Јанко Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Čuo sam i da postoje pravoslavni ateisti.Pošteni lopovi,nevine prostitutke,Svašta čovek danas može da čuje. Marks je u pitanju. Ви`ш да се само правиш невешт... Чуо си ти и за Чеда, Мишкета, старлете, свашта нешто... А `вамо не знаш да је Папа еволуциониста што му највише замерају антиекуменисти на челу са МП П.С. Браво, нисам ни сумњао да знаш за чика Маркса, него да и други виде шта се чита као главно штиво... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ви`ш да се само правиш невешт... Чуо си ти и за Чеда, Мишкета, старлете, свашта нешто... А `вамо не знаш да је Папа еволуциониста што му највише замерају антиекуменисти на челу са МП П.С. Браво, нисам ни сумњао да знаш за чика Маркса, него да и други виде шта се чита као главно штиво... Smešan si.Ja komunjare prezirem.Samo sam rekao svoje mišljenje koje mogu i jako dobro da argumentujem a to je da:priča o dobrom Bogu i stvaranju kroz evoluciju je nespojiva.Jedino može al da se uzme i zli aspekt Boga.Bog je i život i smrt,i dobro i zlo,i sve i ništa,i svetlo i tama etc. Ako veruješ u evoluciju Bog bez smrti nije mogao da stvori bilo koju vrstu na planeti zemlji a dok je došao do čoveka pobio je milijarde živih bića da bi kreirao biće po sopstvenoj slici.I sve to naziva dobrim veoma.Mislite o tome. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 @Џо Ни - Кад би деци ставили српски/математика или ниједно, деца би изабрала - исто што и ми кад смо били деца, само се мали број нас тога сећа ...да се не питају деца, него родитељи. (наравно). "шести час" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Smešan si.Ja komunjare prezirem.Samo sam rekao svoje mišljenje koje mogu i jako dobro da argumentujem a to je da:priča o dobrom Bogu i stvaranju kroz evoluciju je nespojiva.Jedino može al da se uzme i zli aspekt Boga.Bog je i život i smrt,i dobro i zlo,i sve i ništa,i svetlo i tama etc. Ako veruješ u evoluciju Bog bez smrti nije mogao da stvori bilo koju vrstu na planeti zemlji a dok je došao do čoveka pobio je milijarde živih bića da bi kreirao biće po sopstvenoj slici.I sve to naziva dobrim veoma.Mislite o tome. Добро, нека буде да сам смешан. Немам ништа против. Неспојиво је у твојој глави. Узми књигу Постања, види шта пише. Све што је створио беше добро веома. А онда је насадио врт на истоку (шта је било на западу, северу, југу, у океанима и морима, на планинама? Мислиш да је Бог на почетку напунио само тај вртић?), и тамо дао човеку да живи у заједници са Богом. У врту се дешава цела прича, ту су правила посебна јер су унутар посебне заједнице са Богом. Шта се догађало ван врта "у међувремену"? Кога се касније плаши Каин да ће га убити кад га види - ако Адам и Ева остају а он сам бива протеран?... Но, о овоме смо већ раније говорили на другим темама (не ја и ти, већ на темама о еволуцији), не могу све из почетка... А ти ако мислиш да је Бог зао по дифолту ако (јер) је допуштао да нека животиња умре ван врта пре Адама (побогу, откуд ти ово да је Бог побио милијарде?), да Бог не промишља и брине о сваком живом бићу, ... мислим ја о томе, али ти... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ja i dalje nisam u stanju da ukapiram sve te "titoiste, komuniste, uzurpatore i strane placenike" koji postoje u zemlji sa 90% vernika a ipak imaju toliku snagu da ikoga ugrozavaju svojim delovanjem... Prosto neshvatljivo... Ни мени то није јасно, искрено. Послушај светосавску беседу министра Вербића и чудом се начуди.... Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 чим уведемо "грађ. / веронаука / ни једно од та два ", пребројаћемо титоисте :-) ... и вернике [emoji53] Глупост. Уведи такво правило за све часове у школи па ћеш видети колико ће ђака бити на настави. Ђаци се руководе логиком мање обавезе, а не да ли су верници или не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ни мени то није јасно, искрено. Послушај светосавску беседу министра Вербића и чудом се начуди.... Ali to je ozbiljan problem. Dok ne pronadjete uzrok takvog stanja ne bi trebalo poduzimati ikakve kapitalne korake u odnosu izmedju crkve i drzave... Meni padaju dve ideje na pamet: - vernici su zaista neverovatno glupi ljudi kojima cak ni apsolutna vecina ne vredi i kojima sacica neprimetnih individua kroji sudbinu - vernika zapravo i nema 90% u Srbiji (mada je ovo opasna konstatacija jer pretenduje da u potpunosti urusi politicku moc koju crkva uziva na konto "masovnosti