iako su krštena ne idu u Crkvu, niti na veronauku,, gradjansko je bio njihov izbor.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ja poznajem srbe, koji slave slavu,čak kolač seču u Crkvi a ne onako domaćinski kući i naravno većina njih hvala Bogu ima decu, koja iako su krštena ne idu u Crkvu, niti na veronauku,, gradjansko je bio njihov izbor.

Ја познајем вероучитеље чија деца иду на грађанско. Попове што гласају за ЛДП.

@Џони - Кад би деци ставили српски/математика или ниједно, деца би изабрала - исто што и ми кад смо били деца, само се мали број нас тога сећа :)

Подели на овим сајтовима

Ја познајем вероучитеље чија деца иду на грађанско

Ma to samo da ne bi klinci razbucali i dominirali sa poznavanjem vere a i brate bilo bi im dosadno, kad te osnove već sve znaju. Gradjansko im je sam malo da provedu vreme u razbibrigi :)) 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ја познајем вероучитеље чија деца иду на грађанско. Попове што гласају за ЛДП.

@Џони - Кад би деци ставили српски/математика или ниједно, деца би изабрала - исто што и ми кад смо били деца, само се мали број нас тога сећа :)

Ја познајем вероучитеља чија деца иду на веронауку код другог вероучитеља који их подучава вери на начин како интерпретирају атеисти (онако "вехабијски"). Старије дете има исти проблем са тим предметом као и са биологијом коју предаје загрижена атеисткиња која исмева веру на свом часу. Само што јој ова друга оцена директно утиче на просек и будући живот (због уписа) ако рекне и једну мимо наставнице. На веронауци ипак може да каже шта хоће (па и да се не слаже) без истих последица...

Подели на овим сајтовима

Pa realno ako neki čovek usvoji evoluciju,priča o Bogu a naročito nekom dobrom Bogu ,može samo da stvori šizofereniju u lobanji.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Pa realno ako neki čovek usvoji evoluciju,priča o Bogu a naročito nekom dobrom Bogu ,može samo da stvori šizofereniju u lobanji.

Реално, још ниси чуо да постоје верујући еволуционисти? Ал` си ти заостао у градиву...

Ено и Папа признао да је еволуција са стране вере могућа - а ти се још батргаш са Титовим "Религија је опијум за народ"... Или беше Лењин?

Подели на овим сајтовима

Ma to samo da ne bi klinci razbucali i dominirali sa poznavanjem vere a i brate bilo bi im dosadno, kad te osnove već sve znaju. Gradjansko im je sam malo da provedu vreme u razbibrigi :)) 

Јок. Убачени елементи да привуку и остале на веронауку ;)

Подели на овим сајтовима

Добро, мислим да је ово питање више пута апсолвирано на форуму, и да постоје бројне дискусије и теме које ово лепо објашњавају. А ти би могао, онако хришћански, да оладиш мало са оваквим и сличним спам-блиц "питањима" која онако случајно и невино, нарочито у виду констатације,  по принципу "да се Власи не сете", посејеш на темама, јер се увек након њих теме развуку у непрегледно чет дописивање.

Ja nisam video nigde nijedno lepo objašnjenje(šta god to značilo) koje bi moglo da bude kompatibilno sa pričom o dobrome Bogu i stvranju kroz gomilu smrti i patnji živih bića koja Bog voli al aje...da ne budem da spamujem i da imam neke sad tu skrivene namere... 

Подели на овим сајтовима

Реално, још ниси чуо да постоје верујући еволуционисти? Ал` си ти заостао у градиву...

Ено и Папа признао да је еволуција са стране вере могућа - а ти се још батргаш са Титовим "Религија је опијум за народ"... Или беше Лењин?

Čuo sam i da postoje pravoslavni ateisti.Pošteni lopovi,nevine prostitutke,Svašta čovek danas može da čuje.

Marks je u pitanju.

Подели на овим сајтовима

Ja nisam video nigde nijedno lepo objašnjenje(šta god to značilo) koje bi moglo da bude kompatibilno sa pričom o dobrome Bogu i stvranju kroz gomilu smrti i patnji živih bića koja Bog voli al aje

Ево ти читав подфорум за читање: Линк  Прва тема три 'иљаде и нешто одговора, остале по 300-400. Имаш таман тамо до лета да уживаш   :ani_biggrin:   

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...