clanstva") пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Глупост. Уведи такво правило за све часове у школи па ћеш видети колико ће ђака бити на настави. Ђаци се руководе логиком мање обавезе, а не да ли су верници или не. Da bi predmet bio obavezan mora da postoji neki koncensus o njegovoj vaznosti. U koju god zemlju da odes dobices odgovor da je mateamtika vazna. Da li ces isti odgovor dobiti na pitanje o pravoslavnom katihizisu? Osim toga, argumenti za uvodjenje veronauke su vrlo slicni argumentima za uvodjenje staroslovenske mitologije u skole (za sta se kako vidim takodje pokrece inicijativa) al aj da se kladimo da uvodjenje tog predmeta odjednom nece lepo da legne verujucoj populaciji iako je to takodje bitan deo srpske tradicije i duhovnosti... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Глупост. Уведи такво правило за све часове у школи па ћеш видети колико ће ђака бити на настави. Ђаци се руководе логиком мање обавезе, а не да ли су верници или не. Истина. Када би питали најбољег од најбољих ученика неке школе (штребер јелте), рекао би вам да би оставио за њега омиљен или евентуално пар омиљених предмета. Остали да се укину. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Истина. Када би питали најбољег од најбољих ученика неке школе (штребер јелте), рекао би вам да би оставио за њега омиљен или евентуално пар омиљених предмета. Остали да се укину. jer je pitati decu oduvek bilo adekvatno merilo za izbor pravca obrazovanja... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 12, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2016 Глупост. Уведи такво правило за све часове у школи па ћеш видети колико ће ђака бити на настави. Ђаци се руководе логиком мање обавезе, а не да ли су верници или не.ко у клин ко у плочу! ако си ти, Аца М., задовољан твојом логиком, онда нема смисла да даље пишем.*) не треба питати ђаке, већ родитеље *) изборне предмете не треба изједначавати са редовним (ма колико би ти то хтео) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Фебруар 12, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2016 Čuo sam i da postoje pravoslavni ateisti.Pošteni lopovi,nevine prostitutke,Svašta čovek danas može da čuje. Marks je u pitanju. Као и вјера и наука. Оксиморон. Како вјеровање може бити наука, која је у суштини заснована на скептицизму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2016 ко у клин ко у плочу! ако си ти, Аца М., задовољан твојом логиком, онда нема смисла да даље пишем. *) не треба питати ђаке, већ родитеље *) изборне предмете не треба изједначавати са редовним (ма колико би ти то хтео) Не видим ја никакву логику код тебе, већ само твоје тврдње, да не кажем твој догматизам - наметање шта треба и шта не треба, шта је важно а шта није важно. Пријатно и извини. Имам преча посла него да овде тупим са нечијом идеологијом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2016 Ali to je ozbiljan problem. Dok ne pronadjete uzrok takvog stanja ne bi trebalo poduzimati ikakve kapitalne korake u odnosu izmedju crkve i drzave... Meni padaju dve ideje na pamet: - vernici su zaista neverovatno glupi ljudi kojima cak ni apsolutna vecina ne vredi i kojima sacica neprimetnih individua kroji sudbinu - vernika zapravo i nema 90% u Srbiji (mada je ovo opasna konstatacija jer pretenduje da u potpunosti urusi politicku moc koju crkva uziva na konto "masovnosti clanstva") Нису верници глупи већ постоје неодговорни и бахати политичари, неодговоран и бахати државни апарат, који у неким својим деловима кроји идеологију која нема везе са већинским расположењем народа. Зашто се они тамо налазе и које их моћи тамо држе, то већ не знам. Али да немају благе везе са традицијом ове земље и са њеним народом, немају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2016 Нису верници глупи већ постоје неодговорни и бахати политичари, неодговоран и бахати државни апарат, који у неким својим деловима кроји идеологију која нема везе са већинским расположењем народа. Зашто се они тамо налазе и које их моћи тамо држе, то већ не знам. Али да немају благе везе са традицијом ове земље и са њеним народом, немају. Onda nemas osnovu. Ti ljudi su demokratski izabrani vecinom glasova naroda koji cine 90% pravoslavaca. Tu nema mesta prigovoru osim izbora i glasanja za drugu opciju, a to se, da se ne lazemo, vecinski nece desiti. Vecinski pravoslavni narod ce ponovo slobodno da izabere iste te ljude. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука